Onko digitaalinen mennyt fyysisen ohi?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana testudo80, 09.04.2021.

 1. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Mistä ihmeestä keksit nyt tämän 80 megaa sekuntissa? Eikö huippulaatuiseen 4K kuvaan tarvita vain se 45 megaa sekuntissa ja tämän Apple tarjoaa.

  IO-tech sivusto mennyt teknisesti ohi tästä foorumista ja tosiaan tuo nimi DVD ... huoh. Heillä myös Discord-kanava.
   
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Pitäisikö sun sitten siirtyä nykyaikaan ja sinne?

  En vieläkään tiedä, oletko trolli, mutta jotenkin tämä AppleTV:n ja striimauksen loputon suitsuttaminen DVD-Plazalla ei oikein uppoa, kuten olet huomannut. Eihän täällä juurikaan uusia käyttäjiä ole, kun ne todennäköisesti suuntaavat noihin kuvaamiisi 'moderneihin' alustoihin.

  Täällä on enimmäkseen vain vanhoja jääriä, jotka vielä muistaa, miten olennainen osa harrastusta oli nuohota Anttilan 10 euron dvd-laaria löytöjen toivossa.

  Onko käynyt mielessä, että olet ristiretkelläsi väärässä paikassa? Jos täällä kirjoittavia kiinnostaisi striimaus ja Discord, olisimme varmaan jaarittelemassa tuolla IO-techin Discordissa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2021
  xtn, latexii, WesleySnipes and 6 others like this.
 3. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Hyvä kysymys. Tiedän yhden suomenkielisen FB-ryhmän elokuville, jossa dvd on edelleen ihan relevantti ellei jopa rautaa, puolet keskustelun kohteena olevista leffoista on jotain abstrakteja 70-80 -lukujen teoksia joista en ole kuullut ja joista ei sinirauskuja tai välttämättä edes suomi-DVD:tä löydy. :D
   
 4. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Jos kerta olette muka niin vanhoja jääriä niin miten ette ole Videospacen ja vastaavien jäseniä sitten... siellä kerätään VHS / Laser Disc lähtien, noin 20,000 ihmisen verkosto. YouTube, Discord, leffatietokanta, LIVE, jne.

  Toiseksi olen itse kokenut että täällä paljonkin digi-leffojen ystäviä ja muutenkin aktiivinen meininki. Apple on jättiläinen mitä tulee digi, softa ja laite puoleen.
   
 5. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 743
  Saadut tykkäykset:
  738
  Kyllähän varmaan moni meistä onkin. Mutta välttämättä roskaelokuva tai VHS-narut ei ole kaikkien se juttu.

  Plazalla on "aina" esitystekniikka ollut korkealla kiinnostuksissa, lähes puolet, ellei enemmänkin harrastuksesta. Sisällöstäkin on toki paljon keskusteltu.

  Olisi tosi kiva nähdä taas enemmän kotiteatteriprojekteja ym. tinkimätöntä harrastamista.

  Ehkä sisällöstä ja riittävästä tekniikastakin on tullut jo liian arkipäiväistä?
   
 6. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 816
  Saadut tykkäykset:
  301
  Vähän jännä näkökulma tämä, että pitää oikein pohtimalla pohtia, että miksi joku tykkäisi striimauspalveluista. Minusta taas on enemmän pohdittavaa siinä, että joku tykkää fyysisestä mediasta edelleen. ;)

  En nyt muista, että onko näitä listailtu, mutta itse profiloisin eri käyttäjätyypit tällä tavoin:
  Fyysisen median käyttäjät:
  - Pitävät fyysisestä keräilystä
  - Haluavat katsoa samoja leffoja/sarjoja vielä vuosienkin jälkeen yhä uudestaan ja uudestaan
  - Voi olla kiinnostuksen kohteita, jotka eivät ole mainstreamia (ei saatavilla striimauspalveluissa)
  - Osa on tinkimättömän kuvan- ja äänenlaadun kannattajia (UHD Blu-ray)

