Onko digitaalinen mennyt fyysisen ohi?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana testudo80, 09.04.2021.

 1. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  703
  Saadut tykkäykset:
  141
  Laita Google-hakuun iTunes Suomi <elokuvan nimi>.
   
 2. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 019
  Saadut tykkäykset:
  76
  latexii tykkää tästä.
 3. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 754
  Saadut tykkäykset:
  348
  Thx. Sen verran paska tarjonta näemmä ompulla vanhan italialaisen (Bava,Argento) kauhun suhteen että passaan.
   
 4. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 986
  Saadut tykkäykset:
  129
  Ostaako täällä muuten kukaan muualta kuin iTunesista elokuvia? Itse olen "vuokrannut", siis kun olen ilmaiseksi saanut, muutamasta muusta kuin iTunesista, ja kokemus on ollut jotain välttävän ja hyvän väliltä. Ei tulisi mieleen ostaa elokuvia muilta palveluntarjoajilta. Mikä on sinällään vähän sääli, koska ihan kaikkea ei saa tai ei saa haluamassaan muodossa iTunesista.
   
 5. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  31
  Sanotaan tämä vielä tuhannen kerran... LIBRARY (kirjasto) / STORE (Applen digitaalisten elokuvien kauppa) ... jos ja kun ostat elokuvan niin se löytyy sinun omasta kirjastosta. Elokuva taikka tuote ei katoa omasta kirjastosta. Apple TV sovellus näyttää elokuvia. Sitten on omat sovellukset esim. musiikille, kirjoille, podcasteille jne. Apple TV sovelluksen kautta USA:ssa hallitaan elokuvia ja sarjoja. Suomessa vain elokuvia.

  Apple TV+ on verrattavissa HBO, Netflix, Disney+ jne.

  Nyt sitten jos siellä storessa elokuva jotenkin "katoaa" mystisesti niin tilannetta voisi verrata siihen että vaikkapa verkkokauppa.comissa jokin tuote on tilapäisesti loppu tai poistunut valikoimasta. Tämä ei todellakaan tarkoita sitä että asiakkaan ostama fyysinen tuote olisi jotenkin kummallisesti poissa, kadonnut, haettu pois...

  Kun ostat digitaalisen tuotteen niin voit käyttää sitä mm. Applen palveluissa, sovelluksissa / laitteissa. Nyt kovasti tässäkin ketjussa halutaan muodostaa sellaista kuvaa että HUH kuka uskaltaa ostaa digitaalisia elokuvia, ne voivat kadota koska tahansa... ettekö nyt lainkaan ymmärrä sitä että jos näin alettaisiin tekemään niin ei ketään uskaltaisi niitä elokuvia hankkia. Mikä helvetin järki siinä olisi? Koko hommahan perustuu luottamukseen.

  MUTTA

  Digitaalisten elokuvien tapauksessa luottamus ei ole nyt sitä että pysyykö leffa omassa kirjastossa vai ei, vaan on kyse siitä että jos laitan 2000 € digileffoihin niin millainen pilvipalvelu pystyy takaamaan sen että juuri minulla on katseluoikeus vaikkapa 652 tiettyyn elokuvaan. Tietoturva, käytettävyys, laitteiden / sovellusten toimiminen online / offline tilassa ja sitä rataa. Ostotapahtuman nopeus, helppous, turvallisuus, jne.

  Tällä hetkellä varmaankin suurin osa suomalaisista luottaa Netflix taikka Spotify tilaukseen ja sen toimivuuteen. Uskalletaan ostaa vaikkapa kuukauden tilaus tällaiseen palveluun. Nyt sitten digitaalisen elokuvan kohdalla osa tämänkin ketjun kirjoittajista haluaa tahalleen luoda epävarmuutta ja pelkoa sillä että "arvatkaapa mitä??? voit koska tahansa menettää elokuvasi, ne voivat hävitä, muuttua ties miksi" ... huh huijaa...

  Sitten luetaan foorumeilta täysin harhaanjohtavia kommentteja ja keskusteluja tähän tyyliin:

  "AppleTV:n Libraryn kautta genrejä selaamalla elokuva kuitenkin löytyy ja pystyin sen sitä kautta katsomaan, mutta tämä ei ole kovin kätevää kun leffoja on paljon ja searchilla se yleensä löytyy huomattavasti nopeammin.

