Onko 2CH harrastajia???

Keskustelu osiossa 'Yleistä kaksikanava-äänentoistosta' , aloittajana HesusNis, 09.10.2002.

 1. HesusNis

  HesusNis Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tää muu audio osasto vaikuttaa kovin hiljaiselta, onko täällä muitakin, joille stereoäänentoisto on tärkeämpää, kuin kotiteatteri??? Itselläni pääpaino on 2CH kuuntelussa, vaik kyl multa jonkinlaiset kotiteatterivermeetkin löytyy. Jos olet 2ch kuuntelija, niin kiinnostais tietää minkämoiset pääkajarit teiltä löytyy? Mul on 2 kpl Gradient Revoja.
   
 2. Mag

  Mag Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.12.2000
  Viestejä:
  2 667
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olin ennen 2-kanavaharrastaja, mutta en nähtävästi riittävän fanaattinen koska siirryin monikanavaisiin.
  Siltikin, jos kaiuttimia tulevaisuudessa uusin niin teen sen edelleenkin musiikin ehdoilla.
   
 3. benighted

  benighted Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.10.2000
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka huoneeni onkin rakennettu kotiteatterin ehdoilla, pääkaiuttimet olen kyllä valinnut 2ch toistoa ajatellen, vaikka myyjä niillä myös leffoja demotti..
  Pääpaino on kuitenkin tosiaan musiikilla, n. 80%, ja kajarit on Monitor Audion Bronze 3:et.
   
 4. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pääpaino on edelleen stereotoistossa ja kotiteatteri on kasattu 2-kanavalaitteiston ehdoilla. Pääkaiuttimina Dynaudio Contour 1.3mkII, joita ohjaa S.A.T. Amplifix.
   
 5. HesusNis

  HesusNis Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onks toi S.A.T. minkämoinen?? Itse olin jokin aika sitten suunnittelemas S.A.T. :n ostoa, mut edelleen on tyydyttävä Santun rakentamaan etuseen ja Tandbergin keskiraskaaseen päätteeseen.:eek: Mikä CD-pyöritin sulla on??
   
 6. Jyrki

  Jyrki Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Itse omistan kaksikanavalaitteiston laajakuva-TV:llä ja DVD-soittimella ryyditettynä. Eli olen puhtaasti 2ch harrastaja, vaikka tällä foorumilla vaikutankin.

  Kaiuttimeni ovat VonSchweikert VR4 gen II. :thumbsup:
   
 7. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Nopeutta ja voimaa löytyy enemmän kuin NAD 114 + NAD 2700 yhdistelmästa (jotka omistin aiemmin), vaikka tehoja paperilla onkin vähemmän. Vahvistimesta löytyy kotiteatterimoodi, jolloin etuaste ohitetaan ja SAT toimii päätevahvistimena etukaiuttimille. Muotoilukin miellyttää ainakin omaa silmää. Kannattaa pyytää kotiin testiin ja verrata nykyiseen laitteistoon löytyykö eroja.

  CD-soittimena toimii jo pitkään palvellut Marantzin CD-63SE.

  Niin ja äänialueen aivan alimmat taajuudet toistaa REL Strata III.
   
 8. thentunen

  thentunen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysymys CD soittimista: lukuunottamatta jotain Super audio vermeitä, niin onko johonkin ihan hillittömän kalliiseen soittimeen panostaminen hintansa väärtiä? Siis eikös soitin kuin soitin anna sen bitin ihan samalla tavalla? Joskus olen kummastellut jotain 10kmk soittimia.....siis onko CD soittimilla äänenlaadullisia eroja?
   
 9. HesusNis

  HesusNis Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hjello! Kyllä minun mielestäni cd-soittimissa on äänellisiä eroja (jopa selviä), se on totta et kaikki lukee levyjä samalla tavalla ja bitit on bittejä, mutta erot tapahtuu D/A muuntimessa, eli kun bitit muutetaan digitaalisesta analogiseen muotoon (kaiuttimia varten)! Pitää myös muistaa, että muun laitteiston tulee olla kans vähän parempaa, kuin 300€:n DD-vahvistin ja Eltaxin kaiutinsarja ->niillä ei niitä eroja ainakaan kuule. "Stereolaitteisto on yhtä heikko, kuin sen heikoin lenkki.:thumbsup:
   
 10. HesusNis

  HesusNis Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Toi Rel ei varmaankaan ole myynnissä, se on ollut mulla jo jonkin aikaa käytettynä hakusessa, sehän oli muistaakseni suljettua tyyppiä? Itselläni CD:n asemaa ajaa Philips SACD 1000 (loistopeli merkistä huolimatta).
   
