Oppo BDP-103& BDP-105

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana THX1138, 19.09.2012.

 1. Batmobile

  Batmobile Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos siis Opolla haluaa viedä monikanavaäänet vahvarille analogiannoista, perusteena Opon parempi DAC, pitää käyttää direct-tillaa koska muuten vahvari tekee joka tapauksessa oman AD-muunnoksen. Direct-tilassa taas ei ole käytössä mitään vahvarin korjauksia, esim. aikaviiveet, joten pystyykö Oppoon tekemään näitä säätöjä vai meneekö ääni todellakin vain "raakana" läpi kaiuttimille asti?
   
 2. LFE

  LFE Guest Guest

  Liittynyt:
  26.05.2005
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  luulis että ainakin viiveet pystyy, mun vanhassa oppo 981 dvd-soittimessaki pystyy. Itse käyttäisin analogi antoja vain stereona ja musiikilla, jolloin viiveitä ei tarvitse.
   
 3. Knight2

  Knight2 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pääsin tänään kuuntelemaan Oppo 105:n ääntä vähän tarkemmin. Kuuntelu tapahtui 2-kanavaisesti analogisesti kytkien.

  Tuo huomio Processor Direct asetuksesta on muuten erittäin hyvä. En huomannut/muistanut koko asiaa, mutta nyt asian tarkistessani huomasin että joo, Yamaha AZ2 on ollut Direct tilassa "iät ja ajat". Yamahalla voi edelleen säätää tasoja, mutta ei muuta prosessointia (mitä en haluaisikaan). Varmaan pitää vielä tsekata Yamahan manuaali, mutta on siis jokseenkin varmaa että ylimäärästä AD-DA muunnosta ei tuossa tapahdu.

  Viiveet ja takakaiuttimien bassojen ohjaus hoidetaan Oppon toimesta. (Eli monikanavaisesti jotain prosessointia tuossa on mukana. Tällä kertaa kuuntelu tapahtui 2-kanavaisesti dedikoiduista 2-kanavalähdöistä, jollainen löytyy sekä Opposta että Denonista). Opposta valitsin myös "Pure Audio", joka sulkee videopiirit, näytön ja digipiirit muuten kuin HDMI-lähdön äänen osalta (sulkisin senkin, mutta sitten en saisi HDMI2-lähdöstä ääntä TV:lle). Denonissa käytössä oli vastaava ominaisuus (itse asiassa Oppoakin monipuolisempi ja IMHO paremmin toimiva.)

  Itse kuuntelusessiosta tuli varsin mielenkiintoinen. Aloitus tapahtui tutulla levyllä (CD Sarah McLachlan, Afterglow). 5.1 johtojen kanssa en aloittanut suhmuroimaan eli homma rajoittui 2-kanavaiseen. Subbarit kytkin jossain vaiheessa pois päältä kun tuntui siltä, että bassopäässä ei ollut mitään erityistä - eli ei eroa Oppon ja Denon 3910:n välillä.

  Ensimmäinen fiilis oli, että edellisenä päivänä havaittu ylimmän diskantin korostuminen jatkui, minkä koin enemmän epämiellyttävänä kuin positiivisena. Eli Sarahin ääneen tuli ylimäärästä "käheyttä" ja ässätkin tuntuivat sihahtelevan. Hetken aikaa jopa mietin, josko Denon pitää jättää musiikille (vaatisi erittäin epäkäytännöllisen järjestelyn tilan suhteen ja 5.1 ääni olisi jokseenkin ratkaisematon ongelma).

  Sitten muistin, että hallussahan on 2 kpl identtisiä Sarahin Surfacing levyjä, jotka latasin Denoniin ja Oppoon ja synkkasin ajoituksen. Laitteiden lähtöjännitteet ovat joko täsmälleen samat tai erittäin lähellä, koska en kuullut mitään eroa äänen voimakkuudessa.

  Järjestely mahdollisti siis nopean ja näppärän AB-kuunteluvertailun. ABX:ää en alkanut järjestelemään koska... ...tuntui, että en pystynyt erottamaan laitteita toisistaan. Eli olin jokseenkin varma, että en läpäisisi sokkotestiä. Tämä oli kutakuinkin odotetun mukainen lopputulos, koska... kyllä, Oppo on tosi hyvä, mutta niin on Denonkin.

  Kun vaihdoin takaisin Afterglow levyyn eivät ässät enää suhahdelleet ja muutenkin "ongelmat olivat kaikonneet". Mitä tapahtui? Olen 80% varma, että kyseessä oli tyylipuhdas psykologia (psykoakustiikka). 20% mahdollisuus toki on, että session aikana Oppon elektroniikka tuli "sisäänajetuksi". Vähän vaikea tuohon on uskoa, mutta kait se on periaatteessa mahdollista.

