Optoma HD20

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Atheris, 04.08.2009.

 1. dddw

  dddw New Member

  Liittynyt:
  01.04.2010
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katselu- ja projisointietäisyys on 4.5m, valkokangas on noin 260x145 cm. Kun PRB-1 tuo linssin keskipisteen noin 20cm etäisyyteen katosta HD20:lle, se tarkoittaa, että valkokankaan yläreunasta kattoon on 45cm ja alareunasta lattiaan 70cm. Minusta saisi olla hiukan malammalla, ja esim. zoomaamalla kuva siirtyy alas (yläreuna pysyy suhtkoht paikallaan), mutta kaiuttimet yms. tulevat vastaan sivuilta, joten piti tyytyä tähän kompromissiin.

  Pienemmällä projoisointietäisyydellä PRB-1 on todennäköisesti liian lyhyt HD20:lle.
   
 2. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla kävi tuo teline hetken aikaa kotona, mutta huomasin kasatessa, että putket oli koneistettu väärin. Toisesta tai molemmista putken päistä oli poraus tai sahaus oli pari milliä liian lyhyt, josta seurasi liitoksen välus ja putken (kaikki palat liitettynä) noin 10cm "heiluminen". Kun palautin tuotteen asiakaspalautuksena 14 pv kuluessa, huollosta tuli viesti, että meinaavat lähettää takaisin, koska virhettä ei muka ollut. Paketti oli selkeästi avattu ennen kun sen itse avasin. No lupasivat sitten palauttaa rahat, kun puhelimessa sanoin selvällä suomella, en huoli sitä, piste.
   
 3. Bache

  Bache New Member

  Liittynyt:
  09.08.2005
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjensta! Itsekkin kyhäsin tuossa uuden optoma HD20:sen kattoon kyseisellä telineellä! Teline kyllä on aika hutera. Jatkopalat heiluvat kyllä jonkin verran. Sain kuitenkin tykin kattoon ja kohdistettua ihan ok. Ei vain parane tuota tykkiä heilutella. Esim jos säädän vähänkin tuota focusta käsin niin meinaa jo tykkin kuva hieman valahtaa alaspäin (1cm).

  Tässä taisin vain tilata vääränlaisen HDMI kaapelin (15m pitkä). Huomasin juuri, että Imac:issä oleva MiniDv --> hdmi adapterilla oleva HDMI piuha ei anna ulos 1080p kuvaa. Sain tykin toimimaan kuitenkin tuolla 1080i mikä kuitenkin on kökömpi vaihtoehto. Piuhassa tai adapterissa on varmaan jotain vikaa eli taajuus ei riitä? Onko kellään kokemusta samanlaisista ongelmista. Mikä olisi edullinen mutta tarpeaksi hyvä HDMI johto. Pituutta en tarvitse kuin 10m.

  Maalasin tummanharmaan väriselle makurini seinälle 96" screenin käyttämällä Tikkurilan Harmony H499 sävyä. Tuli mielestäni todella hyvä kuva! Ainut asia mikä rupesi ärsyttämään oli tuon mustan pään toiston lievä harmaantuminen. Vertasin tosin kuvaa tuohon alkuperäiseen makurini tummemman harmaan väriin joka antoi kontrastikkaamman kuvan mutta oli lievästi "tukossa". Tykkiä voin kuitenkin suositella jokaiselle tässä hintaluokassa. Kokonais fiilikset tykistä ovat erittäin positiiviset. Huomenna lähden kauppaan ja ostan sälekaihtimiini eteen vielä pimennysverhot :D
   
 4. kkuula

  kkuula Member

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  Halvin deltacon piuha toimii, hinta 10m kaapelilla about 15€, veikkaan kylläkin että nuo adapterit saattaa aiheuttaa ongelmia.
   
 5. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Laitetaas välikommenttia tästä H20:stä. Aika vähän on viime aikoina ehdityt katselemaan elokuvia, mutta esim. toissapäivänä tuli katsottua emännän kanssa "Pientä Säätöä"-leffa. Laitoin tykin päälle ja yllätys oli, kun vuolaasti kehuikin tykin kuvaa. Harvoin kehuu oikeastaan yhtään mitään. Värit ja tarkkuus oli kuulemma hyvät. Kyllä se omasta mielestänikin kohtuu virheetöntä väritoistoa ja syvyyserottelua tarjoaa. Esim. Avatar on todella herkku katsoa.

