Onkyo TX-SR309 & TX-NR 509 / 579 / 609

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Z69, 19.02.2011.

 1. Jryde

  Jryde Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.07.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkoy 609 ja Qnap 112 nassikka.Dlna toisto alkaa ihan sujuvasti mutta n 20min jälkeen Viimeistään ilmoittaa "no server". kun ottaa alusta niin taas pelittää hetken aikaa. Olen yrittänyt selata onkyon, qnapin ja twonkyn sivut mutta ei apuva. Nettiradio toimii ok, viimeisin viris koneessa. Eikö kukaan auttaa vois.

  Toinen ihmetyksen aihe on oi android appsi. ei tunnista vahvaria kuin hetken hakkaa search again nappia. vahivisimen ip ollut koko ajan sama kuten myös nassin.
   
 2. karvahattu

  karvahattu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.11.2011
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihmettelin samaa 709:n kanssa. Ilmeisesti vaikuttaa millaisen kytkimen kautta DLNA serveri ja playeri on toisiinsa kytköksissä. Irroitin molemmat ADSL-modeemista ja laitoin kumpaiseenkin kiinteät IP-osoitteet ja suoraan piuhalla kiinni toisiinsa. Nyt näyttää soittavan ilman "no server" katkoja, tai siis ainakin 50min nyt... Kiinteät IP:t yksistään ei riittäneet jos DLNA-keskustelu tapahtui modeemin kautta.

  Täytyy varmaan hommata joku peruskytkin laitteita yhdistämään.
   
 3. Jryde

  Jryde Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.07.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatkoin eilen tuskailua ja testailua. Samsung Galaxy S2 All share tilaan ja vahvari soittamaan sieltä. 30 min ja no server. MUTTA kun pistin samsungista soittaen qnap-serveriltä niin antoi valita soitanko puhelimella VAI vahvistimelta. Näin päin soittaa nätisti verkkolevyltä vahvistimeen. Oli päällä melkein kaksi tuntia ja hyvin soi.

  Miinusta on se että voisi se silti toimia niinkuin on suunniteltu

  Plussaa on se että puhelinta voi käyttää kappalevalintaan sekä kauko-ohjaimen android appsin kautta eli tuli olo että lähes plussan puolelle jää.

  Minulla elisan viihde ja epäilen vahvasti että se on se ongelma tässä yhtälössä. Modeemi sähkökaapissa eikä tilaa/intoa virittää sinne erillistä kytkintä hoitamaan hommia... Tällä mennään.
   
 4. karvahattu

  karvahattu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.11.2011
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elisa Viihde täälläkin...
   
 5. Deleted member 16400

  Deleted member 16400 Guest Guest

  Tänään säädetty Onkyo 609 ja onko tällaista ilmiötä tullut, että menun valikoissa liikkuessa "kirkkaus" vaihtelee ts. kuva valikossa himmenee välillä siirryttyä jonkin toisen menun tekstin päälle? Ei tämä käyttöä estä, mutta ihmetyttää tuollainen ilmiö. Tällä hetkellä liitännät: boksilta hdmi --> onkyo hdmi --> tv.
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Onkos telkkarisi kenties edge-led? Niissä etenkin mustalla pohjalla oleva (etenkin valkoinen) teksti, esimerkiksi elokuvien lopputekstit, tai sitten av-vahvarien valikot, aiheuttavat kirkkauden pumppaamista. Telkkarisi tuumaa että 'nytpäs on synkkä kohtaus' menossa ja himmentää taustavaloa, jotta musta valikkosi olisi mahdollisimman musta. Sitten kun jotain kursoria liikutetaan, niin ruudulla olevan kuvan keskimääräinen kirkkaustaso vaihtuu sen verran että telkkari tulkitsee synkän kohtauksen keskeytyneen ja lisää taas taustavalon kirkkautta.
  Jos valikkosi olikin värikkään liikkuvan kuvan päällä, niin sitten en tiedä mistä johtuu. Epäilen kumminkin että kirkkausvaihtelu johtuu ensisijaisesti telkkarista.
   
 7. Deleted member 16400

  Deleted member 16400 Guest Guest

  Kiitos vastauksesta. Minulla ei ole edge-led tv:tä, vaan "iänikuinen" Sony W4000-sarjalainen. Aikaisemmin en ole muissa yhteyksissä törmännyt tällaiseen "kirkkauden pumppaamiseen". Mitään vahvistinta ei ole kyllä ollut aiemmin hdmi:llä tv:een kytkettynäkään. Onkyo 609:n valikko on mustataustainen, jonka päällä on valkoinen teksti. Hmm mitenkähän tuon pumppauksen saisi pois...
   
 8. Raitzi

  Raitzi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Telkkarissa voi olla kuvanlaadun pilaava dynaaminen kontrasti päällä joka tekee tätä. Nimi voi olla mustan taso, valkoisen korostus tms. Mun z-sarjalaisessa se on ihan kontrastin korostus.
   
 9. Deleted member 16400

  Deleted member 16400 Guest Guest

  Säätelin noita tv:n kontrasti-asetuksia ja nyt sain pumppaamisen ainakin toistaiseksi pois.

