Onkyo tx-nr709, 809 ja 1009

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana tum, 27.05.2011.

 1. Swedgin

  Swedgin Guest Guest

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan ok laite? :) Eli onko mielestäsi tuossa tonnin kieppeillä olemassa parempiakin vahvistimia? Tämän hetkinen laitteisto on siis 2.1 ja lähiaikoina tulee päivittymään 5.1 järjestelmäksi. 7.2 äänentoisto ei oikein nykyisessä tilassa tule varmastikaan onnistumaan enkä näe tuolle muutenkaan kauheasti tarvetta, mutta haluan kuitenkin pitää tuon mahdollisuuden olemassa ja siksi mielellään hankkisin 7.2 vahvistimen.

  Onko näissä laitteissa sitten tosiaan minkälaisia tyyppivikoja havaittu? Yleensä Onkyoista puhuttaessa kaikki sanovat, että tahtovat lämmetä aika kovasti. Johtaako tuo lämpeneminen sitten usein laittein hajoamiseen tai muihinkaan sen kummempiin ongelmiin?
   
 2. marttih

  marttih Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.05.2011
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joka vehe lämpenee,sitä enemmän mitä enemmän luukuttaa,johtuneeko isompien onkyoitten joidenkin mielestä kuoren lämpeneminen muitta enemmän siitä että sisällä on tuuletin joka siirtää lämpöä ehkä enemmän kuoreen kuin joissain muissa,ainakii miulla on lämmenneet niin sonyt yamahat kuin denonitkin ihan kättä polttaviksi,kun vaan parituntia pitää volyymit kaakossa,niin ns.sähkönhaju tullee kaikista
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2011
 3. TonyX

  TonyX Guest Guest

  Liittynyt:
  01.07.2004
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkennus. Ihan ok minun mittapuussa tarkoittaa siis sitä että hankin juuri itselleni kyseisen TX-NR809 koska en parempaakaan siitä 1k€ hintaluokasta löytänyt. Viittaukseni seiska sarjaan oli lähinnä vinkki että joitain softa/rauta haasteita oli TX-NR807:ssa.

  Lämpeneminen ei ole ongelma.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2011
 4. Swedgin

  Swedgin Guest Guest

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisiko joku tosiaan vähän kertoa eroja näiden otsikossa mainittujen mallien välillä? Eli siis 709, 809 ja 1009 mallien väliset erot. Löytyyhän nuo tuolta Onkyon sivuilta esimerkiksi, mutta ei tällaiselle aloittelevalle kotiteatteriharrastajalle oikein noista selviä, että mitkä erot ovat oikeasti merkityksellisiä.
   
 5. JayDee

  JayDee Guest Guest

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vieläkö muuten 809 Onkyota vaivaa sama kuvan/äänen epäsynkka, jota esim. 805:ssa korjattiin (osin, pieni viive jäi aina) asettamalla laitteen setupissa kaiuttimien etäisyys ääriarvoonsa?

  Onko noilla THX ultra2 plus ja select2 plus käytännön eroa, siis taviskorvilla kuultavissa?
  Kun tuo vanha tx-sr805 on ultra2-laite ja uusi 809 vain select2 plus. :weep: :D

  Puhumattakaan 805:n painosta 23kg kun 809 on vain ~18kg.
  Melkonen jytky...
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2011
 6. feelgood

  feelgood Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.05.2001
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  tarkennetaan tätä kyselyä, 709:n ja 809:n välillä löysin (tehojen lisäksi) seuraavat erot:
  -Three-Stage Inverted Darlington Circuitry; näyttää liityvän pääteasteen rakenteeseen: http://www.intl.onkyo.com/technology/glossary/three-darlington.html
  -HQV Vida videoprosessori: ilmeisesti skaalausprosari on parempaa laatua?
  -ISF (Imaging Science Foundation) videokalibrointi; tästä ei juuri tarkempaa infoa löydy?

  Erot siis näyttäisivät olevan lähinnä videopuolella.

  809:stä 1009:n eroina seuraavaa:
  - DTS Neo: X; näyttäis olevan 11.1 audiokooderi
  -Burr-Brown 192 kHz/24-Bit DA-muuntimet (PCM1690 ja PCM1789) kaikille kanaville;
  809:n yhteydessä mainittu vain tuo PCM1690?

  pientä eroa liitännöissä näiden kolmen välillä, ei mitään merkittävää (709 etulevyssä vain video ja hdmi in, ei audiota)

  Itsellä keikkuu mielen päällä tuo 809 kirkkaimpana....
   