  Striimauspalveluiden käyttäjät:
  - Arvostavat käytön helppoutta
  - Ei ole pakottavaa tarvetta saada katsoa juuri tiettyä elokuvaa tai sarjaa juuri tiettynä hetkenä, voi katsella mitä kiinnostavaa sattuu tulemaan vastaan (koskee erityisesti kuukausimaksullisia palveluita)
  - Laaja helposti saatava valikoima miellyttää
  - Vaihtavat usein tilausta palvelusta toiseen, jos yksi palvelu on "koluttu tyhjäksi" tai toiseen on tullut kiinnostavaa katsottavaa

  Itse olen alkanut kokea aika tympeäksi nettikauppojen levylaarien koluamisen. Halvalla saa yleensä vain kuraa, ja hyvät leffat ovat UHD Blu-ray -muodossa edelleen kalliita. Paljon matalampi henkinen kynnys on maksaa 10-15 euroa kuussa striimauspalvelusta, jota sitten katsoo kuukauden aikana aika monta tuntia, varsinkin jos tykkää erityisesti sarjoista.

  Kuukausimaksullisten striimauspalveluiden heikko kohta ovat leffat, eli ykkösluokan leffoja on niukasti, ja jos niitä onkin, niin ne vain käväisevät palvelussa (erityisesti Netflixissä näin).
   
 7. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  364
  Saadut tykkäykset:
  51
  Itse harrastin sarjoja monta vuotta sen jälkeen kun striimauspalvelut tuli. Sitten alkoi iskea ähky ja harmitti kun moni sarja meni huonoksi loppua kohden. Sitten myös Netflixin ’woke’-tuotanto ei kiinnosta yhtään. HBO:n kuvanlaatu on surkea, kuten useimpien muidenkin palvelujen. Lisäksi tuli korona ja internetkaistan kuristukset.

  Tämän kaiken seurauksena tuli palattua itselle tärkeiden elokuvien pariin ja hankittua niitä 4K-kiekkoina. Yhdestäkään levystä en tosin ole tainnut yli 13€ maksaa, jos ei Sormus-trilogiaa mietitä. Ja Applen 4K-leffat vitosella on mun mielestä kans aika hyvä diili, että siinä kohtaa jo tuntuu ettei fyysistä kiekkoa ole mieltä hommata.
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Striimauspalveluista taisi jo toinen ketjukin olla, mutta eiköhän tämä kysymys tähänkin sovi.

  Mietin tuota striimipalveluiden rahastusta. Osa palveluista on kuukausihintaisia, jolla saa kaiken tarjonnan. Esim. Netflix. Osa sitten kuukausihintaisia, jolla ei kuitenkaan saa kaikkea tarjontaa, vaan esim. uutuuksista joutuu maksamaan erikseen. Esim ViaPlay.

  Mihin kategoriaan tuo Apple Tv menee? Kyse on siis fyysisestä laitteesta? Onko siinä myös samassa palvelu?
  Voisitteko avata tuota hieman? Huomasin nimittäin, että uusi Apple Tv -laite on tulossa ja mielenkiinto hieman heräsi.

  Samalla mietin myös sitä, että osaako mikään striimilaite tehdä vaikka 48 fps interpolointia kuvalle kuin kuvalle? Eli esimerkiksi Netflixille?
  Tai onkos noissa laitteissa (esim. tuo Apple Tv) edes mitään interpolointijuttuja?
  HTPC:llä ilmeisesti voisi tehdä kaiken, mutta ei jaksa alkaa säätämään.