  Vielä on sellainenkin ongelma, että pistettäessä laite kylmiltään päälle tekee se häiriöitä tv-kuvaan. Ilmenee varsinkin tv-kanavia vaihtaessa. Häipyy sitten jonkin ajan päästä.
   
 10. Raitzi

  Raitzi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis 609 tekee häiriötä ? Ottaisin varmaan skaalaimen kokonaan pois päältä, jos et sitä mihinkään tarvitse. Näin siis video signaali menee läpi ilman muutoksia.
   
 11. JaleTM

  JaleTM Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on 609 hommattu ja hyvältä ostokselta vaikuttaa. En löytänyt vastausta kysymykseeni googlettamallakaan ja päätin kysäistä täältä. Minulla on PC kiinni Onkyossa HDMI:llä ja optisella. Kaikki pelittää hyvin kunhan muistan laittaa Onkyon päälle ennen PC:tä tai jos näytönohjaimen asetuksista ei ole kuvasignaalia menossa vahvistimelle niin ääni ei kuulu, miksi? Sitten olen taistellut digiboxin kanssa (elisa viihde). Digiboxista meni HDMI vahvariin ja kaikki toimi hyvin. Sitten minä halusin esim. kuunnella PC:llä tai muilla äänilähteillä musaa (kuulokkeilla) ja vaimo halusi katsoa telkkaria. Yhdellä vahvistimella aika hankala operaatio kuunnella eri äänilähteitä. Liitin digiboxin suoraan telkkariin HDMI:llä, niin säilyi rauha maassa. Anyway, nyt kun haluankin kuulla telkkaria/digiboxia vahvistimesta, niin pitäisi ruveta vaihtelemaan piuhojen paikkoja eli digiboxi takas vahvistimeen kiinni. Kokeilin kytkeä digiboxin ja telkkarinkin optisella vahvistimeen ja ääntä ei kuulu. Eli onko niin että optinen tarvii aina myös kuvasignaalin (HDMI:n) kaverikseen? Typerää jos näin on. Auttakee! Töllö ei tue ARC:ia.
   
 12. pasi78

  pasi78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2009
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse hommasin tuon 579 ja ongelma on spotifyyn kirjautuminen.Itselläni on premium-tili ja facebookin salasanoilla ja käyttäjätunnuksilla normaalisti mennään.Kaverillani myös on premium-tili ja hän kirjautuu spotifyn omilla tunnuksilla palveluun.Ongelma on nyt siinä ettei kummankaan tunnuksilla päästy spotifyyn kirjautumaan vaan valittaa erroria ja väärää salasanaa tai tunnusta...

  Muuten nettihommat kyllä toimii vahvistimella joten se ei ole ongelma.

  Mistä moinen ongelma mahtaa johtua,onko kellään hajua?

  Luurilla ja läppärillä spotify kyllä pelittää molempien tunnuksilla aivan normisti...

  Toinen kysymys,eli mistä tuolta saa päälle sen hdmi läpiohjauksen valmiustilassa kun ei satu valikoista silmiin?

  Edit.Itse itselleni vastaten,spotifyyn piti hakea spotifyn omilta sivuilta eri tunnukset että sai toimimaan...Nyt pelittää hyvin ja on todella hyvä jopa käyttääkkin vahvarin omalta näytöltä..

  Ja hdmi-läpivienninkin jopa löysin eli HDMI>HDMI TROUGHT.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2012
 13. pasi78

  pasi78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2009
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Melkosen usein vahvistin ei tunnista ps 3 hdmi:n kautta...Välillä tunnistaa ja sit yhtäkkiä signaali vaan katkeaa...Samoin joskus läppärin signaalia ei tunnista...
  Panimpa sitten pleikkarin suoraan töllöön ja äänet vahvarille optisella...Tunnistaako muilla käyttäjillä miten hyvin noita vehkeitä?Luulis tämän luokan vehkeissä olevan kuitenkin jo melkosen paljon varmempi toiminta.
  Muuten vahvistin on kyllä erinomainen:)
   
 14. carrier82

  carrier82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2012
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noudin eilen gigantin postimyynnistä tilaamani TX-NR 509:n. Standby-tilassakin pitää mielestäni häiritsevän kovaa huminaa. Ei nyt mitään hirmu kovaa, mutta kuitenkin. Onko vika vai ominaisuus? Jos vika, niin voi harkita että vaihdan toiseen samanlaiseen mutta jos ominaisuus niin pitänee vaihtaa merkkiä.
   
 15. carrier82

  carrier82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2012
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Humiseva Onkyo vaihtui Pioneerin VSX-921-K:hon, ei humise enää. Vaihtaessa kertoivat, että ylijännitesuoja pistorasian väliin olisi saattanut auttaa.
   
 16. Coe

  Coe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on digiboksi kytketty vahvistimeen (609) HDMI:llä ja vahvistin edelleen HDMI:llä telkkariin.

  Onnistuisiko telkkarin katsominen ja nettiradion kuuntelu samaan aikaan? Telkkarin äänien ei tietty tarvitse kuulua.

