Onko 2CH harrastajia???

Keskustelu osiossa 'Yleistä kaksikanava-äänentoistosta' , aloittajana HesusNis, 09.10.2002.

 1. Vibatsu

  Vibatsu New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  688
  Saadut tykkäykset:
  1
  No nyt kun tämä threadi heräsin taas hetkeksi henkin niin mainittakoon, että uusi subbari tuli vihdoin hankittua. Argon2:n bassoon ulottuvuutta tuo nyt siis REL Strata III ja jakotaajuus on 38Hz on kohdalla. Subbari integroituu kuin trikoot painijan päälle enkä parempaa ole heti kaipaamassa. Jos joskus kuitenkin kaipaa lisää painetta niin toinen Strata III on aika varteenotettava vaihtoehto. :thumbsup:
   
 2. ExC

  ExC New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.01.2002
  Viestejä:
  1 206
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eli siis pienen ikuisuuden päästä, kun on taas rahaa.
  Vertaileppas nyt tarkemmin entiseen APoroon... käytätkö Strataa nyt musiikin kanssa myös?

  Ehditkö jo vahvistimen vaihtaa? Vai loppuiko muka tarve?
  Voisi kokeilla edullista Cambridge Audiota myös noitten hintavien vaihtoehtojen vierellä... No, tokkopa on A-Savossa kuunneltavaksi niitä.

  Hifikrugin Arcam FMJ A32 1360 eur tähtäimeen :rolleyes:
   
 3. torkkis

  torkkis Member

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos, on niitä kohta jo 8 vuotta kuunneltukin. Kertoo varmaan jotain asiakastyytyväisyydestä. :)
  Lähinnä mietin käytettyihin evidenceihin vaihtamista, jolloin introista voisi tehdä takakaiuttimet. Saman verran tilaa ne kuitenkin vie, kuin tavalliset jalustakaiuttimetkin. Refleksin tukkimalla saa aika lähelle seinääkin. Samalla keskikaiuttimesta voisi hankkiutua kokonaan eroon. Nyt keskellä ja takana on minimonitorit, leffoissa toimii, mutta sacd:llä, tai DTS-cd:llä (tai no niitä ei voi enää kuunnella) keskikaiuttin kytkeytyy nopeasti pois päältä.

  Jalustakaiuttimet ja subbari yhdistelmä houkuttaa myös, mutta siitä tulisi huomattavasti kalliimpi operaatio. Etenkin kun jossain muutossa tuli intron pianolakkaan pienet kolhut, jälleenmyyntiarvo tippui kummasti. :(
  Koksun ääneen tottumisen jälkeen sopivan mallin metsästyskin voi olla todellisen työn takana.

  Kuitenkaan operaatiolla ei ole vielä mitää kiirettä, kun pahin paranteluhalu saatiin jo hetkeksi tyydytytettyä. ;)
   
 4. HesusNis

  HesusNis Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itselläni on Revot edessä, CC-1 keskellä ja Introt takana. Pääsin kaverini luona kuuntelemaan Evidence MKII kerrostalossa, mutta niitä ei saanut soimaan, vaikka tukkikin refleksiputket...(basso jyräsi äänikuvan alleen). Oletko ajatellut subbarin hommaamista Introjen kaveriksi? Oma REL toimii ainakin Revojen kanssa hyvin! :thumbsup:
   
 5. Vibatsu

  Vibatsu New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  688
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä, pienen ikuisuuden päästä. :) onneksi se on hieman suhteellinen ajanjakso.

  Strata soi musiikin kanssa, silläpä minä sen käytännössä ostinkin. Joku voisi sanoa, että kyllä ilman subbariakin pärjää musiikin kanssa, mutta kummastihan tuo antaa lisäpotkua DT:n Mike Portnoyn tuplabasaareille ja kyllä kontrabassokin sai uutta puhtia. Audioprohon verrattaessa musiikin saralla voi vain sanoa, että kyseessä on kaksi aivan eri luokan subbaria. Audioprota en siis käyttänyt musiikilla, sillä se pilasi todellakin toiston. Tarkkuutta ei ollut alkuunsakaan ja toisto oli löysä; mm. tuplabasaari meni aivan puuroksi. Stratahan on siis 100W vahvistimella suljetussa kotelossa, joten hirveitä paineita ei siitä saa irti, mutta laatu korvaa määrän. Toisto on juuri sitä mitä hainkin eli kontrolloitu, kuiva, napakka ja alasulottuva. Muutaman leffankin ole tänä aikana ehtinyt katselemaan ja onhan niissäkin toisto aivan eri luokkaa. Esimerkiksi nyt ymmärrän miksi sanotaan, että LotR:FotR EE:n Council of Elrond -kohtaus paljastaa mikä on todellinen subbari. Tosin kyseisessä kohtauksessa subbarin sai myös aika äkkiä kyykkyyn nostamalla tasoja.