  Tuo sinulla jäi syylistauksista kokonaan pois. Eli omistan mielelläni fyysisen median elokuvasta, jonka haluan pitää itselläni, koska ei voi olla varma, että onko leffa enää saatavilla striimipalveluista. Tietenkin kuvanlaadulliset asiat yms. painavat myös, mutta 4K HDR / Dolby Vision -kuvaan olen striimipalveluissa ollut tyytyväinen. Mutta tuo elokuvien saatavuus - tai sen puute - on ihan peestä. Hyvänä esimerkkinä käyköön Birdman, joka oli Netflixissä, josta sen katselin ja kun vaimokin halusin sen katsella vähän myöhemmin, niin ajattelin, että mikäs siinä, katsotaan pois, kun hyvä leffa on. Popparit ja limut oli jo valmiina ja rupesin leffaa etsimään, niin mitäs vielä, eipä ollut enää Netflixissä. Muutama ärräpää pääsi ja piti sitten vuokrata tuo Telian leffakaupasta. Vähän rupesi kyrpimään ja mietin, että laitanko laskun Netflixille.

  Eli vaikka nuo palvelut hyviä ovatkin, niin mikään palvelu ei voi taata sitä, että joku elokuva on heillä vielä jonkin ajan päästä. Vaikka olisit sen "ostanut" Apple Tv:stä, niin tuostahan on Applekin virallisesti sanonut, että oma ei ole eikä ikuinen.
  Fyysinen media vielä toistaiseksi suht ikuinen, jos vain sen säilyttää hyvin ja soittimen pitää toimivana.

  Anna jo olla, jookos. :)
   
 9. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Huh huijaa taas... tätä ketjua lukiessa verrattuna IO-techin foorumi huomaa ajautuneensa sen 10-20 vuotta taaksepäin. Kun toisella foorumilla ollaan jo vakikäyttäjiä on täällä huolenaiheena se että Apple jotenkin maagisesti taas kerran, on poistanut / taikka poistamassa ihmisten ostamaa digitaalista sisältöä.

  Täällä tuntuu olevan Netflix-striimi ja Apple TV 4K fyysinen laite striimi samalla tasolla. Ja sanon tuhannennen kerran, se fyysinen piuha, verkkopiuha, 0,5 metriä jotta saadan täysin häiriötöntä kuvaa irti. Ja juu kunnon netti. Birdman löytyy kalliiseen 10 € hintaan ja HD kuvalla. Birdman + The Revenant (15 €). Birdman + Black Swan + Shape of Water (15 €).

  Netflix on varmaan sarjoille oikein hyvä alusta, mutta ei todellakaan elokuville. Palvelun kuvanlaatu on hyvin vaihteleva ja se että sisältö muuttuu koko ajan. Itse ostan elokuvat ja laitan siihen useamman tonnin. Osa kituu kuukausimaksuisten palveluiden varassa. Fiksuinta on hankkia molemmat, toinen sarjoille, toinen omaa leffakirjastoa varten.

  Jos et halua ostaa Birdmania niin olisitte voineet sen vuokrata 4 € hinnalla. Mukana Suomi-tekstit kuten lähes 99 % Applen leffoista. Maksaminen on nopeaa, leffaa pääsee heti katsomaan. Suosin fyysisiä piuhoja, HDMI / verkkopiuha 0,5 metriä kummatkin. Hyvä netti 50-200 megaa nopeus. Apple TV 4K fyysinen laite ja siinä asetukset kunnossa. Mitään kummallisuuksia ei tarvitse testata, katsotaan vain onko Dolby Vision HDR kunnossa ja että laite päivitetty uusimpaan versioon.

  Elokuva valikoima ei ole samaa luokkaa kuin 4K kiekoissa, MUTTA on sitä valikoimaa paljon, esim. nyt kaikki SW-elokuvat + Spin-Offit 5-6 € / kpl, kaikilla herkuilla:

  - 4K Dolby Vision HDR
  - Dolby Atmos ääniraita
  - Suomi tekstit
  - Ekstrat

  Eikä leffasi ole katoamassa yhtään mihinkään. Tuon keskustelun voisi jo unohtaa pikku hiljaa. Kyse on ollut ihmisistä jotka muuttavat maasta toiseen ja heidän sisältönsä on muuttunut. Tästä käydään juuri parhaillaan oikeudenkäyntiä eli joutuuko Apple muuttamaan tuon asian.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  No, jos olisi tuona iltana halunnut Birdmanin Apple Tv:n kautta, niin en olisi leffaa päässyt edes katsomaan, koska ko. laitetta en omista.
  Toki, jos se olisi ollut käytettävissä, niin tilanne olisi eri.

