Omega-3

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana Kalza, 29.05.2007.

 1. DVB-G

  DVB-G Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ok.  Kasviöljyissä on muuten huikeita makueroja, ainakin minä koen useimmat öljyt "liian maukkaina".

  Rypsiöljyjä en voi lainkaan käyttää, niissä on inhottava ruohon tai kasvin maku, joka pilaa kaiken mihin se koskee.

  Oliiviöljytkin ovat pahan makuisia, myös kalliit "0,3%" ihmelitkut, ja siksi pidänkin parhaana eli mauttomimpana sitä mainitsemaani Carapellia, se on ainoa löytämäni öljy, jota voi huoletta lisätä ihan minkä tahansa sapuskan sekaan, se ei muuta sapuskan makua.

  Auringonkukkaöljykin olisi kivan mautonta, mutta se muistaakseni ei ole kovin terveellistä.  Olisi kiva löytää jokin kasviöljyjen kulinaarinen raamattu, jossa olisi ylikriittisten nirppanokkien haukkumasaarnoja ja kumartavia kehuja eri öljyjen olemuksista. En kaipaa makuaistinsa menettäneiden kaikkiruokaisten "kaikki öljyt ovat samanlaisia"-mielipiteitä, vaan herkkäaististen lähes allergikkojen gurujen hikisiä raipaniskuja paskaöljyille ja transsin partaalle vieviä elämyksiä huippuöljyjen aromeista. Kiinnostaisi löytää maapallon parhaat tuotteet eri tarkoituksiin. Minä äänestän parhaaksi sitä Carapellia toistaiseksi.
   
 2. Kalza

  Kalza Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  3
  Joo, nyt liikutaan jo aika kaukana siitä missä tämä topicci lähti :p

  Auringonkukkaöljyssä ainakin on paljon E-vitamiinia ja se on hyväksi iholle. Huonoista terveysvaikutuksista ei ole ainakaan mulle kerrottu. Siinäkin omegakolmosia on, mutta kai vähemmän ja vielä huonommassa suhteessa kutosiin kuin rypsi/oliiviöljyissä.
   
 3. Arkkitehti

  Arkkitehti Guest Guest

  Liittynyt:
  02.04.2006
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Poikkesin viikolla TH-markettiin (sen niminen se taisi olla) joka sijaitsee Vantaan Tikkurilassa, ja jossa myydän vahinkotavaraa.

  Sieltä ostin Body Boost-tuotemerkin Omega-3 pakkauksen (60 kapselia) hintaan 3,70€.

  Ainekset: luonnollinen puhdistettu kalaöljy 71,3%, E-vitamiini 0,14%, säilöntäaine (E219), kapselin kuori: gelatiini, glyseriini, vesi.
  Suositeltava vuorokausiannos: 2 kapselia 2 kertaa päivässä.
  Suositeltava vuorokausiannos sisältää: 2000 mg luonnollista kalaöljyä, josta 32% rasvahapoista on Omega-3 rasvahappoja. Omega-3 rasvahapoista on 18 % EPA:ta ja 12% DHA:ta.
  Suositeltava vuorokausiannos sisältää lisäksi 4 mg E-vitamiinia.

  Onko kenelläkään kokemuksia moisesta Ruåttalaisesta tuotteesta?

  PS: taitaa olla jonkinlainen karvalakkituote tällä rintamalla kun noin monta kapselia pitää popsia. Huipputuotteita ei tarvita kai kuin yksi päivässä?
   
 4. Patu

  Patu Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen jo pidemmän aikaa napsinut omega3 kapseleita päivittäin. Aikaisemmin otin yhden päivässä noita Möllerin omega3:a, vaikka niitä suositeltiin syötäväksi kaksi päivässä. No en jaksanut moiseen urakkaan ryhtyä vaan tyydyin yhteen. Nyt fennosportin markkinoimia kapseleita joita riittää yksi päivässä. Ovat jopa hieman halvempia kuin Möllerit (olettaen että niitä Möllereitä olisi syönyt sen vaaditun 2kpl päivässä). Näitä on 60 kapselia purkissa ja Möllereitä 76kpl. Hinta oli aika pitkälti sama (~17EUR).