  Mitä tuohon vahvistinasiaan tulee, niin kyllä kaksikanavainen vahvistin on edelleen hakusessa ja silmäilyn alla. En kuitenkaan aio sijoittaa viimeisiä pennejäni tähän harrastukseen, joten ehkä kesätöiden jälkeen asia on ajankohtaisempi. Tuo Arcami kyllä olisi oiva peli, jos vaikka jostain käytettynä irtoaisi. :)
   
 6. torkkis

  torkkis Member

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Outoa, olisi kuvitellut, että evidencet saa soimaan kerrostalossakin pienellä sijoittelulla ja sitä bassojumpperia säätämällä.

  Subbari itseasiassa löytyy, mutta se on ns. projektimallia. 12" kappa perfect suljetussa kotelossa ja linkwizillä korjattuna. NAD 214 päätteenä. Introihin sovitus on vain aika hankalaa, kun ne toistavat todella alas. Ihan alimman rekisterin sijaan kaipaisi oikeastaan enemmän voimaa ja tarkkuutta yleiselle bassotasolle. Introt toimivat hyvin rauhallisella musiikilla, mutta nopeammassa paukkeessa alkaa basso hieman puuroutua.

  Subbari projekti pitäisi aloittaa alusta. Kotelosta pitäisi tehdä vielä tukevampi ja samalla viiluttaa. Lisäksi jakosuodin ei ole täysin stabiili. Pattereilla toimii hyvin, reguloidulla virtalähteellä noin tunnin. Alumiinikotelo voisi tietty auttaa asiaa, mutta mieluummin tekisi kokonaan uuden ja poistaisi turhan vaiheenkäännön ja 15hz subsonicin. Siksi siis isommat kaiuttimet kiinnostavat, pääsisi helpommalla.
   
 7. Blizzard2

  Blizzard2 New Member

  Liittynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse kyllä vannon 2 kanavan nimeen nykyään. Ensin ajattelin hankkia laadukkaan AV-vahvarin, 5 kaiutinta ja subbarin. Mutta koska stereojärjestelmiä niin kehuttiin hankin sitten ensin vain sellaisen ajatuksena laajentaa myöhemmin. Eli ostin Xenonit ja Arcamin FMJ A32, pääasiassa tuon processor loopin vuoksi ja satuin saamaan hyvän tarjouksen käytetystä. Äänilähteenä toimi vanha halpis DVD-soitin. Melko pian laajensin monikanavaiseksi hankkimalla HK507:n ja 2kpl Helium2:ia. Musiikinkuuntelu parani pikkasen koska nyt vedän nyt signaalin DVD-soittimesta digitaalisena AV:lle josta se tulee tape outeista integroituun. Huomattavasti parempi kuin 99euron DVD-soitin. Leffaäänet tulevat preoutista. En kuule pahemmin eroa preoutin ja tape outin välillä, mutta varmuuden vuoksi haluan äänen ulos mahdollisimman pian tuosta HK:sta. Mutta leffoilla tuo processor loop toimii erinnomaisesti.

