Onko digitaalinen mennyt fyysisen ohi?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana testudo80, 09.04.2021.

 1. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  263
  Saadut tykkäykset:
  35
  Eihän siinä hirveästä rahallisesta tappiosta ole kysymys, enemmänki siitä kuinka paljon aikaa ja vaivaa tuohon touhuun on uponnut. Kun hyöty on sittenkin kuitenkin lähellä nollaa tai negatiivinen. Harmittaa se, että innostuu asioista jotka myöhemmin osoittautuu pettymyksiksi.
   
 2. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 334
  Saadut tykkäykset:
  294
  ^OK. Meillä on niin erilainen tapa ajatella asioista.
  Innolla tallentelin kaikenlaista VHS-kaseteille. Kaseteille, joille ei enää ole mitään käyttöä. Lainattiin kasetteja toisille harrastajille ja löydettiin uusia elämyksiä. En todellakaan ajattele, että aika ja raha olisivat menneet hukkaan. Se oli sen ajan harrastusta ja siitä tuli hyvä mieli silloin. Minä en keksi yhtään ainoaa syytä, miksi ajattelisin, että tuo oli hyödytöntä toimintaa.
  Mikä olisi ollut hyödyllisempää tuolloin? Vapaaehtoistyö sandinistojen hyväksi, jota jotkut innokkaat tekivät siihen aikaan?
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2021
 3. JL84

  JL84 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kyllä harmittaa Virtasen Matin puolesta, kuinka paljon sitä olisikaan saanut aikaan jos ei olisi aikaa mennyt soittimen ja levyjen hankintaan.

  Ihmettelen muutenkin tätä rajua vastakkain asettelua levyjen ja striimien välillä itsellä ainakin useampi sata levyä ja stiimauspalveluita käytössä yleensä yksi kerrallaan sen mukaan minne on jotain katseltavaa kertynyt sitten kun ei ole mitään tilausta päällä tai mitään uutta ja kiinnostavaa ei mistään palvelusta löydy niin sitten revitään kestosuosikit tai joku uutuus hyllyn puolelta.

  Miksi muutenkaan pitää kokoajan pohtia joidenkin hyllyssä olevien levyjen arvoa tai sen menetystä, kyllä niiltä levyiltä se elokuva näkyy tai musiikki kuuluu niin kauan kuin soitin toimii ja vielä silloinkin kun minkään palvelun kk maksua ei maksaisi. Vai onko joku tosiaan hankkinut elokuvia tai musiikkia itselleen sijoitusmielessä?
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2021
  KILLPATRICK ja ISPF3.4 tykkäävät tästä.
 4. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 265
  Saadut tykkäykset:
  423
  [​IMG]
   
 5. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  263
  Saadut tykkäykset:
  35
  Hyviä pointteja :D ei kait näitä kannattaisi niin vakavasti ottaa.

  Mut siinä menee kyl pieleen kun striimipalvelussa onkin 4K HDR-versio ja itsellä muoveissa pelkkä tavallinen 1080p bluray.
   
 6. JL84

  JL84 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  17
  Se mikä tässä streamaus touhussa ajaa touhua koko ajan syvemmälle metsään on tuo jatkuva uusien palvelujen tulva joihin eri studioiden leffat sitten pirstoutuvat... Jos haluaa striimaten katsoa edes suurin piirtein aina juuri haluamaansa sisältöä pitäisi maksaa useita palveluita joka kuukausi joka tekee tätä nykyä jo aika pitkän pennin joka kuukausi saati vuosi varsinkin kun mukaan laskee vielä jonkun musiikkipalvelun.

  Surkuhupaisa piirre tässä ketjussa on myös naureskella fyysiselle medialle ja levyjen arvottomuudelle vuosien päästä samalla kehua miten fiksua on ostaa leffat apple kaupasta, niiden arvo se varmasti kohoaakin vuosien saatossa...
   
 7. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 038
  Saadut tykkäykset:
  97
  No sehän on sitten tietysti oma valinta osteleeko bluray:tä vai 4k-levyjä.
  4k-soittimellahan parasta mahdollista saa vain 4k-levyillä.
  Ja juu, omassa hyllyssä satoja bluray-julkaisuja, mutta nyt myös jo varmaan sata 4k-julkaisua myös.
  Elämä valintoja täynnä. Itse katselen suurimman osan omalta NAS:silta, kun niitä oston jälkeen yleensä sinne myös tallennan.
  Tykkään tosiaan myös kunnon mekkaloista elokuvissa, joten kuulokkeilla en juurikaan elokuvia muutaman kokeilun jälkeen ole kuunnellut.
   
