Onkyo TX-SR308 / 508 / 578 / 608

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana hkj, 28.03.2010.

 1. Jeiz1

  Jeiz1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.09.2010
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tyhmä kysymys taas mutta mites kun mulla on komponentti-xboxin optiset äänet tuossa "GAME", mitä jos liitän vielä xboxin analogiset lähdöt tuohon GAME-tuloon, miten sitten valitaan mikä signaali tulee pääkaiuttimista? Eli niistä haluaisin tietty optisen ja zone2:een analogisen, onnistuuko?
   
 2. Keisari

  Keisari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.04.2004
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  608, ongelma: tv:n äänet eivät kuulu optisen lähdön kautta. Kaikki muu toimii ihanasti. Kävin kaikki säädöt mielestäni läpi sekä töllöstä että vahvarista. Töllönä Sony KDL46 3500x. Tv tukee RIHD ja se on Onkyossa kiinni HDMI-liittimellä HDMI-OUTssa...
   
 3. sekokupu

  sekokupu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.08.2010
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0

  Näin kävi myös itselleni, yhtäkkiä ei ota enää mistään HDMI inputista kuvaa sisäänsä. Kokeiltu useammalla eri laitteella että kaapelilla, ei mitään. Vetäsin vahvistimen tehdasasetuksille, muttei apua. Kiikutin juuri oman 578:n sitten huoltoon. En näköjään ole ainut jolla on ollut samaa ongelmaa
   
 4. aripe

  aripe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Reilu viikko on nyt kulunut tapellessa kyseisen laitteen kanssa. Radio toimii! Missähän menee vikaan?
  Telkkarina Panasonic Viera hdmi-kontrollilla
  Digiboksina Handan 9900 teräväpiirtoboksi
  Vahvarina tuo 608.
  Seinästä antenni Handaniin, josta HDMI Onkyoon josta HDMI hdmi-out telkkariin. Vaikka HDMI kuljettaa sekä kuvaa että ääntä, pitääkö silti olla optinen äänikaapeli digiboksin ja Onkyon välillä? Ja jos, niin silloin pitänee valita audio inniksi opt1 tai 2. Handan on liitännässä HDMI 3, eli cable/sat. Eli ilmeisesti kuvaa ja ääntäkin haetaan siitä kaukon cable/sat näppylästä, eikä cd/tv.
  Käyttöohje voisi tosiaan olla helpompi. Vanhoilla liitännöillä on siinä pääosa ja HDMI ohjeet löytyy jos löytyy huomautuksista.
   
 5. JanneJ

  JanneJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin omassa setupissa jossa menee seinästä antenniletku Arionin HD purkkiin, josta HDMI:llä 608siin ja tästä HDMI:llä sitten tykille ei tarvitse erillistä optista kaapelia jotta purkilta audiot tulevat vahvarille.

  Kannattaa nyt katsoa oliko noille eri inputeille säätömahdollisuus, itsellä ei ole yhtään optista kaapelia kiinne koko laitteessa vaan HDMI letkut kuljettaa äänet. Kannattaa nyt muistaa että noiden erilaitteiden omat säädöt saattavat vaikuttaa siihen mitä kautta ne sitä audiota ulos pistävät.

  Verrattuna VSX-808sin setuppiin (okei vuodelta 1999) oli 608sin setuppi varsin helppoa ja vaivatonta. Eiköhän niitä ongelmia tule tosin kun yritellään viritellä C64/CPC osastoa kiinne tuohon värkkiin.
   
 6. aripe

  aripe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä omaa kummastelua:
  Miksi "Digital Audio Input" - valikossa on valittavana vain opt 1/2 ja coax 1/2 sekä ei mitään? Miksi siinä ei ole HDMIä?
   
