Onkyo TX-SR309 & TX-NR 509 / 579 / 609

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Z69, 19.02.2011.

 1. TonyX

  TonyX Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.07.2004
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korjaan nyt heti ettei tule väärinkäsityksiä.

  Jos siis sekä vahvistin että TV tukee HDMI 1.4 standardia ja käytössä ARC-kytkös laitteiden välillä niin kyllä siitä kulkee niin stereo kuin Dolby Digital etc. ääniformaatit. Näin ollen monikanavatoisto toimii kuten muistakin äänilähteistä.
   
 2. marttih

  marttih Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.05.2011
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin lukee ainkin miun onkyo 809sin ohjekirjassa,ja toimii miulla ainakin myös käytännössä,siis että telkkarin paluuääni kuuluu ainoastaan etukajareista
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2011
 3. lorukko

  lorukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0

  TV, jossa nyt kokeilin, on Samsung SyncMaster 2333HD. Sen manuaalissa ei ole mainintaa ARC:sta (Audio Return Channel), joten siinä ei ole moisen toiminteen tukea. Joten se tuosta HDMI&ARC aiheesta.

  Ja kun ko. laitteessa ei ole AUDIO RCA-lähtöäkään, en voinut kokeilla tuota sinun tilannetta vastaavaa ihan täysin.
  Mutta kokeeksi kytkin karaoke-DVD soittimen AUDIO RCA-lähdöstä kaapelin Onkyo:n TV/CD IN (AUDIO RCA-tulo) niin äänet kuuluivat kun lähteeksi valitsin vahvistimesta TV/CD.

  Jos sinun TV:ssa on AUDIO RCA-lähtö, niin ei muuta kuin kaapeli siitä vahvistimelle ja ehkä jotain asetuksia TV:ssa (ulkoinen kaiutin tms.) niin pitäisi kyllä kuulua.
  Itsekin voisit tarvittaessa tehdä vastaavan testin jollain muulla äänilähteellä, kuten tein tuossa karaoke-DVD soittimella.
   
 4. lorukko

  lorukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja itse vastaankin. Kunhan perehtyy manuaaleihin ja hieman värkkää, niin oppii ja löytää.

  Eipä tarvinnut muuta kuin vahvistimen etupaneelista "Listening Mode / Music" -nappulaa painella niin äänitila vaihtui ja siitä sai kuuntelemalla ja näyttöä katsomalla todeta miten muuttui.
  Nyt alan olla sitä mieltä, että tuo yhdistelmä toimii karaoken puitteissakin.
  Ehkä isompi huone ja huoneen akustiikka, kaiuttimien sijoittelu&kalibrointi vaikuttaisi vielä parantavasti.
   
 5. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vain testauksesta! Ongelma tällä hetkellä on ettei minulla valitettavasti ole käytettävissä RCA-johtoa ja sellaisen hankittua vasta ensi viikolla, joten sen suhteen testailu vielä jää. Toivottavasti se olisi kiinni vain tuosta johdosta, ettei olisi sen suurempi "vika". Manuaalin olen nimittäin selannut jo moneen kertaan läpi ja joka ilta yrittänyt rassata asetuksia mutta mikään ei vain tunnu auttavan. Hiukan meinaa turhauttaa :OI
   
 6. lorukko

  lorukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ole hyvä!

  Jos oikean mallin tiedot katsoin, niin siinä Sonyssa on "RCA Audio -lähtö KYLLÄ"
  Ja tälläisen tekstin löysin:
  "Audio Outputs: These stereo RCA audio jacks allow you to listen to the TV's audio through your stereo system. In the menu you can set the output to Fixed (volume controlled by the receiver/amplifier) or Variable (volume controlled by the TV's remote control) operation. Note: You must turn the TV speakers off in the menu in order for the audio outs to function."

  Joten kunhan hommaat sen RCA-kaapelin niin varmaan saat TV-audion kuulumaan Onkyon kautta.
   