 11. Lare

  Lare Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lahden Viihdetasossa (tekniset ketju) on yksi kpl tuota strata 3:sta käytettynä tällä hetkellä myynnissä.
   
 12. HesusNis

  HesusNis Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kiitos tiedosta Lare! Soitin viihdetasoon ja kysyin hintaa... 999€ on aika paljon käytetystä Strata III:sta.:confused:
   
 13. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jaaha, kuulunkohan nyt oikeastaan tuohon ensimmäisen viestin kategoriaan?

  Kaiuttimet tuli koekuunneltua aluksi kaksikanavaisena, notta sain rajoitettua kiinnostusta pariin-muutamaan, joista sitten kotikuuntelu sekä kaksi- että monikanavaisena.

  Subbarin säädöt tehdään kaksikanavaisena musiikinkuuntelua silmälläpitäen ja säädöt ovat korvien mukaan kohdallaan monikanavaisenakin.

  Eli onko sitten kaksikanavainen toisto tärkeämpää kuin monikanava? Laitteistovalinnassa ensin tehdään ainakin raakavertailut kaksikanavaisena, varsinaisessa käytössä menee sitten "päivän fiiliksen" mukaan.

  Samoja kajauttimia ja muutakin laitteistoa käytän sekä kaksikanavaisena että monikanavaisena.

  Pääkaittimina PenAudion 7.6cx:t ja subbarin virkaa toimittaa hifin 100/1:stä elementin vaihdolla ja refleksiputken tukkimisella viritelty loota. Päätteenä NAD:n pienin, numeroina 902.

  Vahvistimena käytän Yamahan RX-V3000:a ja d/a-muunnokset teetän vahvistimella aina kun se on mahdollista kuunneltavan laitteen osalta.

  Cd:n ja dvd:n välillä en ole mitään äänellistä eroa huomannut, mutta analogisen ja digitaalisen signaalin välillä samasta lähteestä on dramaattinen ero.

  Ero on huomattava Jammun d/a-muuntimien hyväksi, onpa lähteenä sitten cd, dvd tai md. En ole testannut "laatusoittimia" kotioloissa.
   
 14. HesusNis

  HesusNis Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kiitos Yorcci!

  Kiva, kun joku muukin kuulee D/A-muuntimien välillä eroja (ei tunnu niin yksinäiseltä)! Ilmeisesti CD ja DVD soittimesi ovat ns. perustasoa, koska niillä ei juuri äänellisiä eroja ole? Ja kun toi sun jammu on jo pykälää parempi, kuin normaalit Hobby Hall tuotteet, niin on jo viitsitty uhrata pari egee enemmin D/A-muuntimeen ja hups ääni parani! Eli rahalle saa vastinetta tiettyyn rajaan asti, joka on valitettavan korkealla...
   
 15. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei ole myynnissä ei. Pitkään sain minäkin metsästää käytettyä. Suljettu kotelo, monipuoliset säädöt ja tarkka toisto. Ei tosin mikään bassokanuuna kotiteatteria ajatellen, mutta ehdoton peli musiikille.

  Toisten mielestä kannattaa. Saahan siinä äänenlaadun lisäksi yleensä huomattavasti järeämmän mekaanisen rakenteen, jonka pitäisi lisätä käyttöikää. Monesti myös laitteen ulkonäköön on panostettu normaalihintaisia laitteita enemmän. Toisaalta äänenlaadulliset erot tuntuvat pienenevän kun hintaluokassa noustaan edelleen ylöspäin. Ero äänenlaadussa siirryttäessä 150 egen laitteesta 1500 erkin soittimeen on varmasti suurempi kuin vertailtaessa 1500 ja 15000 euron soittimia.
  Mutta eroja kuitenkin löytyy varsinkin jos sattuu vertaamaan vanhemman polven CD-soitinta nykymalleihin. Tämä tuli huomattua kun aikoinaan vaihdoin vanhan JVC:n karvalakki soittimen Marantziin. Vaikutus oli sama kuin joku olisi vetänyt paksun verhon kaiuttimien edestä pois.
   
 16. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 286
  Saadut tykkäykset:
  32
  Kyllähän se musiikki tulee kuunneltua suurilta osin kaksi-kanavaisena, joillakin levyilä tulee aina kokeiltua pro logic:ia mutta erittäin harvoin.