 8. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 265
  Saadut tykkäykset:
  423
  Soittimen suorituskyky ei vaa-assa paljoa paina, jos kuvatekninen toteutus on tuotettu levylle (lähdemateriaalista sekä sen mahdollisesta rajallisuudesta riippuen) muutoin kuin tinkimättömyyden ehdoilla. Paskaa 2K ja 4K sisältöä kaupataan kaapelit punaisena tätäkin kirjoittaessa, toinen toistaan hämärämpien "HD Mastered From Vault Elements" -iskulauseiden huoraamina ilman pienintäkään aikomusta seisoa itse kusetuksen välikappaleen takana.
   
  jmo tykkää tästä.
 9. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 038
  Saadut tykkäykset:
  97
  Jup. Mutta noin periaatteessa.
   
 10. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  263
  Saadut tykkäykset:
  35
  Miksi ne kaikki palvelut pitää olla yhtä aikaa päällä? Tietysti jos tulee tilanne, että no mä just nyt olisin halunnut Alienin katsoa niin pitää se Disney käydä tilaamassa. Maksat 9€ ja voit kuukauden aikana katsoa varmaan jotain muutakin sieltä. Joskus kun vielä käytiin sinilevyjä fyysisesti vuokraamassa, niin taisi per levy maksaa 5€/vrk, joten striimi on halpaa kuin saippua verrattuna siihen.
   
 11. Lyijy

  Lyijy Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kuten joku tuolla totesikin niin ei tämän välttämättä tarvitse olla niin mustavalkoista ”joko-tai” asia. Eikö se cinema ole tärkein (jos nyt mitään digitaalista fyysistä/ei-fyysistä tallennetta voi tuoksi nimittää), ei mikään tekninen pikselinvenytys?

  Itse hyödynnän kumpaakin. Fyysisiä tallenteita on tullut ostettua elokuussa isolla rahalla edelleen, viimeisimpänä Eurekan tuleva The Great Silence. Toisaalta ostin juuri Jodorowskyn parhaan eli Santa Sangren iTunesista, koska siinä on suomisubit toisin kuin missään fyysisessä julkaisussa. Lähtee hyllyssä ollut fyysinen tallenne siis nyt myyntiin.

  Ja mitä tulee tuohon aineettomaan ”omistamiseen” niin en osaa sitä pelätä. Minulla ei ole koskaan hävinnyt käytöstä yksikään iTunes leffa. Jos yksittäisiä katoaisi, niin ostan sitten uuden tilalle muualta. Mahdollisuus, että koko kirjasto häviäisi on varmasti pienempi, kuin mahdollisuus, että kotini palaa ja tuhoaa kaikki fyysiset levyni. Niin ja yksittäisiä fyysisiä levyjä on kyllä mennyt itselläni rikki tai huonoon kuntoon.

  Lisäksi samoja leffoja tulee ostettua moneen kertaan fyysisenä tekniikan kehittyessä. Nyt on esim. Santa Sangren kohdalla mahdollisuus, että se päivittyy ilmaiseksi 4K tarkkuuteen, kuten moni muukin iTunes full hd ostos.

  Lisäys:

  Nillitetään vielä kuitenkin tuosta iTunesin surkeasta tavasta ilmoittaa myynnissä olevien leffojen specsejä. Mulla on fyysisenä mainio versio The Wicker Manista, mutta koska tätäkään leffaa ei tahdo löytyä fyysisenä suomisubeilla ja koska sellainen on iTunesissa niin olen mieluillut sen ostamista. Kuitenkaan iTunes ei tarjoa mitään selkeää tietoa minkä version saan ostettaessa. Leffalle on nimittäin tiedoissa ilmoitettu kaksi eri pituutta. Ärsyttävää.
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2021
 12. JL84

  JL84 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ei kai kukaan mitään pakota, mutta oma havaintoni on se, että itseä kiinnostava katsottava alkaa olla ripoteltu sinne tänne useampaan streamaus palveluun. Ja eipä minun tarvitse esimerkiksi alienien katselua varten erikseen mitään palvelua tilata vaan katselen ne sitten noilta samoilta kiekoilta kuten olen niin monesti aiemminkin tehnyt.