  Tein vertailua käyttämällä Arcamin ja HK:n päätteitä ja ero oli aivan mieletön. Kun olin tottunut arcamiin niin HK kuulosti aivan aneemiselta. Olen todella vakuuttunut siitä että tuo A32:nen oli oikea veto. Musiikki toistuu niin paljon puhtaammin ja leffoissakin jaksaa paukuttaa paljon paremmin. Takakanavista tulee harmittavan vähän ääniä leffoissa eikä niissä nyt tunnu paljon äänellä olevan väliä joten ei ole yhtään haitannut vaikka päätteinä onkin vain HK:n päätteet. Välillä on käynyt mielessä HK:n myyminen pois ja Heliumien siirto kakkoshuoneeseen. Arcamissa kun on kätevästi kahdet kaiutinliittimet. Mutta taidan kuitenki säilyttää nuo tuossa, kun ei paljon käytettynä kuitenkaan saisi. Kyllähän se vähän piristää oikeanlaisia leffoja ja kakkoshuoneessa kuuntelen usein kuulokkeilla. On niin pieni koppi ilman mitään kalusteita seinillä että akustiikka tuskin loistaa.

  Mutta laitteiston parannus menee tästä lähtien musiikinkuuntelun ehdoilla. Tein kuukauden verran vertailua eri soittimilla ja äsken lähti tilaukseen Arcamin FMJ CD33 soitin. Vaikka täytyy sanoa että ero HK:iin äänilähteenä ei ole läheskään niin iso kuin ero päätteissä.

  Seuraavat kehitysideat ovat olleet kaapeleiden tarkistaminen. Saisiko muutaman sadan euron kaapeleilla eroa aikaiseksi? Jotkut väittävät että saa, itse suhtaudun skeptisesti mutta ainahan voin ottaa kotiin testiin ja muodostaa oman mielipiteeni. Etukanavien bi-amppaaminen Arcamin päätteellä voisi tuottaa parempaa ääntä, täytyy sitäkin testata. Ehkä bassotoistoakin voisi tutkia, auttaisiko subbari asiaa ja paljon siihen pitäisi satsata. Velodynen DD-sarja ainakin herätti kiinnostukseni.

  Tuo subbari tietty auttaisi leffapuoltakin, mutta muuten suurempi satsauksia siihen ei ole ollut ajatuksissa. Ehkä origo keskikaiuttimeksi voisi auttaa, mutta koska sille ei tulisi samaa päättettä niin pelottaa että se kuulostaa liian erillaiselta verrattuna etukaiuttimiin, täytyy sekin kuunnella. Tietysti tuo arcamin 3-kanavainen pääte biamppaukseen voisi olla ratkaisu, voisi ottaa kolmannen päätteen tuolle keskikaiuttimelle.

  Mutta joka tapauksessa, ennen ajattelin että leffat ovat niitä tärkeimpiä, mutta kun hankin kunnon äänentoiston huomasin kuuntelevan paljon enemmän musiikkia kuin ennen sitä ja siinä se äänenlaatu eniten tulee esiin.
   
 8. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Jokos olet tunkenut huoneen nurkkiin muutaman kuutiometrin vuorivillaa. Vuorivilla on halpaa verrattuna Velodyneen. Ja nurkkiin tungettuna saa parhaan hyödyn, koska siellä on ilmamassan liikenopeus ja esiintymä suurimmillaan, joten siellä ne kannattaa myös absorboidakin. Luulen ongelmiesi johtuvan bassojen liian suuresta jälkikaiunta-ajasta.
   
 9. jparvio

  jparvio New Member

  Liittynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmoittaudun 2ch harrastajaryhmään. N. 12 vuoden harrastus koki sivujuonteen monikanavaisuudessa, mutta taannoinen paluu kahteen kanavaan palautti elämykset ja elävyyden soundiin.

  Nykyinen kaiutinpari on Final 0.3, ESL hybridi, jonka imava ja tarkka äänikuva miellyttää. (Aiemmin kotona asustellut Magnepaneja, ProAcceja, Genesiksiä, Linnejä, Castleja, DIY:tä yms.)

  Vahvistus tapahtuu Adcom/Sphinx -kalustolla, ääni- ja kuvalähteenä toimii H/K:n DVD. Kuva heijastetaan tarvittaessa Sanyon PLV-Z1:llä perheen iloksi.

  kahden kanavan avulla on mahdollisuus loihtia todella hieno ja uskottava äänikenttä. Vastaavaan laatuun monikanavaisuudessa pitäisi upottaa huomattavasti enemmän.


  Jussi
   
 10. Fork

  Fork New Member

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yllättävän tasokasta keskustelua kaksikanavaisista, voisi melkeinpä sanoa parhaaksi suomenkieliseksi foorumiksi. Jostain syystä on jäänyt tämä huomaamatta aikaisemmin. Mutta itse asiaan siis.

