Onkyo TX-SR505/575/605/(675?)/805/875/905/(975?)

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana hkj, 25.05.2007.

  1. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 160
    Saadut tykkäykset:
    1
    PS3:n kanssa pitäisi tulla ihan toisenlaisia ongelmia, niistä olen kirjoitellut "PS3 mediakeskuksena" threadissä :D. Mutta siis DVD ja BD levyt pitäisi PS3:lla ja onkyolla hoitua ihan hienosti :).

    Eli,

    -PS3:n asetukset->ääniasetukset->ääniulostulo->HDMI-> automaattisesti->hyväksy (kun olet katsonut, että kaikki formaatit mukana)

    -PS3 DVD/BD asetukset-> äänimuoto LPCM

    Noi kun tehty, pitäisi pleikkarin puolelta kaiken olla ok. (siis pelkkä HDMI letku PS3:n ja Onkyon väliin, ei optista lainkaan!! Tämän sanon siksi, että omakohtaisen kokemuksen mukaan PS3:sta EI SAA TÄLLÄ HETKELLÄ HDMI:n kautta 2 ch PCM ääntä lainkaan, sillä epäilen että audiosi kulkee optisella. (tai saa, mutta 7.1 muodossa tai itse ruksimalla vain 2ch vaihtoehdot asetuksista)

    Onkyon asetuksista voit kokeilla mennä laittamaan DSP tilaksi tuolle PS3-HDMI tulolle "multich" (vai mikä se nyt oli). Pitäisi itsekin taas jaksaa leikkä tuolla vähän aikaa, mutta siis itsellä PS3:n MONIKANAVA-PCM toimii hienosti. Ongelmia vain 2 ch tavaralla, ja LG:n DVD-soittimen bitstremilla.
     
  2. Aisku

    Aisku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos neuvoista, Simplicitas.

    Nyt kuuluu monikanavaääni loistavasti. Ongelma ei kuitenkaan ollut äänen tulemisessa optisen liitännän kautta, sillä Onkyon ja PS3:n välillä on vain HDMI-kaapeli.

    Sen sijaan tuo kommenttisi, että HDMI:n kautta ei edes pitäisi saada 2-kanavaääntä kuin ainoastaan ruksimalla muut ääniformaatit pois, sai minut tarkistamaan vielä uudestaan HDMI:n ruksitut ääniformaatit PS3:sta. Ja sieltähän se vika löytyi eli aika perusjuttu pielessä. Olisin voinut vannoa, että olin senkin tarkistanut. Minua harhautti se, että kun painoin PS3:n Display-namiskuukkelia, pleikka ilmoitti äänformaatiksi esim. DD 5.1. En sitten tajunnut, että se ilmeisesti tarkoittaa vain sitä, millainen ääniraita levyllä on eikä sitä, millaista ääntä pleikka syöttää Onkyoon. Selittelyä, selittelyä.

    No, loppu hyvin kaikki hyvin. Hyvä, että en heittänyt Onkyota roskikseen tai vienyt korjattavaksi. Etenkin, kun ongelma löytyi PS3:n puolelta...
     
  3. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 160
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvä, jos oli apua :). Pleikan display painike toimii juuri noin kun sanoit, eli näyttää sen ääniraidan mitä se toistaa (tai siis lukee levyltä). Sitä pleikkaa ei saa näyttämään, missä muodossa se työntää sen ulos. Itsellä esim. kun kuuntelen MP3 musaa PC:ltä streamaten, niin display painikkeella saan "2 ch PCM", mutta Onkyossa (sama painike itseasiassa, display) näyttää "multich PCM 7.1". Tuo on minua ärsyttävä seikka :mad:. Odotan edelleen Sonyn vastausta asiaan, miksi se toimii noin.

    EDIT: Olisikin muuten hieno lisä PS3:n valikoihin, jos sinne lisättäisiin kohta jossa pääsisi näkemään audioprosessoinnin tilan. Eli esim. katsottaessa BD leffaa jossa vaikka DTS-HD MA raita, siellä lukisi DTS-HD MA -> PCM 5.1 tai vastaavaa.
     
    Viimeksi muokattu: 04.06.2008
  4. Maukka 2

    Maukka 2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muakin kiinnostais pystyykö 875 mallissa nostamaan dialogia? Tietäiskö joku?
     
