Onkyo TX-SR309 & TX-NR 509 / 579 / 609

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Z69, 19.02.2011.

 1. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 988
  Saadut tykkäykset:
  6
  Eipä mene välttämättä maahantuojan takuuseen edes Suomesta ostettu harmaatuontilaite
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1440506&postcount=287

  esim. Gigantti myy harmaatuotuja Onkyon ja Yamahan vahvistimia 1vuoden takuulla. Valmistajalla on virhevastuu vielä takuuajan jälkeenkin niin mihinkäs nuo sitten viedään huoltoon ja kuka maksaa sen.
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2011
 2. Aziz

  Aziz Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saksasta suoraan ostettu Yamaha menee.
   
 3. Jepe

  Jepe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mukava kun myyvät koko päivän ei oota gigantin supersunnuntaina. Olis taas ihan mukava hinta (399,-) TX-NR609:stä. Miksi pitää olla ylipäätään tarjouksessa jos ei ole mitä myydä.:OI
   
 4. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menin ostamaan viikonloppuna Gigantin tarjouksesta Onkyn NR-609 ja Klipschin RF-62 kajarit (899€), mutta nyt en saa niitä millään kuulumaan. Olen todella aloittelija näiden vehkeiden kanssa, mutta mielestäni minulla on kaikki tarvittavat piuhat kiinni (kaiutin johdot vahvistimeen, HDMI tv:n ja vahvarin välillä, rca-kaapeli tv:n ja vahvarin välillä (tv:n kuulokeliitännästä), scart ja antennijohto tv:n ja dvd-soittimen välillä). Joten onko tuossa vahvarin asetuksissa mahdollisesti jotain oleellista muutettavaa mitä minä en tajua??
   
 5. k4mmo

  k4mmo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  197
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^ Onko dvd-soitin vahvistimessa optisella- tai rca-johdolla kiinni? Mä en laittaisi telkkaria kuulokeliitännästä, uuhdehkoissa laitteissa pitäisi olla stereo-rca:t tahi optinen liitäntämahdollisuus.

  En omista Onkyota, joten siitä en osaa sen kummemmin sanoa.
   
 6. rtahtinen

  rtahtinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lähinnä tulee mieleen että onko sisääntulossa (johon nuo rca-johdot telkkarilta tulevat) oikeat asetukset, esim analoginen tjs? Kun eri sisääntulolle käsittääkseni voi uusissa vahvistimissa valita useasta eri sisääntulotavasta, hdmi/line in(rca)/optinen/coax.

  Ja tuli nyt tässä mieleen että kuuluuhan radion ääni kuitenkin kaiuttimista?

  Ja allekirjoitan edellsen kommentin, eli suosittelen käyttämään optista johtoa telkkarilta vahvistimelle (tai line out-liitäntää jos optista ulostuloa ei tv:stä löydy). DVD-soittimelta kannattaa myös käyttää optista vahvistimelle, jos liitäntä löytyy. DVD-ääntä ei kannata telkkarin läpi kierrättää. Oletettavasti dvd-soittimessa ei hdmi-ulostuloa ole?
   
 7. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  dvd-soitin ei ole vahvistimessa kiinni lainkaan sillä myyjän mukaan riittää kun se ja tv on kytketty toisiinsa scart:lla ja tv vahvistimeen HDMI- ja rca-piuhalla. Ongelmaksi asian tekee juuri se, että minun ikälopussa Sonyssa ei ole optista liitäntämahdollisuutta lainkaan. Siitä syystä myyjä ilmeisesti ehdotti tätä ratkaisua. Ensin hän tosin ehdotti "normaalia" rca-johtoa tv:n ja vahvistimen välille, mutta päätyi jostain syystä tähän ratkaisuun sen "helppouden" vuoksi. Ja kuten sanottua kun ei itse asiasta juurikaan mitään ymmärrä.... :confused:
   
 8. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos kommenteista! Oikeita asetuksia yritin hakea eilen illalla ja mielestäni ne olivat ainakin sinne päin. Pitää jatkaa vielä tutkimista tänään.

  Ja hyvä huomio! En saa edes radiota kuulumaan, mistä itsekin hieman huolestuin, kun ei saanut edes suhinaa kuulumaan. Siitä rupesinkin miettimään, että varmaan on jokin perustavan laatuinen ongelma/virhe käsillä.

  Eli tuolla line out-liitännällä tarkoitat siis rca-johtoa, jossa kummassakin päässä punainen ja valkoinen liitin (tätä myyjä nimittäin tarjosi ensin)? Ja oikeassa olet soittimessa ei ole hdmi-liitäntää.
   