 7. dagge

  dagge Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  hankin tuossa eilissäpäivänä onkyon 308 ja 2x tannoyn F1:tä.
  Eli stereona tulee toistaseksi ilman subbaria.
  Nuo kaksi listening mode hommaa mietityttää,
  eli musiikki tulee tällä hetkelle digitaalisesti tietokoneelta. Stereo moden kun laittaa vahvistimesta päälle, häviää jykevyys ihan täysin, vaikka eq:t musiikintoisto-ohjelmista + realtekin asetuksista on vakiot(ei korostuksia suuntaan eikä toiseen), ja bassot ja treblet vahvistimessa 0:lla.
  Eikä tuolla music optimiserille (mp3 toistoa varten) ole juuri vaikutusta.

  Claptonin unplugged dvd:tä on sillä asetuksilla hyvä kuunnella mutta muissa kyllä jykevyys häviää ihan täysin.

  Eli siis direct modessa sitten sitä on vähän enemmän, eikä silloin ole käytössä vahvistimen tone ollenkaan. Toisaalta pitää vähän realtekin asetuksista laskea basson toistoa ettei mene ylikorostukseksi.

  Eli kumpiko tässä tulee "puhtaampana" ulos vahvistimelle?
  Miellyttävyys tietysti ratkaisee jokaisen valinnan. Subbarin kanssa tuo stereo voisi olla sitten se parempi?

  Millä asetuksilla muut kuuntelee, 2.0/2.1 järjestelmän käyttäjiä tarkoitan.
   
 8. aripe

  aripe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä omaa jatkoa niille jotka ponnistelee asetusten kanssa edelleen: Manuaalissa on yksinkertaisin kytkentä, eli HDMI tosiaan neuvottu kaikkein vaikeimmin, jos ollenkaan. Kokeilemalla voi asetukset löytyä, nimenomaan receiver/home näppäimestä löytyvän valikon alta. Manuaali on todella vaikea. Kauko-ohjain on vähintään yhtä huono kuin muissakin AV-vahvistimissa. Ääni ja muut ominaisuudet ovat hyvät.
   
 9. SeMika

  SeMika Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli siis tahtoisit tuoda kuvan ja äänen eri HDMI kaapeleilla vai miksi tahdot säätää äänen tulemaan eri HDMI liittimen kautta kuin kuvan?
   
 10. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran että nuo on vain esitekstejä inputille. Ei ole ollenkaan mikään pakko liittää ko. laiteet just noihin inputteihin. Toki helpottaa kun kaukosäätimessä on input-nappuloiden tekstit sinne päin. Itse ainakin ole vaihtanut nuo labelit koneessa ihan Digiboksi, Bluraysoitin, Cd-soitin tms...

  Oma topfield kuljettaa hdmi:n kautta sekä kuvaa että ääntä, kokeile ekaksi myös handanin hdmi:tä. Miksi turhaan kikkailee optisen kautta jos ei ole tarvetta...
   
 11. aripe

  aripe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei, tarkoitus oli ja nyt toimiikin systeemi, jossa tulee kuva ja ääni yhdellä hdmi- piuhalla Handanista Onkyoon ja siitä toisella hdmi- piuhalla telkkariin.
   
 12. SeMika

  SeMika Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi sitten pitäisi muuttaa äänen sisääntulovalintaa? Sehän on se sama HDMI mihin kuvakin tulee, ei kai siinä enää tarvitse erikseen vahvistimelle kertoa mihin HDMI liittimeen ääni tulee. Eri asia sitten mikäli ääni tuodaan optisella tai koaksiaalipiuhalla, jolloin se pitää erikseen määritellä asetuksissa.
   
 13. aripe

  aripe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan, kiitos, - nyt kolmen viikon jälkeen tiedän tuon itsekin. Noita kytköksiä tehdessä pitää vielä varata muutama hdmi-piuha, koska ei tiedä mikä piuha on tai menee tohinassa rikki. Samoin jotkut asetukset vaativat, että laitteistosta katkaistaan virta, ennenkuin asetukset tulevat "voimaan". Maailman onkyon keskusteluryhmiä seuratessa huomaa, etten ollutkaan yksin ongelmien kanssa. Mutta nyt wörkkii.
   