  Kävin läpi kaikki 400+ elokuvaani ja 22 niistä on samassa tilassa kuin Highlander, eli play napin sijaan näkyy hinta. Kuutta elokuvaa ei löydy enää ollenkaan." (Hopeinen Omena, foorumi)


  ---

  Hmm...? Löydy mistä? Niimpä niin... ei löydy Apple TV sovelluksen Storesta eli sieltä kaupasta. Kaupan tuotteet voivat tulla ja mennä. Se on ihan arkea myös fyysisten tuotteiden kohdalla. MUTTA nämä kuusi elokuvaa ovat olleet koko ajan siellä käyttäjän omassa kirjastossa. Se jaksaako kyseinen tapaus etsiä niitä satojen elokuvien joukosta on sitten aivan eri tarina.

  Hän antaa ymmärtää että kaupan kautta omat leffat löytyvät nopeammin / helpommin. Hän on ilmeisesti sitä kautta tottunut Play-nappia painamaan... Amen... Mites Siri? Vaikkapa... voisiko hänelle kertoa vaikkapa "Play Alien" taikka "Play Aliens" ... ja sitä rataa.

  ...

  Nythän tilanne on valitettavasti sellainen että digitaalinen elokuva kehittyy hurjaa vauhtia, puhutaan jopa ettei fyysistä elokuvaa kohta enää myytäisi lainkaan. Osa 4K UHD soittimien valmistajista on lopettanut. Kovasti hehkutetut Next-Gen konsolit eivät voikkaan toistaa Dolby Visionia. Sitten uusimmista 4K kiekoista otetaan kokonaan pois Dolby Vision.

  Tämä kaikki on tehnyt digitaalisesta mediasta pahan. Liian monta suoratoistopalvelua (tällä hetkellä) aiheuttavat suurta tuskaa. Leffafani ei voi sietää sitä että Mulanin taikka Mortal Kombatin ensi-ilta on HBO:lla taikka Disney+ palvelussa. Kaikki on menossa päin helvettiä taas kerran. Itse luotan digitaaliseen elokuvaan, Applen versioon siitä. Leffoja on tällä hetkellä noin 250. Kaikki tallella, ollut jo vuosia. Vanhimmat tuotteeni, väittäisin noin 15 vuotta.

  Uskon että yhä useampi meistä siirtyy digitaalisen median kerääjäksi tulevan 5 vuoden aikana. Hinnat eivät ainakaan päätä huimaa. Monelle riittää uuden TV:n mukana tuleva sovellus. Kuvan- ja äänenlaatu on kuulemma riittävää. Ostaminen taikka vuokraaminen helppoa, taikka sitten uusiutuva kuukausi tilaus.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2021
 6. Soni85

  Soni85 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  31
  No kommentoidaanpa joitain positiivista noista. TV-tason puinen julkisivu ja sohvapöytä ovat kokonaisuudessaan mielestäni melko tyylikkäitä. Aluksi ajattelin, että TV-tasosi olisi liian matala, mutta kun TV:si 65” tuumaisena on sen verran korkeampi kuin oma TV:ni, niin tuo tasosi korkeus voi ollakin korkeudeltaan lähellä optimia. Kaiuttimet ovat omaan makuuni liian matalat TV:n korkeuteen nähden, mutta itse pidän tuosta subbarin koosta ja ulkonäöstä. LG OLED TV:si on melko perustyylikkään näköinen eikä ole kooltaan ainakaan liian pieni. Nämä vain visuaalisia pointtejani. Laitteiden suoritustasosta voin vain arvailla.

  ———————

  Sitten kysyisin tuosta mainostamastasi AppleTV-palvelusta. Sinun LG OLED TV:ssä ilmeisesti on sisäänrakennettu AppleTV-tuki? Tai jokin vastaava ominaisuus? Ja sitten yhdistät erillisen AppleTV-4K -laitteen piuhalla TV:seesi? Paljonko tuon AppleTV:n käyttöönotto maksaa vai onko se ilmaista? Onko AppleTV:n/iTunesin käytössä joku kuukausimaksu niin kuin Netflixissä vai onko sinne kirjautuminen AppleID-tunnuksilla ilmaista, mutta vain leffojen/sarjojen vuokraaminen ja ”ostaminen” maksavat sitten erikseen? Paljonko sinulla maksaa kuukaudessa netti, joka on riittävän nopea pyörittämään AppleTV:n leffoja 4K-laadulla?

