Once (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana julmunen, 07.04.2008.

 1. julmunen

  julmunen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään tietoa mistä saisi elokuvan "Once" suomenkielisillä teksteillä? Vai saako sitä edes?

  Kyseessä pätkä jossa näyttelevät Glen Hansard ja Marketa Irglova.
   
 2. Solo

  Solo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.06.2003
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä taida olla vielä suomitekstitettyä DVD:tä. Mutta täähän on tulossa kesällä teattereihin.
   
 3. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Once on vahvatunnelmainen irlantilainen musiikkidraama, jossa katusoittajan ja siirtolaistyttö rakastuvat. Pääosissa ovat The Commitments -elokuvasta tuttu Glen Hansard sekä ensikertalainen Marketa Irglova. He ovat yhdessä kirjoittaneet ja itse esittävät kaiken elokuvassa kuultavan musiikin.

  Elokuva oli viime kesän yllätyshitti USA:ssa, missä sitä on ylistetty yhdeksi kaikkien aikojen parhaaksi musiikkielokuvaksi. Tunnuskappale Falling Slowly palkittiin juuri Oscarilla vuoden parhaana lauluna.

  [​IMG] Katso trailer
  [​IMG] Katso kuvagalleria


  KesäKino Engelin avajaiselokuva 27.6.2008 - teattereihin laajemmin elokuva saapuu 4.7.2008.
   
 4. hasseli

  hasseli Scarlett Fan Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  1 167
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipas katsottua tämä elokuva ja täytyy todeta, että on kyl onnistuttu tekemään loistava "musikaali". Leffassa toimii jokainen osa-alue ja oikeastaan mitään negatiivista ei edes keksi. Tavallaan tulee mieleen Before Sunset/Sunrise musiikilla höystettynä :)

  4½/5
   
 5. Gleb

  Gleb Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.10.2001
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli joskus johonkin toiseen ketjun tätä jo kommentoitua mutta laitetaan nyt tähänkin että pidin kovasti minäkin. Sellaisen sopivan pienimuotoinen ja "kotikutoinen" hyvänmielen leffa. Musiikkimakuni poikkeaa normaalisti aika lailla tämän leffan musiikista mutta silti siitäkin tykkäsin niin paljon että soundtrack tuli ostettua. Lisäplussana vielä tuttuja maisemia nykyisestä kotikaupungista.
   
 6. Kubrick82

  Kubrick82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  228
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todella hieno,vähäiseen kerrontaan luottava pieni sympaattinen ja aidon oloinen musaleffa,suosittelen :thumbsup:
   
 7. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Olipa se tosiaan hurmaava pikkuleffa. Elokuvassa on juuri sitä, olisiko nyt katu-uskottavuutta, mitä edellämainituissa Before Sunrise/-set leffoissakin löytyy ja kiinnostavat päähenkilöt onnistuvat kannattamaan elokuvaan hienosti loppuun. Loppuun, jossa ei onneksi sorruttu mihinkään yleisöä kosiskelevaan latteaan ratkaisuun, mutta joka silti jätti hyvän mielen katsojalleen. Glen Hansard ja Marketa Irglova ovat erinomaisia nimettöniä päähenkilöinä. Täytti odotukset kyllä tämä. 4½/5
   
 8. RobanHood

  RobanHood Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli kyllä mainio filmi! Minulla sana "musikaali" tuppaa aiheuttamaan inhon puistatuksia, enkä oikein tajua miksi sitä termiä tähän filmiin useissa arvioissa liitetään. Päähenkilöt nyt vain sattuvat soittelemaan trubaduuri- ja bändihommissa!

  Tarina etenee luontevasti, siten kuin se ehkä todellisessa elämässä menisi, eikä siten kuin sen elokuvassa olisi kätevä mennä.

  Musiikki on kyllä mahtavaa. Menin katsomaan elokuvaa kaverin suosituksesta juurikaan siitä mitään etukäteen tietämättä, joten kun elokuvassa kuultavat laulut vain paranivat alun jälkeen, oli hienoa tarinan mukana havahtua siihen, että "ai nämähän todella osaa säveltää" ja samalla käsittää miten tärkeää musiikki päähenkilöille oli. Onneksi en ollut kuullut etukäteen, että tämä on "musikaali". :)
   
 9. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Mainio pikkuleffa tosiaankin. Pääroolien amatöörinäyttelijät olivat kovin sympaattisia ja aidonoloisia rooleissaan. Musiikkikin toimi hienosti. Biisit olivat hyviä ja niihin oli saatu melkoinen tunnelataus mukaan. Soundtrack meni ostoslistalle.

  Tästä tuli hyvä mieli.
  :):):):)½

  Säästivätkin ratkaisun vasta tosielämään, kun Hansardista ja Irglovasta tuli elokuvan promokiertueella pari.
   