 9. rtahtinen

  rtahtinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kumma juttu, minullakaan ei kyseistä vahvaria ole joten en osaa sanoa onko siinä jokin "suhinamute", eli jos kanavaa ei ole löytynyt, ei myöskään kuulu suhinat. Luulisi kyllä jonkun kanavan löytyvän jolla testata että kaiuttimet ovat oikein kytketyt? Tai valikoista pitäisi löytyä jonkinlainen diagnostiikka, ainakin audysseyn läpi ajamalla pitäisi mölyä kuulua kaiuttimista. Siinä varmaan ensimmäinen steppi ongelman selvityksessä et saat jotakin ääntä kaiuttimista. :)

  Kyllä, jos vaan telkkarin takaa löytyy line out-liitäntä, eli punainen ja valkoinen rca, niin se olisi mielestäni huomattavasti parempi vaihtoehto kuulokeliitännälle. Joissakin telkkareissa saattaa olla myös saman näköinen line in jotta tietokoneen näyttönä käytettäessä voisi tuoda myös äänet telkkarille, joten kannattaa katsoa mitä liitäntöjen päällä lukee.
   
 10. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos taas komentteista! Eli joutuu lähtemään piuhan vaihtoon (6 km pyörällä yhteen suuntaan) :OI
  Mutta eikös tuon äänen pitäisi tulla myös tuolla liitännällä vaikkei paras vaihtoehto olekaan?
   
 11. rtahtinen

  rtahtinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, kyllä sen äänen tuollakin pitäisi kulkea. Koitahan vaikka ensin saada jokin ääni kuulumaan vahvistimesta ennenkuin lähdet sinne ostoksille. :) Ja varmistuithan että telkkarin takana se line out on? Kun sekään ei kait täysin oletus ole että löytyy...
   
 12. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu pitää vielä rassata illalla lisää. Ei vain voi uskoa että olisin noin käsi asennuksen suhteen :hitme:
  Tv:stä löytyi sekä line in ja line out :)
   
 13. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeile sitten vaikka yhdistää laitteet seuraavasti:

  1. Varmista, että kaiuttimet ovat kiinni vahvarin oikeassa liitännässä "5.ch/Front" ja että napaisuudet (+/-) menevät oikein kaiuttimille -> vahvarista oikean kanavan punainen (+) oikean kaiuttimen punaiseen ja sama vasemmalle kanavalle mustasta mustaan. Luulisin, että tässä on voinut mennä liitännät ristiin ;) Äläkä poista kaiutinterminaaleista niitä metallilätkiä, sillä ne poistetaan vain "bi-amppauksen" yhteydessä, eikä se onnistu tällä Onkyolla.
  2. Tässä kohtaa kokeile saatko radion kuulumaan. Jos et, tarkista kaiutinliitännät vielä uudestaan. Vihje: banaaniplugit kaiutinkaapeleiden päissä helpottaa johtojen kanssa pelaamista kummasti.
  3. Yhdistä TV ja vahvistin hdmi-johdolla (vahvarista "HDMI assignable/Out)
  4. TV:n "line out":sta rca-johdolla ääni vahvarin "TV/CD in"-linjatuloon (tosin mikä tahansa näistä "Video/Audio"-rca-tuloista käy).
  5. DVD-soittimen kytkentään voisi olla pari vaihtoehtoa:
  a) Scartilla telkkariin ja äänet vahvarin "Digital In"-tuloon, joko optisella tai koaksiaalijohdolla.
  b) Jos dvd-soitin antaa komponenttijohdolla kuvaa ulos, niin liitä soitin vahvarin "Component Video"-tuloon ja ääni edelleen kohdan a) mukaisesti. Tarkista ensin manuaalista, osaako Onkyo antaa kuvan hdmi-lähdöstä ulos tv:lle...

  Onkyon radiosta pitäisi ääni kuulua jo kohdan 1. jälkeen, sillä Audysseyn ajamista, eikä muita kikkailuja tarvitse tehdä ensin.
   
 14. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos jälleen ohjeistuksesta! Kokeilen noita illalla.
  Sellainen kommentti/kysymys vielä tuosta bi-amppauksesta", että mielestäni sen pitäisi onnistua juuri hankkimallani Onkyo:lla. Vai olenko ymmärtänyt tämänkin väärin? Juuri nimittäin tuossa lueskelin juttua aiheesta ja mietin pitäisi tuohon hommaan ryhtyä. No mutta kunhan nyt ensin saisi edes jotain ääntä kuuluviin ;)
   
 15. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä se onnistuu.
   