  Ymmärrän kyllä, että Apple Tv on eri asia kuin Netflix. Mutta kommenttini koskikin Netflixiä.

  Ja kyllä minä vain fyysisenä levynä edelleen hankin ne, mitkä haluan satavarmasti säilyttää. Eli esimerkiksi juuri nuo SW:t löytyy hyllystä UHD-kiekkoina.

  En tiedä minkä ikäinen olet, mutta itse olen historian saatossa huomannut sen, että monet palvelut, kaupat, sivustot, nettipelit ja mitkä vain, mitä on kuviteltu ikuisiksi, ovatkin yhtäkkiä suljettu.
  Toki Apple Tv:llä nyt menee hyvin, mutta se on osa Apple-konsernia. Kun ikää on itselle kuitenkin kertynyt jo useampi vuosikymmen, niin on oppinut sen, että mikään ei ole ikuista. Apple on jo kerran ollut iso firma ja sitten kuitenkin vetänyt kyykkään, josta kuitenkin nousi. Nokia oli maailman suurin matkapuhelinvalmistaja isolla marginaalilla ja veti itsensä hirteen.
  Nuori ihminen ajattelee asioita ehkä max. viiden vuoden päähän. Hieman vanhemmat saattavat ajatella 10-20 vuoden päähän.
  Sinä et voi - eikä kukaan muukaan - taata sitä, että jos ostaa digitaalista sisältöä, että se olisi katsottavissa vielä 20 vuoden päästä.Itse asiassa itse en usko, että jos nyt ostat jonkun leffan Apple Tv:stä, että voisit katsoa sitä vielä 20 vuoden päästä. Paljostako lyödään vetoa? :D

  Ja nyt kysyt, että kuka katsoo 20 vuoden päästä UHD-levyjä. Noh, DVD on formaattina 24 vuotta vanha ja sitä ja ostetaan ja katsotaan edelleen. Tavallinen bluray on 14 vuotta vanha ja edelleen oikein mainio. Ja UHD on sekin jo 5 vuotta vanha.

  Ja en oikein näe siinä mitään väärää myöskään, että on jo vanhempi ihminen ja ajattelee vanhemman ihmisen tavoin. Nuoret elävät enemmän hetkessä ja heillä ei välttämättä ole pitkän ajan perspektiiviä asioihin. En jaksaisi lähteä taas vääntämään kättä siitä, että onko striimit tai Apple tv tai fyysinen media paras. Jokaiselle on varmasti se oma paras vaihtoehto. Eli jos sinäkin voisit vähän ottaa askelta taakse päin siinä, miten paljon haukut fyysistä mediaa ja meitä vanhoja patuja ja hehkutat Apple tv:tä? Ja jos vaikka vastaisit vanhan patun kysymykseen siitä, onko Apple tv:ssä interpolointia? :)

  Ja toisaalta nyt lähdit vähän väärille raiteille tuossa. Itse asiassa itse kysin, että jos joku selventäisi minulle tuota Apple Tv asiaa, koska se kiinnostaa. Ihan hyvin voisin sieltä ostaa leffoja, jos ne hyvällä laadulla saa. Mutta tuskin ostaisin vaikka Hohtoa sieltä sitä varten, että 20 vuoden päästä eläkkeelläkin voi sitä katsoa. Fyysisen UHD-levyn voisin jopa ostaakin.
  Mutta varmasti tuo olisi hyvä palvelu siihen, että saa uusia leffoja suht edullisesti ja nopeasti ostettua ja vielä hyvällä laadulla. Enkä siltä muuta kaipaisikaan tai odottaisikaan. Paitsi sen interpoloinnin, kiitos! :)
   
