Onko digitaalinen mennyt fyysisen ohi?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana testudo80, 09.04.2021.

 1. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 334
  Saadut tykkäykset:
  197
  Muoviroska4k-laitteella voi myös kuunnella monikanavaista musiikkia, joka on ihan siihen tarkoitukseen miksattu. En tiedä voiko muoviroska-appletv4k-laitteella tehdä samaa, mutta suosittelen kokeilemaan.
  Voi muuttaa musiikinkuuntelukokemuksen aivan uusin sfääreihin.

  Ja ei. Ei tarvitse tosiaan missään käydä kuuntelemassa, kun kotona on jo tarvittavat laitteet.
   
 2. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Jos teillä on Apple TV 4K yhdistettynä Dolby Atmos niin olisi kyllä kiinnostava nähdä kuvia ja kuulla omia kokemuksianne. Paljon puhutaan nyt striimaus kuvasta mutta ääni puoli on ihan yhtä tärkeä. 50/50
   
 3. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  960
  Saadut tykkäykset:
  243
  Ei ole järkeä.
   
 4. tmtm

  tmtm Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2008
  Viestejä:
  303
  Saadut tykkäykset:
  34
  On joo 7.4.2, Applen laatikko ja UHD-soitin. Atmos on tosi kiva, mutta en varauksetta suosittele. Ne kattokaiuttimet tuo loppujen lopuksi aika vähän lisää leffanautintoon. Saman rahan kun sijoittaa vaikka parempaan telkkariin tai tykkiin tai vaikka niihin leffoihin, niin saa enemmän irti. Ja kyllä häviötön Atmos häviöllisen voittaa.
   
 5. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 250
  Saadut tykkäykset:
  347
  Saa sen Atmoksen ilman omenaakin, itseasiassa aika monella taitaa olla ja kunnon kajareita ja vahvistimia (joita ei omenalta saa) tarvitaan niissäkin...

  T: Vesku
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  No niinhän se onkin. Avaruudessa kukaan ei kuule Atmostasi.

  Asiasta kukkaruukkuun.

  Striimipalveluissahan voisi tuota paskaa 24 Hz frameratea kiertää siten, että vedettäisiin leffat jonkin superhyperalgoritmin läpi, joka muuntaisi ne vaikka 60 Hz framerateen. Ei haittaa, vaikka algoritmi olisi hidas, koska tuota ei realiajassa tarvitse tehdä, vaan se tallennettaisiin ihan omana versiona leffasta. Tai sitten striimauksen yhteydessä tehtäisiin realiajassa tuo muutos. Laskentatehoa palvelimiin saisi näppärästi tuollaiseen.

  Sitten voisi meille Kauniiden ja rohkeiden ystäville laittaa tuon 60 Hz:n version tarjolle eikä tarvitsisi telkun omaa algoritmia käyttää tai nykivää kuvaa katsoa. Puristit voisivat edelleen katsoa alkuperäistä versiota ja miettiä, että mitähän ruudulla nyt tapahtuu.
   
 7. tmtm

  tmtm Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2008
  Viestejä:
  303
  Saadut tykkäykset:
  34
  Ei todellakaan kiitos! Ei ihan sama asia, mutta koko ajan yhä useampi Netflix-sovellus tukee vain 60 FPS ja oli joskus uutinenkin, että Netflix aikoisi luopua 24p-tuesta, koska katsojat ei tykkää, kun telkkari pimenee sekunniksi, kun kuvataajuus vaihtuu.
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Puolivakavissani tuon vain esitin. :) Toki haluan leffat siinä muodossa kuin ne on tarkoitettu.
  Mutta kyllä mieluummin otan hyvin tehdyn muunnoksen kuin alkuperäisen fps:n. :) Mutta vain, jos alkuperäinenkin on saatavilla.
   
 9. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 996
  Saadut tykkäykset:
  490
  HTPC käyttöön ja katsot streamit MPC-HC :llä jossa tägätty 50/60 videomode ;)
   
  nepa tykkää tästä.
 10. tmtm

  tmtm Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2008
  Viestejä:
  303
  Saadut tykkäykset:
  34
  Juu no olisihan se kyllä melkoinen ratkaisu moninkertaistaa kuvataajuus ja bittivirta hatusta revityillä frameilla, kun nytkin striimien laatu on mitä on.
   
  nepa tykkää tästä.
 11. Soni85

  Soni85 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  59
  No itseni ja omat mieltymykseni tuntien sekä kaikki tämän ketjun viestit lukeneena voin todeta, että mun kannalta nuo vaihtoehtosi eivät kylläkään vaikuta järkeviltä mulle. Kiitos toki kattavista vastauksistasi.

  Ensinnäkin tykkään hankkia leffoja, joilla oletan olevan useamman katselukerran arvoa mulle. En näe järkeväksi vuokrata leffaa yhdeksi vuorokaudeksi 5€:n hinnalla. Ylihintaista katselu-kertaan nähden. Jos olisi 2-3 €/vrk leffa-vuokraus, niin se vielä menisi. Aikoinaan Makuunista vuokrasin lähes poikkeuksetta niitä 2-3€/vrk leffoja.

