Onko BK electronics xls200 ylivertainen hintaluokassaan?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana ptt, 12.02.2007.

 1. tkorho

  tkorho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos subi ei pompi paikallaan ja sitä kautta "särise" runkoon, niin tuolla ei paljoa ole merkitystä. Bassoaalto menee kuitenkin itse minne se haluaa. Itse ottaisin noista kahdesta ensin silmää miellyttävämmän, ja sitten paksumman.

  Minulla lepää Monolith oman pakkauksensa vaahtomuovipalojen päällä, ja tällöin toki ei koko piikkijaloilla tee mitään - eikä niitä olekaan.

  EDIT:aini, minulla ei ole DF malli, joten se selittää hieman. Voi sinne muovijalkojen alle laittaa vielä mitä vain myös DF:ssä.
   
 2. choosy

  choosy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lueskelin nuita aiempia postauksia tuosta hurinasta jota on havaittu tässä BK XLS-200 subwooferissa. Onko tuo yleinen vika vai ominaisuus? Miten hyvin toimii auto on/off? Onko ollut ongelmia subin päällä pysymisen kanssa?
   
 3. Saleman

  Saleman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.04.2006
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei taida käsittääkseni Bk:n subeissa olla mitään auto on/off:ia, vaan perus on/off-namiska subin takana. Ts. ei pitäisi olla ongelmia subin päällä pysymisen kanssa. ;)
  Muihin kysymyksiin en ota kantaa, kun en ole päässyt Bk:n tuotteita hypistelemään.
   
 4. Himppe

  Himppe Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.08.2004
  Viestejä:
  725
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oma XLS200 ei hurise. Automaattista virrankatkaisua ei löydy, vaan on/off -keinukytkin. Kun kytkin on 'on' -asennossa, ei ole ollut mitään ongelmaa päällä pysymisen kanssa. ;)
   
 5. k2kian00

  k2kian00 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2006
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kyllä minkäänlaisia hurinoita ole esiintynyt täälläkään suunnalla, ollut päällä kohta vuoden päivät lähes yhtä soittoa :)
   
 6. choosy

  choosy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0

  Hyvä homma. Elikkä tuo hurina ongelma ei kuulu ominaisuuksiin:)
   
 7. roketti

  roketti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjens, nyt tarvis tosi nyyppä hieman apuja noiden säätöjen kans. Eli tänään sain tuollaisen bk:n xls200 subbarin, siis tuon joka puskee eteenpäin. Melko käsi kun olen näiden hifilaitteiden kanssa, enkä ammattitermistöä oikein hallitse, niin päätin kysäistä täältä. Vahvarina on sonyn str-dg910 7.1.kanavainen, jossa on kiinni kaksi tannoy f2 kaiutinta, omilla jalustoillaan tietenkin. Subbari on siis tuo bk. Paikka, jossa koko hoito lepää on olohuone, betonipunkkeri noin 20 neliöä.

  Eli vahvarista olen koittanut kahta säätöä, etukaiuttimet largena ja smallina ja kun kaikki on largena niin jotenkin kuulostaa paremmalta, (varmaan vahvarin säädöt päin sitä itseään)

  Kun siis tuolla vahvarin takana on noita namiskoita, niin mitenkäs ne olisi noin niin kuin jotenkuten optimaalisesti?

  1) Low level gain ilmeisesti siis säätää vain basson äänenvoimakkuutta?

  2) Missä asennossa tuo frequensy kannattaa olla?

  3) Sama kysymys tuosta phasesta? (mikä se on ja missä se pitää olla, 180?)

  4) Sitten tuo itse subin kytkentä vahvariin. Mulla on se kytketty tuolla low level input johdoilla vahvarin sub outiin. Vahvariini ilmeisesti saisi kait 4 subia kiinni jos oikein tuota olen ymmärtänyt. Mikä tuo high level input on ja pitäisikö olla mieluummin sillä yhdistetty vahvariin?

  Kiitos ja anteeksi tästä kysymysryppäästä, mutta olen tätä "huokeata" harrastusta vasta aloittelemassa, niin jostain on toki aloitettava.
   
