Onkyo TX-SR506/576/606/806/876

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana hkj, 10.04.2008.

 1. Weekke

  Weekke Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä. Hyvä ratkaisu. :thumbsup:
   
 2. Kumustelija

  Kumustelija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun vahvistin on 607, mutta varmaan samaa asiaa muissakin.. Millä asetuksella saan vahvistimen toistamaan äänen semmosena kun se tulee, lähinnä BD-soittimelta.. Jos valitsen sieltä soittimesta DTS tai DTS MA tai sreteo tahi Dolby jne.. niin että se vahvari toistas sen sitten oikein automaattisesti?

  Ohjekirjassa oli kyllä joku kaavio mutta meni meitsiltä niin ohi että ei mittää järkee..:hitme:
   
 3. Vox

  Vox Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  5
  Direct.
  .........
   
 4. Kumustelija

  Kumustelija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikkiin asetuksiin? Mutta vaikka BD soittimesta ääniasetus on DTS, ei se logo kuitenkaan pala vahvistimessa.. Lukee vaan "PCM MULTICH HDMI" ja itseasiassa riippumatta siitä mikä asetus on soittimessa, paitsi stereolla lukee "PCM HDMI DSP" MUTTA kaikista kajareista kuuluu ääni..

  Vitsit meitsi on ihan pihala kyllä näistä, mutta sen verran ymmärrän vieläkin että stereon pitäs tulla vaan kahdesta kajarista...
   
 5. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älä välitä, et ole ainoa, jolla on alussa vähän puurot ja vellit sekaisin. Tuon "PCM MULTICH HDMI":n perusteella olet valinnut BD-soittimestasi asetuksen, jolla HD-äänien purku tapahtuu soittimessa ja vahvistin vain toistaa jo puretun äänen. Äänenlaadullisesti ei kuitenkaan ole eroa kumpi laite purun suorittaa. Halunnet kuitenkin, että hd-äänestä kertova valo syttyy vahvarissa ja tämän saat aikaiseksi valitsemalla BD-soittimen ääniasetuksista ulostuloksi bitstreamin, jolloin soitin siirtää äänet suoraan vahvarille, joka taas purkaa ne ja hurraa, hd-valo palaa vahvarin näytössä (tai jos katsot dvd:tä, niin sitten asianmukaisesti DD5.1 tai DTS valo) :thumbsup: Tuohon stereojuttuun en nyt osaa muuta vastata kuin, että onkohan sinulla joku tilamoodi (PLIIx, Dolby EX, DTS Neo6 tms) päällä, jolloin vahvistin jakaa äänen kaikkiin kaiuttimiin stereolähteestä...

  Vielä muuhun kysymääsi, niin Onkyossa on kaksi äänitilaa, jotka antavat äänet ulos "sellaisena kuin ne ovat" eli "pure audio", jolloin kaikki ylimääräinen kytketään pois päältä ja kuvakin näkyy vain hdmi-viennillä, sekä "direct", joka on (mielestäni) käytännössä sama asia, mutta vahvari ei mene ihan niin "kiinni" kuin pure audio-tilassa, vai miten tuon nyt selittäisin kun ei ole manuskaa vieressä muistin tukena... Pure audio- ja direct-tilat toimivat niin stereo- kuin monikanavaäänilläkin.

  Kuitenkin 607:ssa pitäisi kyllä pystyä säätämään kunkin äänilähteen ulostulo (606:ssakin tuo jo onnistui) ja mene asetuksissa "Listening mode presets"-kohtaan ja sieltä valitset lähteen eli tässä tapauksessa sen hdmi-liitännän, mihin olet soittimen tökännyt ja sitten vaan valitset listasta missä formaatissa sisääntuleva ääni (muista siis ensin vaihtaa BD-soittimesta äänen ulostulo bitstreamiksi) annetaan ulos. Huomaa myös, että lista jakautuu kahdelle sivulle. Oletusarvona taitaa olla "last valid", mutta suosittelen valitsemaan DTS:lle DTS:n, DDTrueHD:lle DDTrueHD:n, DTS MA:lle DTS MA:n jne jne. Ja itse kyllä olen käyttänyt uusille HD-ääniformaateille niiden mukaisia "listening modeja" ja pure audiota/directiä vain musiikille cd/vinyyli/flac-toistossa. Varsinkin leffoissa pure audio antaa vaisumman kokemuksen hd-äänille kuin formaatin mukaisesti valitut "listening modet". Kokemusta siis 606:sta ja TX-NR807:sta ja kummassakin sama homma. Itse asiassa 606:sta käytin pitkähkön tovin ennen kuin tajusin säätää nuo modet kuntoon ja saikin laite uutta potkua ja eloa, kun oli asetukset kohdallaan. Saman tein välittömästi 807:lle, kun äskettäin upgreidasin siihen 606:sta.

