Onkyo TX-SR506/576/606/806/876

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana hkj, 10.04.2008.

 1. KMS

  KMS Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisitko kertoa tarkemmin tuosta nykimisestä, toistuuko se 42s välein 24p-materiaalilla, kun kuva kierrätetään vahvistimen kautta? Ja vaivaako ongelma kaikkia Onkyoita, vai vain 807:aa? Mikäli näin on, on kyllä kyseessä mielestäni todellinen härkänen, sillä itse hankin laitteen juurikin sitä varten, että saan kuvan eri lähteiltä kierrätettyä vahvistimen kautta, ja tuon hintaluokan laitteissa ei moisia bugeja saa olla.

  Onko tuollaisesta mahdollisesta ongelman korvaavasta päivityksestä ja sen aikautaulusta 807:n tapauksessa jollain tietoa?
   
 2. Weekke

  Weekke Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0

  Oma käsitykseni on se, että Faroujda DCDi Cinema piirissä on se ongelma.
  Viimeisin/ainoa päivitys tuli marraskuussa, joten eiköhän sieltä kohta jotain tule taas.

  Täytyy tuossa ensi yönä ajella matskua läpi ja testailla tarkemmin.

  Kannattaa tosiaan lukaista tämä:

  http://www.lehtiluukku.fi/pub?id=1759
   
 3. jihde77

  jihde77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2009
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten 607:ssa valitaan että kuvan ottais komponenttisisääntulosta ja äänen hdmi:stä? Tietokoneesta kuuntelisin musiikkia ja samalla pelaisin wii:tä ilman wiin ääniä. :hitme:
   
 4. Jojeli

  Jojeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.07.2006
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahas, vajaa vuosi sitten ostetussa TX-SR876-vahvistimessa takasurroundkanavat ovat mykkänä; pre-out signaali kyllä tulee, mutta kaiutinsignaalia ei, eli ilmeisesti päätteet rikki. Laitehan on ostettu UK:sta, joten saa nähdä saako takuuhuollon tapeltua Suomen maahantuojan (Simexin) hoidettavaksi vai pitääkö lähettää laite ulkomaille :( Onko kukaan onnistunut takuuhuollattamaan ulkomailta ostettua Onkyota Suomessa?
   
 5. Weekke

  Weekke Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin - palataanpa ongelmaan taas. :)

  Viime yönä otin Planet Earthin demotukseen ja aloin tutkimaan tuota nykäisyä sekuntikellon kera. :D

  Tsekkailin 15min ja kellottelin tasaisesti nykäisyt ajoilla 41,2 sec. Asetuksia oli aluksi throught ja sitten skaalain päällä. Eli kyllä se sieltä vaan näkyy - hyvin miedosti tosin. Vaimoke kyseli, että mitä v*tun nykäisyjä tossa muka näet. :hitme:

  Sen jälkeen Lostin season 5 koneeseen ja pari jaksoa sitä, todella vaikea sellaisesta materiaalista nykäisyjä löytää - eli en saanut silmiini kertaakaan.

  Jollekkin ongelma, jollekkin ei. Kyllä siihen korjaus tulee kuitenkin :D
   
 6. Mr. Hyde

  Mr. Hyde Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  1
  Naiset! Ne ei kuule ääniä, eikä näe nykäisyjä :D

  Kiitos tästä päivityksestä. :thumbsup:
   
 7. KMS

  KMS Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toivottavasti saadaan päivitys piakkoin, en itse haluaisin lopullista hankintapäätöstä tehdä ennen sitä.

  Onko tuossa 807:ssa analoginen 5.1 tai 7.1 sisäänotto äänelle? 707:sta sellainen ainakin taitaa puuttua.
   