  Tykin linssin edessä tällä hetkellä Hoyan Day-Light. Kirjoittelinkin tuosta aiemmin, ettei olisi ok, mutta jäi sittenkin tykkiin kiinni. Saavutettu hyöty haittoja suurempi. Poistaa lpd/dlp-tykeille ominaista viileyttä, mitä säädöillä vaikea poistaa eli tekee kuvasta entistä filmimäisempää. Pudottamalla mittarilla kalibroituja säätöjä punainen -22 ja sininen -8 näyttöis hyvältä. Väriavaruus ja harmaasävyt menee nyt erittäin lähelle referenssiä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2010
 6. Upii

  Upii New Member

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites onko tässä tykissä selvästi parempi ansi kontrasti(myös käytännössä) mitä Sanyon z-4 ja vastaavissa 720p tykeissä? Ja onko kuva muutenkin eri svääreissä?
   
 7. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kuvan laatu selvinnee parhaiten sillä, että käyt itse toteamassa sen jossain alan liikkeessä (esim. Highendstudio). Tykki hyvin edustettuna, kun on ollut pitkään suosikki. Itse huomasin, että leffat ovat edelliseen Panan ax200 verratessa huomaatavasti tarkempia ja itse elokuviin on helpompi keskittyä 70 tuuman kankaalla noin 3,5m etäisyydellä. Vertaamaamasi tykki on jo useamman vuoden vanhan mallinen lcd ja oletettavaa on (kuten myös käytännössä), tykkien paneelit ovat menneet aimo askeleen eteenpäin laadussa. Optomahan on dlp eli siinäkin tulee ensimmäinen ero sekä toinen iso ero on 1080p, jolloin ainoa oikea syötettävä formaatti on teräväpiirto. (Varmasti eroa tulee, ellei sitten oo ihan puusilmä.. :cool:)

  Oletko huomannut, että tykkiäsi voisi vaivata konvergenssi ongelma, koska omaanikin z3 ja z4 vaivas samat ongelmat (valkoisella rasterilla vihreä/sininen/punainen ei ole samalla pystyviivalla)? Myös ax200 vaivas sama ongelma. Uusissa teräväpiirto lcd-tykeissä ongelmaan varmaan puututtu, mutta itse totesin, että nyt on aika hommata tykki, jossa kyseistä ongelmaa ole (kun ei ole erillisiä paneelejakaan), enkä myöskään pettynyt... Kuva on kauttaaltaan teräävä ja väritoisto paketistakin suht kohdallaan (riittänee peruskäytöön). Pikku viilailulla (säädöllä) ja filtterillä (itsellä Hoyan Day-light) saa tykin väritoistoa entistä filmimäisemmäksi ja mustan tasoa parannettua. Ansi-kontrasti on luvattua luokkaa kolorometrillä mitattuna. Pohjamustan tasoon (kun halutaan, että kaikki harmaasävyt toistuisivat) olin itse aluksi pikkuisen pettynyt, mutta harmaasuotimella asiaa voi korjata (aiheesta aikaisimmissa postauksissa tässä topicissa). Hurina voisi olla myös mielestäni aavistuksen maltillisempi ja liiketoisto sulavampaa. Toivelistalla olisi 3D toiston tukeminen eli kaiketi seuraava uusi tykki itellä sellainen, mutta kaikkea noin tonnin tykiin vaikea saada eli pitkään mentäneen näin..

  Summasummaarum tuskin tulet pettymään hd20:een, mikäli sen hommaat. :)
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2010
 8. Upii

  Upii New Member

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole huomannut konvergenssi ongelmaa, joskaan en sitä nyt ole etsinytkään. Eli ei se ainakaan silmille sieltä hypi. Lievää vertical bandingiä tosin ilmaantuu aivan valkealla taustalla sivuttais liikkeissä(esim kun pelaa pleikkarilla jääkiekkoa ja jää on vaalea) Voishan tuon tykin jo pikku hiljaa vaihtaa, kun nelisen vuotta tuo z-4 jo tuossa on palvellut. Hyvä tykki on kyllä ollut.
   
