ongelmia barco 708 data

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana pterho, 03.10.2004.

  1. pterho

    pterho New Member

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako joku auttaa seuraavissa ongelmissa ;

    1. Kuvan koko - linssit

    barco on katossa n. 2.8 m kankaasta. kangas on 2.5 m leveä. jostain syystä kuvakoko rajoittuu n 150 cm leveyteen suhteessa 16:9. säädöt on äärilaidoissa. mitä tehdä ?


    2. kuva hävisi kokonaan

    laitoin tykin käyntiin parin viikon tauon jälkeen. kaikki toimi, kuten ennenkin. kuva uskomattoman hyvä, mutta kapea (vrt. yllä). yht' äkkiä noin 3 min jälkeen kuva pimeni täysin. yhdestäkään putkesta ei tule mitään valoa. tykki hurisee kuten ennenkin, mutta mitään ei tapahdu. etureunan ledit palavat, mutta viimeinen ledi on keltainen. onko putket pamahtaneet kokonaan vai onko olemassa joko yksinkertainen ratkaisu ennenkuin rupean ottamaan tykkiä alas ja viemään huoltoon.

    kiitos jo etukäteen,

    ---petteri
     
  2. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    1. Miltä kuvan koko näyttää putken pinnalla linssin läpi katsottuna? Täyttääkö kuva leveyssuunnassa putken pinnan? Jos täyttää niin ainakin leveyssuunnassa koko fosforiala on käytössä, eli sen puolesta ei suurempaa kuvaa ole tarjollakaan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että haluttaessa suurempaa kuvaa tykki olisi vietävä screenistä kauemmas. Hhmm.. tykki ollut kattokiinnityksessä siis ja sitä katsottu aiemminkin? Onko laite sitten näyttänyt tuota mainittua leveämpää kuvaa sitten?

    2. Oma barco 801s teki vähän aikaa kattokiinnitykseen nostamisen jälkeen saman tempun. Kuva pimeni yht. äkkiä laitteen pysyessä päällä. Ratkaisu oli yhden muuntajan kiinnityksien uudelleen juottaminen. Muuntajan paino oli katkaissut vanhan juotoksen ja sen korjaamisen jälkeen (kaverille kolvi käteen) laite toimi taas ongelmitta ja putkiinkaan tuo ei siis jättänyt luojan kiitos (tai oikeastaan tykin ns. spotkill piirin) mitään jälkiä.


    Edit: Jotain hämärää tuossa kuvan koossa on, sillä barcon lens program antaa tuolle tykin<->screenin etäisyydelle kuvan kooksi n. 207cm. Syöttämällä ohjelmaan kuvanleveydeksi 250cm kerrotaan tykin etureuna vietäväksi 334cm päähänn screenistä.

    http://www.crtprojectors.co.uk/barco control.exe
     
  3. pterho

    pterho New Member

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    iso kiitos avusta. mä selvitän ton kuvakoon asetukset & asiat kaverilta, joka auttoi säädöissä. samalla pyydän häntä ottamaan kolvin mukaan jos se sillä ratkeaisi.

    ---petteri
     
  4. pekantol

    pekantol New Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.11.2000
    Viestejä:
    475
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koneesi on eht hold down tilassa jos kaikki etureunan ledit palavat(neljäs oikealta on eht:n merkkiledi).

    Jos näin on,vika rajoittuu akselille smps,quadrubler ja splitter.
     
  5. pterho

    pterho New Member

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    moi,

    jos näin on, niin voitko kertoa, mitä se tarkottaa, ja mitä voin tehdä ? nää asiat on mulle kovin uusia.

    kiitos.

    ---petteri
     
  6. pekantol

    pekantol New Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.11.2000
    Viestejä:
    475
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun kone on käynnissä,onko etuosan palavista ledeistä yksikään punainen?

    Onko kuvanleveys ollut aina yhtä kapea vai muuttuiko se ennen kuin kone lopetti kuvan tuottamisen?
     
  7. pterho

    pterho New Member

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    [Kun kone on käynnissä, niin yksikään valo ei ole punainen.

    kuva koko samanlainen alusta saakka.

    ---petteri
     
  8. Voitto-Aulis

    Voitto-Aulis New Member

    Liittynyt:
    14.05.2002
    Viestejä:
    1 996
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ettet ole painanut pausea päälle epähuomiossa? :)

    Jos vika ei ole tuossa, niin katso näkyykö kaikkien putkien kaulassa pieni oranssinpunainen hehkuva valo. Siis siellä projektorin sisällä neckboardien luona.
     
  9. Jarzan

    Jarzan Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keväällä sain hankittua kotiteatterin komistuksen ja lukuisia leffoja on katseltu S-videon kautta. Kuvanlaatuun olen enemmän kuin tyytyväinen, mutta kun tykki pystyy parempaankin. Eli tuli hankittua moomen dvi-component to vga boxi... ja ongelmia...

    Komponentin kautta en saa dvd:stä kuvaa ollenkaan, tai ehkä NTSC dvd:stä pieninä välähdyksinä. Hdmi/dvi:n kautta kuva tulee, mutta pyörii, eli synkka vga/rgb:n kautta ei toimi. Tykin synkassa "T" liitin ja siis hs liittimen kanssa kuva pyörii ja kun vs:n kytkee kuva katoaa, samoin, kun ottaa syncat pois.

    Soittimena samsungin vr325, jossa 576 i/p 720p ja 1080i.

    Eli haenko vikaa soittimesta, kaapelista (vga-rgb on testattu kahdella kaapelilla), boksista vai tykistä?

