Onko tässä nyt kaikki liittimet ja ominaisuudet joita tarvitsen (Onkyo TX-SR674E)?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana MikeNAS, 29.08.2006.

 1. Uaatu

  Uaatu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2007
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  mikä ero directillä ja pure audiolla siis edes käytännössä on? Eikös molemmissa mene musiikki "niinkuin se levyllä on":confused:
   
 2. Teris

  Teris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.03.2006
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja lisäksi Pure audio tilassa sammutetaan turhat osat kuten video-puoli jotta "häiriö-vapaampaa"..
   
 3. Uaatu

  Uaatu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2007
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  just just :rolleyes:, on varmasti paljon "häiriöttömämpää"
  "en ymmärrä kuinka olen ennen tullut toimeen ilman tätä keksintöä"
   
 4. jokeri

  jokeri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2005
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  vielä kerran..

  eli toimiiko tuo 674 vahvistin niin että voin vetää pelkän hdmi kaapelin vahvarista tykille(pana-ax100) ja näin saan parhaan kuvan ja äänen. perus telkka käytössä toimii kuvaputki tv ja digi-boxi. eli silloin pärjään dvd-soittimella missä ei ole hdmi lähtöä? kaiuttimina 5kpl usher 520..

  kiitti jos joku osaa kertoa..
   
 5. Teris

  Teris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.03.2006
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  jokeri: siis... jos dvd-soittimesta löytyy hdmi tai dvi-lähtö niin hyvähyvä - tai sitten komponentti lähtö. Jos vain scart/component niin sitten on oltava scart-komponenttiin kykenevä lähtö (harvinainen) eikä scart/RGB jotta tuo 674 ottaisi vastaan..

  Myös heikommanlaatuiset liitännät toimii s-video...

  Oli liitäntä mikä tahansa niin Onkyosta vain HDMI näyttöön :)

  Onkyo 674:ssä on oiva de-interlacer eli 480i/576i => 480p/576p on vallan mainio laatuinen - parantaa kuvaa, jos vanhempi/halpis soitin..

  Äänenlaatu on hintaisekseen yksi parhaista mitä on tullut vastaan, 674 sai ainakin Wharfedale 9.5, 9.1, 9 DFS vapautumaan ja soimaan paremmin kuin aiemmin...
   
 6. cryscythe

  cryscythe Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy kirjoittaa vähän kokemuksia tuosta Onkyon TX-SR 703:sta, jonka tilasin Saksasta viime marraskuussa. (muistaakseni)

  Ulkonäöllisesti musta Onkyo on kyllä vakuuttavan kokoinen ja järeän oloinen. Liittimet ovat myös tukevat ja niitä omiin tarpeisiin juuri sopivasti. Automaattinen etäisyyksien ja tasojen säätö toimii myös hyvin. Vahvistin teki jopa 6db:n korjauksia yläbassopuolelle ja muutenkin oikoi vastetta aika rajulla kädellä. Mulla on kotiteatterin pääkanavissa vanhahkot/huonohkot lattiakaiuttimet joissa refleksi putki takana ja ne ovat hyvin lähellä seinää (tilanpuutteen takia). Tämän takia bassopuoli korostuu. Mutta ihan hyvään balanssiin vahvistin siis tuon korjasi omasta mielestä.

  Miinus täytyy antaa vahvistimen ominaisuuksista sille ettei Eq:ta pääse itse säätämään vapaasti tai muokkaamaan automaatin säätämää. Omat säädön joutuu tekemään vain tietyiltä esivalituilta taajuusalueilta. Vahvistimen tekemät säädöt toimivat paremmin kuin ne mitä sinne itse saa aikaan. Muuten säätöjä ja ominaisuuksia on riittämiin.

  Suurin plussa tulee ehdottomasti kaukosäätimestä. Se on kyllä loistava. Sen voi tietenkin ohjelmoida IR-codeilla käskemään muita laitteita, mutta parasta on sen saa myös opetettua toisella säätimellä. ei nimittäin löydy ihan heti Humaxin digiboxin tai Hitachin videotykin koodeja. Kaiken kukkuraksi se on ergonominen käteen ja taustavalaisu on pimeässä ehdoton! Kakesta löytyy myös macro toiminto johon voi ohjelmoida toimintoketjuja esim. (Vahvari päälle ja oikea kanava + Dvd-soitin päälle ja luukku auki + Tykki päälle) Näitä ohjelmoitavia macronappeja on kolme.