 10. Kubrick82

  Kubrick82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  228
  Saadut tykkäykset:
  0
  OSCAR-PALKITUSTA ONCE-ELOKUVASTA TUTTU THE SWELL SEASON KONSERTOI MARRASKUUSSA HELSINGISSÄ

  Konsertti: Perjantai 14.11.2008 Helsinki, Vanha Ylioppilastalo  Irlantilais-tsekkiläinen The Swell Season saapuu marraskuussa ensimmäiselle keikalleen Suomeen. Once -menestyselokuvasta kansainväliseen suosioon singahtanut yhtye konsertoi Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla perjantaina 14. marraskuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin tiistaina 30. syyskuuta Lippupalvelussa.  The Swell Seasonin muodostavat irlantilainen Glen Hansard ja tsekkiläinen Markéta Irglová, jotka näyttelivät Once -elokuvan pääroolit sekä kirjoittivat ja esittivät yhdessä kaiken elokuvassa kuultavan musiikin. Pienellä budjetilla tehty Once on vahvatunnelmainen irlantilainen musiikkidraama, jossa katusoittaja ja siirtolaistyttö rakastuvat. Yhdysvalloissa yllätyshitiksi noussut elokuva on voittanut kansainvälisiä palkintoja, mm. yleisöpalkinnon Sundance Film Festivalilla. Myös Suomessa Once on menestynyt ilmiömäisen hyvin. Tällä hetkellä elokuvan on nähnyt yli 30 000 suomalaista.  Elokuvan soundtrack on saanut kaksi Grammy -ehdokkuutta. Hansardin ja Irglován esittämä tunnuskappale ”Falling Slowly” palkittiin Oscarilla vuoden parhaana lauluna. ”Falling Slowly” löytyy Once -soundtrackin ohella myös Hansardin ja Irglován Tsekeissä nauhoittamalta The Swell Season -albumilta (2006), josta tuli myöhemmin duon kutsumanimi. Kyseinen kappale on julkaistu myös Hansardin pääbändin, suositun irlantilaisyhtyeen The Framesin vuonna 2007 julkaistulla ”The Cost” -levyllä.  Once -elokuvan julkaisun jälkeen Hansard ja Irglová ovat kiertäneet The Swell Seasonina myyden loppuun konsertti- ja teatterisaleja Yhdysvalloissa ja useimmiten peräti peräkkäisinä iltoina. Konsertit ovat keränneet kiitosta intensiivisestä tunnelmoinnistaan ja aitoudestaan. Yhtyeen Helsingin keikka on osa laajaa Euroopan kiertuetta.  LIPUT

  48 € / 38 € / Myyntiin tiistaina 30.9.2008.

  Lippupalvelun myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-10-800 (1,83 euroa/min + pvm) ja 0600-10-020 (5,99 euroa/puhelu + pvm) sekä netistä http://www.lippupalvelu.fi
   
 11. Kubrick82

  Kubrick82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  228
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. Sleep0

  Sleep0 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaksoin 40 minuuttia alusta.. Kurap*skaa tämä leffa..

  0/5
   
 13. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 087
  Saadut tykkäykset:
  485
  Hyvä fiilistely leffa oli. Biisitkin upposi senverta hyvin, että pitänee hankkia tuo soundtrack.

  ****
   
 14. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  En nyt niin paljoa pitänyt että hehkuttaisin, mutta kyllä tämä ihan onnistunut tekele oli. Dokumenttimainen kuvaus antoi kivan realistisen tunnelman ja sen vuoksi tuli paikoin oikein onnellinen olo tätä katsoessa.
  Kappaleet eivät kaikki valitettavasti miellyttäneet, mutta oli siellä pari parempaakin mukana.
  Lopusta plussaa.
   
 15. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  TÄmä oli yksi niitä leffoja joita siirsin aina vain myöhemmäksi ja myöhemmäksi ja kun lopulta vihdoin katsoin niin kolahti ja niin perkeleesti.
  Tämä saattaa kuullostaa kovin elitistiseltä mutta minä rehellisesti sanottuna säälin kaikkia kenelle tämä elokuva ei aukea. Kaikkein eniten kumminkin itseäni koska tuo keikka jäi väliin:OI
  5/5 ja kevyesti oman vuotensa paras elokuva
   
 16. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vihdoinkin tuli tämä katottua, mutta IMDB:n 8.0 tähtimäärään ja muuhun hehkutukseen nähden pettymys. Elokuvan aikana tähdet oli minulla korkeimmillaan 3½, mutta laski sitten, kun lauluja oli liikaa, laulut eivät pääosin olleet kummoisia, ja miehen lauluääni ärsytti välillä, varsinkin tietyissä kohdissa lauluja, kun ääni koveni, se oli varsinaista meteliä. Ilman noin suurta määrää lauluja, painottaen elokuva-aikaa enemmän tarinaan, olisi elokuva miellyttänyt enemmän, ja tähtiä tullut enemmän. Melkein voisi antaa vain 3 tähteä, mutta annetaan nyt tarinan ja tunnelman takia 3+. Ärsytti muuten, kun laulujen sanat oli tekstitetty suomeksi "euroviisumaisesti".
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2010