 14. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  25
  Olen kytkenyt PSP3-konsolin siihen HDMI-inputtiin, joka on nimetty otsakkeella Game. HDMI-piuha menee myös vahvistimesta Televisioon. Myös Audio Return Channel -asetus on käytössä, koska Sony-telkku sitä manuaalin mukaan tukee.

  En tiedä mitä olen ottanut käyttöön ja mitä en, mutta tällä hetkellä jos valitsen vahvistimesta (SR578) Game, niin kuvaa ei televisiosta näy, pitää valita TV?! Ja jos valitsen TV, homma pelaa niin että välillä ääni kuuluu vain television kaiuttimista, vahvistin menee automaattisesti mutelle, ja välillä äänijärjestelmän kaiuttimista. Ja television kaukosäätimen Volume näköjään ohjaa myös vahvistimen äänen voimakkuutta (mikä on ihan hyvä ominaisuus).

  Itseäni siis ihmetyttää, miksi pleikkarin kuva ei näy silloin kun olen valinnut inputiksi Game ja toisaalta ihmetyttää myös se, että kun vahvistimesta on valittu TV ja televisiosta valittu normi kanava (esim. mtv3), äänet eivät kuulukaan vahvistimesta. Eikö Audio Return Channelin pitäisi juuri näin toimia?
   
 15. Sakrich

  Sakrich Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2008
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin nyt on kaupasta haettu 308 ja täytyy sanoa että olen erittäin tyytyväinen laitteeseen. Laite tunnistaa automaattisesti digitaalisena tulevan singnaalin oli se sitten dts 5.1:stä tai stereo musiikkia. Burr brownin Dacci saa plussaa. Olen myös kytkenyt tietokoneen analogisella johdolla äänikortistani (x-fi extreme music), vahvistimeen, eikä sen ja digitaalisen äänen välillä hirveää eroa kyllä ole.

  Valikot ovat erittäin helppoja käyttää, ja muutenkin vahvistin toimii kuten pitääkin. Paljon yksinkertaisempi kun oma vanha Yamaha.
   
 16. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mjoo, tänään tuli hommattua Gigantista 578. Pääpiirteittäin olen erittäin tyytyväinen laitteeseen, vahvistin tuli vanhan Pioneer VSX-512:n tilalle, ja onhan eroa äänimaailmassa ja etenkin äänimaailman tarkkuudessa vaikka kuinka ja paljon, vaikka kaiuttimet nyt ei olekaan kuin n. 500 euron budjetilla hankitut 5.0:t. Mikkikalibrointi onnistui hienosti, kunhan tajusin laittaa takakaiuttimet surround-liitäntöihin surround backien asemesta - ilmeisesti backeja tulee käyttää vain 6.0 -> järjestelmissä. Lämpöhän tuo tuottaa, suoran sähkölämmityksen taloudessa sekään ei ole ongelma, mutta kyllähän se hieman huolestuttaa vahvistimen iän kannalta. Vahvistimen reunoilla on n. 1cm tilaa, yläpuolella n. 10cm ja takana n. 20cm, ilma kiertää kyllä hyvin, eikä kyljissä tuntuisi mitään ilmarakoja edes olevan. Skaalaus on pois käytöstä ja kovan käytön jälkeen kestää kyllä kättä pitää päällä, mutta HDMI-liitäntöjen alue vahvistimen päältä selkeästi kuumenee muuta laitetta enemmän - siinähän tuo HD-purkupiiri näyttäisi olevankin kuvien perusteella. Kaikki laitteet lähtivät toimimaan "plug'n'play", pleikkari luonnollisesti vaati asetusten läpikäynnin, mutta hienosti lähti pelaamaan. Fujitechin valkoisilla 1.3c-standardin piuhoilla mennään, kun ei telkkarista löydy tuota äänen paluukanavaa, joten 1.4:seen päivittäminen on omalla kohdalla turhuutta.