  Omega3:n lisäksi popsin yhden monivitamiininapin päivässä.
   
 5. lumikola

  lumikola Guest Guest

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan se tietysti mukava homma markkinamiesten näkökannasta, että aina puskee markkinoille uutta ihmerasvaa ja -tuotetta, joita kuluttajat innokkaasti ostavat. Mikään ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että pahanmakuisia kapseleita ei tarvitse vetää nassuun, jos syö esim. hyvänmakuista kalaa. En ymmärrä miksi nuo kapselit ovat jotenkin miellyttävämpi vaihtoehto:)

  Jos on ongelmia kolesterolin kanssa, on mielestäni järkevämpi ratkaisu kalanmakuisten röyhtäysten tai pillereiden sijaan käyttää esim. Benecol Omega-3 -margariinia. Valintakysymyksiähän nämä toki ovat. Pillereillä ei kuitenkaan loppupelissä korvata muun ravinnon ja liikunnan puutteita.
   
 6. TheJambo

  TheJambo Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itse ainakin olen kalalle allerginen joten nämä on ihan hyvä vaihtoehto.
   
 7. makuasia

  makuasia Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.05.2004
  Viestejä:
  267
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omega-3 kapseleiden sijaan päädyin käyttämään kalanmaksaöljyä. Möllerin 500ml öljy maksoi 16 euroa. Suositeltu vuorokausiannos 5 ml sisältää omega-3 rasvahappoja 1200 mg, 600 mg DHA ja 400 mg EPA.
  Yllättävän mautonta tuo on jos vertaa lapsuuden karvaisiin kokemuksiin. Kustannuksetkaan ei tunnu pahalta suositelluilla annoksilla, noin 5 euroa/kk.
   
 8. DVB-G

  DVB-G Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Lopetin eilen juuri Krilliöljypurkillisen, eikä ole nyt rahaa ostaa lisää. Kuukaudessa kustantaa noin 17 euroa plus postikulut (gramman päiväannostus):
  http://www.iherb.com/Now-Foods-Neptune-Krill-Oil-500-mg-60-Softgels/14424?at=0

  Kotimaiset Krilli-kusetushinta-versiot eivät kiinnosta. Jos joku haluaa kiduttaa itseään, ottakoon selville mitä tässä maassa maksaa 1 gramman päväannostuksella kuukauden käyttö. Taskulaskimessani ei ole tarpeeksi desimaaleja hinnan selvittämiseen.

  Mitään vaikutuksia en ole Krillin popsimisesta huomannut. Pitäisi varmaan nostaa annostus 2 grammaan eli 34 euroon kuukaudessa, jos siis lottovoiton saisin. Ongelma on se, että näitä pirun kolmen kympin kuukausiannostuksen pillereitä syön muitakin, eikä rahat riitä kuin aivan pakollisiin. Ostan lisää Krilliä vasta kun lompakko sallii.
   
 9. pokkus

  pokkus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse on tullut jo pitkään tilattua noita tuossa alla olevia omega-3 kapseleita eikä ole noista mitään pahaa sanottavaa. Nuo on siis tuplavahvuisia ja hitusen kalliimpia kuin nuo "tavalliset" omega 3:t, mutta noista ei tule sitten niin paljoa extrakaloreita, koska tarvitsee ottaa puolet vähemmän. Itse olen noita ottanut 3-4 kappaletta päivässä joka siis vastaa 6-8 kappaletta normaaleja kapseleita.