  Sitten jos joku leffafani haluaisi fyysisten julkaisujen sijaan käyttää digi-striimi/suoratoistopalveluja leffojen katseluun, ja hänen pitäisi hankkia mahdollisesti ainakin AppleTV, Netflix, AmazonPrime ja Disney+ (sekä ehkä pari muuta vielä) löytääkseen kaikki suosikkileffansa sekä hankkia nopeampi ja kalliimpi netti. Niin eikö noiden kaikkien palveluiden hankkimiset ym. aiheutuneet lisäkustannukset noista tulisi kyseiselle leffafanille kokonaisuudessa kalliimmaksi kuin fyysisten julkaisujen hankkiminen?

  Vai onko tuossa jokin sääntö sen suhteen, että jos AppleTV:n valikoimassa on vaikkapa Amazing Spiderman, niin voiko sama leffa olla samaan aikaan tarjolla myös Netflixissä ja Sonynkin palvelussa? Vai pelkästään yhdellä palvelutoimijalla on oikeus tarjota tiettyä leffaa eikä kilpailijoilla voi silloin olla samaa tarjolla?
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2021
 7. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  31
  Kun huomenna hankit uuden LG:n OLED TV:n on siinä mukana Apple TV sovellus, kuten vaikkapa YouTube sovellus ja sitä rataa. Tuon sovelluksen kautta voit ostaa ja vuokrata elokuvia. Rakentaa oman digi-kirjaston.

  Apple TV+ on verrattavissa Netflix, HBO, Disney+ sovelluksiin, elikkä voit ottaa myös sellaisen, mutta se on oma juttunsa eikä mielestäni pärjää esim. Disney+ valikoimalle.

  Uusi Apple TV 4K maksaa jopa 200 €. Toisaalta sillä saa sitten parhaan digitaalisia elokuvia toistavan laitteen sekä toki paljon muutakin. Laite laitetaan HDMI-piuhalla kiinni teeveeseen. Laitteeseen virtapiuha kiinni. Moni yhdistää laitteen langattomaan Wi-Fi-verkkoon, modeemiin. Itse käytän fyysistä verkkopiuhaa jotta yhteys olisi mahdollisimman häiriötön.

  Yleisesti HDMI ja virtajohto riittävät. Jos oikein muistan niin ne tulevat pakkauksen mukana. Elokuvat maksavat kun niitä ostaa mutta oma Apple ID tunnus on ilmainen, ei ole mitään avausmaksuja taikka kuukausimaksuja tai mitään maksuja. Laite ja leffat maksaa.

  [​IMG]

  Minulla on netti DNA kautta. Siinä ei ollut avausmaksua eikä laitemaksua. Sain netin ja laitteen siinä mukana. Maksan netistä 30 € kuussa. Luvattu maksiminopeus on 200 megaa. Noin 50 megaa on täysin riittävä netin nopeus Apple TV 4K käyttöön.

  Sanoisin näin että jos tykkäät sarjoista niin HBO, Netflix, Disney+ on se kombo, ainakin nuo. MUTTA jos puhutaan digitaalisen leffakirjaston rakentamisesta niin Apple on se juttu. Huikeinta ovat 5 € leffa tarjoukset. Otetaan nyt vaikkapa tällä hetkellä esimerkiksi Nolanin Interstellar. Saat leffan noin 2-3 sekuntissa, se on heti katsottavissa. 5 € otetaan tililtäsi. Sinulla on laatuna: Dolby Vision HDR, 4K kuva. Ääniraita ei ole Dolby Atmos, mutta se on Dolby 5.1 ... sinulla on Suomi tekstit sekä ekstrat.

  On totta että netti maksaa, mutta toisaalta hyvä netti on perusasia tänä päivänä. Leffoja ei tietenkään tarvitse ostaa niitä voi myös vuokrata. Esim. uusi Monster Hunter vuokrahinta on 5 €. Siinä on kaikki herkut elikkä myös Dolby Atmos. Sinulla on 24 tuntia aikaa katsoa leffaa.

  Sama leffa voi olla useammassa paikassa. MUTTA homman nimi on se että jos Netflix tarjoaa valikoimassa sitä Blade Runner 2049 leffaa, niin laatu ei ole fyysisen Apple TV 4K laitteen tasolla. Toiseksi leffa voi kadota Netflix valikoimasta. Apple TV kohdalla itse hankin Blade Runnerit molemmat noin 10 € yhteishintaan. Kaikilla herkuilla. Ne ovat aina kirjastossani katsottavissa ekstroineen päivineen.