 16. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Jeps, piti ihan käydä Onkyon sivuilta tsekata manuaali ja kyllä onnistuu bi-amppaaminen 609:lläkin. Eli kaiuttimien korkeat äänet (tweeter) kytketään tällöin vahvarin "Surround back"-kaiutinlähtöihin ja matalat äänet (woofer) pääkaiuttimien terminaaleihin. Tällöin pitää myös muistaa poistaa kaiuttimista terminaaleja yhdistävät metallilevyt.

  Kokeilin muuten tätä yhdellä vahvarilla bi-amppaamista omassa setissäni (TX-NR807 ja Rega RS5-kaiuttimet), mutta mielestäni lopputulos ei maailmaa mullistanut ja suosittelen kokeilemaan myös ihan perusjohdotuksellakin ja antaa korvien päättää omaan makuun sopivan vaihtoehdon. Paremman tuloksen bi-amppauksessa sain, kun käytin bassoille erillisistä päätevahvistinta (reservistä kun löytyy Rega Maia 3) ja tässä tuli jo selvä parannus stereotoistoon. Alapään toisto tarkentui selvästi ja ylärekisteri soi sekin vaivattomamman tuntuisesti. Tosin nopean manuaalin selaamisen ja takapaneelin kuvan perusteella erillisen päätteen käyttö ei 609:n kanssa onnistu, koska laitteessa ei ole pre-out-liitäntöjä.

  Vielä Late-82:lle sen verran, että tuo Gigantin alle 900 euron tarjous 609:lle ja Klipscheille oli kyllä aika houkutteleva ja melkein teki mieli hakea vermeet 30 päivän kokeiluun, vaikkei tarvetta olekaan ;) Sitten seuraavaksi suosittelisin dvd-soittimen päivittämistä bd-soittimeen (ilmeisesti sulla hd-telkkari jo on) saadaksesi vielä enemmän visuaalistakin iloa laitteistasi :)

  Raportoihan vielä, saitko äänet kuulumaan ja mikä ettei myös fiilikset noista Klipscheistäkin kiinnostaisi. Sarjassa alempi malli RF-52 oli Mikrobitin Hifi-erikoisnumeron (1/2010) alle 800 euron hintaluokan lattiakaiutintestin "toimituksen valinta". Jos tuo nyt on mikään meriitti :p
   
 17. Kipee

  Kipee Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseltäni löytyy 708.

  Onko kyseisessä mallissa mahdollista työntää kuvaa toisesta lähteestä ja ääntä toisesta?

  Lähinnä niin, että saisin tietokoneelta tulemaan optista letkua pitkin äänet vahvarille ja kuulumaan, kun taas telkussa näkyisi pyörimässä tv-lähetys digiboksista (hdmitä pitkin vaffariin ilman ääniä siis)
   
 18. marttih

  marttih Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.05.2011
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän se onnistu,kun vaan valitset valikosta äänen sisääntuloksi optinen,en tiije tarkkaan mitä haet,mutta tällä systeemillä jouvut ehkä äänen synkkaa säätelemään
   
 19. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain kuin sainkin eilen kajareista ääntä kun sain edes radion toimimaan :thumbsup: Muuta en sitten saanutkaan kuuluviin. En ymmärrä mistä asia voi olla kiinni, koska liitännät pitäisi olla kunnossa ja asetuksetkin yritin laittaa oikein. Nuo vahvarin asetukset arveluttaa eniten. Mikään muu ei oikein voi enää olla pielessä...
  Tv:n päivitystä olen harkinnut, koska nykyinen on vain hd-ready. Kesällä oli mahdollisuus ostaa Sonyn 46HX803 alle tonnilla, mutta tyhmänä jätin tuon tilaisuuden käyttämättä. Harmittaa nyt aivan tajuttomasti :OI Helpottas noiden johtojenkin kanssa pelaamista tällä hetkellä.
  En ensikuuleman perusteella osaa noista kaiuttimien laadusta sanoa mitään. Kyllä niistä ääntä lähtee, mutta laadusta en osaa sanoa vielä hirveästi. Ei kuitenkaan mitään häikäisevää ollut...
   
 20. marttih

  marttih Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.05.2011
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kyllähän siitä nyt pitäs kuulua,jos oot telkkarin liittänyt vahvistimen tv/cd in ja valikosta valinnut sisääntuloksi analog,ja kun avaat vahvistimen ja telkkarin ja painat kaukosäätimen tv/cd pylpyrää,ota myös huomioon että volymit on aina ensalkuun nollassa,jos et oo niitä valikosta muuksi muuttanu,täytyykö muuten tv,n valikoista valita RCA anto erikseen yleensä ei mutta tarkista kumminkin