  Matti Virtanen tykkää tästä.
 11. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  961
  Saadut tykkäykset:
  243
  Applella on 2 eri palvelua, laite ja ohjelmisto, joten sekavaa. Selvennän tässä:
  - iTunes on kuukausimaksuton palvelu, josta voi ostaa tai vuokrata suoratoistoelokuvia
  - Apple TV+ on kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu kuten Netflix. Hinta on luokkaa 5 €/kk, mutta tarjonta on todella suppea. Uuden Apple laitteen mukana saa vuoden Apple TV+ tilauksen (en usko että juuri kukaan maksaa tästä palvelusta kuukausimaksua, kun tarjonta on niin suppea). Tässä palvelussa For all Mandkind on hyvä sarja, 2 kautta tullut!
  - Apple TV 4K on fyysinen suoratoistolaite iTunes elokuville, Apple TV+ palvelulle ja muille suoratoistopalveluille kuten Netflix, HBO Nordic, Disney+ jne.
  - AppleTV on sovellus, joka on Applen laitteissa (puhelimet, pädit) ja tietyissä uusissa televisioissa samaan tarkoitukseen kuin erillinen Apple TV 4K laite
   
  nepa tykkää tästä.
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Kiitos ja kumarrus!

  Tuostapa tulikin mieleen, että taisi Apple TV+ tulla jonkun kylkäisenä ja kerran olen vain sinne kirjautunut enkä mitään katsonut. Olin jo ehtinyt unohtaa koko asian.

  Eroaako Apple Tv:n käyttö tai laatu tai mikään muu esimerkiksi televisioiden integroiduista applikaatioista?

  Ilmeisesti iTunes on kuitenkin saatavilla myös tv-applikaationa? En nyt voi omasta LG:stä käydä tarkistamassa, kun sitä katsotaan.

  Mikä hyöty tuosta Apple Tv -laitteesta sitten on?

  Onkos iTunesin sisällössä miten suomenkielisiä tekstityksiä?
   
 13. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  961
  Saadut tykkäykset:
  243
  Lähtökohtaisesti kaikki Suomen iTunes elokuvakaupassa ja Apple TV+ palvelussa oleva sisältö on tarjolla suomeksi tekstitettynä. Joitain poikkeuksia varmaankin löytyy.

  Kyllä, Apple TV sovelluksella voi vuokrata myös iTunes elokuvia.

  Apple TV 4K laitteesta on hyötyä vain, jos ei ole Apple TV sovellusta telkussa valmiiksi. En usko, että kuvanlaadussa on mitään merkittävää eroa (vaikka eräs foorumilainen näin väittääkin ilman mitään todisteita).
   
  Reaper ja nepa tykkäävät tästä.
 14. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 816
  Saadut tykkäykset:
  301
  Itse näkisin, että hyötynä on myös se, että kyseessä on laadukas laite kaikenlaisten striimauspalveluiden käyttöön. Telkkareissa nuo smart tv -jutut tuntuvat olevan vähän välttämätön paha, ja ennen pitkää alkaa tippua sovelluksia tuen piiristä. Jos omasta Samsung-telkusta alkaa tippua pois oleellisia softia pois, niin hommaan kyllä varmaan Apple TV:n. Vielä ei ole vajaan kolmen vuoden aikana tullut ongelmia, mutta en ihmettele, jos parin vuoden päästä tapahtuu jo jotain.

  Asia erikseen on tietysti videotykkikäyttö, kun niissä ei alun perinkään ole mitään smart tv -ominaisuuksia.
   
  nepa tykkää tästä.
 15. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Apple TV sovellus on oikein laadukas. Hifistit sitten hommaavat fyysisen Apple TV 4K laitteen koska laitteen prosessori ja laatu ylipäätään. Edelleen nuo 0,5 metrin piuhat kova juttu. HDMI ja verkkopiuha.
   
 16. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 996
  Saadut tykkäykset:
  490
  Mut kelaa.. joillain on jopa 20cm piuhoja. On muuten häiriötön kuva !!11. sit on myös 26ghz 1000mbsp nettejä.
   
  kimbyyri ja jtvirtanen tykkäävät tästä.
 17. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Oma kokemukseni on että kun piuhalla niin kuva nousee korkeammalle tasolle. Eli ei pienintäkään virhettä kun videota ja audiota pusketaan joltain pannulta ties mistä usa:sta.

