Optoma HD33 (HD3300)

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Peke2, 27.08.2011.

 1. Jarppi65

  Jarppi65 New Member

  Liittynyt:
  27.11.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä mielestäni kaikki olen molemmassa päässä käynyt läpi, eikä vaikutusta. Itse olen tykin vasta ostanut eli olen sen kanssa noviisi. Teknisesti kyllä muuten lahjakas:confused:. Onkohan siinä tarpeeksi syytä ottaa myyjäliikkeeseen yhteyttä. Tilan saan aina aivan pimeäksi ja kuva on muuten hyvä, kun en paremmastakaan tiedä.

  Selvitys vikaan jota edellä esittelin. Vika parani palauttamalla laite alkuasetuksiin:hitme::). Oma teoria: menussa on kohta Pure engine demo, jossa voi verrata kuvaa, joka on jaettu keskeltä kahtia, jolloin voi verrata kuvanparannuspiirin vaikutusta elokuvassa. Sitä kyllä jossain kohtaa kokeilin, mutta olisiko se voinut jättää muistiin jonkin rajan, joka teki sen ilmiön. Se jako kun on täsmälleen samassa kohtaa, kuin demon rajapinta. Eli niintainäin, kuva parani palauttamalla alkuasetukset.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2011
 2. jihde77

  jihde77 New Member

  Liittynyt:
  10.11.2009
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole loytanyt, kaikki joko LCD, ei-3D Full HD:ta tms..ts. ainakaan alle 2kEur hintaluokasta :rolleyes:
   
 3. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Niin, hintaluokastahan ei ollut mitään puhetta.
   
 4. jihde77

  jihde77 New Member

  Liittynyt:
  10.11.2009
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta. Jotenkin assosioin sen tuohon HD33 hintaluokkaan :rolleyes:
   
 5. GET

  GET New Member

  Liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipahan hankittua sitten tällainen HD33 tykki.
  Terävä- ja värikäs kuva. Hiljainen 2D puolella, mutta ei niinkään 3D modessa.
  Tästä tuleekin kysymys muille samaisen tykin omistajille.
  Onko tuommoinen erittäin reilu älämölön lisääntyminen normaalia 2D vs 3D kuvalla?
  Liikkeessä tykkiä demotessa, ei mieleeni jäänyt kyllä suurta äänen muutosta.
   
 6. mhelin

  mhelin Member

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  917
  Saadut tykkäykset:
  1
  On normaalia HD33:lla koskapa 3D-tilassa otetaan kaikki valoteho laitteesta irti. En ole kokeillut voiko asiaan vaikuttaa mitenkään koska omassa tilassa (akustoitu, ja projektori katossa) tuo tuulettimien kierrosluvun nosto ei niin kauheasti itseäni häiritse. Enemmän häiritsisi silmien väsyminen jos kuva olisi yhtään himmeämpi 3D lasien läpi. Ehkä 3D-käytössä kannattaisi kokeilla gainiltaan suurempaa kangastakin (tosin tuohon melukokemuksiin se ei tuo parannusta).

  Jos tuo haittaa niin ota yhteyttä Optomaan ja kysy voisivatko toteuttaa firmikseen valotehon laskun projektorin käyttöliittymästä (kuvan himmenemisen kustannuksella tietty, muuten se ei ole mahdollista). Tosin kyllä tuo taitaa olla mahdollista jo nyt. Manuaalissa lukee "Lamp Mode can be indipendently set for 2D and 3D", oletuksena taitaa 3D-tilassa vaan olla se kirkkaampi "Bright" tila, joten kun valitsee "STD" tilan niin lampun pitäisi himmentyä ja äänen vastaavasti vaimentua.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2011
 7. GET

  GET New Member

  Liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  En oikein usko, että ääni tulee tuulettimista.
  3D modessa lamppu on standard tilassa ja kirkkauttakin olen pari pykälää laskenut.
  2D modessa en saa aparaattia huutamaan vaikka käännän kaikki nupit kaakkoon... Puhallus kyllä kasvaa ja sitä myöten hieman suhinaääni.

  Ottaako väripyörä enempi kierroksia 3D tilassa?
   
 8. AeshmA

  AeshmA New Member

  Liittynyt:
  13.09.2010
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman samaa ihmettelin HD300x:n kanssa tuossa eilen kun testailin 3D:tä, että jonkin siellä sisällä ottaa kierroksia melko hulppeasti, ääntä voisi kuvailla "ujellukseksi".