  Vaihtoehtosi tulisivat mulle kalliimmaksi kuin nykyinen systeemini. Mun pitäisi kummassakin tapauksessa maksaa 100-120 € enemmän vuodessa nopeammasta netistä. Apple TV:n 4K -boksista pitäisi maksaa 200€ lisää. (Jahka mä saan edes ensin ostetuksi uuden tv:n). Sitten siellä Apple TV:ssä ne leffat ovat about saman hintaisia kuin discshopissa tai cdonissa blurayt, joita ostelen silloin tällöin. Blurayt maksavat siellä jotain 5-8€/kpl, osa on 20€/3kpl, osa 3€/kpl ja jotkin kalliimmat ovat yli 10€/kpl. Todennäköisesti myös 4K UHD-Bluray-leffat tulevat myöhemmin laskemaan samoihin hintaluokkiin.

  Tuosta ensimmäisen vaihtoehtosi TV:n mukana tulevasta AppleTV:n sovelluksesta kommentoitkin näköjään jo itsekin ytimekkäästi alla olevassa lainauksessa:
  Lisäksi täällä on kirjoiteltu, että tuolla AppleTV:n sovelluksessa kuvanlaatu olisi perus blurayta huonompaa kuvanlaatua sekä kuva saattaisi bufferoitua. Toki jos striimauspalveluista pitäisi valita, niin mieluummin hankkisin sitten AppleTV 4K:n kuin jonkun Netflixin, jossa pitäisi maksaa joka kuukausi kiinteä kuukausihinta ja taso siellä kuulemma saattaa monesti olla sitä sun tätä.

  Tässä alla olevassa postauksessa nepa on kiteyttänyt varsin hyvin pointin, jonka voin allekirjoittaa, jos sitten alat argumentoimaan, että ”kun AppleTV 4K on parempi kuin bluray...”
  Tähän kun täsmennetään vielä se, että kun mä tulen mahdollisesti hankkimaan seuraavaksi max 45-50” tuumasen TV:n, niin Bluray ja/tai 4K UHD bluray ovat mulle aivan erinomaisen laatuisia tuossa kokoluokassa. Myös Dolby True HD ja DTS Master Audio ovat olleet mulle erinomaisia. En kaipaa yhtään parempaa ääntä.

  Eli kiteytettynä: Kun Bluray ja DTS HD ovat se loistava taso mulle, niin en olisi valmis maksamaan yhtään enempää vielä hiukan paremmasta kuvasta ja äänestä. Jos samaan hintaan saan joskus 4K UHD-levyn, niin varmaan ostan semmoisen.

  Tästä tuli mieleen se taannoinen 2011-12 vuoden Elisa Viihteen? palvelun mainos, jossa Samuli Edelman siinä rinta rottingilla kehuskeli, että ”jos ulkona sataa vettä, niin minähän en mihinkään videovuokraamoon kävele, kun Elisa Viihteen avulla saan leffavuokraamon suoraan kotiini...”

  Joskus mietin, että olikohan nuo ElisaViihteen (tuo Edelmanin mainos), Netflixit ymv. taitekohtia kuluttajille kääntymisessä striimauspalveluihin... Itseäni huvittaa semmoinen tietynlainen liiallisen mukavuuden/helppouden tavoittelemisen trendi. Sitten kun jotain fyysisesti raskaampaa pitäisi tehdä, niin se on haastavampaa, kun on tavoitellut kaikessa sitä, ettei tarvitsisi tehdä mitään.

  Joka tapauksessa suurin osa kuluttajista, jotka käyttävät mieluummin striimauspalveluita kuin fyysisiä kiekkoja, eivät käytä niitä sen takia, että onko Apple TV:n 4K:ssa parempi kuvanlaatu tai äänet kuin blurayssa vai ei, vaan nimenomaan tuon helppouden ja nopeuden takia. Se kuluttajamassa ei niin paljoa ymmärrä eikä välitä siitä absoluuttisesta laadusta, äänestä, kuvasuhteista ym. ”kunhan jotain näkyy ruudun täydeltä helposti nopeilla klikkauksilla...”

  Itse taas tykkään elämän pienistä vastapainoiloista. Tykkäisin mieluummin kävellä hetken vaikka räntäsateessa videovuokraamoon/Anttilaan ja plärätä fyysisiä alennusleffoja, minkä ostaisi tai vuokraisi täksi illaksi kuin että klikkaisi kaiken diginä jostain digipalvelusta johonkin digikirjastoon. Ja kun kävelee ulkona säässä kuin säässä leffan kanssa himaan, on tehnyt ruoan valmiiksi, käy lämpimässä suihkussa, niin leffankin katsominen sohvalla syöden on antoisampaa.