 9. Upii

  Upii New Member

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomenna saapuu hd20 postiin. Tällä hetkellä 720p tykillä katseluetäisyys on aivan siinä ja siinä, että onko kangas liian iso, vai ei. Puoli metriä jos ottaa lähemmäksi niin tuntuu että alkaa olemaan jo liian lähellä. Eikös full-hd:n yksi etu ole myös siinä, että todennäköisesti nytten pikseleitä on enää vaikeampi erottaa, koska niitä on enemmän ja voi periaatteessa katsoa lähempääkin, kuin 720p tykkiä?
   
 10. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 384
  Saadut tykkäykset:
  28
  Kyllä 1080p paneeli ja DLP:n pienempi pikseliväli auttavat siihen, että pikseliverkko ei erotu niin hyvin. Itselläni oli myös Z4 ennen Full HD-tykkiä ja pikseliverkko meinasi erottua katselutäisyydeltä. Sen jälkeen, kun ostin nykyisen 1080p LCD-tykin, niin pikseliverkosta ei ollut tietoakaan. Vaikka LCD:ssä pikseliväli on hieman isompi kuin DLP:ssä, ei 1080p tarkkuudella sillä enää ole merkitystä normaalilla katselutetäisyydeltä. Käytännössä pikseliverkko erottuu vasta niin läheltä katsottuna, että kuva on jo niin iso, että sitä on epämiellyttävä katsella.
   
 11. Upii

  Upii New Member

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on hd20 asettunut taloon ja hieman pika säädetty/testattu. Blu-ray kuva on mainio, siinä ei mitään. Sen sijaan dvd tuntuu edellistä tykkiä(z-4) pehmeämmältä. Huomaa selvemmin alkuvalikoissa. Vai onkohan se vaan kun blu-ray on mainio, niin se tuntuu sitten huonommalta? Onko ps3:ssa jotain säätöjä, mitä pitäisi muuttaa nyt kun 1080p on signaali?
   
 12. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 384
  Saadut tykkäykset:
  28
  Oletko kokeillut muutella PS3:n BD/DVD-skaalaimen asetuksia? Täältä löytyy lisää keskusteua aiheesta.

  Kyllähän terävän Blu-Ray:n jälkeen DVD näyttää aika pehmeältä, varsinkin jos niitä vertailee peräkkäin. Alussa voi tulla tosiaan sellainen tunne, että DVD näyttää edellistä tykkiä pehmeämmältä. Itsellänikin oli aluksi sama tunne, kun Z4:n jälkeen katsoin Full HD-tykillä eka kerran DVD:tä Blu-ray leffan jälkeen. Kokeile vaikka pitää joskus taukoa BD-katselussa, minkä jälkeen katsot ensimmäiseksi DVD:tä.
   
 13. Upii

  Upii New Member

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  No suurin syy hoitui nytten sillä, että annoin pleikkarin itse hakea "automaattiset asetukset" kuvan tarkkuudelle. Aiemmin otin vain 1080p, mutta nytten on mukana 720p, 1080p ja 1080i. En hoksannut heti, etteihän 1080p tukea ole joka paikassa. Siltikkin vielä tuntuu että esim ps3 peli Metal gear solid 4:n alkuvalikot on jopa suttuisen näköiset, eikä tarkat. Itse pelissä sitten tuntuu paremmalta, mutta jotenkin muistelen z-4:n olevan tarkempi ja muutenkin parempi kuvaltaan. Aina kun Optama ilmoittaa 50hz, niin asiat on pielessä. Avatar ja Dark knight bd on sitten hyvät. En muita blu-rayta ole vielä testannut.
   
 14. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 384
  Saadut tykkäykset:
  28
  En tiedä miten HD20 toimii, mutta joidenkin tykkien asetuksista joutuu säätämään overscanin 0%:iin joka näyttömoodille erikseen, että saa parhaimman mahdollisen kuvan.
   