  Mietin myös onko kyseessä väripyörä, mutta melko ummikkona annoin asian olla ja siirryin takas 2D -tilaan jolloin laite on mukavan hiljainen. Tein tosiaan saman kuin nimim. GET, jotta laskin lampun tehon brightista standardiksi, mutta ei vaikuttanut tuohon ääneen.

  Samalla tässä voisi kysellä että kuuluuko kuvan reunoja kiertää noin 3cm leveä (noin 2m leveyksisellä kuvalla) musta "kehä"? Googlettamalla ymmärsin että kyse olisi ilmeisesti overscan -asetuksesta, mutta mokomaa ei softasta löyty, toisin kun tosiaan googlen kuvahaulla ainakin vanhemmista malleista.
   
 9. uiski

  uiski Member

  Liittynyt:
  19.09.2001
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisko tuossa Edge Mask oletuksena päällä? http://hometheater.about.com/od/pro...oma-Hd33-3d-Dlp-Video-Projector-Photos_12.htm
   
 10. AeshmA

  AeshmA New Member

  Liittynyt:
  13.09.2010
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Edge mask ja Zoom molemmat nollassa, joten ei taida se olla. Myöskään ei vaikutusta hdmi1 ja 2 välillä, kaikki lähteet PC, PS3, Elisa Viihde ja Xbox360 jättää nuo samat reunukset.
  Edelleenkin tuntuu vain jotta overscan valikko puuttuu syystä tai toisesta tästä firmiksestä (01). Pistin Optomalle viestiä tuossa perjantaina, joten katsotaan mitä sanovat.
   
 11. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Petri asiaa onkin jo kommentoinut, mutta pyytäisin lisäfiiliksiä tykin omistajilta sateenkaari-ilmiön häiritsevyydestä 2d kuvalla, erityisesti sellaisilta tykin omistajilta jotka ovat siirtyneet tähän Lcos tai lcd tykistä....
   
 12. GET

  GET New Member

  Liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on ensimmäinen DLP-tykki minulla ja pidempiä katseluhetkiä en ole aikaisemmin moisella viettänyt. Hieman pelotti etukäteen nuo sateenkaaret, varsinkin kun niitä näen kertaluokkaa kalliimmissakin tykeissä.
  Kyllä tuo sateenkaari-ilmiö hieman häiritsee, sekä 2D että 3D puolella. Mutta ei lähellekkään niin paljon kuin esim. Mitsubishin yli 3k€ tykissä.
  Hetkeäkään en kyllä kadu tykin ostoa. 3D on, varsinkin hintaan nähden, loistavaa.
  2D käytössä kuvan terävyys on LCD härveleihin verrattuna hyvä. Nyt surffaa pleikalla netissäkin ihan mielellään.
   
 13. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minkälaisia säätöjä käytätte HD33:ssa, jotta saa optimi kuvaa 2D ja 3D:llä? Ei jaksais taas opetella ja käyttää aikaa kalibrointii.. :rolleyes: (Varmaa AVSforumilla löytys jotai säätöi, josta alottaa..)
   
 14. Bucum

  Bucum New Member

  Liittynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan siirtynyt hd70->hd33 ja millaset kokemukset?

  Itellä Hd70 ja tunteja vasta 1000h. Kuvaan olen 2D tilassa täysin tyytyväinen, joskaan muita tykkejä en ole nähnyt.
   
 15. Lobotomy

  Lobotomy Member

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa omaa kirjoitteluani ketjusta "3d-tykki+kangas pieneen tilaan".
  Ensimmäiseen optomaan tyytyväisenä päätin pysyä merkissä. Lisäksi on saanyt sen verran hyvät arviot testeistä, että uskoin hintalaatusuhteeseen. Jotenkin ne pari testitilannetta, joissa olen DLP ja LCD tykkejä verrannut, niin aina on LCD tuntunut vaisummalta. Ehkä siinä on kyse väritoistosta tai ansikontrastista.
  Ensimmäisten leffojen jälkeen tykissä olevia oletusasetusten värikirkkautta oli lopulta pakko tiputtaa, kun alkoi tuntua luonnottoman kvärikylläiselle. Muutenkin silmä tottuu nopeasti ja leuka ei enään loksahtele, mutta tyytyväinen olen edelleen. Tykkiä en ole kalibroinut kuin tumman ja kirkkaan pään osalta AVS-forumin HD-testilevyllä silmämääräisesti.
  Tykin frame interpolation on lopulta asettunut low asentoon kaikelle materiaalille. Nykimiseltä leffat tuntuu ilman sitä. Kuitenkin varsinkin alussa, se tuntui tekevän ihmisten liikkeestä luonnottoman. Aivan kuin toistonopeus ei olisi ollut vakio. Esim. leffan toisonopeus olisi keskimäärin oikea 24Hz, mutta hyppisi kuitenkin 20 ja 30Hz välillä. Taitaa olla kuitenkin kaikkien noiden interpolaatioiden yleinen ominaisuus, vaatii totuttelua.