  Omasta setistä löytyy Dynaudion contour 1.1 purkit. Vahvistimeksi sain juuri ostettua Marantzin pm-17 mkII. Jos joku tuota vahvistinta havittelee niin voisin antaa vinkkiä, että saksasta tuota saa tilattua huomattavasti halvemmalla. 1310 euroa teki posteineen hifi-regleristä, kun suomessa ovh on 1990e (tokihan tuosta parisataa saisi tingittyä pois). Aika kovaa hintakehitystä tuon laitteen kanssa on tapahtunut, 2001 hifilehden testissä hinnaksi vielä ilmoitettiin 8800 mk luokkaa, en muista ihan tarkkaa summaa.
  Tuon marantzin saa kytkettyä myös päätevahvistimeksi. Tarkoitus on pistää se ajamaan kotiteatterin etukanavia sitten joskus kun pääsee isompaan kämppään ja ylimääräistä rahaa löytyy.

  Äänilähteenä toimii tällähetkellä joku sonyn dvd ja tietokoneelta soittelen terratecin dmx 6fire kortilla.
   
 11. DIAR

  DIAR Ugh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 206
  Saadut tykkäykset:
  9
  PM-17mk2 vahvistinta on päivitetty testin jälkeen ja samalla hintaa on nostettu. Kyseessä ei siis ole tismalleen sama vahvistin.
   
 12. HesusNis

  HesusNis Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joku Sonyn DVD???! Suosittelen jonkun laadukkaan CD-soittimen ostoa, niin saat muutoin laadukkasta vehkeistäsi kaiken irti! Hyvä alku olisi vaikka viime hifi-lehdessä testattu Cambridge Audion CD, tai Arcamin Diva-sarjan 73 malli. Hinnat n.400-650€. :thumbsup: Huomaat kyllä eron!
   
 13. simbahh

  simbahh New Member

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  285
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täältä ääni CA:n soittimelle. Täytyy sanoa, että ero vanhaan DVD-pyörittimeen on.......... no, SUURI! Kannattaa kokeilla, ehdottomasti.

  Vaffena toimii Marantzin SR7300. Vaikka AV-vahvistin onkin, niin mielestäni suoriutuu hyvin myös 2ch tavaralla. Ainahan AV-vahvistin on kompromissiratkaisu, mutta ei yhtään hassumpi sellainen....
   
 14. torkkis

  torkkis Member

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse lähtisin melkein käytettyä CD:tä etsimään, inhimilliseen hintaan alkaa saada mukavan järeätä tavaraa. Kyllä sen soittimen vaikutuksen huomaa, aikaan vanha halpamallin sony vaihtui 6000OSE Marantziin. Takaisin ei ollut paluuta, vaikka virheensietokyky oli huonompi ja levy nirsoili joidenkin poltettujen & kopiosuojattujen levyjen kanssa. Esimerkiksi Scarlets walk kiekko soi suoraan soitettuna täydellisesti, kappaleita vaihdellessa saattaa tulla error ruutuun.

  Toisena soittimena on QS900 Sony. On niitä rinnakkain tullut vertailtua, mutta joku Marantzin soundissa viehättää sonyä enemmän. Sen verran hyvä sonykin on, että jos joku kiekko kieltäytyy totaalisesti yhteistyöstä Marantzin kanssa, niin kyllä sen Sonyyn voi laittaa ilman, että kuunnellessa tekee mieli hakata päätä sohvapöytään. :)
   
 15. torkkis

  torkkis Member

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten muuten nuo Dynaudiot ovat soineet? Ystävä osti aikanaan samanlaiset, niiden kuuntelu oli alussa perin mielenkiintoista. Välistä soivat oikein mukavasti, sitten basso hautasi kaikki alleen ja taas ääni avautui & stereokuva löytyi.. Ilmeisesti sisäänajautuminen kesti todella kauan, kun kaiuttimen paikkoja ei vaihdettu kuuntelusetin aikana ja vahvistinkin oli sama. Nuo äänen muutokset olivat siis eri päivinä, ei samassa kuuntelusessiossa.
  Nykyään niitä kuuntelee jo ihan mielellään, eikä tarvitse enää nopalla arpoa kuuntelupäivää. :)
   