  5. Gwadj

    Gwadj Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo soittimesta se tässä tapauksessa johtui, kokeilin toisella soittimella niin toimi hyvin. Noh LG:ssä on nyt koaksiaali HDMI:n rinnalla. :rolleyes:
     
  6. hhlaine

    hhlaine Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.06.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi, tuliln tänne puolelle kyselemään kun en pienen browsailun ja googleilun jälkeen löytänyt onko teillä Onkyon käyttäjillä ongelmia 60fps materiaalin kanssa? Tuolla HK 255 threadissa ollaan kirjoiteltu kyseisen laitteen kykenemättömyydestä välittää 60fps materiaalia (useat PS3:n ja PC:n pelit, erityisesti havaittavissa Guitar Herossa) eteenpäin, vaan 255:n muuntaa 50fps signaaliksi joka aiheuttaa pientä nykimistä?

    Ihan vaan kyselen että onko tämä normaalia settiä vai HK:n erikoisuus?
     
  7. terpaa

    terpaa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaakos joku sanoa auttaisko 905 mallin onkyo ongelmaani.

    Mulla on optoman hd80 tykki joka toistelee 24fps materiaalia ihan ok. Ja parasta silloin on se että tykki on myös huomattavasti hiljaisempi kuin 1080p60 tilassa.

    Onnelmaksi nousee toshiban ep10 hddvd soittimen kanssa se ettei 1080p24 tila toimi tykin kanssa vaikka telkkarini kanssa toimii kyllä.

    Eli siis: jos kierrättäisin vahvistimen kautta kuvan saisinko 1080p24 toimimaan? Pystyisinkö pakottamaan tykille 1080p24 ja vahvistin osais ilmoittaa toshiballe että 1080p24 tuettu.
     
  8. Scooter

    Scooter Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitteeseen tuli sellainen vika, että kun laittaa äänenvoimakkuutta isolle niin laite sammuttaa itsensä. Pienemmällä voimakkuudella voi kuunnella ihan normaalisti.
    Pistää hieman harmittamaan kun tilasin laitteen kitupiikistä ja siellä asiakaspalvelu näyttää olevan todella luokatonta, reklamaatioviesteihin ei vissiin sielä ole kiireellistä vastata näin takuuajan loppusuoralla :OI
     
  9. sirace

    sirace Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.06.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaste-ajalla ei ole takuun suhteen merkitystä, tärkeintä on että voit todistaa reklamoimmin tapahtuneen takuu-ajan puitteissa.
     
  10. kurihe

    kurihe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten kovalla se sammuminen on tapahtunut ? Omassa 875 on muutaman kerran kanssa sammunut kun on soittanut kovemmin ja pidemmän aikaa mutta olen luullut että se johtuu liiasta lämpenemisestä.
     
  11. Scooter

    Scooter Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    En muista tarkkaan paljonko pystyi laittamaan, mutta jonkun verran yli +0 db mentiin asteikossa, välillä pystyi laittamaan enemmän ja taas välillä vähemmän. Ei voi johtua liiallisesta kuumuudestakaan, on kokeiltu myös myöhemmin kylmänä ja samalla tavalla katkaisee aina virrat.
     
  12. lmfmis

    lmfmis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 016
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tarkista kaiutinjohdotukset. Vahvistimen suojapiiri iskee päälle mutta vasta isommalla teholla.

    Kuvailemallasi tavalla käy jos yksi johdonsäie on oikasessa.
     
  13. Butcher81

    Butcher81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.11.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka nämä onkyon takuut menee?
    Suomesta näkyy saavan kahden vuoden takuun,kun saksasta taas vuosi?
    Mallina 875 kiinnostaisi kovasti,tätä kun saisi jo alle 900 euron.
     
  14. Scooter

    Scooter Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkistin kaiutinjohdotukset ja ei ainakaan niistä ollut kiinni. Noh laite lähtee huoltoon saksanmaalle, pitänee nyt olla ilman vahvistinta nyt muutama kuukausi... :weep:
     
  15. JonttuTonttu

    JonttuTonttu Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.02.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve,

    itselläni on ilmennyt seuraavanlainen ongelma Onkyon 505:ssa. Pasteen suoraan kitupiikille lähemmämäni mailin. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia?

    Vikakuvaus:

    Huomasin tässä vähän aikaa sitten elokuvaa katsellessa vian. Ääni katoaa silloin tällöin noin 0,5-1 sekunnin ajaksi ja tällöin saattaa myös kuulua pieni poksahdus kaiuttimista. Välillä myös keskikaiuttimesta tulevat puheäänet ovat pelkkää korvia särkevää diskanttia. Musiikilla joskus alataajuudet häviävät jolloin esim. rummut kuullostavat pelkältä naputukselta. Yhden kerran laitteesta myös hävisi virrat mutta palasi samantien takaisin, tällöin vahvistin oli vain päällä eikä sitä käytetty mihinkään. Suurimman osan ajasta laite toimii hyvin, mutta tämä ajoittainen oikuttelu alkaa ottamaan päähän.
     