  Nyt sitten Disney+ palvelussa on Mulan, mutta tällä hetkellä Mulan on tulossa Apple TV valikoimaan ja sen voi ostaa 15 eurolla. Jos jaksaa odottaa hinta puolittuu ja sitten laskee mahdollisesti siihen 5 euron luokkaan. Toinen vastaava esimerkki on uusi Mortal Kombat joka on HBO palvelussa, jonka kuvanlaatu on luokkaa järkyttävä. Aikanaan tuokin leffa on kuitenkin saatavilla Applelta. Viimeksi näin kävi Jack Snyderin Justice League kohdalla, joka julkaistiin ensin HBO palvelussa.

  Se mitä Suomessa ei oikein ymmärretä täysin on se että Apple on maailmalla jättiläinen. Moni elokuvastudio haluaa leffansa sinne, myös Disney jolla on oma alustansa, oma palvelunsa. Myös heidän kaikki suurimmat leffat ovat Apple TV:ssä. Suuri osa niistä on ollut jossain vaiheessa 5 euron hintainen. Kaikki SW elokuvat löytyvät parhailla mahdollisilla herkuilla.

  Vaikka kuulostan että hehkutan vain Applea niin on kokemusta myös näistä kaikista muista palveluista ja fyysisestä levystä. Olen kuitenkin päättänyt että Applen digi leffa kirjasto on laadullisesti aivan armottomalla tasolla.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2021
 8. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  703
  Saadut tykkäykset:
  141
  Suoratoistopalveluita on kahdenlaisia: kiinteällä 10-15 € kuukausimaksulla koko palvelun sisältö sisältäen kaikki siellä olevat sarjat ja elokuvat. Tällaisia palveluita ovat esim. Netflix, HBO Nordic ja Disney+.

  Sitten on suoratoistopalveluita, joista ei makseta kuukausimaksua lainkaan, mutta voi vuokrata tai ostaa yksittäisiä elokuvia. Tällainen palvelu on Applen iTunes.

  Tähän asti kaikki selvää? Ettei asia olisi näin yksinkertainen, Apple on tuonut myös kuukausimaksullisen suoratoistopalvelun Apple TV+. Tämän hinta on jotain 5 €/kk, mutta tarjonta on niin suppea ettei tästä kannata maksaa mitään. Apple antaakin vuoden ilmaisen kokeilujakson jokaiselle uuden Applen laitteen mukana. Ja Apple on pidentänyt useampaan otteeseen kokeilujaksoa, koska jos palvelu muuttuisi maksulliseksi ei sinne kukaan jäisi.

  Sekä iTunes elokuvia että Apple TV+ sisältöä voi katsoa Applen laitteilla ml. Apple TV 4K että telkuilla, joissa on Apple TV sovellus, tai vaikka selaimella.
   
 9. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  31
  Juurikin näin ja Apple on tehnyt niin että Apple TV sovelluksen sisällä on tämä Apple TV+ välilehti joka on siis kuukausimaksuinen palvelu.

  ...

  Apple on mokannut mielestäni tässä Apple TV nimessä kaikista pahiten. Nimestä voisi päätellä että Applella on oma TV samaan tapaan kuin vaikkapa: LG, Sony, Samsung, mutta sillä tarkoitetaan sovellusta, joka löytyy sen kaikista laitteista natiivina. Apple TV 4K on sen sijaan Applen striimauslaite, jonka sisällä on Apple TV sovellus sekä iTunes sovellus. Tämä iTunes tulee tulevaisuudessa poistumaan kokonaan. Apple TV+ on Applen Netflix taikka Disney+ mutta sisältö on vaatimatonta, sitä on todella vähän.

  Moni on mennyt sitten vielä enemmän sekaisin kun mm. LG ilmoitti että kaikissa sen uusissa OLED teeveissä on natiivina, eli mukana Apple TV sovellus. Nyt alettiin sitten arpomaan tarvitaanko erillistä fyysistä laitetta lainkaan. Suurimmalle osalle riittää TV:ssä oleva sovellus:

  [​IMG]
  Tämä logo on yhtä lailla todella harhaanjohtava. No juu... mutta itse tosiaan suosittelen että jos haluaa rakentaa parhaan DIGITAALISEN ELOKUVAKIRJASTON niin siihen on tasan 1 vaihtoehto.