  Lisäksi mielestäni Apple TV sovellus esim. LG:n OLED tv:ssä ei yllä samalle tasolle. On kuitenkin erittäin korkeaa laatua.

  Testaa ääniraita: Ready Player One
  Kuva: Blade Runner 2049, Tenet, uusin Justice League

  Tuo taso hyvin lähellä referenssitason UHD-soitinta.
   
 18. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  225
  Noista sovellusten ja laitteiden happanemisesta. Oli jonkunlainen kutina, että BD-soittimeni Sony BD-S790 (vuosimallia 2012) Netflix saattaisi edelleen toimia. Piti äsken ihan kokeilla, ja toimiihan se :eek:

  No se onkin varmaan ainoa nettisovellus mikä tuossa enää toimii, ja on sen verta hidas että ei ole tullut käytettyä vuosiin.
   
  nepa tykkää tästä.
 19. wizzyvesi

  wizzyvesi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.05.2015
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä tuntuu unohtuvan se että Dolby Atmos ei ole ääniformaatti, se on vain metadataa olemassa olevian ääniformaattien päällä.

  Apple TV antaa ulos vain Dolby Digital Plussaa ja Dolby Digitalia.
  Plussan päällä onnistuu Dolby Atmos metadatan tuonti.
  Sama tilanne muissakin streaming palveluissa.

  Mutta esim. UHD levyillä on Dolby TrueHD (lossless) ja sen päällä mahdollinen Dolby Atmos.
  Puhumattakaan DTS-Master HD:sta tai DTS:X joita ei myöskään löydy streaming palveluista.

  Joten pöhköä sanoa että Apple TV + Dolby Atmos olisi se ykkösjuttu koska jo speksien mukaan UHD levy menee edelle.
  Myöskin kuvan bitraten osalta. Eron huomaa jo käytännössä omassakin leffahuoneessa vaikka ei kummoinen ole.

  Verkkokaapelista pitää mainita sen verran että tuolla pituudella ei ole merkitystä(kunhan pysyy speksien rajoissa, 100m) ja yhtä hyvin se voi olla WLAN jos vain kaistaa riittää :)

  Mitä itse topicciin.
  Arvostan fyysistä mediaa enempi. Laatu on parempi sekä fiilis kun levyä valitsee hyllystä, kansilehtien lueskelu ja levyn laittaminen soittimeen :) Näin toimin myös edelleen musiikin kanssa. Vähän vertautuu rituaalina kun puulämmitteisen saunan laittaa tulille :)
  Plus kaikki muut muiden mainitsemat syyt.

  Ymmärrän digitaalisen kuluttajan myös. Löytyy itseltäkin Netflix ja HBO Max tällä hetkellä. Ja harmittaa lukea uutisia missä uhkaavat lopettaa fyysiset mediat jne. Mutta se on tulevaisuutta :)

  Eli molemmille löytyy puolesta puhujansa, mutta vielä ei ole digitaalinen mennyt fyysisen ohitse.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2021
 20. odex

  odex Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.03.2002
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sama asia hoituu myös Chromecast with Google TV laitteella, johon tuli vähän aikaa sitten myös tuo Apple TV sovellus. Sillä hoituu myös kaikki muut striimaustarpeet ja google luultavasti ylläpitää sen toimintaa jatkossakin huomattavasti paremmin kuin tv valmistajat omia alustojaan. Google assistant toimii myös, joten hakuja pystyy tekemään puhumalla kaukosäätimelle. Hintakin on miellyttävämpi. Itsellä tuo käytössä juurikin tykin kanssa.

  Olen myös ostellut nyt tuolta Applen kaupasta leffoja kun halvalla saa. Saisi vaan Apple tuodan tuon ohjelmansa kaikkiin android laitteisiin.