Onko digitaalinen mennyt fyysisen ohi?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana testudo80, 09.04.2021.

 1. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 610
  Saadut tykkäykset:
  129
  Yli 15 vuotta sitten minä aloin säilöä pilvessä ääntä ja kuvaa paikassa Maiden, North-Calorina.
  Nyt ne on Tanskassa Foulum nimisessä kylässä Viborgin lähellä.
  Hyvin on toiminut ja kaikki vanhatkin on tallessa.
   
 2. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  1 060
  Saadut tykkäykset:
  279
  Kukaan ulkopuolinen ei tiedä, millainen soppari Applen ja Disneyn välillä. Kyllähän Applekin on miettinyt, millaiseen soppariin laittaa nimensä. Ei Apple halua, että heidän myymiään elokuviaan voitaisiin ottaa pois Applen asiakkailta.
   
 3. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  364
  Saadut tykkäykset:
  51
  Okei, todisteita tästä kuluttajalta oikeuden käyttää poistosta ei tainnut kumminkaan olla? Ainoastaan silloin kun kuluttaja oli vaihtanut maata niin hänellä ei ollut enää pääsyä välttämättä kaikkiin toisen maan kirjastossa oleviin teoksiin. Tämä korjaantui vaihtamalla maata.

  Näin olen itse ymmärtänyt. Mutta jos Apple pidättää oikeuden estää kuluttajan oikeuden päästä tuotteeseen käsiksi niin sitten kait se niin on. Pelimaailmassa tässä tilanteessa on oltu jo pitkään ja pelaajilla on esim. Steamissa iso kirjasto ostamiaan pelejä, mitkä tosiasiassa on vuokrattuja.
   
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 591
  Saadut tykkäykset:
  523
  Olihan noita esimerkkejä, joissa tuotetta ei enää saanut katsottua tai se oli vaihdettu toiseen.

  Ei kai kukaan järjissään oleva kuvittele, että ne studiot, joiden omistamia elokuvia lisenssoidaan katsottavaksi, ovat tehneet Applen kanssa sopimuksen, jonka mukaan se sopimus eli Applen ja studion välinen, on voimassa ikuisesti?

  https://www.dvdplaza.fi/threads/onko-digitaalinen-mennyt-fyysisen-ohi.96369/#post-1716632
   
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 605
  Saadut tykkäykset:
  1 253
  Ihan sama. Ei näitä levyjä minulta kukaan saa, kuin kuolleista käsistä kaivamalla.

  Just toisella saitilla (risingshadow) joku katseli Hell on Wheels sarjaa blu-rayltä. Kahden ekan kauden jälkeen ei ole tiedossa jatkoa, kun Suomesta ei tahdo enää löytyä tätä sarjaa blu-ray levynä. Heti juoksin tarkastamaan kaikkia mahdollisia ostopaikkoja. Löysin vasta Saksa Amazonista, jos ei koko 1-5 lootaa halua ja ei taida niistäkään Suomi tekstejä löytyä. (jos joku muu tietää paremmin, niin vinkkiä vaan) Lähinnä mietin, että karuksi on mennyt. Onneksi nämä ovat minulla hyllyssä. Tekee mieli käydä niitä halaamassa. Pistänkin 10 UHD:tä tilaukseen cdonista. Ei sitä koskaan tiedä, milloin niitä ei enää olekaan saatavilla.
   
 6. opelman

  opelman Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 658
  Saadut tykkäykset:
  64
  Voiko applen leffakirjastoa lainata? Steamin pelikirjaston voi.
   
 7. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 605
  Saadut tykkäykset:
  1 253
  Testudo väittää omistavansa elokuvia. Näyttäisi Apple olevan erimieltä ja on Jenkeissä oikeudessa juuri tästä asiasta:

  Rejecting a motion to dismiss, a federal judge says it is plausible that consumers don't know that access to purchased content can be revoked. Apple is facing a putative class action over the way consumers can "buy" or "rent" movies, TV shows and other content in the iTunes Store. David Andino, the lead plaintiff in this case, argues the distinction is deceptive. He alleges Apple reserves the right to terminate access to what consumers have "purchased," and in fact, has done so on numerous occasions."Apple contends that '[n]o reasonable consumer would believe' that purchased content would remain on the iTunes platform indefinitely," writes Mendez. "But in common usage, the term 'buy' means to acquire possession over something. It seems plausible, at least at the motion to dismiss stage, that reasonable consumers would expect their access couldn’t be revoked."

  Lähde: THR
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2021
 8. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  364
  Saadut tykkäykset:
  51
  Toivottavasti asia kääntyy kuluttajien eduksi.

  Samalla joku saisi haastaa nämä elokuvayhtiöt piratismiteksteistä ja trailereista. Joskus tuntuu että nuo yrittää tehdä kaikkensa, että piratismi olisi houkuttelevaa.
   