  Tykkään myös hakea itse postini, käydä lenkillä ja treenata, tehdä itse ruoan ja laittaa jopa sen bluray-levyn siihen soittimeen, niinkin vaivalloista kuin se joillekin saattaa olla.

  Myös periaatesyistä haluan tukea mieluummin fyysistä formaattia. Digeily trendinä on menossa ihan överiksi ellei se ole jo sitä. Sekä ajoi konkkaan Anttilat ja Makuunit, vaikken itse niissä työskennellytkään. Bluray-leffat näyttävät myös hyvältä hyllyssä kuten kirjani ja lehteni. Tykkään myös lukea kirjoja ja lehtiä sekä sarjakuvalehtiä (mm. Lucky Luke) mieluummin fyysisinä kappaleina kuin diginä netistä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2021
  nepa, KILLPATRICK, Reddington and 4 others like this.
 12. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  960
  Saadut tykkäykset:
  243
  Ettei kellekään jää väärää kuvaa, niin korjattakoon että ainakin Applen iTunes-elokuvavuokraamossa vuokra-aika on 48 tuntia. Tyypillinen vuokrahinta on 3,99 €/2 vrk. Eilen katselin juuri Coneheads iTunes-vuokraamosta (omasta mielestä todella hyvä huumoripläjäys, mutta ei varmaankaan uppoa kaikille).

  Itselläni ei koskaan ollut Elisa Viihdettä. Muutaman työkaverin kokemuksen perusteella palvelu oli ainakin alkuaikoina erittäin buginen ja tarjonta suppea. En tiedä, ovatko sittemmin saaneet bugit korjattua ja laajennettua palvelutarjontaa.

  Itse katson nykyään pelkästään suoratoistoleffoja ja -sarjoja. Harrastan myös paljon liikuntaa. Ainakaan minulla syy suoratoistoon ei ole, että haluaisin vältellä fyysisesti raskasta tekemistä (ja jos videovuokraamossa käynti on jollekin fyysisesti raskasta, on yleiskunto liian heikko syystä tai toisesta).
   
 13. spaguman2

  spaguman2 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  290
  Saadut tykkäykset:
  55
  wowhd toivelistalla: Body Slam, Cool As Ice, Full Moon High, Amsterdamned, Guncrazy, Final Countdown 4k ja Stop or my mother will shoot vain viimeisin ostettavissa applelta eli ei aikaan vielä 105 euroa menee 4 ekaan. Mutta toisaalta mukava odottaa ja nähdä fyysisenä hyllyssä kun saapuu, jaksaa kyllä odottaa.
   
 14. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 996
  Saadut tykkäykset:
  490
  Paskahan tuo applen valikoima on jos jotain muuta on vailla kun perus hollywood mainstreamia..
   
  Burkitsville ja ISPF3.4 tykkäävät tästä.
 15. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Applen valikoimassa kaikki Resident Evil elokuvat, 5 € kpl. Kaikilla herkuilla. Myös animaatio vuodelta 2017. Boksi 30 € / 6 elokuvaa eli siinä ei ole alennusta.

  Tämä on digissä parasta, katsoin trailerin, luin juonen samalla kun pohdin ostopäätöstä, sitten klik ja 2 sekuntia olet elokuvassa. Kaikki tämä samassa palvelussa.
   
 16. terppa666

  terppa666 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  446
  Saadut tykkäykset:
  49
  Sitten vielä Woltilta ruoka suoraan suuhun ja hyvä olisi jos joku tulisi sen kierron jälkeen vielä tuseeraamaan pihalle...ai ettien että olis elämä heleppoo.
   
  Reddington ja Soni85 tykkäävät tästä.
 17. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Helppous on hyvä asia. Digitaalisuus mm. siksi niin suosittua että homma on nopeaa ja helppoa sekä edullista.
   
 18. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 611
  Saadut tykkäykset:
  282
  Fyysisenä saat nuo samaan hintaan, ellet halvemmallakin, ja kun huomaat iskeneesi kätesi paskaan, saat vielä myytyä ne pois ja hyvällä tuurilla ainakin puolet rahoistasi takaisin.

  Tämä on "muoviroskassa" parasta.
   
 19. jussi28

  jussi28 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2002
  Viestejä:
  944
  Saadut tykkäykset:
  26
  Sama peleissä ja musiikissa.
   
 20. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Ostin tuon ekan ja nyt heti perään kiinnostaa nähdä jatko-osa. Mielestäni erittäin viihdyttävä tuo Resident Evil ja tämähän on pelimaailmaan sijoittuva peli. Ei lainkaan pöllömpää. Näyttelijät ovat hyviä etenkin pääosa. Joskus ns. B-luokan elokuva voi olla kuitenkin erittäin kiinnostavaa seurattavaa. Kiinnostava tuo Umbrella korporaatio ja siihen liittyvät salaisuudet.

  2002 vuoden leffassa toki CGI aika naurettavaa, mutta toisaalta on kiinnostava katsoa juuri näitä kun näkee teknisen kehityksen samalla menevän kovaa vauhtia eteenpäin.