 8. Weekke

  Weekke Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole, mutta eihän sellaista nykyaikana tarvitse ;)

  Paljon jännittävämpää ostaa ensiksi ja sitten odotella päivitystä :D
   
 9. TopiOkone

  TopiOkone Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos löydät tähän vastauksen niin ilmoitteletko. Itsellä meni vasen kanava mykäksi ja laite on ostettu Suomesta vuosi sitten. Harmi vaan että kyseinen nyrkkipaja meni konkkaan syksyllä. :weep:
   
 10. pamataku

  pamataku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.12.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä lähdössä myös tuo laite mahdollisesti tilaukseen, mutta seuraavista kohdista kaipailisi vähän käyttökokemuksia:

  - Musiikin kuuntelu verkkokovalevyltä, onko käyttöliittymä kuinka käyttökelpoinen kappaleiden haussa, näkyykö kovolle tallennetut levyjen kansilehdet jne? PS3:ssahan on telkkarissa nähtävissä tarvittaessa kappaleesta kaikki olennainen tieto + sitten ne visuaaliset efektit pyörivine maapalloineen kun musaa kuuntelee. Nythän omassa linkstationissa on twonky media sisällä, jonka avulla musaa on jaoteltu esittäjän, vuoden, albuminen jne osalta ja homma toimii ok pleikkarin kanssa, mutta entä tässä tapauksessa?

  - Nykyisen vahvarin Pioneer vsx-515:ssä on hyvä 6-stereo tila musiikin kuuntelussa. Tällöin musiikki kuuluu jokaista 5.1 kaiuttimesta. Onko tuossa Onkyossa vastaavaa tilamoodia?

  - Jos tämmöinen tila on olemassa ja tonea ei voi säätää kuin etu-ja takakaiuttimille niin oletteko päässeet 5.1 musan kuuntelussa kuinka hyviin säätöihin - itse olen lähes poikeuksetta joutunut eri vahvistimilla kääntämään treblen tappiin....

  - Onko ollut jotain ongelmaa locitechin yleiskaukosäätimillä kyseisen mallin ohjauksessa?
   
 11. Weekke

  Weekke Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0

  Muutamaan kysymykseen vastaus:

  Logitechit toimii hienosti, testattu harmony 1000 ja nyt käytössä harmony 900. (harmony 1000 myynnissä jos jotakuta kiinnostaa :D )

  Tällä hetkellä oma 807 ei ole verkossa, mutta mitä testailin pitkällä johdolla niin ihan jees homma toimi, biisit lähti välittömästi soimaan - tosin mitään visuaalista tykitystä on turha odottaa, käyttöliittymä on askeettisen näköinen.

  Eli oma settini oli kytketty niin, että D-Linkin DIR-825 tukiasemassa läppärit kiinni wlanilla ja Onky ethernet-kaapelilla.
   
 12. Beicon

  Beicon Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2004
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari vastausta lisää:

  Vahvistimesta löytyy all channel stereo tila. Säädöistä en osaa sanoa kun en tuommoista tilaa käytä.

  Ainakin mediatomb serverin kanssa pystyy selaamaan samalla tavalla kuin pleikkarin kautta (hakemistot, album name, genre jne...). Toiston aikana voi selailla hakemistoja ja tiedostoja. Ainut itseäni häiritsevä piirre on ettei soimassa olevaa kappaletta voi kelata eteenpäin (ainekaan en ole vielä löytänyt kyseistä toiminnallisuutta). Niin ja kuten edellä mainittiin kyseessä on yksinkertaistettu käyttöliittymä (ei kuvia yms ylimääristä). Hakemistoja pystyy myös selaamaan vahvistimen oman näytön avulla.
   
 13. pamataku

  pamataku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.12.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyihän englanninkielinen manuska netistä (http://www.eu.onkyo.com/dl/1432665/Manual_TX-NR807_English.pdf), jossa oli noita käyttöliittymäesimerkkejä. Sinänsä hyvä piirre tuo, että filet näytetään myös vahvistimen näytössä vaikka käytettävyys saattaa olla niin ja näin. Todennäköisin syy siihen, että kyseiset toiminnot ei toimi löytyy myös tuosta manuaalista:

  "Note:For some sort of media server, Fast Forward/Fast Reverse/Pause operations do not work."
   
 14. JustSonic

  JustSonic Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  0
  Men jo onkelma ohi, vika käyttäjässä
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2010
 15. pamataku

  pamataku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.12.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli sitten hommattua asianomainen laite NR807.

  Seuraavat kytkennät tehty:

  PS3 menee HDMI 1:seen.