 7. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu toivotaan näin. Harmi vain kun ei ennätä hakea piuhaa aikaisemmin. Pitää koko viikonloppu pyöriskellä epätietoisuudessa :confused:
   
 8. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Et tarvitse (ainakaan alkuun ;)) kuin ihan perus-rca-johtoa ja näitä myy jokainen kodinkoneliike, Anttilat (myös Kodin1), Prismat ja Citymarketit ja useimmat halpahallitkin. Näin ollen luulisin, että väkisinkin joku näistä putiikeista saattaisi sattua matkasi varrelle jo ennen viikonloppuakin... Eikä hintakaan päätä huimaa, sillä esim. Clas Ohlsonilta saa 1,5m rca-johdon 5,95€. Tai jos liikut kaikkein läntisimmällä Vantaalla, niin saat multa piuhan ilmaiseksi, kun noita on jäänyt nurkkiin lojumaan :)

  Tuon tv-äänen siirtämiseksi vahvariin tarvittavan piuhan lisäksi suosittelen ostamaan myös piuhat dvd-soittimen liittämiseksi vahvariin, sillä tuo scart-liitäntäsi telkkariin on rehellisesti sanottuna eilispäivää, etkä pääse nauttimaan/hyödyntämään vahvarin skaalausta tai muita ominaisuuksia oikeastaan lainkaan ja tässä tapauksessa tulit ostaneeksi vähän turhan kalliin radiovastaanottimen :rolleyes: Näin ollen jos sulla on siinä dvd-soittimessa äänelle digitaalinen lähtö ("digital out", optinen tai koaksiaali), niin osta tämä johto äänen siirtämistä varten. Optiselle ja koaksiaalipiuhalla <10€/1m on aika normaalihinta, eikä digitaalisen äänen siirtoa varten kannata kaapelista tuon enempää maksaakaan.

  Tämän lisäksi jos dvd-soittimessasi on komponenttivideolähtö ("Component out"), niin ehdottomasti tällä johdolla devari kiinni vahvariin tuon äänipiuhan lisäksi. Tämä on sitten hieman kalliimpi ostos ja varaudu maksamaan komponenttikaapelista n.30 euroa. Huomaathan, että komponenttijohdossa on oltava kolme plugia kummassakin päässä (kolmeen lähtöön ja sisääntuloon), mutta näitä myydään myös yksittäisinä ja tällöin on ostettava kolme erillistä johtoa. Loppuhinta on kuitenkin aikalailla sama kuin yhdellä kolmeplugisella johdolla. Huom: tavalliset rca-johdot eivät sovellu tähän tarkoitukseen, vaikka liittimien puolesta sopisivatkin.

  Mielestäni monet ongelmistasi johtuvat siitä, että yrität naittaa väkisin vanhempaa tekniikkaa uusimpaan ja tästä ei yleensä seuraa kuin tuskaa ja hammasten kiristelyä (= ensin :grr: ja sitten :weep:). Puhumattakaan ihmeellisistä virityksistä (henk.koht. kokemusta on), joista on useimmiten enemmän haittaa kuin hyötyä... Ostit kuitenkin sangen asiallisen vahvari/kaiutin-kombon ja toivoisin, että saisit resurssiesi puitteissa niistä parhaan soundin ja kuvan ulos ja tätä yritämme sinulle neuvoa ;)
   
 9. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 992
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kyllä TV:kin skaalaa dvd kuvan ja saattaa tehdä parempaa jälkeä kuin vahvistin joka maksaa alle 1000&#8364;. Eikä sitä dvd:tä välttämättä vaikuta enää liittää komponentilla. Vetää optisen piuhan kuiten soittimesta vahvariin niin saa monikanavaäänet dvd-elokuvista.
  Sen sijaan että ostaa kovalla hinnalla komponenttipiuhoja niin säästää mieluummin ne rahat jo blu-ray soitinta varten, kun n.85&#8364; saa hyvän (esim. LG BD550).
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2011
 10. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri tuon komponenttipiuhan tarpeellisuutta mietin ainakin tässä tilanteessa, jossa tv on tosiaan vain hd-ready tasoa. Pystyykö vahvari skaalaamaan myös normi tv-lähetysnauhoituksia parempilaatuiseksi? Koaksaalipiuha pitänee kuitenkin hankkia dvd-soittimen ja vahvarin väliin. Gigantissa tosin taisivat olla melkein 30 €:n luokkaa (?)

  Sain muuten käsiini juuri pari rca-piuhaa, joten illalla pääsee sitäkin puolta kokeilemaan. Kiitoksia kuitenkin JayKay70:lle tarjouksesta ja neuvoista ;)
   
 11. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 992
  Saadut tykkäykset:
  7
  Niin siinä dvd:ssä ei ole optista liitäntää, vain s/pdif rca?