 8. arkom

  arkom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2007
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaipaisin apuja ostikkoni kysymykseen. Miten tämä subi peleittäisi kyseistän kajareiden kanssa? Vai saisinko jostain muusta subista paremmin rahalle vastinetta B&W:n M1 -satelliittien kanssa...

  Siinäpä kysymys lyhykäisyydessään. Toivottavasti apuja löytyisi! :thumbsup:
   
 9. blobo

  blobo Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0
  miten mk2 versio eroaa "alkuperäisestä"? Ainakin marekin sivuilla mk2 maksaa 525e ja ilman mk2:sta 499e, joten kiinnostaisi tietää, mikä on ero.
   
 10. Teukka76

  Teukka76 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  2
  Siellä ilmeisesti BK:n hintojen päivitys menossa. Esim XLS300 699€->629€ kiitos punnan heikon kurssin.
   
 11. Svenson

  Svenson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2008
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kumpaas nyt suositellaan pääasiassa musiikille? XLS200 vai hifitalon X-3 setti? Olis vaan mahollisuus tehä MDF levystä läheisessä tehtaassa kotelo. Siel olis paineilmatoimiset teollisuuspuristimet ja yms. vehkeet että varmaan tulis laadukas. Tietääkseni X-3 setistä lähtee ihan pätevästi ääntä.
   
 12. J Sarnikorpi

  J Sarnikorpi Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2002
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos kaiken aikaa päällä oleva subbari närästää alitajuntaa, niin tässä vielä yksi ratkaisu:

  Löysin paikallisesta sähköliikkeestä "master-slave-jatkojohdon". Johdossa ensimmäinen paikka on varattu master-laitteelle. Kun master-laitteeseen kytketään virta, niin silloin virta kytkeytyy muihin pistorasioihin. Eli Master-laitteella on virtaa kaiken aikaa ja jatkojohto ilmeisesti "haistelee" master-laitteen virrankulutusta. Kun tietty raja ylittyy (raja säädettävissä), niin silloin kytkeytyy muihin pistokkeisiin virta. Joku yksinkertainen systeemi tuossa on, koska hinta oli muistaakseni kohtuu edullinen.

  Itselläni on siis vahvistin "master-laitteena". Kun vahvistin kytketään päälle, saa myös XLS200 virtaa.

  Ja siitä hurinasta vielä. Oman XLS200:n kaiutintasoiset liitännät ovat jotenkin turhan herkkiä. Jos signaalin kytkee näihin, niin sähköjohdot aiheuttavat selkeästi hurinan. (hurina voimistuu ja laskee jos signaalijohtoa liikuttaa lähemmäs/kauemmas virtajohdoista.) Ikävä kyllä vaikuttaa siltä, että myös subbarin oma virtajohto tulee tässä mielessä liian lähelle, koska hurinasta ei pääse eroon vaikka signaalijohdon veisi toiselta puolen huonetta... "Low-level" signaalilla ei ole ollut mitään ongelmia. En sitten tiedä onko kyseessä vika vai ominaisuus.
   
 13. japee

  japee Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.12.2004
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve!

  Nyt ollaan kahden vaiheilla subbari-hankinnassa, eli Chorus Vertigo XLS vai BK XLS200?
  Subbari tulisi 11m2 huoneeseen josta kolme seinää puurakenteisia ja yksi seinä tiilestä, käyttösuhde olisi 70/30 musiikki/leffa.

  Hintaeroahan noilla on parisen kymppiä Vertigon hyväksi, vahvistintehoissa taas 130W vs 200W BK:n hyväksi...
   
 14. Upii

  Upii Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä(kin) on ollut puhetta aika paljon. Jos et halua/pysty vertailemaan molempia kotonasi, niin Bk on parempi musiikilla ja vertigo leffoilla. Bk helpompi sjoittaa, Vertigo halvempi jne. Zipmanin mittausten mukaan ei tuosta Vertigosta sitä painetta niin paljoa enempi lähtenyt. Muistaakseni aika tasoissa olivat tietyillä taajuuksilla. Muutama db vertigon eduksi.
   
