Oppo UDP-203 (UHD 4k soitin)

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana hansolo, 07.12.2016.

 1. JIH

  JIH Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  390
  Saadut tykkäykset:
  24
  Saksan osoite EU yhteystiedoissa lienee ollut jo jonkin aikaa (kuukausia?).
   
 2. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  966
  Saadut tykkäykset:
  88
  Joko tuo tekstin "dimming" eli kirkkaudensäätö on saatu 203/5:n asetuksiin mukaan.

  Etsiskelin tietoa ulkkarifoorumeiltakin mutten löytänyt mitään.
   
 3. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 024
  Saadut tykkäykset:
  236
  Ei ole tekstityksen himmennystä.
   
 4. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 024
  Saadut tykkäykset:
  236
  Edit: Kirjaan tähän tunnetut bugit, jotka vaivaavat yhä (todennäköisesti) viimeiseksi jäänyttä firmistä.

  Selkeät bugit, jotka soittimeen jäivät viimeisen FW 65-0131 -version myötä. Harmittavaa kyllä osa näistä synnytettiin vasta viimeisimpään Official-päivitykseen.

  Dolby Vision bugit
  1. Auto / Player LED / TV LED valinta: Auto moodi ei toimi oikein. Esim. LG 6-sarjan telkut, jotka tajuavat vain alkuperäisen TV LED version päälle, eivät osaa näyttää kuvaa oikein Auto asennossa. Tämä johtuu siitä, että soitin yrittää virheellisesti pukata uudempaa Player LED muotoa. Esim. 7, 8, X sarjalaiset LG:t osaavat molemmat versiot.

  2. Picture adjustment -säädöt. Jos arvot on säädetty nollasta poikkeaviin arvoihin, niin DV-signaali korruptoituu. Aikaisemmin soitin ohitti nämä säädöt DV-tilassa, mutta uusimmalla firmiksellä se yrittää toteuttaa säädöt DV-signaalia toistettaessa huonoin tuloksiin.
  https://www.avsforum.com/forum/149-...udp-203-owner-s-thread-1282.html#post59579062

  Ei varsinaisesti bugeja, mutta voivat aiheuttaa ihmetystä.
  1. Dolby Atmos HDMI In -liitännästä. Soitin tukee normaalia Atmos ääntä eli häviötön Dolby TrueHD+Atmos tai häviöllinen Dolby Digital + Atmos. Soitin ei tue esim. Applen käyttämää Dolby MAT versiota, jossa striimauspalvelu lähettää Atmos-äänen AppleTV:stä eteenpäin LPCM+Atmos muodossa. Alkuperäinen striimi on luonnollisesti Dolby Digital+Atmos muodossa bittivirtasyistä, mutta AppleTV lähettää sen telkulla tai vahvistimelle harvinaisemmassa LPCM+Atmos muodossa, jota Oppon sisääntulo ei tue.
  https://www.dolby.com/us/en/technologies/dolby-atmos/dolby-atmos-for-the-home-theater.pdf (sivu 12)
  2. Levyllä pitäisi olla HDR10+ kuva, mutta soittimen info-ruutu näyttää vain HDR10. Tämä on normaalia. Soitin ilmoittaa levysisällöksi HDR10+ vain, jos koko toistoketju tukee HDR10+ formaattia.
  3. Soitin tukee Dolby Vision sisääntuloa HDMI In -liittimestä, mutta kuva ei kuitenkaan näy DV-muodossa. Ulkoisen DV-sisällön kanssa pitää käytää HDMI In by-pass valintaa, joka hieman epäloogisesti on erillinen toiminto (Input-nappi). Tällöin kaikki videoprosessointi ohitetaan ja Dolby Vision pääsee läpi soittimesta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2020
  TheRealThing tykkää tästä.
 5. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 402
  Saadut tykkäykset:
  624
  Oppo elää, vaikkei ehkä ihan niin kuin olisimme toivoneet.

  (Pyydän jo suoraan modelta anteeksi, jos liikutaan liian tummanharmaalla alueella. En itse osaa nähdä valtavan vahingollisena, kun kuitenkin Oppo on jo lopettanut omien soitintensa valmistamisen ja tukemisen.)

  Törmäsin jo joku aika sitten ja nyt taas sattumalta "Oppo-klooneihin", "ChinOppoihin" eli kiinalaisiin striimauspurkkeihin, jotka toimivat Oppon firmiksellä. Siis käytännössä toimivat aivan kuin 203, mutta levyjen lukumahdollisuutta ei ole. Nyt sitten näin kyllä sellaisenkin kloonin, missä levykelkka on eli aika pitkälti sama soitin kuin Oppon valmistama. Kuvanlaadultaankin näiden kehutaan olevan Oppon tasolla. Tosin myös hinta, hieman mallista riippuen on satasista aina Oppon (203) hintoihin. Eli ei puhuta ihan kymppien purkeista.

  Mutta se mitä mietin on, mikä on näiden käyttötapaus? Onko näiden juttu se, että voi striimata omalta serveriltään levykuvia oppomaisin ominaisuuksin, joita ei ilmeisesti edelleenkään ole muissa laitteissa?

  Samalla opin senkin, että nykyään on saatavilla venäläinen (RU) firmis, jolla ilmeisesti saa aluekoodittomuuden 203-soittimeen. Aiemminhan tämä on edellyttänyt hw-modausta.
   
  Moderaattori tykkää tästä.