 9. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 610
  Saadut tykkäykset:
  129
  Apple (lue: Braeburn Capital, Reno) haastetaan viikottain oikeuteen. Etsitään joku narkkari yms ja sitten jollakin perusteella hänen nimissään 80% asianajajalle, 20% sille jonka nimissä haastetaan, tehdään haaste.
  Apple Legal yleensä voittaa nuo jutut mutta yrittäjiä riittää koska Braeburn Capitalin kassa on kunnossa.
   
 10. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Tää on aika helppo juttu sikäli, että muistaakseni sarja on katsottavimmillaan ekat pari kautta ja loppua kohden taso laskee jyrkästi. :)
   
 11. testudo80

  testudo80 Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  643
  Saadut tykkäykset:
  33
  Fyysisen 4K elokuvan kerääjä kertoo aina nämä asiat:

  - et omista digitaalisia elokuvia
  - Apple voi poistaa elokuvan kokoelmastasi koska vaan

  Todellisuudessa minulla on ollut vuosia ellei jopa jo lähes 15 vuotta kaikki ostamani digitaalinen sisältö. Pystyn katsomaan ostamaani digi sisältöä niin MBP 13" läppärillä, iPhone X puhelimella, Mac Mini M1 tietokoneella taikka Apple TV 4K:lla... helppoa, nopeaa, kaunista ja laadullisesti hyvin lähellä parasta mahdollista laatua mitä rahalla saa.

  Tämän lisäksi kun esim. hankin kaikki Star Wars elokuvat aikanaan HD muodossa, niin eräs kaunis päivä kaikki 9 elokuvaa päivittyivät automaattisesti 4K Dolby Vision HDR / Dolby Atmos muotoon. Mitään ei tarvinnut tehdä. Mitään mielenkiintoa ei ole ladata elokuvia yhtään mihinkään. En näe siihen mitään tarvetta. Leffan ostaminen on niin ikään nopeaa, helppoa ja kivaa.

  Ulkona sataa räntää... "klik" olen Apple TV sovelluksessa, tällä kertaa makoilen sängyllä, edessäni 65" tuuman LG:n OLED ... Magic Touchpad ja Macig Keyboard kiinni MagicBridgessä... "klik" valitsen elokuvan ... "klik" ja leffa ostettu, heti valmis katsottavaksi, ei mitään latauksia taikka muuta. Tätä on digitaalisuus.

  https://imgur.com/gallery/MYHkdV3

  Ikävä se on ääneen sanoa mutta digitaalinen formaatti, elokuvat ovat jo aikaa päivää sitten menneet fyysisen ohi. Hinnoissa, helppoudessa, nopeudessa, käytettävyydessä, säilömisessä, ja monipuolisuudessa.
   
 12. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  4 335
  Saadut tykkäykset:
  1 076
  Hahahahahahahaha!!! Huuuuh... Anteeksi, jatkakaa.
   
 13. testudo80

  testudo80 Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  643
  Saadut tykkäykset:
  33
  Sanoin vain että pystyn katsomaan omistamaani sisältöä myös noilla laitteilla. Esim. ekstroja katselen usein juuri tietokoneella ollessani.

  Toki, leffaillat, kuten tänään niin NUMERO 1 - - - - - > Apple TV 4K
   
 14. spaguman2

  spaguman2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  364
  Saadut tykkäykset:
  75
  Itse käytän ja tulen ostamaan elokuvat applelta joita en muualta saa tai ei julkaistu, kuten Nothing but trouble Another 48 hours, Modern Problems, Quick Chance HD:na. Tosin näissäkin odotan hintaa 5 euroa max. Varmaan kaikki edellämainutut saatetaan julkaista vielä fyysisenä, yli 5 euroa en nettikopiosta maksa, osa syynä tässä on vaatimaton 4g yhteys. Tosin nuo voi ladata HD:na mutta vain läppärille macbook ja sitten taas pelataan HDMI piuhalla (tai streemattuna tv:een) se ei ole oikein sitä cinemaa:).
  Eli todennäköisesti vuokraan nuo tarvittaessa. Esim. Crow 3:n vuokrasin ja totesin että 3/5 ja joskus voisi katsoa uudelleen seuraavaksi tilaan fyysisen kopion amazon.es:stä. Kaikki edellämainutut elokuvat on minulla jo dvd:llä. Mitään maatamullistavaa ei ole applella mielestäni tarjolla. Olen ostanut dvd;tä jo vuodesta 1997 joten jonkinlainen suhde on fyysiseen;)
   
 15. testudo80

  testudo80 Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  643
  Saadut tykkäykset:
  33
  Mitä tuollaiselle määrälle muovi roskaa pitäisi mielestäsi tehdä? Kuvan- ja äänenlaatu on huonoa. Lisäksi useimmista leffoista on saatavilla parempi laatuinen versio. Kerroin juuri tuon SW esimerkin. Ei pidä hankkia uutta 4K UHD soitinta taikka ostaa uusia elokuvia. Sama laite ja leffat päivittyvät automaattisesti parhaimpaan versioon.

