Uusissa Onkyon malleissa (X3X) on valmistajan uusi huonekorjaus-systeemi nimeltään AccuEQ. Ilmeisesti kyseessä on ominaisuuksiltaan täysin avuton järjestelmä varsinkin parempiin Audysseyn korjaimiin verrattuna. Tuolla hieman lisää aiheesta: http://www.hifi-forum.de/viewthread-101-1645.html Korjain ei tee pääkajareille mitään, ja keski- ja surroundkaiuttimienkin korjaus on melko avutonta. Mittaus tehdään vain yhdestä pisteestä vs. Audysseyn kahdeksan pisteen mittaus. Ei näin. :hitme:
Jep, huomattu on. En ole etuvahvistinta päivittämässä aivan lähiaikoina, mutta nykyisen tilanteen vallitessa merkki tulee vaihtumaan. Ilmeisesti Dolby Atmoksella on enemmän kaupallista arvoa kuin hyvin toimivalla huonekorjaimella. En voi käsittää.
Jepjep... Aika persereikä ratkaisulta vaikuttaa.. "Onkyo says that AccuEQ is designed to bypass the mains, focusing its attention on the frequency response of the remaining channels" Audyssey CTO Chris Kyriakakis: "Signs of the times: In a cost-cutting move, Onkyo has decided to go with the "free" EQ provided by their chip supplier. Sadly, you get what you pay for."
Toivottavasti Denon ei tee samoin. Merkin av-vaffit kiinnostaisivat ihan eturiksikin (tuleva AVR-X4100).
Toivottavasti tästä ei ylipäätään tule mitään uutta trendiä. Vanhat, hyödylliset ominaisuudet vain korvataan uusien ominaisuuksien tieltä pois.
Mitä nyt ulkomaanfoorumeilta on saanut lukea, niin ainakin Marantz ja Denon (samaa putiikkia) tarjoavat Audysseyn vahvistimissaan jatkossakin.
Ja uusimman Hifimaailman vertailun mukaan AccuEQ ei sisällä huonekorjausta ollenkaan. Vahvari vaan laskee viiveet ja tasot mutta taajuusvasteelle ei tehdä mitään. Ja tämä siis tuossa 2000€ hintaluokassa. Hienoa Onkyo, ja oikeutetusti viimeinen sija vertailussa. :hitme:
Huomasittekos pojat erot mittaustuloksissa? Esim. pioneerin taajuusvasteen? Uskotteko jo että eroja äänessä ja sen laadussakin voi olla
No mutta Pioneerin hyvä huonekorjain varmaan osaa kompensoida ton korostuman jos kajarit sen esille tuo. En pysty edelleenkään ymmärtämään mitä Onkyolla oikein on ajateltu kun huonekorjaus on jätetty kokonaan pois.
Oletan että diskantin osalta korjausta ei tee mikään huonekorjain. Itse voisin huoletta ostaa vahvarin ilman huonekorjainta. Nykyisestä etusesta tuo löytyy mutta enpä ole käyttänyt.
Tekee todennäköisesti jokainen ison japsi-valmistajan av-vahvistimesta löytyvä ylipäätään taajuusvastetta muuttava korjain. Eri asia on sitten voidaanko puhua oikeasti korjauksesta...
Taitaa toi Pioneerin korjauskin koskea myös korkeita taajuuksia, enkä näe laaja-alaisten korjausten tekemisessä korkeammilla taajuuksilla mitään väärää, ainakin jos tulokseen voi jälkikäteen vaikuttaa manuaalisesti. Nykypäivänä paremmat korjaimet kuten Onkyonkin käyttämä Audyssey 32XT toimii jo niin hyvin että minusta on melko typerää jättää korjaus käyttämättä ellei tila sitten ole oikeasti hyvin akustoitu. Toki jos olisi rahaa sijoittaa dedikoituun tilaan ja akustointiin, en kaipaisi itsekään korjausta.
Mikä sitten on riittävän hyvin akustoitu... Mulla on käyttöä huoneklrjaimelle omassa tilassani kaikesta huolimatta.
Sepä se. Harvalla on tila joka on niin hyvin akustoitu että bassopään vastekin on tasainen ilman korjausta. Käytännössä tuo on mahdotonta ainakin kivi/betonirakenteisessa tilassa ilman todella massiivisia vaimennin ja resonaattorirakenteita jotka syövät lattiapinta-alaa ja rahaa. Minusta on harvinaisen typerää että yksi nykyaikaisten av-viritinvahvistinten tärkeimmistä ominaisuuksista on jätetty Onkyolla kokonaan pois.
Hui. Kuvittelin että huonekorjaimet käpäilee vaan noita yläbassoja ja siitä alespäin, kuten dspeakerin tuote. Jos noita 10khz taajuuksia aletaan korjata, miltä kuulostaa mittauspisteen ulkopuolella?
Laaja-alainen korjaus kuulostaa samalta muuallakin. Toki jos lähdetään jotain teräviä piikkejä korkeammilla taajuuksilla vaimentamaan, sitten ollaan äkkiä metsässä kun siirrytään muutama sentti mittauspisteestä. Ymmärtääkseni edes Audyssey ei tuota tee, vaikka korjailee myös korkeammilla taajuuksilla.
Pioneeri korjaimessa on monia ominaisuuksia, yksi niistä parametrinen eq. Sen voi laittaa pois kokonaan, muokata täysin käsin ja kanava kohdallaan. Lisäksi poisto ei vaikuta muihin ominaisuuksiin eli esim phase shift voi olla päällä vaikka eq poissa. Oma fiilis on, että pioneerin automaattinen equ ei ole ideaalitilanteessa ihan niin hyvä kuin esim xt32 mutta täysi manuaalinen muokattavuus tekee ratkaisusta osittain markkinoiden parhaan. Samaan ja ylikin pääsisi jos ostaisi xt32:een pro lisenssin, mutta tällöin vahvarin hinta aika kova
Myös Yamahan YPAOn (ainakin Aventage-sarjalaisten) automaatin tekemät korjaukset voi kopioida manual-puolelle ja muokkailla tarpeen mukaan.
Pioneerissa ei vaan korjata subbaria ollenkaan, eikä sitä pysty käsinkään käpistelemään jälkikäteen? Toki tuo on helppo hoitaa antimodella, mutta en oikein ymmärrä näitä huonekorjaimia jotka eivät toimi sillä alueella joka hyötyisi eniten huonekorjauksesta. Yammussa kai onnistuu myös subbarin manuaaliequtus?