  Toppfieldin digiboksi, jonka kautta tapahtuu digitv:n katsominen, menee HDMI3:seen (CBL/Sat). Sitten luonnollisesti out television hdmi-liittimeen.

  Nyt jos haluaa olla käyttämättä tuota viritinvahvistinta digitv:n katsomisessa (eli viritin standby tilassa) niin hdmi-läpivienti toimii sinällään ok, mutta ilmeisesti niin että käyttäjän pitää kuitenkin käynnistää vahvari ja asettaa modeksi tuo CBL/SAT tai jättää se ennen vahvarin sammuttamista tuohon modeen.

  Onko tuohon mitään kiertotietä tiedossa?

  Edit: Itseasiassa semmoisen kiertotien keksin, että logitechin kaukosäätimeen asetetaan muiden ohjelmalähteiden sulkemiseen toiminto joka asettaa ennen sammutusta tilaksi cbl/sat tai sitten niin, että digi-tv:n käynnistyksen yhteydessä käynnistetään vahvistin => tulo cbl/sat ja sitten vahvistimen sulkeminen. Varmempi olisi vaan jos saisi vahvistimeen suoraan tuon tilan asettumaan noin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2010
 16. pamataku

  pamataku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.12.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän Onkyon tuen (customercare@eu.onkyo.com) kautta saadun vastauksen jälkeen maksoin suosiolla vähän enemmän vahvistimesta suomalaiseen kivijalkaliikkeeseen.

  "Warranty info.

  Unfortunately it is absolutely impossible to grant international warranty on our products. In general and any case we strictly and strongly recommend to our customer to only buy products within their territory or country of citizenship and from/via their authorized onkyo distributor/dealer.

  The only chance to claim and receive warranty service is to bring the unit back to the dealer where you have bought it! Or get in contact with the authorised ONKYO service center in the country where you have bought the device. ( Link: http://www.eu.onkyo.com/indices/Servicepoints_5917733.html )

  Of course you can receive service from our local agent but at typical service charge condition only. We are very sorry for this inconvenience but kindly ask for your understanding."
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2010
 17. Jojeli

  Jojeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.07.2006
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeps, mulle tuli sieltä sama vastaus, kummaa että tuollaisen "mahdottoman" takuun pystyy muut laitevalmistajat tarjoamaan. Vahvistimen myynyt liike (Wirefreehomes) lupasi kustantaa postituksen takaisin, joten laitoin vahvarin postissa UK:ta kohti, posti maksoi 80e + vakuutus pari euroa päälle, joten eipä tuo taloutta kaada, oli silti huomattavasti edullisempi hankinta kuin suomihinnoilla. Mutta oli silti periaatteesta viimeinen Onkyo joka tähän talouteen hankitaan.
   
 18. Jondi

  Jondi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenköhän 607:n saa palutettu tehdasasetuksille?
  Nykyisin ei tule setup valikkoa HDMI:n kautta telkkariin joten jos se tuolla resetoinnilla korjaantuisi.
   
 19. ChiKung

  ChiKung Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.12.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millainen tuon Onkyon kalibrointisysteemi on? Esim. tuo 507:n "Audyssey 2EQ -kalibrointitekniikka". Auttaako huonekorostuksiin (vs. antimode) vai onko vaan k?k?ttimien herkkyyksien yms. kalibrointiin? Eli ovatko n?iss? uudemmissakin vain jotain muutaman taajuuden vakio q-arvolla tehtyj? k?kk?n?it??
  ________
  HelenH live
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2011
 20. Nikkinen

  Nikkinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuossa Onkyo 606:ssa tarkoitus toimia AAC äänitiedostot? Ihmettelen vaan kun tuon Onkyon näytössä on AAC merkki mutta kun olen esim. PS3:lla valinnut ääniasetuksista, että se hakee automaattisesti kaikki vahvarin tukemat äänimuodot niin se valitsee kaikki muut paitsi tuon AAC. Ja kun olen koittanut soittaa tietokoneelta AAC muotoisia biisejä niin ne pätkivät koko ajan ettei niistä saa selvää. Onko tuo AAC mennyt paskaksi tuosta vahvarista vai?