  Mutta uskon, että aika monella ihmisellä on kuitenkin tätä nykyä esim. netflix ja spotify aika lailla vakiokamaa kuukausittaisina tilauspalveluina. Tämän lisäksi jos haluat seurailla urheilua niin todennäköisesti tilaat aktiivisesti viaplay pakettia tai cmorea. Esim tuo netflix 4k, viaplay total ja spotify kombo tekee jo kuukaudessa 60€ ja vuodessa mukavat 720€ joka onkin sitten jo mielestäni aika paljon viihteestä. Mutta kuten aiemminkin on todettu jokainen kuluttakoon rahansa miten tahtoo. Mutta kauhulla vain katsoo kehitystä jossa disney laittss uutuus leffansa 30€ maksumuurin taakse jonka lisäksi vaaditaan vielä disney+ tilaus ja tästäkin ihmiset tuntuvat mielellään maksavan ainakin tulosten valossa...
   
 13. i-kari

  i-kari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  313
  Saadut tykkäykset:
  102
  Laitapa vaikka YV:llä lista noista levyistä, niin katsotaan josko voisin auttaa ongelmassasi? Olettaen, että kokoelman kerma ei koostu ihan niistä markettien alelaareissa loputtomasti pyörivistä nimikkeistä, joita joka tuutista on tarjolla.
   
 14. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  797
  Saadut tykkäykset:
  170
  Suomen iTunes kaupassa oleva The Wicker Man (1974) on 1 tunti 28 minuuttia. iTunesista näet pituuden, kun menet kaupassa katsomaan ao. leffan tietoja.

  UK:n iTunes kaupasta näyttää löytyvän The Wicker Man (The Final Cut), joka on 1 tunti 33 minuuttia.
   
 15. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  263
  Saadut tykkäykset:
  35
  Tosta kannattaisi varmaan kysyä Applelta suoraan, koska kyseessä on varmaankin virhe. Tuskin siellä pitäisi noita kahta eri aikaa olla.

  Toinen vaihtoehto on, että ostat leffan, tarkistat asian itse ja jos ei miellytä niin haet refundin. Olet hakenut refundeja kokonaankin katsotuista leffoista ja hyvin saanut niitä läpi.
   
 16. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  263
  Saadut tykkäykset:
  35
  Suomen Apple TV kaupassa näyttää kahta eri aikaa. Se missä ne näkyy niin riippuu tietysti käytettävästä laitteesta. iPhonessa näkyy niin että ylhäällä on lyhyempi aika ja ihan alhaalla pitempi.
   
 17. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  263
  Saadut tykkäykset:
  35
  Ihan esimerkkinä mulla on muoveissa Marvelin Civil War ja End Game ihan ”perussinisillä” kiekoilla ja nyt Disney+:ssa nuo on 4K HDR:nä.
   
 18. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  797
  Saadut tykkäykset:
  170
  Apple TV näyttää olevan ainoa äppi, joka näyttää pitempää aikaa. Sielläkin teknisissä tiedoissa leffan pituus 1h 28min 18s.
   
 19. Lyijy

  Lyijy Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kiitoksia vastauksista kummallekin. Eli tosiaan tuo tv äppi näyttää joidenkin leffojen kohdalla useampaa eri pituutta, mutta storen kautta näkee tiedoista sitten täsmälleen oikean ajan. Nyt jää siis fyysinen levy edelleen itselleni tuon final cutin takia.
   
 20. Miquel007

  Miquel007 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jos puhutaan ns. mainstream kamasta, niin varmasti suoratoisto on ajanut ohi jossain/useassa mielessä, kuten esim. käytön helppoudessa ja kirjaston hallinnassa. Valitettavasti suoratoistopalveluissa ei ole kuitenkaan "kaikkea" tarjolla, vaikka ostaisit kaikki suoratoistopalvelut mitä saatavilla on ja saatavuus vaihtelee myös ajankohdan mukaan. TV-sarjat tulee kulutettua nykyään suoratoistoina, mutta itseltäkin löytyy DVD:lläkin leffoja, mitä tulee katseltua, eikä kaikkia löydy edes HD formaateissa. Levyt ovat myös jossain mielessä varmuuskopioita, kun elokuvat sopimusten mukaan löytyy tai ei löydy jostain palvelusta tai sitten Lucas on niitä käynyt taas "säätämässä" eli parantelemassa.