 15. Upii

  Upii New Member

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ahaa,
  Taitaa se overscan kuitenkin olla nollassa jo ihan oletuksena. Näin ainakin muistelisin, mutta pitää tarkistaa kohan tykin aukaisen. Muutenkaan ainakaan z-4 ei overscan nyt niin hirveästi vaikuttanut. Ehkä hitusen. Tykki vielä kalibroimatta. Tai no tinttiä jouduin laskemaan radikaalisti(tyyliin 50 --> 35) Niin vihreältä kuva näytti silmääni. Missähän voisi tintin säätää parhaiten? laseja minulla ei ole, mitä esim avia:n testilevyllä tarvitsee.
   
 16. Sipu

  Sipu New Member

  Liittynyt:
  13.03.2006
  Viestejä:
  312
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa muistaa että HD20:n sisällä ei syki faroudjaa tai mitään kovin kummoista megaskaalainta joten sub HD materiaali on väkisinkin hieman "heikompilaatuista" kuin tykissä jonka sisällä on kalliimpi skaalain. Kuva kannattaakin skaalata ENNEN projektoria.
  720p näyttää kyllä siitä huolimatta erittäin hyvältä ja 1080p luonnollisesti "täydelliseltä".

  Mitä vihreyteen tulee... siellä on muitakin pre-settejä sille kuvalle ettei tarvitse tyytyä siihen mitä se defaultti tarjoaa. Mutta tietysti sitä kuvaa joutuu säätämään saadakseen optimaalisen tuloksen.
   
 17. Upii

  Upii New Member

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt on pelattu tykin kanssa viikonlopun yli ja alkaahan tuo dvd:kin paranemaan. Tykissä on terävyyden säätö hieman liian pehmeällä oletuksena, josta tuo pehmeys videoulostulojen väärin asetusten lisäksi myös johtui. Säätöjä on paljon vähemmän mitä z-4 ja se tekee tykistä jotenkin hieman tylsän. Kontrasti ja brightness oli myös thx optimizerilla katsottuna aika kohillaan. Muutama pykälä molemmista piti säätää. Ei kuva nyt missään nimessä täydellinen ole. Hyvä se on, mutta esim mustan syvyydessä on selviä puutteita. Joskin paljon parempi, mitä z-4. Mitä kuvan esiasetusta muuten käytätte, tai olette havainneet parhaaksi? Itellä se cinema, mikä siinä oli vakiona. Lisäksi tykin tuulettimissa hohtavat ledit häiritsevät :( Tuovat turhaa valoa huoneeseen, eikä niitä vissiin poiskaan saa?

  Edit: Hei ja vielä sellainen kysymys, että mitä väliä onko kuva 1080p 60hz vai 1080p 24hz? Kumpi parempi?
   
 18. Collusion

  Collusion Active Member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 819
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tuulettimissa ei ole ledejä.

  Kuvan virkistystaajuus riippuu toki siitä, mitä materiaalia katsotaan.
   
 19. Isolaillinen

  Isolaillinen New Member

  Liittynyt:
  16.02.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  Olisiko kellään tietoa miksi tykissä vilkkuu vihreä "standby- valo" kun tykki on päällä/pois?

  Tykki oli huollossa, koska kuvaa ei tullut hdmi liitännän kautta. Vika korjattiin vaihtamalla emolevy ja päivitettiin versioon c08 muistaakseni.

  Ohjekirjasta ymmärsin sen verran, että valon vilkkuminen tarkkoittaa "warming" kun tykki on päällä ja kun se on poissa niin "cooling".

  Mutta muistan, että valo ei vilkkunut ennen korjaamista.
   
 20. tekarijee

  tekarijee Member

  Liittynyt:
  22.04.2005
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt tulee tyhmä kysymys vielä tyhmempää kuvaa apuna käyttäen, mutta voiko kuvan tapauksessa kuvaa siirtää ylhäältä riittävästi alaspäin kyseisellä tykillä? Huone siis sivusta kuvattuna ja mittasuhteet ovat mitä sattuu, mutta idean varmaan joku ymmärtää :rolleyes: Tarkoitus olisi pistää tykki heti tilaukseen mikäli kuvassa mainittu skenaario vain on mahdollinen.

  [​IMG]