  Fyysinen Apple TV 4K laite:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...5uGFNRLWcirbrnirrVaiyEIciyE40irUYziyx3IirrWgQ

  Uusi Apple TV 4K tuo ulottuvillesi parhaat ohjelmat, elokuvat, urheilutapahtumat ja suorat TV-lähetykset ja yhdistää tämän tarjonnan sekä Applen suosikkilaitteidesi ja ‐palveluidesi parhaat puolet. Suuren kuvanopeuden 4K HDR tarjoaa sulavamman ja terävämmän videokuvan. Katso Apple Original ‐tuotantoja Apple TV+:sta. Koe uudenlaisia elämyksiä TV:n äärellä Apple Arcaden ja Apple Musicin ansiosta. Ja hallitse kaikkea kätevästi täysin uuden kaukosäätimen kosketuslevyllä.

  • Dolby Atmos -ääni tempaa mukaansa ja täyttää koko huoneen
  • A12 Bionic ‐siru tarjoaa tuntuvasti tehoa ääneen, videoihin ja grafiikoihin, joten koet peleissä ja apeissa entistä upeampia elämyksiä
  • Suuren kuvanopeuden 4K HDR ja Dolby Vision tarjoavat sulavamman ja terävämmän videokuvan
  • Apple Original ‐sarjoja ja ‐elokuvia Apple TV+:sta
  • Suosittujen striimauspalvelujen uusimmat ohjelmat, elokuvat, urheilutapahtumat ja suorat TV- lähetykset
  • Uudenlaisia elämyksiä TV:n äärellä Apple Arcaden ja Apple Musicin ansiosta
  • Täysin uusi, kosketuslevyllä varustettu kaukosäädin
  • Yksityinen kuuntelu jopa kaksilla AirPods-kuulokkeilla
  • AirPlayn avulla voit jakaa televisioosi kuvia, videoita ja muuta sisältöä iPhonesta, iPadista ja Macista
  • Saat reaaliaikaisen näkymän HomeKit-yhteensopivista kameroista ja voit hallita kodin älylaitteita
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 440
  Saadut tykkäykset:
  636
  Juurihan Apple käy oikeutta siihen, että sinun ostamat elokuvat eivät ole oikeasti sinun omaisuutta vaan, että Applellä on oikeus poistaa/lopettaa sinun kirjastosi.
  Eli jos haluat rakentaa parhaan mahdollisen digitaalisen elokuvakirjaston, niin se on mahdollista vain tasan yhdellä vaihtoehdolla. Osta elokuva fyysisenä tallenteena, niin kukaan ei voi sitä sinulta pois ottaa.
  Tämä fyysinen mediahan alkoi valtavana syöpänä julkaisijoiden mielestä. Ei helvetti mitään VHS-nauhoja, joita voidaan kopioda ja rahat julkaisuista jäävät saamatta. Sitten tuli DVD, joka oli niin helppo, että rahat olivat kopiointia suuremmat. Nyt taas mennään suuntaan Apple eli vaaditaan maksuja koko ajan ilman, että ei omistetaan mitään. Ei ne oikeuksien omistajat halua, että sinulla on himassa täydellinen kopio elokuvasta (UHD), jonka voit myydä, antaa, lainata naapurille ja katsoa ikuisesti, kun siltä vaan tuntuu.
  Oikeuksien omistajat haluavat, että sinä siirryt lainaamaan, vuokraamaan, ostamaan heidän elokuviaan netissä, jossa missään vaiheessa sinä et oikeasti omista sitä pilveä, vaan sinä olet sen lisenssin hetkeksi vuokrannut ja heidän toivon mukaan taas ostan sen saman elokuvan myöhemmin uudestaan.
  Hetken nauratti tuo viimeinen virke/lauseen osa, mutta varmaan tällä saitilla on tarpeeksi järkeviä ihmisiä tulkitsemaan mitä tarkoitin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2021
 11. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 196
  Saadut tykkäykset:
  52
  Apple ei kyllä missään käy oikeutta vaan yritetään haastaa ja todennäköiseti juttu raukeaa huuhaana.....Noita yrittäjiä haastaa Apple kyllä riittää kun yrityksen kassa on kunnossa.
  Kaikkea sinäkin uskot.

  Applella on hallussaan yli miljardin luottokortin numerot iTunes tileillä. Jos se olisi paska systeemi ja sieltä data häviäisi se ei onnistuisi.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2021
 12. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 440
  Saadut tykkäykset:
  636
  Ehkä vähän huonosti kirjoitin. Se mitä käy tai onko edes oikeudessa ei ollut pointti, vaan Applen puollustus, joka on seuraava

  Lainaus Ilta-sanomista:

  Toisessa kanteessa Applea syytetään harhaanjohtavien sanojen käyttämisestä. Apple puhuu sovellusten ostamisesta, mutta kanteen mukaan kyse on pikemminkin sisällön vuokraamisesta.
  Apple puolustautuu tätä kannetta vastaan väittämällä, että kukaan järkevä kuluttaja ei kuvittele iTunesin kautta ostetun sisällön olevan loputtomiin saatavilla.