  Olen vähän ulkona näin monimutkaisen vahvistimen kanssa... mieleen tulee laittaa komponenttikaapeli digiboksista suoraan telkkariin jos ei muuten onnistu.
   
 17. manu99

  manu99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen harkinnut siirtymistä markettihärveleiden maailmasta erillislaitteiden osastoon. Olen yrittänyt kahlata nettiä ja foorumia läpi mutten olen löytänyt vastausta muutamaan seikkaan, joten kiitos ja kumarrus vastauksista :)

  Olen harkinnut laitteita 509/609

  1) Mikäli kuuntelen usb:lla musaa niin näkyykö biisit/kansiot/numerot/nimet kuvaruutunäytössä. Riippuu luonnollisesti myös tiedostomuodosta? Ei tarvitsisi avata telkkaria.
  2) Tyhmä kyssäri varmaan mutta - nämä härvelit tukevat DLNA tekniikkaa, joten tarvitsenko vielä wlan sovittimen kun haluan kuunnella musaa langattomasti kannettavalta? Jengillä ollut ilmeisesti vaikeuksia musan siirron kanssa, joten onnistuuko windows seiskan ja vahvarin parittaminen siten, että voin soittaa musaa kannettavalta Media Playerin kautta surffailun lomassa.
  3) Onnistuuko Nokia N8:lla musan soittaminen luonnollisesti langattomasti.
  4) Onnistuuko PS3:sen ja (hd) digiboksin käyttäminen ilman, että avaan vahvarin.
   
 18. polska

  polska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve,

  Itellä käytössä tuo 609 malli ja kokemukset siis siitä laitteesta.

  1) Näkyy mutta se kuvaruutunäyttö on aika pieni joten sitä kautta en itse kyllä pysty sitä käyttämään. Varsinkin jos haluaa kansioiden välillä pomppia niin aikamoista säätämistä luvassa
  2) Tukee DLNAta mutta itse ei ainakaan saanut sitä toimimaan niin päin että PC:ltä Media Playeristä ohjaisi biisejä, toisin päin toimii kyllä (periaattessa sama kun toistaisi verkkolevyltä). Voi toki olla että nörttikykyni loppuivat kesken. WLAN sovitinta et välttämättä tarvitse (siis vahvarin päähän) sikäli mikäli sulla on se vahvari omassa ADSL/kaapelipurkissasi LAN-piuhalla kiinni ja siinä purkissa on WLAN.
  3) Enpä ole testannut N8lla moinen vekotin kotoa kyllä löytyy, testailen jossain vaiheessa jos jaksan
  4) Ei tarvitse avata vahvaria kunhan laittaa sen HDMI throughputin?? päällä. Silloin se kierrättää HDMI signaalin vahvarin (viimeksi valitusta ohjelmalähteestä) kautta mutta ei ole "kokonaan" päällä. Virtaahan tuo vie tuossa moodissa enemmän, tarkemmat luvut löytynee käyttöoppaasta tai internetin syövereistä.

  Toivottavasti oli apuja.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2012
 19. manu99

  manu99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kiitos tiedoista :)
   
 20. Squape

  Squape Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuttoa pukkaa ja samalla on suunnitelmissa ostaa uudet kaiuttimet ja vahvistin. Olen lueskellut foorumia ja tullut siihen tulokseen että n.500e hintaluokassa kolme kovaa ovat Onkyo TX-NR609, Denon AVR-1912 ja Pioneer VSX921. Näiden välillä pitäisi valinta tehdä, tarkotus olisi etsiä jokin paikallinen liike jossa voisi noita kuunnella ja tehdä vertailua. Ilmeisesti ainakin Onkyon ja Denonin saa WLAN:iin tavalla tai toisella, ja se on minulle tärkeä ominaisuus. Onkyossa on lukemani perusteella kuumemenista, mutta kysynkin että onko sillä käytännön merkitystä? Toki se voi ahtaassa tilassa jotain epävakaisuutta aiheuttaa mutta onko muuta haittaa?
  Ja kaikista tärkein kysymys: mikä noista kolmesta vahvistimesta kannattaa hankkia jalustakaiuttimien kaveriksi? Kaiuttimiksi olen kaavaillut joko PSB Alpha B1, Usher S520-II tai Wharfedale Diamond 10.2 kaiuttimia. Tarkoitus on ostaa siis 5 kpl samanlaisia. Onko noilla vahvistimilla eroa, että millä ääni on pienilläkin äänenvoimakkuuksilla paras? Samoin kuin vahvareiden kanssa, tarkoitus on mennä eri liikkeisiin kuuntelemaan noita kajareita. Toivottavasti löytyisi hyllystä. Mutta mikäli ei löydy, niin siksi kyselenkin täältä teidän mielipiteitä ja neuvoja.:thumbsup:

  Bonus kysymys: jos budjetoi 200 euroa enemmän, niin saako rahalle vastinetta? Esim. Onkyo TX-NR709, onko paljonkin parempi kuin 609? Järkevää ostaa tällaisen "perusjampan" musiikki, peli ja leffakäyttöön?