  Omega-3

  Omega-3:t eivät kuitenkaan pelasta kaikkea, jos muuten päivittäinen rasvakoostumus ei ole tasapainossa. Nyt tarkoitan omega-6 / omega-3 suhdetta, joka ideaalisesti pitäisi olla noin 3:1. Toisin sanoen omega-6 rasvahappoja pitäisi saada noin 3 kertaa enemmän kuin omega-3 rasvahappoja ideaalitilanteessa. Nykyiset ruokatottumukset ja rasvankäyttö ovat ajaneet tuon suhteen lähemmäksi suhdetta 15:1 joka on kaukana ideaalista. Eräs syy tähän on mm. Suomessa paljon kehuttu rypsiöljy, jonka omega-6 / omega-3 suhde on todella huono. Siitä siis saa paljon enemmän omega-6 rasvahappoja omega-3 rasvahappoihin verrattuna. Oliiviöljy on tässä suhteessa paljon parempi vaihtoehto. Oliiviöljyn huono puoli on taas se, että se ei sovi paistamiseen, koska se ei kestä lämpöä ja muuttuu haitalliseksi trans-rasvaksi. Tästä syystä itse käytän kookosöljyä, jossa on ideaalinen suhde omegoille sekä tämän lisäksi se kestää erittäin hyvin lämpöä, jonka takia se käy myös paistamiseen. Pari purnukkaa on tullut jo tilattua tuota alla olevaa kookosöljyä ja sen olen todennut todella hyväksi.

  Kookos-öljy
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2011
 10. Ykskytä

  Ykskytä Guest Guest

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyisen käsityksen mukaan kookosöljyä pidetään moniin muihin rasvoihin verrattuna epäterveellisenä, koska se ei sisällä tyydyttymättömiä rasvahappoja (linkki1, linkki2).
   
 11. DVB-G

  DVB-G Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Lusikoin lärviin nestemäistä Omegakolmosta nykyisin. En luota kapseloitujen tuotteiden tuoreuteen, etenkään ulkomaisten halpisten.

  Noin 18 € (+pk) maksaapi 210 ml puteli Eskimo Brainsharp -litkua, joka riittää kuukauden käyttöön, tai 42 päiväksi ohjeen mukaan, mutta vedän putelin kuussa. HYVÄÄ. Sitruunan makuista.

  Minulla kyseisessä 7 ml päiväannoksessa on seuraavia öljytuotteita:
  980 mg EPA
  630 mg DHA
  105 mg ALA
  784 mg Omega-6
  812 mg Omega-9

  Vaikutuksesta en osaa sanoa mitään, mitä nyt ripulivaara vallitsee jos muuta safkaa ei samalla syö, mutta minulla on kaikkien öljyjen kanssa sama tilanne, että läpi plurahtavat ellei ole muuta ruokaa myös syöty.

  http://www.verkkoapteekki.fi/product_info.php/products_id/57889
   
 12. pokkus

  pokkus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin nuo suomalaiset ravintosuositukset kannattaa osin unohtaa ihan kokonaan. Ne ovat nykytutkimusten mukaan aika kaukana totuudesta kuten jo d-vitamiinisuosituksestkin osoittavat. Ja kuinka ajan tasalla noiden suositusten kirjoittajien tietämys onkaan. Viimeksi parikymmentä vuotta sitten luettu uusimmat tutkimukset kun eivät enää pidäkään paikkaansa. Tai pahimmassa tapauksessa väittämät perustuvat omiin tutkimuksiin, jotka ovat täyttä huuhaata (katso videot alta). Itse myös puhuin tuossa alempana öljyn käyttämisestä paistamisessa. Pannulle en missään nimessä laittaisi oliivi- tai rypsiöljyä koska ne ei kestä kuumennusta. Voi tai kookosöljy sopii tähän hyvin. Margariinit heittäisi kanssa heti roskiin ja leivälle en laita muuta kuin voita.

  Kannattaa muuten katsastaa nämä videot kanssa (3 kpl):
  Rasvakeskustelu

  Ja sitten kun miettii kuka on kirjoittanut tämän hetken ravintosuositukset (Pekka Puska). Rahahan tuolla taustalla jyllää noita suosituksia.
   