 7. Swedgin

  Swedgin Guest Guest

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaanpas nyt tähän ketjuun vaikka nyt meneekin vähän aiheen vierestä. Ei tälle kannata uuttakaan ketjua mielestäni tehdä...

  Eli vieläkin on vahvistimen hankinta vaiheessa, kun rahat ovatkin menneet kaikkiin yllättäviin menoihin :rolleyes: Kysyisinkin nyt, kannattaako vahvistinta ostaa käytettynä? Millainen käyttöikä suunnilleen voisi olla esim tuolla Onkyon TX-NR3008:lla? Käyttö lähinnä elokuvien kanssa ja ei mitään musiikin huudattamista täydellä teholla todellakaan. Jos ajatellaan, että uutena tuon hinta olisi siinä 1500e, niin mikä on järkevä hinta esimerkiksi vuoden käytössä olleella vastaavalla laitteella?
   
 8. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tuli TX-NR1009 laitettua tilaukseen verkkiksestä kun alkoi kyllästyttämään Sonyn STR-DA5300ES:n DTS-MA dekooderin ongelma ja HDMI-handshaken hitaus Oppo BDP-93:n kanssa. Hakusessa oli n. 1.5k eur maksava laite jossa kriteereinä min. 6 HDMI sisääntuloa, mahdollisuus itse suorittaa noita firmispäivityksiä, hyvä ääni ja muutenkin ominaisuuksiltaan "futureproof". Halvemmallakin olisi voinut kriteerit täyttävä laite lähteä, mutta kuulun siihen lootaan ihmisiä jotka ostavat aina saman hintaisen waffin kuin edellisellä ostokerralla :)

  Video-ominaisuuksien osalta lähtökohtaisesti tarpeet eivät ole kovinkaan eksoottiset koska nykyinen prosessointiketju täyttää tarpeeni, mutta jos tuossa videoprosessoinnin voi säätää input-kohtaisesti (kuten manuaalia lukemalla ymmärsin) niin ehkä kiinnostaisi kokeilla, että miten waffin prosessointi sopisi DVD-kuvalle (Sonyn S550 ulostaa 480i/576i-kuvaa ulos HDMI:stä) ja digipoksin 576p kuvalle HDMI:n kautta.

  Kokemuksia tulee kunhan verkkis saa möhkäleen postitettua.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2012
 9. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  TX-NR1009 saapui kotiin ja painoltaan kyseessä oli melkoinen möhkäle, paketoituna 23 kg. Tuntuu raskaammalta ja isommalta kuin vanha Sony STR-DA5300ES, mutta tämä ei ole välttämättä huono asia. Mahtui samaan hyllytilaan ja tilaa on vielä ilman kiertämisellekin (kirjoituksien mukaan nämä Onkyot tykkäävät lämmetä).

  Varsinainen käyttöönotto oli helppo: kaiutinpiuhat vaan kiinni oikeisiin paikkoihin, HDMI töllöön ja sitten vaan valikkojen syöveriin firmiksen päivityksen merkeissä (meni netin kautta OK). Varsinainen liha tässä oli tietenkin kaiuttimien auto-setup jossa vaihtoehtoina oli "Audyssey Quick Start" ja "Audyssey MultEQ XT Full Calibration". Eka tekee mittauksen vain yhdestä paikasta, toinen tekee mittaukset min 3 paikasta, max 8 paikasta. "Audyssey MultEQ XT Full Calibration" on se suositeltavin koska se antaa mahdollisuuden määrittää "Source Setup"-valikosta "Audyssey"-asetuksen (off/movie/music, itse valkkasin tuon "music") joka aikakin minun mielestäni antoi äänelle syvyyttä, yksityiskohtia ja potkua. Samasta valikosta myös "Dynamic EQ"-kannattaa laittaa pälle.

  Laitteen tuottama ääni on mielestäni (oikein kalibroituna ja oikeilla asetuksilla) aivan erinomainen, erityisesti yksityiskohdat nostavat päätänsä hienosti.