  Verkkokaupassa 1m johto 13,90&#8364;+2&#8364;pk http://www.verkkokauppa.com/fi/product/30210/vnnb/Fuj-tech-koaksiaalikaapeli-uros-uros-S-PDIF-RCA-1m
   
 12. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun se ei suju niin se ei silloin suju! Alkaa jo vähän huvittamaan tämä koko projekti: se rca-johto jonka sain eilen hankittua olikin jatkojohtomallia eli toisessa päässä koiras- ja toisessa naarasliitännät :hitme:
  Eipä tullu siinä kiireessä edes tuota tarkastettua. Taitaa olla melkoinen ikuisuusprojekti tämä homma :rolleyes:
   
 14. lorukko

  lorukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koita kestää :D

  Minulla oli illalla tarve juuri tuollaiselle, ja muistelin että sellainen pitäisi minulla olla. Olen laittanut kaikki kaapelit muovilaatikoihin ja laatikot ovat varaston kaapissa. Sieltähän se löytyi kun pengoin kaikki. Eli täytyy vielä numeroida laatikot ja inventoida kaapelit ja laittaa tietokoneelle.
   
 15. Viltzu*

  Viltzu* Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piti oikein rekisteröityä et saa kysyttyä vastauksia ongelmiin:)

  Eli tuli hankittua tuollanen TX-NR509. Kytkennät on vähän hakusessa, eka vahvistin ikinä ja vaikka olen yrittänyt lueskella tota Onkyon manuaalia niin ei siitä löydy kaikki vastauksia. Olen kytkenyt vahvistimen ja tv:n pelkästään hdmi-johdolla, tv:stä löytyy tuo arc-ulostulo yhdestä hdmi-liittimestä. Vahvarista on arc päällä ja ääni kyllä kuuluu hienosti kaikista kaiuttimista(5kpl).

  Mutta ongelmana on se kun välillä tv ja vahvari aloittavat temppuilemaan silleen, että laitat pelkästään vahvarin päälle ja haluat kuunnella radiota, niin toimii kyllä mutta tv lähtee hetken päästä päälle itsekseen ja näyttää sitä hdmi liitäntää mihin vahvari on kytketty(hdmi2). Sitten kun sammutat tv:n niin sammuu myös vahvistin ja kierre alkaa. Sitten ei meinaa saada pelkkää vahvaria jäämään päälle millään vaan joutuu 5min runkata molempien virtanappuloita ja lopulta tv sammuu eikä sammuta vahvaria tai sitten tv ei lähdekkään päälle kun vahvarin kytkee päälle. Ja tätä eivät nämä laittee aina tee, se on satunnaista. Ja olen kokeillut vahvarista vaikka mitä säätöjä ton arc suhteen mutta sitten ei tv:n ääni enää kuulu vahvarin kautta.

  Missä ongelma? Tv:nä on Samsung UE46D6517
   
 16. lorukko

  lorukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on varmaankin RIHD (Remote Interactive over HDMI) josta tuo johtuu.

  Hardware Settings / HDMI / RIHD on/off
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2011
 17. Viltzu*

  Viltzu* Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun mielestä kun sen laittaa pois päältä niin menee myös arc automaattisesti off-tilaan? Eli sitten ei taas kuulu tv:n äänet vahvarista...
   
 18. lorukko

  lorukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin kirjoittanut väärin tuo RIHD:n, joten se on nyt lainauksessasi RHID.

  Noin se kaiketi on, vaatisi sitten eri piuhan ääntä varten, esim. digitaalinen (optinen).
   
 19. Viltzu*

  Viltzu* Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Opitisen kaapelin hankintaa mietin myös, mutta tolla arc:lla pitäisi toimia ja toimiihan se. Välillä vaan alkaa edella mainitulla tavalla temppuilemaan, ei läheskään joka kerta. Voiko olla joku ohjelmistohäiriö tms.
   
 20. Viltzu*

  Viltzu* Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näköjään oli kiinni tv:stä koko toi sekoilu. Siinä on tollanen Anynet-systeemi että tunnistaa sellaset yhteensopivat laitteet, ja sammuttaa ne automaattisesti jos tv:n sammuttaa. Sieltä pisti sen pois käytöstä niin nyt toimii ok.

  Liian hienoja ominaisuuksia taitaa olla:D