  Itseäni ei oikeastaan koko juttu kiinnosta. Ihan sama omistaako joku iTunes leffansa. Ei se minulta pois ole.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2021
 13. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  31
  Miksi Apple haluaisi poistaa yhden miljoonasta käyttäjästä? Käyttäjän elokuvat häviäisivät omasta kirjastosta? En ymmärrä tätä logiikkaa...

  Ostan elokuvia joka kuukausi. Tällä hetkellä bussissa ja napin painalluksella uusi elokuva on katsottavissa. Jos saan tätä palvelua oman elinikäni käyttää niin tämä on ihan reilu diili. Mitään tarvetta minulla ei ole ladata yhtäkään elokuvaa vaikkapa ulkoiselle SSD-levylle, jota sitten kannan taskussani.

  Mielestäni Spotify on hyvä esimerkki siitä että on ihan fine saada käyttöoikeus tuhansiin biiseihin. Elokuvilla ei ole tällaista palvelua eikä sarjoilla. Katson samoja leffoja yhä uudestaan koska etenkin audiovisuaalinen touhu kiinnostaa.
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 676
  Saadut tykkäykset:
  678
  Tässä ihan hyvää juttua aihetta sivuten https://www.is.fi/digitoday/art-2000007943482.html

  Toisessa kanteessa Applea syytetään harhaanjohtavien sanojen käyttämisestä. Apple puhuu sovellusten ostamisesta, mutta kanteen mukaan kyse on pikemminkin sisällön vuokraamisesta.

  Apple puolustautuu tätä kannetta vastaan väittämällä, että kukaan järkevä kuluttaja ei kuvittele iTunesin kautta ostetun sisällön olevan loputtomiin saatavilla.
   
 15. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 019
  Saadut tykkäykset:
  76
  Eli leffat saa omaksi melko pitkäksi aikaa, kun ostaa ne levyina, ja huolehtii siitä että pyörittimet ovat kunnossa (tai köh, rippaa HDD:lle, köh..).
  Muut vaihtoehdot ovat lähinnä leasingia..

  Eiköhän tuo asia ole enemmän tai vähemmän taputeltu. Saivartelua voi toki jatkaa loputtomiin...
   
  Soni85, Jani_p, x_jmt_x and 2 others like this.
 16. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  31
  Voi olla että tulevaisuudessa moni muukin asia vain vuokrataan, kuten auto. Matkakortin avulla pääsee kulkemaan vapaasti. Digitaalinen elokuva lisenssi hankitaan jotta voi katsoa tiettyä sisältöä ja sitä rataa. Voihan olla että fyysinen elokuva kuolee pois. Tällä hetkellä digitaalinen sisältö on noin 66 % ... saa nähdä ollaanko kohta jo 75 % .....

  ...

  Fyysisessä on nyt se ongelma että kun keräät 4K leffa arkiston niin 8K on jo ovella, digitaalinen media päivittyy automaattisesti.
   
 17. i-kari

  i-kari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  92
  Mikä tässä on ongelmana?
   
 18. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  31
  Pohdin aikanaan että keräisin noin 500 kpl 4K levyjä... mutta siinä vaiheessa olisi jo 8K julkaisuja joten minulla olisi heikompi formaatti. Digitaalisen leffan kohdalla hankin useita HD julkaisuja jotka ovat nyt päivittyneet 4K muotoon. mm. kaikki SW elokuvat taikka Terminator Salvation ja moni muu.
   
 19. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  703
  Saadut tykkäykset:
  141
  Juu, eihän 8K:sta hyödy kuin ne harvat elokuvat, jotka on kuvattu 70 mm filmille. Space Odyssey 2001 ja Tenet ovat näitä harvoja, ja niiden 4K on todella hyvännäköistä.
   
 20. i-kari

  i-kari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  92
  Eikös tuo paremman formaatin kaipuu ole vain henkilökohtainen ongelma. En yleistäisi sitä "fyysisen ongelmaksi".

  Minulla on blu-ray levyjä ja ostan niitä jatkuvasti lisää, vaikka UHD on keksitty. En koe olevani minkäänlaisissa ongelmissa.
   
  Reaper ja Burkitsville tykkäävät tästä.