Oppo 971 h

Keskustelu osiossa 'CD, SACD sekä DVD-A -soittimet' , aloittajana psu63, 01.02.2012.

 1. psu63

  psu63 Member

  Liittynyt:
  27.08.2004
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  1
  Millainen olisi tuo otsikon mukainen OPPO musiikin kuuntelussa?

  Tulisi 2-kanaca settiin.  tietoja:

  DVI (Digital Video Interface) output to eliminate flickers and to produce more clear pictures

  High resolutions include 480p, 540P, 576p, 720p, 1080i
  Up Convert from 480i to 720p/1080i
  DCDi by Faroudja. Video is analyzed on a single pixel granularity to detect presence or absence of angled lines and edges, which are then processed to produce a smooth natural looking image without visible artifacts (jaggies)
  Official DivX® Certified product, certified to the Home Theater Profile
  Plays all versions of DivX® video (including DivX® 6) with standard playback of DivX® media files with encoded video resolution up to 720x480 30fps and 720x576 25fps
  Plays XviD and .SRT, .SMI, .IDX and .SUB formats
  Per-pixel Motion Adaptive De-interlacing
  Patented Film Mode Processing ( Used for proper de-interlacing of 3:2 and 2:2 pull down material)

  Functions:
  DVD Video, DVD Audio, DivX®, XviD, Audio CD, HDCD, WMA, DVD+R/RW, DVD-R/RW, CD-R/RW, Kodak Picture* (*Note: Compatibility with user-encoded contents or user-created discs is on a best effort basis with no guarantee due to the variation of media, software and techniques used. For example, Discs recorded on some stand-alone DVD recorders or DVD camcorders may not exhibit smooth playback. )
  Super Error Correction with Twin Laser and Intelligent Laser Wavelength Control
  PAL / NTSC discs
  Automatic screen saver
  Menu Driven Setup Screen

  Video:
  108MHz/12bit Video D/A Converter
  DVI Output
  NTSC / PAL Output
  Screen Aspect Ratio 4:3 and 16:9
  Smart Video: Sharpness/Contrast/Brightness/Saturation
  Multi-Angled View
  Multi-Language for On-Screen-Display

  Audio:
  192 KHz Sampling Frequency, 24-Bit High Quality Audio DAC
  Dolby Digital Down-mixed 2-Ch Stereo (L. R)
  Built-in Dolby digital Decoder, Dolby Digital (AC3) 5.1 Channel Output
  Built-in DTS Digital Decoder, DTS 5.1 Channel Output
  Dolby Digital/DTS/LCPM Bitstream Output
  3D Surround (Virtual Surround): Concert, Live, Dance, Techno, Classic, Soft

  Power Supply:
  ~~110V - ~~250V, 50Hz/60Hz AC Universal Power Supply
  Automatic Short Circuit Protection

  Connectors:
  Analog (Mixed 2 Ch) Stereo (Left, Right) Audio
  S/PDIF (IEC-958) Coaxial/Optical Digital Audio
  Component Video/Composite Video/S-Video
  DVI (5' DVI-DVI-D cable included)
  Bonus: 6' DVI-HDMI cable
  5.1 Channel Audio
   
 2. Hak

  Hak New Member

  Liittynyt:
  27.04.2001
  Viestejä:
  1 176
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. psu63

  psu63 Member

  Liittynyt:
  27.08.2004
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  1
 4. JayKay70

  JayKay70 Member

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  psu63: Jos kytket Oppon digitaalisella liitännällä vahvariin ja annat vahvarin tehdä digitaali/analogi-muunnon, niin tässä tapauksessa Oppo on kuin mikä tahansa muukin cd-soitin ja toimii vain ns. transporttina. Mutta jos kytket soittimen vahvariin analogiliitännällä, niin tällöin näitä eroja cd-soitinten välillä syntyy, sillä soittimien d/a-muuntimet ovat erilaisia ja muutenkin toteutuksissa on eroja. Tässä tapauksessa suosittelen kokeilemaan omin korvin Oppon yhteensopivuutta muun settisi kanssa.

  Muuten tuossa laittamassasi pitkä ominaisuuslistassa oli vain yksi cd-käyttöä ajatellen tarpeellinen tieto "192 KHz Sampling Frequency, 24-Bit High Quality Audio DAC" ja tuo ei vielä paljon soittimen dacista kerro, sillä enpä ole törmännyt valmistajaan, joka sanoisi soittimensa d/a-muuntimen olevan "low quality" ;) Ja nuo samat speksit ovat nykyään käytännössä kaikissa cd-soittimissa.
   
 5. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  Se saattaa joskus joillain harvoilla levyillä vaikuttaa ihan korvin kuullenkin, että miten hyvin virheenkorjaus toimii. Tähän liittyvät valmistusvikaisten, naarmuisten ja rasvatahraisten cd-levyjen lisäksi myös "epä-cd:t". Eli kopiosuojauksiensa vuoksi alkuperäisten standardien vastaiset levyt. Joillain soittimilla ne ritisevät kuin kuluneet LP-levyt (olen omin korvin kuullut) tai on jotain muuta häröä äänessä. Joillain toisilla soittimilla taas soivat aivan yhtä hyvin kuten standardin mukaiset cd-levyt. Otsikon soittimen hyvyydestä en osaa tässä suhteessa sanoa.

  Mutta jos cd-levy kyetään lukemaan kunnolla ja ääni lähetetään digitaalisena ulos S/PDIF:n kautta (optisesti tai koaksiaalisesti), niin silloin vastaanottavan laitteen DA-muunnin vastaa tuon yksittäisen tempun laadusta. Eli soittimen omalla DA-muuntimella ei silloin ole minkäänlaista merkitystä.
  Käytännössä paremmuus selviää kokeilemalla. Jos äänessä ei eroa kuule, niin sitten valitaan se muutoin parempi. Esim. analogisen inputin etuna saattaa olla se, että toistoa aloitettaessa ei ole mitään AV-vahvistimen toteutuksesta johtuvia viiveitä tai risahduksia. Toisaalta, häiriöetäisyys voi joskus olla huonompi jne. Eli bitit ja hertsit eivät käytännössä välttämättä aina ratkaisekaan paremmuutta.
  PS.
  Itselläni oli vuosia sitten stereovahvistin, joka toisti DVD-leffojenkin äänet. DVD-soittimeni (Sony DVP-NS900V) oli sikäli erittäin poikkeuksellinen, että se osasi laittaa DVD-leffojen monikanavaäänistä myös LFE:n (eli se .1) stereoääneen mukaan. Niin haluttaessa. Sillä joillekin saippuarasian kokoisille kaiuttimille ei tietenkään ole viisasta ohjata matalia ja kovatasoisia bassojyrähdyksiä, etenkään jos kuunnellaan hiemankin kovempaa. Muuten bassolementti pohjaa tai vielä pahempaa.
  Tuolloin kuitenkin huomasin, että valtaosa DVD-soittimista ei em. temppua kyennyt tekemään. Eivät edes tuon Sonyn seuraajamallit. Eivät kaikki OPPO:nkaan mallit. Tässä suhteessa en kuitenkaan ole otsikon OPPO:sta varma.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2012