  Vinkki: lue manuaalista ensin ne kuvaukset kaikille listening modeille, äänen sisäänotolle yms ennen kaavioihin syventymistä, niin ymmärrät ne huomattavasti paremmin (siis ne kaaviot). Onkyolla kun on sangen selkeä manuaali verrattuna esim. Denonin kryptografisiin koodekseihin :rolleyes: Suurin osa termeistä selvitetään ainakin alaviitteessä jossei muuten...
   
 6. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pure Audio ja Direct taitavat lisäksi ohittaa Audysseyn korjaukset, siksi ääni varmaan kuullostaa vaisummalta, varsinkin jos Audysseyn Dynamic EQ on käytössä.
   
 7. Kumustelija

  Kumustelija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh heh... vielä naurattaa, en tiiä kuin kauan...:hitme:

  Eikös optisen piuhan pitäs ulostaa monikanava ääntä? Ostin uuden töllön (samsung C659), jostakin syystä kuva tulee siinä myöhemmin kun vanhassa (samsung R88).. Huomasin kyllä että viivettä pystyy säätämään, mutta jotenkin tuntuu ettei se ole silti kohallaan..

  Enis hau, aiemmin BD-soittimesta meni vahvarille ääni/kuva hdmi piuhalla. Nyt kokeilin niin että laitan kuvan suoraan telkkariin (pystyy säätämään kuvankin paremmin kohdilleen bluraylle ja digiboxille) ja laitoin äänet menemään vahvarille optisella piuhalla.. Mutta en saa ulos kun stereoääntä, miksi ihmeessä? Kaikki asetukset on entisellään (direct) mitä tuossa aiemmin jo kyselinkin..
   
 8. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrotko vielä telkkarisi koko mallinumeron ja mikä BD-soitin sinulla on? Tässä kuitenkin vastausyritystä paremmin speksejä tietämättä.

  Vastaus 1: optisella piuhalla saat monikanavaäänistä vain perinteiset DD- ja DTS-5.1-äänet, sillä sen kapasiteetti ei riitä HD-ääniin. Tarkantaisitko kuitenkin vielä, miten tämä liittyy vielä kuva/ääni-synkkaan ja onko kyseessä a) digiboksista tv:n kautta vahvarille kierrätetty ääni b) digiboksista vahvarin kautta tv:lle kierrätys c) myös BD-soittimen ongelma optisella ääniliitännällä vai d) jotain muuta?
  Korjausehdotus: jos kysessä on hdmi-laitteet, niin kytke kuvan(ja äänen)lähde ensin vahvariin hdmi:llä ja vahvarista vain kuva ulos telkkariin. Näin saat varmasti Onkyon AV-Sync-asetukset toimimaan parhaiten.

  Vastaus 2: vastakysymys: miksi et hyödynnä laitteidesi ajan tasalla olevia ominaisuuksia, vaan kikkailet huonompia ratkaisuja? :hitme: Ymmärsinkö oikein, että olet laittanut BD-soittimesta kuvan hdmi-piuhalla telkkariin ja tämän jälkeen laittanut telkkarista äänet optisella vahvariin? Ja jos näin, niin et saa kuin stereoääntä (tämä on ollut ainakin aikaisempien Samsungien ominaisuus, etteivät anna kuin 2ch-ääntä ulos). Korjausehdotus: pistä se optinen piuha BD-soittimesta vahvariin. Tai fiksummin: ota optinen piuha irti, vie se talon taakse, jätä se sinne ja laita BD-soitin antamaan hd-äänet hdmi:llä vahvarin purettavaksi...