  Minullakan ei ollut tarvetta 3d:lle tykkiä hankkiessa, mutta ajatus on kuitenkin pitää tykkiä useampi vuosi. 3d on tulossa hiljalleen eikä sen hyvistä ominaisuuksista ole haittaa. Nyt kun siihen kykenevä tykki on, niin on 3d:tä koittanut saada muilla, sitä tukemattomilla laitteilla" toimimaan. PS3 toimii, mutta vahvistin hangottelee vastaan. Mutta nyt polttelu on kuitenkin kova että saisin peleihin 3d:n käyttöön. Kunhan lomamatkat saan pois alta, niin pitää katsoa, jos laittaisi lasit tilaukseen.
   
 16. v11e

  v11e Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse "kalibroin" oman HD33:ni AVS:n Blu-raylla 2D-kuvalle (max. zoomi, 105" 1.0 gain kangas, vaalea, mutta pimennetty tila), kokeile huvikseen, josko onnaisi:

  Näyttötila Elokuva
  Kontrasti -31
  Kirkkaus 0
  Terävöitys 12
  Väri +4
  Sävy 0

  Gamma Tavallinen

  Värilämpötila Lämmin


  RGB

  Punainen Vahvistus +1
  Vihreä 0
  Sininen +5

  Punainen säätö: -2
  Vihreä säätö: 0
  Sininen säätö: -1

  Suuntaa kävin hakemassa alkuun Avsforumin HD33-ketjusta ja aika samoihin päädyttiin. Nuo säädöt sain n.100h lampputunnin kohdalla, pitäisi näyttää levy uudelleen sisässä, hieman tuntuu kuva muuttuneen; nyt kellossa 422h. Gammaa olen vaihdellut, mutta mun mielestä parhaaksi kompromissiksi yo. säädöillä on osoittautunut tuo Tavallinen. Käyttäpresettiin tein toiset säädöt muulle kuin leffamatskulle ja toimimaan myös ei-ihan-pimennetyssä tilassa, voin nekin postata jos haluat testata.

  ps. Mikäli 3D:n kokeilu kiinnostaa, mulla on ylimääräisenä yhdet kuukauden vanhat Optoman DLP Link -lasit. Käytetty pari minuuttia, jolloin vain testattu toimivuus. Nuo kulkee postikuluja vastaan testiin tai kohtuullista rahasummaa vastaan muuttavat luoksesi.
   
 17. Lobotomy

  Lobotomy Member

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pakko myöntää, että ylläolevat säädöt näyttävät melko tasapainoisilta ja erottelevilta omiin säätöihin verrattuna. Ihon sävyt on luonnollisia. Hieman häiritsee vain tuo kontrasti -31 asetus. Valkoinen ei tunnu valkoiselta pmiin säätöihin tottumisen jälkeen. Pitää vilkaista nuo avs testilevyn kanssa.

  Onko nuo säädöt muuten lampun standard vai bright modea varten? Itse käytän standardia. Toki muutkin säädöt kiinnostaa.
   
 18. v11e

  v11e Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaikki säädöt ovat lampun normimoodilla; valotehoahan tuossa tykissä riittää. Hienosäädän projuni aina ihonvärin mukaan. Itse kangas vaikuttaa säätöihin aika paljon. Paljonko sulla on tunteja lampussa? Se voi myös vaikuttaa asiaan. Voin postata tuon Käyttäjä-presettini hieman myöhemmin, niin kokeile sitä myös.
   
 19. jihde77

  jihde77 New Member

  Liittynyt:
  10.11.2009
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
 20. Shred

  Shred Member

  Liittynyt:
  12.07.2003
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako joku sanoa miten HD33:n mustan taso vertautuu vanhan HD70:n mustan tasoon?
  Päivitys alkaa olemaan ajankohtainen, mutta uuden tykin olisi syytä olla parempi jokaisella osa-alueella.