  Fyysisen formaatin lyömätön etu tulee leffahyllystä. Eli todellakin pääset koskemaan ja järkkäämään leffoja. Aitoa keräilyä. Digitaalinen on minunlaiselleni tärkeä juttu juuri mukavuudenhaluisuuteni vuoksi. Pohdin alanko tänään katsomaan Nolanin Batman trilogiaa, kiinnostaisi kovasti vähän katsella Linnunpelättimen touhuja...
   
 16. spaguman2

  spaguman2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  364
  Saadut tykkäykset:
  75
  Katsotaan edelleen, näyttää hienolta hyllyssä ja se tunne että omistaa ja löytää vanhat leffat pahvilaatikosta, ah. Harvinaisempi dvd julkaisuja edelleen metsästän ja kun ne löytyy, ihan huippua. Mutta tosiaan tämä on sitä keräilyä, monet edelleen kerää fyysistä ja maksaa ja tuntee näistä.
   
 17. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  364
  Saadut tykkäykset:
  51
  Tänääm katsonut pari leffaa LG:n Apple TV appsin kautta ja kuvanlaatu on kyllä hyvä, eikä mitään kuvanlaadun hetkellistä heikennystä ole tapahtunut kelaillessakaan. Jossain on tapahtunut parannusta, tai sitten tämä on vain sattumaa.

  Nyt toivoisi että loputkin elokuvat olisi Apple TV kirjastossa eikä levyinä. Siltikin minusta voi olla molempia. Ei tässä tarvitse fundamentalisti olla.
   
 18. terppa666

  terppa666 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  50
  Katselin juuri Arskan End of days elokuvan mahtavalta ja jo kuolleelta hd-dvd formaatilta mikä on kuulemma myös muoviroskaa...
  Noh näyttää ja kuullostaa paremmalta kuin huippuunsa viritetty Apple tv.
   

  Liitetyt tiedostot:

  KaKui, latexii ja Burkitsville tykkäävät tästä.
 19. terppa666

  terppa666 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  50
  Minullahan on tuo apple tv sisäänleivottuna töllössäni mutta kas kummaa kun kyseistä nimikettä ei löydy?
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2021
 20. Soni85

  Soni85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  332
  Saadut tykkäykset:
  75
  Vaikka olisikin noin, niin mitä sillä on loppujen lopuksi väliä, jos fyysiset versiot ovat kuitenkin riittävän hyviä omalle katsojakunnalle?

  Itselleni useimmiten myös Blu-rayt ovat joko vähintään riittävän hyviä tai enemminkin todella hyviä omiin silmiini. Toki riippuu jonkin verran TV:n/valkokankaan koosta ja kunkin kuluttajan mieltymyksestä, mutta itselleni riittäisi hyvin max 50” tuuman TV. Ja tuossa kokoluokassa Blu-rayt/UHD-Blu-rayt näyttävät (ainakin mun silmiini) loistavilta.

  Mun pointti on, että jos fyysisellä mediallakin saavutetaan erinomaisen hyvä kuvanlaatu ja äänenlaatu, niin mitä väliä enää siinä vaiheessa, vaikka digitaalisessa mediassa olisi vielä hieman parempi? Turhaa ns. ”pippelimiekkailua”/tai ”hiekkalaatikko-vertailua”.

  Jaa, oiskohan noin? Eikös tuossa maksa erikseen se striimauspalvelun (esim. Apple-TV/iTunes, AmazonPrime, Netflix, HBONordic, MaxiVision, Viaplay, ElisaViihde, DnaTV, Paramount+ jne.) käyttöönottohankinta ja/kuukausimaksut?

  Sekä paljonko maksaa riittävän nopean (suoratoistopalveluista 4K-leffan pyörittämiseen vaadittavan) internet-yhteyden kuukausimaksu vs. itselläni ilmainen nettiyhteys taloyhtiön puolesta. Mulla hitaampi netti toki, mutta riittävän nopea itselleni välttämättömyyksiini kuten verkkopankki, hsl, sähköposti, työnhakuun liittyvät sivut, joskus fb/youtube, ja dvdplaza. Leffat katson useimmiten fyysisellä medialla tai TV:stä ilmaiskanavalta, jos sieltä sattuu tulemaan oikealla kuvasuhteella ja riittävän hyvällä kuvanlaadulla.

  Nyt jos mä haluisin nähdä vielä ainakin muutaman kerran 50-100 (itselleni) klassikkoleffaa/huippuleffaa, joita mulla ei vielä olisi hyllyssä ja vaihtoehtoina olisi niiden hankkiminen fyysisinä tai jostain digitaalisesta palvelusta. Niin eikö todennäköisesti digitaalisista niiden hankkiminen tulisi kokonaisuudessa kalliimmaksi, kun pitäisi ensin päivittää nettiyhteys nopeampaan ja kalliimpaan nettiin ja sitten hankkia ne kaikki eri suoratoistopalvelut, joista erikseen vielä hankkia noi leffat, jos ne edes löytyisi niistä? Vai onko AppleTV:ssä/iTunesissa kaikki Maailman leffat, myös vanhemmat huippuklassikot?