 15. Sengir

  Sengir Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2004
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  6
  Punnan heikon kurssin myötä olisi houkuttelevaa tilata suoraan valmistajalta, mutta se ei taida onnistua?

  Esim. XLS 200 282.85£ x 1,12 = n. 316,8e
  +ALV. = 386e
   
 16. Himppe

  Himppe Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.08.2004
  Viestejä:
  725
  Saadut tykkäykset:
  3
  Entäs rahtikulut ja tullimaksut?

  Veikkaanpa, että tilaaminen suoraan tehtaalta ei onnistu, kun kerran virallinen jakelukanava on olemassa.
   
 17. Fixie

  Fixie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.06.2008
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipähän tuosta mitään tulleja mene jos enkuista tilaa. Veikkaisin että kuluineen ja vatteineen hinnaksi tulisi noin 450e.
   
 18. Sengir

  Sengir Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2004
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  6
  Joo tulleja ei tosiaan tarvisi maksaa. Paitsi että BK Electronics ei tarjoa valkoisena tuota, FAIL
   
 19. MagicalSkyMan

  MagicalSkyMan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.06.2006
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  BK:lta asiasta kyselin jokin aika sitten ja eivät tosiaan myy Marekin ohi. Eikös tuossa hinnassa joku brittien 17,5% VAT ole jo valmiiksi mukana? Etusivun hinnaston mukaan £32,50 voisivat olla postikulut Suomeen, joten alta 400€ tuota periaatteessa saisi, jos vain myisivät.

  BK:n sivuilta löytyy linkki hollantilaiseen kauppaan, joka myy 425€ hintaan, mutta en tiedä postittaisivatko sieltä tänne. Suurin osa Euroopasta saakin sitten tilattua BK:lta suoraan 300-350€ hintaan posteineen, joten eipä kovin suurta iloa Marekin BK-edustuksesta ole meille suomalaisille.
   
 20. Desibelihertsi

  Desibelihertsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.10.2008
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin hiljattain tuon eteenpäin ampuvan mallin, ja kun pitää kättä kotelon päällä laitteen soidessa, voi havaita kotelon resonointia ainakin alimmilla taajuuksilla. Kotelon rakenne ja tuenta alkoi kiinnostaa siinä mielessä, josko jollain lisärimoituksella tai muulla tavalla saisi koteloa vieläkin elottomammaksi. Laite lepää tuollaisten SuperSpikesien päällä:
  http://www.mareks.fi/?p=productsMore&iProduct=78

  Avasin elementin ruuvit ja yritin varovasti nostaa sen ylös kapeakärkisellä pihdinkärjellä ruuvinreijästä nostamalla, mutta varovaisuutta ja kohtuullisuutta noudattamalla en saanut elementtiä ylös. Subbarien rakentelustakin on hiukan kokemusta, mutta en sillä kertaa viitsinyt alkaa taistella asian kanssa.

  Kysynkin nyt, että sattuisiko kenelläkään olemaan valokuvia subbarin sisältä, ja toisaalta, vinkkejä painavan elementin pois nostamiseksi asiallisesti ja mitään rikkomatta. Onko valmiina olemassa sellaista "koukkutyökalua", millä nostaminen sujuu? Miten se tehdään "oikeasti", tehtaalla, kun laite tulee vaikka huollettavaksi? Jos elementti ei olisi upotettu, ongelmaakaan ei olisi.

  Onko vahvistimella oma ilmatilansa, vai voisikohan sitä kautta jotenkin tuupata elementtiä takaa päin (ja pois heti mielestä tuhmat kaksimielisyydet!:D)?

  Jos kotelon saisi avatuksi, saisi laitetuksi lisätuentaa, mutta mitään suuria litramääriä tilavuudesta en haluaisi uhrata (tyyliin 5 litraa hiekkahartisia). Joku on kuitenkin suunnitellut kotelolle juuri tuon tilavuuden. Onko joku jo tehnyt mitä nyt suunnittelen, vai olenko ensimmäinen?

  Oma subbariyksilöni ei muuten hurise kun sisään menee linjatasoinen signaali, mutta kaiutintasoista en ole kokeillut. Töpseli on maadoitetussa rasiassa.