  Video-puoleen tutustuin vain lyhyesti, mutta se ei säväyttänyt. "Through"-asetuksella laitteen pitäisi vain skaalata, mutta olin huomaavinani värimuutoksia jo tuossakin asetuksessa. Tiedä sitten, että oliko jo tuossa joitakin väri- tai värin lämpotila-asetuksia oletuksena päällä, mutta hieman huolestumista tuo herättää. Oletusarvona tämmöisten pitäisi olla pois päältä. "Direct"-asetus (läpivienti ilman muutoksia) sen sijaan toimii aivan kuten pitääkin eli kuva ei muutu vaikka (kuvan käsittelyyn liittyviä) asetuksia waffissa muutettaisiinkin.

  OSD on toimiva ja informatiivinen, itseasiassa erittäin koukuttava. Tuo on periaatteessa aina päällä eli esim. voluumin muutokset näkee selvästi kuvaruudulta (kapea palkki ruudulla, ei koko ruudun kokoisena tietenkään) ja toisaalta kontrollifriikit voivat nähdä, että tuleeko sieltä sinirauskulta nyt taatusti DTS-MA:ta ja minkälaisella kanava-arsenaalilla waffi sitä ulostaa, sama tilanne myös videon suhteen eli kuva-informaatiota näytetään reson lisäksi jopa bittisyvyyteen saakka.

  Netti- tai mediaominaisuuksia en sen kummemmin testannut, mutta FLAC-toistoa (muistitikku) tuli testattua etupaneelin USB:n kautta - hienosti toimii. Tiedä sitten, että mitä tuo tykkäisi USB-kovalevystä tai tikusta jolla on paljon biisejä, jotenkin tulee mieleen että kansionäkymät ja monipuoliset etsimiset ja sorttaukset taitaavat jäädä unelmaksi. Yksittäisten biisien soittoon ihan OK verme eli välttämättä ei tarvitse hankkia erillistä DVD/blu-ray/mediasoitinta jos nyt joskus haluaa musiikkia kuunnella.
   
 10. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Käyttökokemukset jatkuvat TX-NR1009:stä: tuli katsottua Broadwalk Empire sinirauskulta (23.976 fps) ja jostakin syystä kuvassa ilmeni ajoittain stutteria, ikään kuin ajoittain oli yksi/pari framea tippunut pois. Erikoiseksi asian teki se, että tuota ei ilmennyt konsolipelejä pelattaessa, pelkästään tuolla 24p-kuvalla. Kokeilin ihan ensiksi ottaa kaiken ylimääräisen kuvaprosessoinnin, OSD:n (pääasiallisesta HDMI-tulostulosta tuon saa näköjään vain osottain pois) ja jopa HDMI Lip Sync -asetuksen pois, mutta mikään noista ei auttanut.

  Tällä hetkellä ratkaisuna ongelmaan toimii "Monitor Out"-asetuksen asettaminen "Both(Sub)" asentoon eli tuon toisen HDMI-ulostulon käyttäminen, jolloin waffi ei piirrä kuvan päälle minkäänlaista graafista käyttöliittymää (graafinen käyttöliittymä toimii vain primäärin HDMI-ulostulon kanssa). Vielä en ole tuon toisen HDMI-ulostulon kuvassa havainnut mitään outoa ja jos tuo toimii hyvin, niin ratkaisuna voisi olla pelkästään tuon toisen HDMI-ulostulon käyttäminen koska graafista käyttöliittymää tarvitsee oikeastaan vain waffin käyttöönottovaiheessa kun tehdään auto-kalibrointia, säädetään asetuksia yms. Toisen HDMI-ulostulon käytössä tosin menetetään "4K Upscaling" ja "1080p/24"-konversio, mutta näillä ei ole paljon merkitystä jos tarkoitus on vain kierrättää kuva waffin kautta ilman sen kummempia muutoksia. OSD:n menetys tosin jää hieman häiritsemään ja se se tieto, että tämäkään kohtuullisen kallis waffi ei toimi kaikilta osin niin kuin pitäisi. Tärkeintä on, että waffi toimii (itselleni) merkittäviltä osin kuten pitääkin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2012
 11. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jatkan yksinpuheluani :)