    -J
     
  10. Voitto-Aulis

    Voitto-Aulis New Member

    Liittynyt:
    14.05.2002
    Viestejä:
    1 996
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katso miten synkka jumpperit on moomen sisällä aseteltu ja vaihda erilliset H ja V synkat negatiivisiksi. Jollei toimi kahdella synkalla, niin kokeile sitten tuota RGBS asetusta negatiivisena. Luulisi että RGBS asetuksella moome yhdistää synkat H pinniin jolloin T-liittimelle ei ole tarvetta...

    http://www.curtpalme.com/forum/download.php?id=2848
     
  11. Jarzan

    Jarzan Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia! Ratkaisu löytyi tuosta rgbs jumpperista ja kuva lakkasi pyörimästä. Säädöt ovat luonnollisesti pielessä, mutta kuvan parannus on huomattava verrattuna s-videoon. Kuvan sijoittuminen on sen sijaan aika merkillinen.

    576p kuva on keskellä, kuten s-videossakin mutta 720p ja 1080i valinnat saa kuvan siirtymään vasempaan laitaan. Pikaisesti säätöjä kokeilemalla ei asteikko riitä siirtämään kuvaa keskelle. Lisäksi tykki pitää sirittävää ääntä varsinkin tuolla 720p:llä. Eli säätämistä tarvitaan?

    Kun vielä ymmärtäisi tuon Barcon muistipaikkalogiikan/toiminnan...
     
  12. jujosaar

    jujosaar New Member

    Liittynyt:
    22.07.2006
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onneks markkujen kanssa ei ole tommosia ongelmia... :D :D
     
  13. Voitto-Aulis

    Voitto-Aulis New Member

    Liittynyt:
    14.05.2002
    Viestejä:
    1 996
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eri resoissa on eri suuruiset etu- ja takaportaat, joka aiheuttaa kuvan siirtymisen rasterin sisällä. Hphasella siirtelet ensin kuvan keskelle rasteria ja sitten tavallisella rasterin siirrolla koko rasteri kohdilleen. Jos ei vieläkään riitä säätövara menusta, punaista ja sinistä luulisi pystyvän säätelemään tykin sisältä potikoista korkeus ja sivu suunnassa kuten muissakin Barcoissa.

    Muistipaikka vaihtuu automaattisesti oikeaksi, kun vaihdat lähteestä resoa. Siihen sitten säätelet geometrian ja sama homma muillekin resoille. Jos on tarvetta säätää yhdelle resolle kaksi kuvasuhdetta, niin valitset 9 ja saman inputin, jolloin saat säädettyä toisen geometrian 9* muistipaikkaan.
     
  14. Jarzan

    Jarzan Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, kuvan siirto onnistui mainiosti... Mutta kuvaa ei saa tarpeeksi isoksi leveys-suunnassa.

    Aikaisemmin säätövaraa on ollut enemmän, kuin tarpeeksi. Esim. 576p:ssa säädöt riitttävät mainiosti. Kangas on 205cm, 195cm (screen) ja asennus pitäisi tuon barcon asennusohjeen mukaan olla oikeassa paikassa 268cm kankaasta. 720p säädöillä kuva jää kuitenkin noin 20-30cm vajaaksi/sivu:hitme:

    Voisinhan tietysti tyytyä tuohon 576p, mutta kun tuo 720p näyttää niin hyvältä!

    Pitäisiköhän hankkia pienempi kangas...
     
  15. Voitto-Aulis

    Voitto-Aulis New Member

    Liittynyt:
    14.05.2002
    Viestejä:
    1 996
    Saadut tykkäykset:
    0
    Säädä 720p:llä h-width 95:een valikosta ja ruuvaa master width potikalla kuva oikean levyiseksi. Potikka löytyy 2. kuvan yläreunasta.
    http://www.curtpalme.com/Barco701_Layout1.shtm
     
  16. Jarzan

    Jarzan Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Barco alkoi oireilemaan, ei sammunut/ reagoinut tykin "painonappuloihin". Virrat pois ja taas toimii. Nyt kesken katselun sammutti itse itsensä, ledeissä vain vihreät valot. Päävirran kytkemisen jälkeen Punainen ja vihreät välähtävät normaalisti, mutta kuva katoaa ja vihreät jäävät palamaan....

    Kuvassa ei mitään ongelmia ennen...
     
  17. Voitto-Aulis

    Voitto-Aulis New Member

    Liittynyt:
    14.05.2002
    Viestejä:
    1 996
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähteekö korkeajännite päälle?

    Noista voi olla jotain apua, vaikka ovat enemmän suunnattu isommille modulaarisille malleille.
     
  18. PUoti

    PUoti New Member

    Liittynyt:
    14.02.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvakokoon ei auta muu kun tykin siirto etäämmäksi. Pimentyminen voi johtua liian laveäksi säädetty kuva ( rajoittimet päällä ) tai siitä että suurjännite ei nouse, putkissa tuskin mitään vikaa paitsi jos joku putkista haljennut, katso lampulla linssestä sisään os putki on haljennut se näkyy. haljennut putki estää myös suurjännitteen nousun. Kun käynnistät tykin suurjännitteen noustessa kuuluu pineni rusaus ( 34,7 kV ) Toivottavasti tästä on jotain apua.
    ( kuvan koko sääderään katsomalla putken sisään ja säätämällä skannauskuvan koko kaikilla putkilla samaksi, site saadaan myös konverkoinnissa paras tulos )
     
  19. PUoti

    PUoti New Member

    Liittynyt:
    14.02.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos pystyt kokeile kaventaa kuvaa hieman. Muuten vika on luultavasti powerissa.
     
  20. PUoti

    PUoti New Member

    Liittynyt:
    14.02.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Horisonttaalitaajuus luultavasti liian korkea.