  Kaikenkaikkiaan todella ammattimaisen ja laadukkaan oloinen laite, lämpeneminen on ominaisuus, kuten laitteen päällä olevassa tarrassakin kerrotaan. Suosittelen.

  Laitteisto:

  PS3 (HDMI)
  Handan DVB-C 9800 (HDMI)
  Apple Airport Express (Toslink)
  LG 42LH3000 (HDMI+Toslink)

  EDIT: Tulipahan eilen pelattua Battlefield: Bad Company 2:sta uuden vahvarin kera, ja jumaleissöns miten hienosti äänimaailma toimiikaan tuon Onkyon ansiosta. En edes tiennyt, että etukajarit pääsee noin matalalle, tankilla ajaminen ja pommittaminen tuntui jo kokolailla miehekkäältä puuhalta pienelläkin volumella :) Suosittelen.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2010
 17. Sopiva

  Sopiva Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo 578 kiinnostaa kyllä.

  Yksi kysymys vaan; onnistuuko optisen äänen käyttö samalla kun kuva yhdistetään hdmi:stä telkkariin? Kynnyskysymys :)

  -E
   
 18. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnistuu, samoten minkä vaan äänilähteen ja hdmi:n naittaminen onnistuu, voit myös nimetä nuo toimintatilat itse keksimilläsi nimillä ja tosiaan input settingsistä sitten säätää mitä kuva- ja ääni-inputtia haluat siihen tilaan laittaa.

  Itselläni on PS3 ja Digiboksi HDMI:llä, telkkari HDMI+toslinkillä kiinni ja Airport Expressi pelkällä toslinkillä kiinni.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  P.S. Kyllä kuulostaa unplugged Scorpions hienolta :)

  Tässä vielä Onkyon lämpötilalukemat puolentoista tunnin Scorpions Acoustica (DTS)-session aikana:

  [​IMG]

  Eli alle 50 asteessa mennään tuolla sijoitustyylillä, ja kättä pystyy kyllä pitämään oikeen takanurkan päällä.

  Sitä en ole vielä keksinyt, että miten saa tehtyä jostakin modesta, VCR, TV jne pelkän kuuntelumoden, eli tuo HDMI out ei aktivoituisi ollenkaan. Joku voisi valaista meikäläistä, tuon Airportin kanssa kun on aivan turhaa "energiantuhlausta" se, että vahvistin puskee sinistä ruutua HDMI outtiin, kun mitään kuvasingaalia ei ole tarkoituskaan tuossa modessa käyttää. Tuner toimii haluamallani tavalla, mutta se onkin tehdasasetus.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2010
 19. NoPromotion

  NoPromotion Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.01.2010
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vihdoin saapui tx-sr608. Vanhan Sony av -vahvistimen jälkeen muutama asiaa mietityttää.
  Sony tunnisti automaattisesti dts. ääniraidan, valitsi sen ja ilmoitti tästä sinisellä valolla vahvistimessa. Miten on Onkyon laita? Pikaisen ensitestin jälkeen (BluRay soitin hdmi :llä vahvistimeen ja vahvistimesta hdmi :llä televisioon) Onkyo ei samaa tee?? Miten tähän saa leffoissa parhaan, originellit DTS äänet? Pitääkö valita manualisesti, vai miten? Vahvistimen asetuksista kuva on viety suoraan läpi televisioon (ei skaalausta, sillä bd ja hd tv), tämä lienee oikea asetus(?). Mitenkäs nuo ääniasetukset pitäisi asettaa parhaan ja luonnollisen dts (5.1) äänen saamiseksi? Entä millaisia LFE -kanavan asetuksia olette käyttäneet? Normi diskantti ja bassosäädöt kannattaneen pitää 0 :ssä.
  Kiitos!
   
 20. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  No tokihan Onkyo osaa saman. Ainut vaan, ettei häiritseviä sinisiä valoja syty, vaan näytölle ilmestyy pikkuisella tekstillä "dts" ilmoittamaan että DTS-ääniraita on valittuna. ;)