  Toistaiseksi ei ole vielä tehovaratkaan päässeet loppumaan koska huone on toisiaan aika pieni. Jossain oli myös maininta siitä että vavistinosa sisältää tuulettimen joka laitteen kuumentuessa lähteä päälle. Eipä ole vielä lähtenyt tai sitten se on niin hiljainen ettei sitä kuule.

  Yksi huomionarvoinen ominaisuus tuosta myös löytyy. Aiemmassa Yamahan vahvistimessani kärsin todella häiritsevistä hurinoista joita tietokoneen kytkentä aiheutti. (luultavasti eri potentiaalien aih.) Onkyossa samoilla johdoilla tehty kytkentä ei hurise ollenkaan. En tiedä onko Onkyossa jokin piiri joka tunnistaa ja poistaa hurinan vai onko jostain muusta kyse. Kiva yllätys sinänsä.

  Kaikenkaikkiaan täytyy olla tyytyväinen hankintaan ja voi varauksetta suositella muillekin. Tämä mallia (703) ja isoveljeä (804) jossa myös Hdmi.

  + Tyylikäs, hillitty ulkonäkö
  + Loistava kaukosäädin!!!
  + Automaattisäätöjen toiminta (varauksin)

  - Hdmi:n puute (itsellä ei tarvetta)
   
 7. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minäkin tilasin ko. vahvistimen (Onkyo TX-SR703E) saksasta, toukokuussa 2006. Onhan se luokassaan ihan kelpo peli. Maksoin tuolloin 649,00 + 38,00 = 687,00 €, loppuvuodesta olisi saanut jo n. 500 eurolla. Tampereella OVH:n 1099 € olisi saanut tingittyä tasan tonniin.
  Ko. laite on vuosimallia 2005/2006 ja sen isoveli oli TX-SR803E. Ja sen tämänvuotinen versio (2006/2007) on TX-SR804E. Onkyo TX-SR703E:lle ei enää suoraa seuraajaa tullut, nykyisistä 804E on tosin HDMI:aa lukuunottamatta hyvin lähellä.
  Tämänvuotisista Onkyoista Pentti Peruskäyttäjälle fiksuin lienee Onkyo TX-SR674E. Se voitti mm. TM:n ja HIFI-lehden testit ja ulkomaillakin se on hintaluokassaan hyvin pärjännyt. Hieman massaltaan köykäisempi kuin 70x/80x, etulevyn luukkuakaan ei ole ja kakekin on enemmän perusmallia, mutta toisaalta 674E näyttää analogisenkin kuvan HDMI:stä. Näyttö ja valtaosa toiminnoistakin on aivan samoja. Linjatasoinen lähtö on tosin vain subbarille, vaan harvapa muita tarvitseekaan (ellei käytä aktiivikaiuttimia tai useita erillisiä päätteitä).


  Onkyo TX-SR703:sta vielä. Kake on ihan kiva, mutta ei valitettavasti ole oppinut aivan kaikkia komentoja esim. digiboksini kapulasta (Topfield 5100PVR MP), eikä myöskään DVD/SACD-soittimestani (Sony DVP-NS900V) tai AKAI-videoistakaan (jotka tosin ovat jo entiset). Valtaosan komennoista kuitenkin oppi.
  Valitettavasti värikoodattuja näppäimiä ei ole lainkaan, joten muistamista siis vaaditaan (Topfieldissä on punainen, vihreä, sininen, keltainen ja valkoinen, useimmissa tv:issä on nuo neljä ensimmäistä väriä kakessa sekä menujen että teksti-tv:n käyttöön). Kuitenkin peruskäytössä asiallinen kake, yllättävän raskas ja jämäkkä, menujen play/stop:n, kelausten ja numeronäppäimien käyttö on sujuvaa. Joystick, VOLUME ja sen alla oleva mute ovat hyvin sijoitettuja ja runko sopivasti muotoiltu. MUTE on säädettävä (itse pidän asennossa -20 dB).
  Iso plussa siitä, että 703E:n kake toimii aina vaikka mihin päin tahansa sillä osoittaisi, erinomaisen lähetystehon kääntöpuolena hieman peruskakea suurempi patterien kulutus (ainakin kerran olen jo vaihtanut). Näppäintuntumakin on tavallista parempi, mitä nyt joystick ei aina toimi (liian varovasti painettaessa), vaikka naksahtaakin. Taustavalaisu kattaa kaikki nappulat, tosin osassa teksti on muualla kuin itse nappulassa --> näppäin kyllä valaistuu, mutta pimeässä et silti näe, mikä näppäin se on.