  Ainakaan vielä ei ole pahaa sanottavaa tuosta toisen HDMI-ulostulon (HDMI Sub) käyttämisestä, tosin mielenkiinto on kohdistunut pääasiassa pelaamiseen ja siellä tulikin huomattua aika mielenkiintoista: ainakin peleissä (XBOX 360) "Dynamic EQ"-asetuksen päällä oleminen sotkee tilan tunteen kokonaan. Omassa tapauksessa takakaijuttimista tuleva ääni voimistuu sen verran voimakkaasti tuon ollessa päällä, että tilan tunne häviää. Tämä siis riippumatta "Reference Level"-asetuksen arvosta. Leffoissa tuo "Dynamic EQ" tuntuu toimivan hienosti, mutta ei siis peleissä. Onneksi tuon (aika aika monen muunkin) asetuksen asennon saa määriteltyä ainakin input-kohtaisesti (en ole varma, että voisiko vielä jopa kuuntelutila-kohtaisesti).

  Hieman alkaa haiskahtamaa siltä, että vahvistimena tämä ei ole ns. "plug & play"-laite vaan asetuksia ja säädettävää riittää ja noihin on oikeasti paneuduttava.
   
 12. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Alan kääntymään tuota "Dynamic EQ"-asetusta vastaan lähes kaikkialla, ei oikein mielestäni sovi missään tai ainakaan ei omalla kajari-setupilla. Toisen HDMI-ulostulon käyttämisestä ei ole mitään pahaa sanottavaa, en ole havainnot ekan HDMI-ulostulon ongelmia siinä. "Audyssey" asennossa music sen sijaan toimii aivan OK kaikkialla. Plussaa kuuntelutilan muistamisesta lähdekohtaisesti: omassa 6.2 setupissa ei yritä pakkodekoodata takakanavia Dolby D EX:llä jos sisään tulee 6.1 tai 7.1 kamaa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2012
 13. uppiskuppis

  uppiskuppis Guest Guest

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1 011
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvistimena tx-nr709. Mitä kohtaa mä en tajua? Tietokoneena http://www.asus.fi/Eee/EeeBox_PC/EeeBox_PC_EB1012/

  Jos kytken tämän suoraan HDMI:llä telkkariin niin kuva on ok. Jos kytken vahvistimen kautta niin kuva skaalautuu liian isoksi.

  Kaikki skaalaukset ja muut pitäisi olla pois päältä. Vahvistin näyttää INPUT 1920x1080p. OUTPUT on sama.

  Mikä mättää?
   
 14. JS83

  JS83 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 552
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse en ymmärrä sitä miksi digiboxin kautta tv:tä katsoessa kanavaa kun vaihdan esim subilta yle fst:lle niin kestää hetkinen ennen kuin kuva tulee näkymään. Tätä ei tahdu kun vaihtaa mtv3:lta neloselle :confused: ilmeisesti kuvan skaalaus muuttuu jotenkin?
   
 15. JS83

  JS83 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 552
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pitää ilmeisesti kinuta ostopaikasta ohjekirja kun sellaista ei tullut mukana. Helpottaa varmasti useamman ongelman selvittämisessä...
   
 16. uppiskuppis

  uppiskuppis Guest Guest

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1 011
  Saadut tykkäykset:
  0
 17. aheikkinen

  aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 008
  Saadut tykkäykset:
  137
  Tämä ei todennäköisesti liity mitenkään vahvariin, vaan digi-tv lähetysten kanavanippuihin. Ylet ovat A nipussa ja "mainoskanavat" B nipussa. Eri nippujen välillä kanavan vaihtaminen on hitaampaa kuin saman nipun sisällä.
   
 18. JS83

  JS83 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 552
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä ei tapahtunut edellisellä vahvistimella, joten jotain tämä vahvistin säätää :rolleyes:
   
 19. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Spekulaatiota: katsohan töllön ja tietokoneen overscan-asetukset (näytönohjeimen ajureista/kontrolliopaneelista) kun on kytkeytyneenä vahvistimen kautta. Mulla skaalain oli sen verran fiksu, että huomasi vahvistimen vaihtuneen (Sony --> Onkyo) ja sen vuoksi heitti kyseenalaiset oletukset kehiin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2012
 20. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ohjekirja taisi olla mukana tulleella rompulla.