  Ajattelin vielä antaa nöyrän ehdotuksen, mitä itse sijassasi tekisin saadakseni systeemin pelittämään optimaalisesti:

  -Irrota kaikki laitteet vahvarista (jätä toki kaiuttimet kiinni)
  -Aja Audyssey (josset ole sitä jo tehnyt)
  -Liitä kaikki hdmi-laitteet vain ja ainoastaan hdmi-piuhoilla Onkyoon
  -Aseta BD-soittimesi antamaan äänet ulos bitstreamina ja vain hdmi:n kautta Onkyon purettavaksi (saat samalla "hd-ääni-valon" palamaan :rolleyes:)
  -Poista "Direct"-kuuntelutila-asetukset ja valitse kullekin ääniformaatille oikea kuuntelutila edellisen postini (viesti #585) ohjeen mukaisesti. Näin saat juuri kullekin ääniformaatille optimoidun oikean kuuntelutilan ja usko pois, saat varmasti paremman kuuntelukokemuksen BD-leffoille (ja muillekin äänilähteille) kuin direct-modessa, sillä silloin saat myös Audysseyn antaman hyödyn.

  -Jos haluat viilata kuva-asetuksia erikseen BD-soittimelle ja digiboksille, niin liitä se digiboksi suoraan telkkariin ja äänet vahvariin (tai kierrätä äänet tv:n kautta vahvariin stereona). Tällöin sinun ei tarvitse välttämättä edes avata vahvaria, jollet halua. Joka tapauksessa on aivan turhaa lähteä säätämään kuvanlaatua digikuran ehdoilla, jolloin taas BD-kuvan laatu heikkenee varmasti.

  Ja loppukaneettina vielä, että sinulla on varsin hyvät vehkeet (tähän hymiö) ja mikset käyttäisi niitä sen mukaan mihin ne pystyvät? :confused: Itse näkisin, että ongelmasi johtuvat siitä, ettet käytä laitteita kuten ne on suunniteltu toimimaan optimaalisesti ja etsit "vanhanaikaisia" ratkaisuja... Ja jos nyt jotain tuosta yltä unohdin tai olen totaalisen skutsissa tuon direct-moden suhteen, niin arvon raati varmasti antaa palautetta...
   
 9. Kumustelija

  Kumustelija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, siinähän tulikin taas aika tyhjentävästi kaikkea..:thumbsup: Laitteet on seuraavat:

  Sony BDP-S363
  Samsung LE46C659
  Onkyo TX-SR607
  Topfield TF500PVRc

  Kun katso(i)n blurayta tai digiboxin kuvaa niin kuva tuli jäljessä.. Vahvistimesta säädinkin viivettä, nyt on jotain 50ms, mutta tuntuu ettei ole vieläkään kohdillaan.. Ja ero tuntuu niin pieneltä että hankala erottaa kumpi on edessä ja kampi jäljessä..:sleep:

  Laitoin optisella äänet tietenkin tuosta soittimesta suoraan vahvarille, en TVn kautta.. Voiskin laittaa tuon digiboxin suoraan TVhen, niin saa säädettyä sille kuvan paremmaksi.. BD mukaan säädetty kuva ei kyllä oikein istu digiboxin tarjoamaan kuvaan..

  Mutta lähinnä tuo viive minua nyt häiritsee.. En tiedä olisiko ja miksi olisi toiminut paremmin niin että kuva ei kierrä vahvistimen kautta, mutta kokeilimpa silti..

  Laitteet on kyllä varmaan hyvät, aikaa pitäs vaan käyttää niiden käyttämiseen ja säätämiseen.. Mutta kun kaikki on niin erilaista nykyään ettei noista meinaa ottaa mitään selvää.. Noo kyllä se tästä... pitää alottaa tuon Audysseyn kanssa leikkiminen.. Ja lukea tuo aiempi viesti uudelleen noista "direct" asetuksista.. olevinaan minä ohjeen mukaan jo teinkin..:OI

  EDIT: Audyssey ei näkäjään tee tesejä loppuun asti, kun multa puuttuu toinen takakajari.. Eikä tunnistanu subbariakaan, tai ei edes koittanu..
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2010
 10. code.666.

  code.666. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitenkäs tässä kävi, itselläni 606 temppuillut nyt viikon ja tänään ei enään anna mistään hdmi-laitteesta signaalia läpi. Ikää laitteella juuri 2 vuotta ja vk.comista ostettu:grr:...

  uskaltaako näitä uuden sukupolven onkyota ostaa, vai onko niissä minkä verran vikoja?