  Kyllähän soittimissa ja etenkin niiden D/A-muunnoksissa eroja on, Skyworth kuulostaa soittimen D/A-muunninta käytettäessä juuri samalta kuin edellä mainittu, eli tuntuu kuin olisi verhot kaiuttimien edessä verratessa sitä Pioneerin DV-717:aan.
   
 17. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  En nyt varsinainen mikään 2-kanavaharrastaja ole, mutta sellainen periaatteen ihminen kuitenkin, että kaikki materiaali tulee katsoa tai kuunnella sillä kuvasuhteella tai kanavamäärällä jolle se on tehty. Ei tulisi siis mieleenkään laittaa mitää pro-logic-dekooderia päälle muille kuin sellaisille cd-levyille joiden kannessa se lukee ja jotka on tehty sitä varten.

  Vaikka laitteisto on pääasiassa kotiteatterilaitteisto, niin hyvälaatuista 2-kanavatoistoa ei ole unohdettu. Itse asiassa tälläkin hetkellä soi 2-kanavainen materiaali. Eli Sonyn cd-soitin on kytketty optisesti Sony ES-viritinvahvistimeen jonka DA-muuntimet kuulostavat paremmalta, kaiuttimina Chorus CX-35:t jotka toimivat siis myös kotiteatterin pääkanavina. Subbari ei ole musiikkikäytössä käytössä, sillä CX-35:t menevät ihan tarpeeksi alas lattiakaiuttimina. Kuuluuhan laitteistooni myös vinyylilevysoitin ja siihenkin hankitaan edelleen uutta materiaalia.

  Surround, kotiteatteri ja 2-kanavainen hifitoisto eivät ole missään tapauksessa toisiaan poissulkevia asioita tai jotain vaihtoehtoja.

  Ja kun tuo cd- ja vinyylikokoelma koostuu sadoista levyistä, niin tokihan niitä pitää myös kuunnella. Nyt soi juuri viikolla Norjasta tullut Jarre-tribuuttitupla-cd Jarre Forever, jota en voi kuin suositella. Tuli tuossa aiemmin kuunneltua mm. Pink Floydia parin albumin verran ja taisi siinä välissä mennä Gorillaziakin, eli monipuolista tavaraa laidasta toiseen...

  Mikään puristi en ole, molemmat laittestoni ovat jonkinlaisia kotiteatteri/2-kanavahybridejä.
   
 18. derbyram

  derbyram Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2001
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pääpaino stereo toistossa minullakin, sitä todistaa juuri hommatut uudet pääkaiuttimet Monitor Audio GR 10 ja stereovahvistin tällä hetkellä Marantz PM-17 MKII.
   
 19. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  3
  Milloinkahan Trabaan perustetaan Kotiteatteri/Muu Audio huuhaa -osasto? :p

  Joo, ihan perusmalliluokkaa on varsinkin cd. Ostokriteerinä oli "halvin mahdollinen, jossa optinen digiulostulo"

  DVD:nä on h/k:n dvd-10, mutta ei liene tarkoitettukaan pääasialliseen cd-käyttöön. (Kuvanlaatu on oleellisempaa dvd:ssä, mutta se kuuluu taas toiselle foorumiosastolle)

  Aivan. Kuultavat parannukset pienenee samaa tahtia, kun sijoitettavat summat kasvaa.

  Enivei, näissä d/a-muuntimien erossa on mielenkiintoista, että cd:n, dvd:n tai md:n kautta toistetussa näytteessä ei ole keskinäistä (minun korvillani) havaittavaa eroa, jos signaali viedään kaikista analogisena vahvistimelle tai sitten kaikista digitaalisena.

  Toinen mielenkiintoisuus on, että MD:llä ei ole väliä, onko levylle tallennettu kappale digitaalisen vai analogisen sisääntulon kautta. Ero MD:n ja vahvistimen d/a-muuntimien välillä on aina samanlainen siinä vaiheessa, kun toistetaan tallennetta :eek:

  Voisi kuvitella, että eroa syntyisi vastaavasti myös tallennuspuolella. Mutta enpä ole tehnytkään testiä, missä tallentaisin samaa näytettä digitaalisena ja analogisena. Ja sen jälkeen tekisin vertailua md:n ja vahvistimen d/a-muuntimien välillä.

  Tätä on kiva miettiä tähän aikaan vuorokaudesta... :rolleyes:
   
 20. HesusNis

  HesusNis Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hälytys hälytys!!! Älkää nukahtako, kyl täs joukos täytyy olla enemmän kuin 10 (hifi) harrastajaa???? rohkeesti kommentteja vaan!!!