  Lopuksi kuuntelin vielä SACD:tä 2-kanavaisena (Spyro Gyra, In Modern Times). Tämä ei tuonut muutoksia. Molemmissa soittimissa levy kuulosti tosi hyvältä.

  Soundstage-kuulostelu ei paljastanut mitään erityistä (joskaan en ihan hirveästi keskittynyt tähän). Juuri tuo Spyro Gyran levy on fantastinen 5.1 demolevy ja 2-kanavaisena kuuntelu typisti sen soundstagen niin pahasti, että soittimien välisten erojen kuvittelu olisi vastannut vaikutukseltaan ehkä noin tuhannesosaa erosta 5.1 ääneen.

  Summa summarum: Oppo lunasti paikkansa alun "ihmeellisyyksien" jälkeen. Ominaisuuksiltaan se menee Denonista kaulan mitan edelle, mutta analogiaäänessä en siis ainakaan tällä kertaa kuullut eroja. Varmaankin teen vielä 1-2 istuntoa asian tiimoilla, mutta enpä juuri odota muutoksia. (No, pitää vielä varmistaa tuo Yamahan toiminta + kuunnella vielä Yamaha kokonaan ohittaen eli XLR:illä suoraan Rotelin päätteeseen).
   
 4. LFE

  LFE Guest Guest

  Liittynyt:
  26.05.2005
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos hyvästä raportista ja mielellään lisääkin luetaan :) Denon 3910 itsekkin metsästelin vuosia sitten ebaysta mutta sopivaa ei vaan sattunut kohdalle. Oppon hankinta houkuttaisi mutta juuri nyt ei ole varaa tältä istumalta.
   
 5. Nautiskelija

  Nautiskelija Guest Guest

  Liittynyt:
  07.02.2009
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hienoa raporttia ritarilta. Kiitos siitä.

  Itse olen taistellut tuon huulisynkkaongelman kanssa. Pure direct tila vähensi ongelmaa, mutta ei poistanut sitä kokonaan. Sen lisäksi olen huomannut, että eri bluray levyillä huulisynkka toimii erilailla. Useimmissa se on kohdillaan, mutta joissain ääni edistää kuvaa, eli juuri päinvastoin kuin hdmi-sisääntuloista syötetyllä signaalilla!? Ei tuosta nyt sitten ota selvää. Toivottavasti tulis firmis upgrade joka hoitaisi ongelman pois päivöjärjestyksestä.

  Musiikin kuunteluun en ole vieläkään ehtinyt paneutua, kun olen jäänyt haltioituneena katselemaan leffoja loistavan äänimaailman takia (siis niiden leffojen osalta joissa huulisynkka ollut kohdillaan). Ja että toi laite on vanhaan Pioneer BDP-LX52 verrattuna nopea.
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2012
 6. Knight2

  Knight2 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haasteista huulisynkan kohdalla taisivat raportoida tuolla AVS Forumissakin. Taisi olla niin, että ongelma pienenee (mutta ei poistu?) jos äänelle käyttää analogiatuloja (kuten omalla kohdallani kun Yamaha ei osaa BD-formaatteja kuitenkaan).

  En ole päässyt huulisynkkaa itse koettamaan. Tähän astinen käyttö on ollut musiikin kuuntelua ja aika paljon Netflixiä, joka on kyllä aikamoisen nasta "lisäominaisuus".

  Anyway, eiköhän synkkaongelmakin poistu tulevien firmware-päivitysten myötä. "Oppo engineering is working on the issue..."
   
 7. Nautiskelija

  Nautiskelija Guest Guest

  Liittynyt:
  07.02.2009
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lähetin Oppolle tänään iltapäivällä kyselyn mainitsemistani kahdesta ongelmasta. Vastaus tuli kolme tuntia myöhemmin :thumbsup:

  Huulisykkaongelma on ilmeisesti laajasti tiedossa. Bluray levyjen toistossa uuden firmiksen beta-versio auttaa jonkin verran. Lupasivat myös HDMI IN portin ongelman korjaantuvan tulevan virallisen firmispäivityksen myötä.

  Neo:6 toimii vain 7.1 ääniksi muunnettuna, ei 5.1... vissiin tullut vähän kiire testauksen kanssa.

  Joka tapauksessa minä olen tyytyväinen. Tiedän, että tuo laite on toimiessaan kunnolla aivan loistava soitin minun settiini. Ensi viikonloppuna ajattelin testailla CD toistoa ja kuullokeliitäntää.
   
 8. Knight2

  Knight2 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pieni päivitys Oppon musapuoleen eli hifistelyä analogia-annoilla: Nyt kuuntelutunteja on ehtinyt kertyä jo varsin paljon. Erittäin tyytyväinen olen ollut. Mainittavaa eroa Denon 3910:iin ei edelleenkään ole itselläni tai kyläilleellä "kultakorvalla" tullut. Joskus tosin tuntuu edelleen siltä, että Oppossa olisi jotenkin yläpäässä "avarampi ja ilmavampi" ääni, joka ei olisi seurausta mistään taajuuskorostumista.

  Vanhasta Hifi-lehdestä vahvistus sille, että Yamahan "etuvahvistin" *ei* digitoi analogisia tuloja. Tämä ei taida riippua siitä, onko Processor Direct päällä (mutta on tuokin ollut koko ajan käytössä).

  Oppo tuli kytkettyä myös suoraan XLR:llä (stereo) Rotel RB-1080:een. Hienosti toimi, ei ongelmia. Käytetty äänenvoimakkuus (Variable) maksimissaan 85/100. Äänenlaadun osalta ei mitään ihmeempää wow-efektiä, mutta erittäin hyvältä kuulosti - ja toki psykologia tuuppaa hieman siihen suuntaan, että olisi himpun verran vielä parempi kuin Yamahan kautta RCA-johdoilla. Helpon AB(X)-vertailun puutteessa en uskalla tämän enempiä asiasta väittää...

  XLR:t voi jättää pysyvästi kiinni jos siltä tuntuu (Oppo antaa signaalin kaikkiin lähtöihin), mutta Rotelissa on vähän liiankin helppo vaihtaa Balanced/Unbalanced välillä: jos on välillä asettanut Oppoon Fixed (100/100 tason), niin kaiuttimet/korvat ovat vaarassa rikkoutua. Ratkaisu on toistaiseksi ollut irrottaa XLR:t muistutukseksi siitä, ettei "mene ihan heittämällä".

  Koska Oppossa on monipuoliset digitaalitulot (USB, HDMI) sekä tuo äänenvoimakkuuden säätö, niin toki on käynyt mielessä poistaa systeemistä tuo Yamaha kokonaan ja käyttää Oppoa esivahvistimena Rotel RB-1080 / RMB-1066 kanssa; RCA-kytkentäisesti koska pienemmässä Rotelissa ei ole XLR:iä. Muista komponenteista ja niiden rajoitteista johtuen tätä steppiä ei vielä ole otettu, mutta jännä nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

  Tuo Oppo on kyllä melkoinen paketti; huomioiden sekä määrälliset että laadulliset ominaisuudet! Jos systeemin pystyy rakentamaan alusta pitäen ilman esivahvistinta, niin hintahan alkaa näyttää hyvinkin kohtuulliselta.
   
 9. Fragment

  Fragment Guest Guest

  Liittynyt:
  18.05.2006
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sulla minkälaisia kokemuksia Spotifyn streamauksesta Oppon kautta? Itsellä pohdinnassa tuo BDP-105 ja ajatus olisi soitella Spotify Airport Expressin kautta Oppolle.
   
 10. Nautiskelija

  Nautiskelija Guest Guest

  Liittynyt:
  07.02.2009
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Striimaan siis Spotifyn iPadilta Apple TVn kautta Oppolle, käyttäen optista kaapelia. Optista siksi, että Oppon takapanelin HDMI tulo on jo varattu ja hellasärö on erityisen herkkä kaikille näkyvissä oleville johdotuksille.

  Mun mielestä toi toimii hyvin. Äänenlaadusta en mene sanomaan mitään koska tuo on enemmän taustamusaa ja nopeaa biisin bongausta varten, mutta hyvältä se kuulostaa. Pitäisikin joku päivä testata samoja biisejä CDltä ja spotarilta.

  Apple TV on ihan kätevä, mutta siinäkin vissiin joku saattaa nipottaa upsamplauksesta, mutta mua se kuten todettu ei ole haitannut.
   
 11. Enoelmeri

  Enoelmeri Guest Guest

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseäkin kiinnostaisi Spotifyn käyttö Airport Expressin kautta Oppolle. Mielenkiintoista olisi tosiaan kytkeä Oppo suoraan päätevahvistimeen xlr-liittimillä, pystyykö äänenvoimakkuutta säätämään helposi kaukosäätimestä ja onko se laadukkaasti toteutettu? Toimiiko tämä sekä kaksikanavaisesti että monikanavaisesti?
   
 12. lator

  lator Guest Guest

  Liittynyt:
  08.05.2006
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  5 kuukautta vanha Oppo 103 ei suostu lukemaan levyjä. Kun levyn laittaa sisään, vilahtaa soittimen kotivalikossa vasemmassa yläkulmassa noin sekunnin teksti "loading" ja sen jälkeen vaikuttaisi ettei levyasema edes yritä lukea levyä. Sama toistuu sekä blu-ray että dvd levyillä. USB-tikulta ja ulkoiselta kovalevyltä soitin toistaa äänen ja kuvan normaalisti.

  Onko kenelläkään kokemusta tilanteesta tai ideoita mahdollisista korjaustoimenpiteistä? Otan luonnollisesti yhteyttä myyjäliikkeeseen ja tarvittaessa suoraan Oppoon.
   
 13. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 692
  Saadut tykkäykset:
  470
  Huoltoon vaan, vikakuvauksen perusteella levylaseri(t) finito/pystyservo mennyttä...
  Joka tapauksessa lukijalaseri menee uusiksi...

  T: Vesku
   
 14. lator

  lator Guest Guest

  Liittynyt:
  08.05.2006
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos Vesku kommentista. Englantiin lähtee muutamaksi viikoksi ihmeteltäväksi.
   
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 348
  Saadut tykkäykset:
  1 192
  Englantiin minne? Rikoin vanhemman mallin (83) ja nyt pähkäilen mitä pitäisi tehdä. Kannattaako korjauttaa vai pitäisikö ostaa uusin 3D ymmärtävä malli? Eli mitäs tämä Englantiin lähettäminen maksaa? Ja onko Suomessa jotain tahoa joka korjaa? Apu otettaisiin suurella kiitollisuudella vastaan. Nim. ikinä en enää juo.
   
 16. Tema

  Tema Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
  Hankin Genelec G Three -parin ja kytkin ne RCA-kaapeleilla 103:n perään. Lisäksi kytkin digiboksin 103:n HDMI-inputiin. Ajatuksena on jättää AV-vahvistin kokonaan ketjusta pois.

  Muutaman illan säätämisen jälkeen sain ohjelmoitua 103:n inputin käsittelyn yleiskaukosäätimeen (Harmony 900) ja laitteiden käyttö onnistuu nyt sujuvasti.

  Huomasin kuitenkin sellaisen ongelman, että kaiuttimista kuuluu thump, kun esim. cd:tä kuunnellessa skippaa kappaleita tai digiboksilla vaihtaa SD- ja HD-kanavien välillä. Onko tällainen yleistä aktiivikaiuttimien kanssa vai onko 103:n toteutuksessa jotain hämärää? Kunhan ehdin, kokeilen kytkeä AV-vahvistimen 103:n ja Genelecien väliin. Passiivisilla kaiuttimilla en muista tällaiseen koskaan törmänneeni.

  Lisäksi 103:n äänenvoimakkuussäätö saisi mielestäni olla laajempi, sillä iltamyöhällä katsellessa ääntä ei saa riittävän hiljaiselle.

  Onko muilla vastaavia kokemuksia?
   
 17. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 617
  Saadut tykkäykset:
  523
  Tuleeko maksimit kuitenkin käytettyä? Jos ei, niin eikö silloin voisi pudottaa G Threen sisääntuloherkkyyttä pysyvästi sen verran, että hiljaisin on riittävän hiljaa, mutta voimakkain kuitenkin "tarpeeksi"? Tai jos haarukkaan ei mahdu, niin "iltakuuntelussa" kliksaamaan se sisääntuloherkkyys päiväkäyttöä pienemmälle.
   
 18. Dragon/

  Dragon/ Guest Guest

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Ok, voiko tuossa pudottaa herkyyttää? Eli löytyy se potikka? En nähnyt tuota kuvissa. Omat threet saapuu "jouluksi".

  Mites oppolla, onnistuuko Flac hires toisto?
   
 19. Tema

  Tema Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
  Sisääntuloherkkyydeksi G Threessä on valittavissa oletusarvoisen "normaalin" lisäksi vain +10dB. Pitäisi olla tuo normaali valittuna, koska en siihen vipuun koskenut, mutta tarkistan vielä kotona.

  Tähän mennessä olen tainnut yhden leffan ehtiä katsomaan ja tuolloin 103:n voimakkuus oli n. 40 (max on 100). En luukuttanut, mutta maksimille tuskin on tarvetta. Telkkaria katsottaessa yleensä voimakkuus <20.
   
 20. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 617
  Saadut tykkäykset:
  523
  Ach. Minulle kun on käytännössä tuttu vain 8000-sarja, jossa tuota voi ruuvailla etulevystä ja 6010, jossa takaa.