  16. kekkuli12

    kekkuli12 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Häiriöäänistä puheenollen mulla on edelleen riesana 605:n kanssa satunnaiset napsahdukset millon mistäkin kajarista. Tulee sekä HDMI(hddvd) että coax(PC) digitaalisten äänien kanssa. Tuntuis että vahvarin pitää olla päällä jonkun aikaa että niitä alkaa tulla. Voi olla että tuntiin ei tuu kertaakaan, ja sitten muutama 5min sisään. Ääni on semmonen sähkönen terävä, vähän ku kynsiä naksauttas vastakkain (selkee kuvaus :)

    Ei oo vielä häirinny niin paljoa että ois huoltoon vahvaria laittanu, vai voiko peräti johtua jostain muusta?
     
  17. millerii

    millerii Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä pitäisikö tässä vahvistimen vai digiboxin "vikaa" mutta laitan nyt tänne.

    Mikähän ilmiö mahtaa olla kun laitan topfieldin tf-100 vahvistimeen komponentilla kiinni ja onkyosta menee hdmi projektoriin niin kuva rupee jossain vaiheessa värisemään/liikkumaan miten sen nyt sanois.
    Ja jossain vaiheessa koko kuva siirtyy puolen kuvan verran oikealle ja ylimenevä kuva siiryy vasemmalle puolelle. Joskus kuva lopuksi häviää ja jäljelle jää harmahtava kuva mahdollisten vaakaviivojen kanssa.
    Nämä ilmenee viimeistään muutamien minuuttien kuluttua aloituksesta.

    Tässä vielä demonstroiva kuvamateriaalia:
    Alkuvaihe (~2,5Mt)
    Alkuvaihe jatkuu (~3,5Mt)
    Lopputulos tv:n vielä näkyessä (~2,5Mt)
    Lopputulos harmaaviivainen kuva

    Xbox360 on myös komponentilla kiinni mutta ei aiheuta mitää virhettä kuvaan.
    Toisen tv:n käytössä olevalla dreamboxilla ei kuvaan mitään virhettä.
    Laittamalla toppy 32" viewsoniciin kiinni ei virhettä ilmene, tai suoraan projektoriin komponentilla ei myöskään ongelmaa kuvassa.
    Toista kaapeliakin on koitettu ja eri komponenttituloon mutta ei vaikutusta.

    En tosiaan tiedä syöttääkö tuo topfieldi jotain vähän huonoa kuvasignaalia jota onkyo ei sitte ihan sulata mutta tv/projektori kuitenkin mukisematta ottaa vastaan jos ilman välikäsiä signaalin saa.

    Että mikähän tämän häiriön mahtaa sitten aiheuttaa, mahdollinen maanantaikappale, ja mikä korjaukseksi?
     
  18. kekkuli12

    kekkuli12 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli sama vika Maximumin digiboxin kanssa komponentilla 605:n kautta Z5:lle. Inverton boxi toimi moitteetta samalla scart -> komponentti kaapelilla.
    Ko. maximumin boxi taasen toimi samalla piuhalla 32" TFT telkussa.

    Testasin silloin muistaakseni jollain topfieldin masterpiece mallilla jota lainasin, ja sekin toimi myös onkion kautta tykille.

    Eli veikkaisin että se komponentti läpivienti ei-vaan-toimi joillain digiboxeilla :OI
     
    Viimeksi muokattu: 29.10.2008
  19. Mortten

    Mortten Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikilla lienee jo tiedossa, että nämä vehkeet käyvät aika kuumina. Lueskelin AVForumin threadejä, enkä löytänyt sieltäkään vastausta, mitä Onkyon lämpötilanäyttö todella näyttää. Näytössä lukee jotain tämän kaltaista:

    T: 52/49FAN:-
    V: 0.00 SEC:H

    Tässä kaikesta päätellen mitataan lämpö kahdesta paikasta. Sisäinen tuuletin kaiketi käynnistyy vasta, kun lämpötilat alkavat olla 70 C kieppeillä.

    Mutta mitä tuo alempi rivi tarkoittaa? Joku oli soittanut Onkyon tekniseen tukeen, mistä oli vastattu, että V: 0.00 on (jonkun) firmiksen versionumero. Tämä ei varmasti pidä paikkansa, koska lukema muuttuu lämpötilan tai kuormituksen mukaan.
     
  20. ilkkam

    ilkkam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla auttoi automaattiseen katkeiluun luukutettaessa se, kun laitoin kajariasetukset 8ohm -> 6ohm. Tästä luki manuaalissakin joku lause. Kyseessä oli kyllä Onkyon vanhempi 60x malli.