  TX-SR703E:n ekvalisaattori on mielestäni täysin susi, se kun vain lisää outoja vaihevirheitä tms. ääneen, mitään järkevää se ei tunnu tekevän. Ehkä minulla on hieman aikaisempi kehitysversio...?
  Kuulokekuuntelu on laadukasta ja lähes täysin kohinatonta (Sennheiser HD600:lla), mutta vain silloin kun käyttää DIRECT- tai PURE AUDIO -kuuntelutilaa. Valitettavasti STEREO- ja MONO-tiloissa puolet äänestä on hirvittävää suhinaa, tällöin kyseessä onkin ylivoimaisesti kohisevin koskaan kuulemani kuulokeliitäntä, kaikki halpis-mp3-soittimet mukaanlukien!
  Vahvistimen oma, pienehkö halpistuuletin pitää kyllä hieman häiritsevää ininää, mutta toisaalta olen huomannut sen vain kerran pyörivän, silloinkin luukutin tarkoituksella kovaa (vaikea sanoa miten kovaa, VOLUME kuitenkin oli -10, ko. inputin Intellivolume öpaut +10...12, Cd-soittimen säädettävä lähtö taas oli täysillä (HIGH, joka antanee ylikin 2V jännitteitä). Lisäksi käytetty äänitekin vaikuttaa paljon, esim. Metallican One:a luukutin, hyvin kuului. Testini 3-tielattiakaiuttimet olivat HIFI 45/3, joissa 8" basso 45 l refleksikotelossa, ilman subbaria (vahvistimelle paljon vaativampi), tosin kuormana nuo ovat helpot (8 ohmin minimi-impedanssi), toisaalta lattimaleiksi hieman epäherkät (~85dB/1W/1m).


  Plussaa Onkyo 703:lle siitä, että kaikki inputit voi itse vapaasti nimetä, itselläni onkin mm. "Tietokone", "Digiboksi" ja "VHS-videot". Lisäksi selkeälukuisen, 1-rivisen näytön perustilassa näkyy aina Volumen asento (paitsi radiolla), jonka saa halutessaan absoluuttiseksikin (alkamaan nollasta). Esim. Yamahan 2-rivisillä näytöillä ei näy äänevoimakkuutta, vaan aina väkisin DSP-tila tai ilmoitus sellaisen käyttämättömyydestä (hyvä näyttö menee hukkaan). Ja onneksi Onkyoista saa sen sinisen volume-rinkulan sammutettua pysyvästikin ja onneksi kirkkausasetuskin jää automaattisesti muistiin, toisin kuin kokeilemissani H/K:issa. Toisin kuin monissa muissa, Onkyota voi käyttä täysin ilmankin OSD:ää, vaiika pari juttua onkin tällöin hieman sekavampa sätää, pääosin vahvistimen menujen käyttö on yllättävänkin sujuvaa omaakin näyttöä käyttäen.

  Superherkillä kaiuttimilla (> 90 dB/1W/1m) volumen miniasentokin kenties jää yölliseen hiljaiseen taustamusiikin kuunteluun hitusen kovalle, peruskaiuttimille se kyllä mielestäni riittää (n. -81 dB). Onkyon omille DSP-tiloille en ole keksinyt mitään käyttöä, onneksi niitä ei montaa olekaan. Ja kaikki nykyiset perusdekooderit DPL IIx:stä DD-EX:ään ja DTS-ES:ään saakka löytyvät, myös DTS 96/24. Ja "köyhän miehen THX":kin löytyy, eli "THX Select2", omine alitiloineen (Music/Movie/Game). Kaiutinsetup:ssa parin säädön hieman karkeat portaat (monilla kilpailijoilla 3x tarkemmin eli 10 cm portain) ja pakollinen kova testikohina ihmetyttivät, muuten kyllä melko selkeää ja asiallista.


  Eli 703E on hintaisekseen asiallinen laite, valtaosa edellä onkin lähinnä vain pilkun viilausta ja "ominaisuuksia", jotka haittaavat vain joissain tietyissä tilanteissa. Suomen SVH:lla en sitä suosittelisi, mutta 500-600 € on jo asiallinen hinta. Tosin uudempi 674E on SVH:ltaan huokeampi, mutta silti kuvasignaalin käsittelyltään monipuolisempi. Ja kilpailijoista ilmeisesti vain Yamahassa on säädettävä mute ja suhteellinen input-kohtainen "IntelliVolume", tosin molemmat rajoitetummin toteutettuina. H/K:issa käyttölogiikka on mielestäni hankalampi, ainakin H/K AVR 635:ssä kakekin on huono.
   
 8. cryscythe

  cryscythe Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika erikoista. Mä olen taas saanut siihen asetettua tykkiä myöten kaikki mahdolliset mitä vaan olen yrittänyt. (niitä on kyllä paljon) Sehän suoraan kopioi toisesta kapulasta vastaanotetun singnaalin ja asettaa sen haluamalle namiskalle. Mikähän siinä voi mennä vikaan? Mielenkiintoista että vielä noin monen laitteen kanssa ongelmia. Mulla on ollu samoja ongelmia jos on käyttänyt niitä koodeja joilla se ohjelmoidaan jollekin mallille, mutta ei kopioidessa.

  Pattereita se tosiaan kuluttaa ja kun paristot ovat loppumassa ei lähetysteho vähene vaan kaken toiminta loppuu kokonaan. Itse käytän siinä ladattavia akkuja joten eipä häiritse tuokaan. (Parin kk:n välein saa ladata)

  Tuo on kyllä käyttäjäystävällinen ominaisuus kun liittännät saa saa nimettyä. Varsinkin naisväki antaa sille arvoa. Pitänee merkata kakeen vielä tarralla oiken nappulan kohdalle niin luulis osaavan käyttää.

  Mä maksoin tuosta aika tarkkaan 500€ kaikkine kuluineen marraskuussa. Tampereella Hifi huoneella kävin myös laitetta käpistelemässä ennen ostopäätöstä. Hinta Suomessa on kyllä suolainen ~1k€.
   
 9. quenthal

  quenthal Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, 674 saapui sitten kotiini viimein, mutta kuvaa en PC:stä saa Onkyon kautta ulos.

  HTPC->DVI->HDMI->ONKYO->HDMI->Sanyo PVL-Z5

  NVidian ajurit/Windows tunnistaa niin Onkyon kuin TV EDID-arvon olessa ON myös suoraan Sanyon. Mutta kuvaa ei tule. Onkyon omat valikot näkyvät, samoin laite osaa puskea ulos komponenttiin liitettyä Wii:tä tuosta HDMI:stä tykille.

  Mitään vinkkejä? Olen kokeillut sekä HDMI1 että HDMI2 IN -liitäntöjä tuloksetta.


  EDIT: Vaihtelin kaapeleita lennossa ja sain hetkeksi kuvan näkyviin, ilmiön toistamista PC:n rebootin jälkeen en jaksanut yrittää. Ilmeisesti suorasta yhteydestä htpc:n ja projektorin väliltä hypättyä suoraan onkyon kautta ketjutukseen laitteiden ei tarvinnut keskustella toisiaan uudestaan tutuiksi (handshake tmv.).

  Kuva siis näkyi, mutta huomasin siinä väreilyä ja häiriöitä esim. hiiren kursorin tai valikon ja alla olevan liikkuvan videon välimaastossa, johtuneeko juuri sitten tuosta lennosta vaihdosta vai lieneekö Onkyon ominaisuus?
   
 10. prodigy

  prodigy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  743
  Saadut tykkäykset:
  0
  lueskelin triidin huolella läpi, mutta en löytänyt aivan eksaktia vastausta tähän: eli onko sr-604 TÄYSIN sama laite kuin 674, lukuunottamatta konversioita ja tehoja? Eli lähinnä Hdmi-ominaisuudet, säädettävyys jne. muuten samat?
   
 11. kupukka

  kupukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  674
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarvisin itselleni perusteita hankkia TX-SR-674 :) Yammun V520RDS alkaa olemaan jo ehkä ehtoon puolella. 674 päivityksellä menisi taas muutama vuosi eteenpäin...

  (offtopic: mitä tuosta Yammusta kehtaa kaverilta pyytää? täysin toimiva peli kuitenkin)
   
 12. quenthal

  quenthal Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hankin lisää erilaisia & parempia (hdmi/dvi) kaapeleita ja adaptereita, viat ja ilmiöt pysyivät samoina. Kokeilin myös eri hdmi-kuvalähteitä tuloksetta. Ts. vika on ilmeisesti Onkyossa.

  1) Kun kuvalähde on suoraan projektorini hdmi-liitännässä kiinni, kuva on moitteeton aina 1080p asti.

  2) Kun kierrätän kuvan Onkyon hdmi-kytkimen kautta, tulee kuvaan pienen pieniä häiriöitä 720p ja 1080i tilassa, jotka voivat satunnaisesti pahentua. Elokuvissa ilmiötä ei aina huomaa, mutta staattisemmissa kohdissa kuten valikoissa tai työpöytäkäytössä harmittavan selvä. 1080p on käyttökelvoton heti alusta alkaen.

  Onkyon asetuksilla asiaan ei tule korjausta, olen myös kokeillut Onkyon erikoisvalikoista on EDID-passthru, resolution ignore yms. asetukset. Jos olen tulkinnut projektorini infonäkymää oikein niin vaikuttaa siltä, että esim. 720p 50Hz näkyy Onkyon kautta ketjutettuna käynnistyskerrasta riippuen 49.8Hz. Voi toki olla, että tuo on vain projektorin epätarkkuutta tms. ja on myös suoraan kytkettynä.

  Taitaa olla siis aika palauttaa Onkyo, harmittaa vaan kun aina joku komponentti isosta palapelistä ei toimi kuten pitäisi... :hitme:
   
 13. naappa

  naappa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ominaisuuksien puolesta kyllä. Manuaali on molemmille sama, ja ero on vain videon konversiossa HDMI:lle. Eli jos tätä ominaisuutta ei tarvitse, niin ei mielestäni mitään järkeä ostaa 674:ää. Tai ehkä 674:ssä on parempi ääni, mutta itse epäilen että tuota video-puolta lukuunottamatta 604 on täysin sama laite (epäilen jopa sitä onko 674:ssä oikeasti tehoa enemmän?). Mutta tämä on vain arvaus.
   
 14. prodigy

  prodigy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  743
  Saadut tykkäykset:
  0
  jepjep, täytyy vielä nyt katsoa, maksaisinko sittenkin yhdestä kaapelinvedosta vähemmän 200 euroa enemmän:) onkyo vaikuttaa kuitenkin nyt selvästi ykkösvaihtoehdolta hinta/laatu -suhteeltaan.
  EDIT: vai olisiko Sony Str-Da 1200Es sittenkin parempi vaihtoehto? käsittääkseni kaikki samat ominaisuudet kuin Onkyossa, mutta vaikuttaa hifistyneemmältä...
   
 15. Docu

  Docu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2006
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. prodigy

  prodigy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  743
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko tuo HDMi-switch nyt sitten sitä että vahvistin vain välittää signaalin eteenpäin, eikä erottele siitä audiota ja videota erikseen, ja sitä kautta vahvista ääntä kaiuttimille?
   
 17. REDemption

  REDemption Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.06.2006
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama ongelma kuin quenthalilla eli kuvaa ei näy telkkarissa (Sony KDF-E42A), kun sen vie HDMI piuhalla koneelta (MSI NX7600GT näytönohjaimena) vahvarin kautta telkkariin. Suoraan tietokoneesta vedettynä kuva näkyy ongelmitta.

  Tämä on selvästi jokin Onkyon typerä ominaisuus, kun ei kenelläkään tunnu olevan ratkaisua asiaan. Ärsyttävää sinänsä, kun ainoa keino tuntuu olevan jonkin HDMI vaihtajan hankkiminen tuohon väliin. Muuten loistava laite hintansa puolesta.
   
 18. Tr-Anssi

  Tr-Anssi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.05.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä samankaltaisia ongelmia, tosin minulla ei tule edes huoltovalikot näkyviin hdmi:n kautta. Televisio on LG 32LP1, jonka kanssa väellä on ollut ongelmia hdmi-hdmi kytkentöjen kanssa korkeammilla resoluutiolla. Kokeilin vielä liittää telkun DVI-liittimeen mutta samoin tuloksin. Ongelma _voi_ olla TV-lähtöinen mutta kertokaa toki jos muilla ollut samoja ongelmia.
   
 19. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 959
  Saadut tykkäykset:
  117
  Oma HTPC (Nvidia geforce 6200) DVI/HDMI kaapelilla Onkyo 674:n ja sitä kautta tykkiin (Sanyo PLV-Z4) toimii moitteettomasti. Toimi lisäksi suoraan pakasta, eli ei joutunut tekemään mitään muutoksia erikoisvalikoissa yms. Toistaiseksi en ole käyttänyt muuta kuin 720p resoluutiota. Jos nyt oikein muistan niin tykki pitää käynnistää ensimmäiseksi, sitten vahvari ja lopuksi htpc, muutoin voi jäädä kuva näkymättä.
   
 20. Tr-Anssi

  Tr-Anssi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.05.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Testasin PC-telkku ja toimi dvi->hdmi, eli näyttäisi että vika on Onkyossa :(
  Oliko se niin että tuossa Onkyossa oli joku Eurooppa-takuu?