 16. DIAR

  DIAR Ugh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 206
  Saadut tykkäykset:
  9
  Voisin kuvitella, että CA:n Azur cd-soitin jakaa mielipiteitä. Kuuntelin vähän aikaa sitten ensin Densenin Beat B-400xs soitinta ja sen jälkeen Azuria. Densen oli sata kertaa dynaamisempi ja tarkempi ja ensin Azur vaikutti todella lattealta Densenin jälkeen (bassotoistot olivat myös täysin erilaisia). Jonkin aikaa kuunneltuani totesin Azurin kuitenkin musikaalisemmaksi ja miellyttävämmäksi. Eli jos haluaa räväkän, dynaamisen soittopelin, Azur ei ehkä miellytä.

  Jos hakee musikaalista ja helposti kuunneltavaa hyväsoundista cd-soitinta, niin Azur on kyllä loistava vaihtoehto.

  Edit: Azurissa oli muuten tietyllä tavalla putkisoundi. Lauluäänissä oli oikein mukavaa mehevyyttä.
   
 17. Fork

  Fork New Member

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en kyllä huomannut suurempia eroja päivien välillä. =)
  Mielestäni nuo ovat bassojen suhteen hyvin maltilliset, toimivat pienemässäkin huoneessa. Tietysti refleksiputket voi tukkia, jos siltä tuntuu. Mulla oli noi aluksi "monitori"-sijoituksessa pöydällä, eikä ne siinä kyllä toimineet ollenkaan. Laitoin ne suosiolla tolppien päälle ja kunnon kuuntelukolmioon niin ääni alkoi olemaan oikein nautittavaa. Nyt pitää vaan koneella kuunnella musiikit luureilla.

  Itse kävin dynaudioiden lisäksi kuuntelemassa amphion argon 2 purkit. Omilla äänitteillä alkoi kuunteluväsymys vaivata n. 40 min kokeilun jälkeen, joten ne jäi sitten kauppaan.

  Ihmettelen kyllä kovasti minkätakia dynaudio lopetti noiden valmistuksen juuri kun maine alkoi kasvaa. No kyllähän se 52 SE ON ihan pätevä korvaaja ainakin muiden puheiden perusteella.
   
 18. Fork

  Fork New Member

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotenkin olen vaan skeptinen cd-soittimien suurten erojen kanssa. Ehkä pitäisi järjestää itselleen kunnon testi, niin voisi luulot muuttua.

  Toi sonyn soitin on malliltaan dvp-ns40s. Anoppi oli sen joskus tyttöystävälleni ostanut pari joulua sitten. Mielestäni kuitenkin ihan kohtuu valinta anopin tekemäksi, yleensä kun niiltä ei voi odottaa mitään hyvää. =)

  Tolla saa hyvin kateltua devut ja musiikit soitan yleensä koneen kautta. Erillisen cd-soittimen kanssa epäilyttää myös kauko-ohjainten määrä, nykyisellään on 5 kaukoa pöydällä ja kyllä niiden kanssa alkaa jo menemään sekaisin.

  Tuo uusi Azur näyttää ihan pätevältä ja marantzin laitetta oon kans katellu, jos toimis vielä samalla kaukolla kun vahvistinkin. Täytyy ottaa ainakin noi katsastukseen sitten kun lompakossa pullottaa ylimääräiset 500e.
   
 19. manni

  manni New Member

  Liittynyt:
  22.02.2004
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaksikanavaisen järjestelmän käyttäjä olen. Opiskelijabudjetilla on huomattavasti helpompi saada kuunneltava kaksikanavainen kun enempikanavainen järjestelmä. Nyt käytössä JBL TLX 200 -pari, pienehköt kaksitiekauttimet sekä vanha Grundigin vahvistin. Tällä hetkellä ihan tyytyväinen olen, huomattavasti kauniimpi toisto kun useimmissa esim. pakettiratkaisuissa (mm. minihifisarjat). Äänilähteenä useimmiten radio, SB AWE64 Gold tai Samsungin DVD&VHS.
   
 20. HesusNis

  HesusNis Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nuo luulot muuttuu heti kun pääset kunnolla kuuntelemaan kunnon soitinta! :thumbsup: