Onko Geroge Luca$ taiteellinen nero?

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana wickerman, 06.03.2008.

?

Onko George Lucas loistava taitelija ja ohjaaja nero?

 1. EI. En pidä oikeastaan mistään hänen töistään.

  53 ääntä
  11,8%
 2. ON! Kaikki hänen elokuvansa ovat historian hienoimpia luomuksia. Hän on maailman paras ohjaaja.

  59 ääntä
  13,1%
 3. KESKIVERTO OHJAAJA. Jotain ihan ok leffoja ja kuraa myös.. ei herätä tunteita puolesta tai vastaan..

  337 ääntä
  75,1%
 1. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 417
  Saadut tykkäykset:
  152
  Koska ensimmäisen tähtien sodan tekeminen oli Lucasille niin raskas kokemus (taiteellisesta vapaudesta taistelu/rahasta tappeleminen/tekniset ongelmat/sääongelmat Tunisiassa jne.) että vatsahaavakin meinasi tulla ja henkikin vaarassa, niin seuraaviin elokuviin Lucas halusi toisen ohjaajan avuksi keventämään vähän omaa työmäärää. Siksi Kershner and Marquand (Lucas halusi David Lynchin, joka kieltäytyi kunniasta) tulivat kehään. Tämä ei tarkoittanut, että Lucas olisi ollut syrjässä luomisprosessista, jonka suhteen hän halusi olla vankasti naruissa kiinni. Star Wars on niin paljon enemmän kuin ohjaus kuvauksissa. Esi- ja jälkituotanto on massiivista. Pienoismalleja/konseptitaidetta täytyy hyväksyttää ja kehittää jne. ja kuvausten jälkeen väännetään tehosteita hullun lailla. Lucas oli tiiviisti mukana kaikessa tässä. Olen ymmärtänyt, että Lucas ohjasi episodeissa V ja VI kakkoskameraa ja valvoi ykköskameran kuvauksia. Lucas on siis toiminut tavallaan ohjaajan ohjaajana. Elokuvissa on hyvin tyypillistä, että alku- ja lopputekstit eivät niin tarkasti kuvaa työmäärää, mikä on elokuvan eteen tehty. Esim. Poltergeist-elokuvasta on suuren osan ohjannut Spielberg, vaikka ohjaajakrediiteissä on vain Tobe Hooper.
   
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  2 949
  Saadut tykkäykset:
  210
  Geroge Luca$ on eniten leffoilla tienannut ohjaaja. 4,9 miljardia taalaa. Jeff Besosin tilillä ne raivostuttavat, muta Lucasin tilillä ovat ansaittuja, kun onhan hän kärsinytkin niin kamalasti? Spielberg muuten toiseksi eniten, mutta ei liene vaikea arvottaa kumman näytöt ohjaajana ovat kovemmat.

  Pidänkin Lucasia lähinnä liikemiehenä, jolla on ollut vainua mutta ennen kaikkea tuuria. Lucashan on elokuvissaan vain yhdistellyt olemassa olevia elementtejä ja osannut ottaa oikeita ihmisiä ympärilleen, mutta taitohan sekin toki on. En kuitenkaan lainkaan kiistä antia maailmalle ja pidän itsekin parhaista tuotoksista (Episodi IV ja American Graffiti). Eiköhän ulkopuolinen ohjaaja ole kuitenkin pyydetty mukaan sen takia, että mies on itsekin ymmärtänyt omat rajansa ohjaajana. Parempi silloin keskittyä bisnespuoleen ja tuotteistamiseen, missä menestymisestä ei tarvitse edes keskustella.

  Elämäkertaakaan ei oikein inspaa ottaa lukemisen alle, kun kaikissa haastatteluissa mitä nähnyt mies vaikuttaa naiiville miesvauvalle. Ehkä sen tekee juuri se helpolla tullut omaisuus, voinut ranchillään jatkaa mielikuvitusmaailmassaan.
   
 3. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 226
  Saadut tykkäykset:
  49
  Okei, laitetaan sitten vielä jotain :cool: Eilen tipahtikin kuin tilauksesta syliin "Transformersien spinoff" Bumblebee. Eli 1) ei ole taidepätkästä kysymys, 2) elokuva on kaikille sallittu viihdepläjäys, jolla on 3) RT:ssä 93%. Ei näille mitään automaattisesti nyrpistellä.

  Että siinäpä heti yksi, suosittelen tässä samalla kaikille :) Erityisesti Rautajätin faneille pitäisi kelvata mainiosti.
   
 4. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  365
  Saadut tykkäykset:
  37
  Ja kyllähän Marvel Cinematic Universen leffat saavat lähes poikkeuksetta hyviä arvosteluja kriitikoilta, vaikka ovat myös massoille tehtyjä viihde-elokuvia ja kaukana taideleffoista. Muistaakseni kaikki sarjan leffat ovat saaneet hyvät arvostelut lukuunottamatta Thor 2:sta ja Incredible Hulkia. Nuokaan eivät tainneet saada huonoja arvosteluita yleisesti, vaan enemmänkin ok-tason.
   
  Liekinheitin tykkää tästä.
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  5 835
  Saadut tykkäykset:
  187
  Ehkäpä kannattaisi lukaista jotain, niin ei tuollaisia mutu-kommentteja laukoisi. ;)
  Suosittelen ehdottomasti tuota Making of Star Warsia e-kirjana.
   
 6. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 417
  Saadut tykkäykset:
  152
  Minulle Spielberg on kaikkien aikojen paras ohjaaja ja Lucas kaukana hänestä ohjaajana. Lucas itsekin palvoo Spielbergin ohjaajataitoja ja suitsuttaa häntä visuaaliseksi neroksi. Lucas on erittäin mielissään siitä, että Spielberg on ohjannut Indyt. Mutta tämä ketju on "Onko Lucas taiteellinen nero?". Se on eri asia kuin onko hän maailman paras ohjaaja. Lucasin nerous on hieman erilaista kuin Spielbergin nerous ohjaajana. Spielberg ei ole esim. edistänyt elokuvateknologiaa samalla voimalla kuin Lucas. Siinä missä Lucas visioi digitaalisen elokuvanteon vallankumousta, Spielberg "jumittaa" filmille kuvaamisessa (toki järkyttävän upeasti Kaminskin avustuksella). Tämä kuvastaa miesten eroa. Lucas on suuri visionääri. Hän on elokuvan Wagner, joka aikoinaan halusi aikoinaan määrätä musiikin lisäksi koko oopperaesityksen visuaalisesta ilmeestä lavasteita myöten.

  Lucasin mukaan kaikki tarinat maailmassa on jo kerrottu tuhansia kertoja ja "uusia" tarinoita ei ole olemassakaan. Jokainen sukupolvi kertoo nämä tarinat omalla tavallaan käyttäen oman aikansa teknologiaa/keinoja. Luolamiehillä oli luolamaalauksensa jne. mutta ytimeltään kyse on samoista tarinoista ja Star Wars elokuvissa Lucas on suodattanut nämä ytimet eroon eri aikakausien ja kulttuurien kertomuksista. Näin saadaan perusteemat hyvän ja pahan taistelusta jne. Star Wars on siis jo tuhansia vuosia sitten maalattu luolien seinille tarinoina, mutta Lucas kertoi nämä muinaiset tarinat oman aikansa uudella teknologialla ja sijoittaen tarinat luomiinsa maailmoihin. Jossain määrin näissä tarinoissa voi asioita varioida, mutta kovin paljon ei voi peruslinjoista poiketa, mikäli tarinoiden impakti halutaan säilyttää.

  George Lucas on äärimmäisen älykäs mies, taiteellinen nero. Siinä on naivius tähtitieteellisen kaukana.
   
 7. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 892
  Saadut tykkäykset:
  68
  Jos elämänkerroisssa tai muissa väärissä lähteissä ei ole kerrottu, niin kaikkihan toki tietävät, että alunperin Lucas tarkoitti Star Warsin musikaaliksi. 70-luvulla hänen visiotaan ei pystytty toteuttamaan, mutta nyt hän on löytänyt sopivat ääninäyttelijät näihin vaativiin äänirooleihin. Tässä pari näytettä tulevasta julkaisusta:

  Että tässä kaikille epäilijöille luu kurkkuun! Lucas on visionääri, sillä ei tällaista mistä tahansa roskasta voi tehdä! Miettikään kuinka tarkkaan Lucas on jo 40 vuotta sitten miettinyt kaiken! NERO!
   
  hansolo tykkää tästä.