 13. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä raha? Esim. rypsihän on eettisesti parempi ja taloudellisesti halvempi rasva kuin eläinrasvat. Olen myös nähnyt miltä eläinten sisäelimet näyttävät laardilla ja kookosrasvalla vs. esim. rypsi ja oliiviöljy - ei ole kaunista katseltavaa kookosrasvan ja laardin aikaansaama tuho. Toki sokerin yms. lisääminen ei ole hyväksi ja kohtuus kaikessa. Vaikeita asioitahan nämä kuitenkin on... Monipuolisesti ja kohtuudella laadukasta ruokaa.

  Omega 6 on perseestä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2011
 14. pokkus

  pokkus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lähinnä tarkoitin sitä, että Suomessa suositaan rypsiä sen takia, koska sitä on saatavilla kotimaassa ja taas oliiviöljyä "haukutaan" sen takia, koska ne tulee kaikki ulkomailta. Suositaan siis suomalaista, vaikka se ei ole välttämättä parempi vaihtoehto.

  Katsokaa tuo dokkari tuosta ylempää. Siinäkin todetaan että eläinrasvalla ei ole mitään tutkittua vaikutusta näihin suomalaisten perisairauksiin. Pötypuhetta, joka on vain iskostettu ihmisten aivoihin. Se mitä ihmisille toitotetaan on peräisin vanhasta tutkimuksesta, jossa ei oikeasti pystytty osoittamaan juuri mitään ja silti sen perusteella kerrottiin asiat faktana. Tietenkin kaikki liikakäyttö on pahaksi ja ei kukaan väitäkään, että suurien määrien nauttiminen mitään rasvaa olisi järkevää. Liika on aina pahasta, jopa vettä juomalla.

  Mutta ehkä tämä ei ole oikea foorumi tämän asian puimiseen. Jokainen totta kai tekee niin kuin parhaakseen näkee. Itse olen asiaan tutustunut ja teen omat päätökseni lukemani perusteella. En pidä esimerkiksi Iltalehden kirjoitusta kovinkaan luotettavana lähteenä, kun siinä ei ole ainuttakaan lähdettä mainittu. Nämä ravintosuosituksen kun ovat hiukan sama juttu kuin pankkitädin puheet. Moni niihin uskoo sokeasti, mutta oikeasti ne eivät ole aina parhaaksi sinulle.
   
 15. Ykskytä

  Ykskytä Guest Guest

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suositukset muokkautuvat käytettävissä olevan laajapohjaisen tutkimustiedon mukaan. Kun saadaan uutta tietoa, niin suosituksia muutetaan. Kaupallisia intressäjä rasvakeskustelussa edustivat virallisten suositusten vastustajat. Kari Salminen on Valion palkkalistoilta. Taija Somppi kauppaa palvelujaan ja kallista erikoisruokaa yksityisellä klinikkalla sekä omaa kirjaansa.
   
 16. Ykskytä

  Ykskytä Guest Guest

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dokumentissä kävi hyvin selväksi että pehmeiden rasvojen vaihtaminen koviin on epäterveellistä. Toisaalta sellaista tutkimusta missä olisi osoitettu kovien rasvojen olevan yksistään epäterveellisiä ei pystytty nimeämään. Koska ihminen tarvitsee sopivan määrä rasvaa niin ymmärrettävästi tällainen tutkimus ei ole edes oikein mahdollinen, koska tulosta sekoittaisi rasvan määrän vaihtelu.
   
 17. pokkus

  pokkus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  iHerbissä 10% lisäalennus Now Foodsin 240 kapselin Super Epasta. Tuo alkaa olemaan jo aika hyvä hinta ja itse laitoin muutaman purkin tulemaan:

  Now Foods, Super EPA, Double Strength, 240 Softgels - iHerb.com

  Taitaa olla voimassa keskiviikkoon asti, joten kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi, jos on tarvista omegoille. Koodilla NEV744 lisäksi extra-alennus (5 dollaria) ensitilaajalle.
   
 18. pokkus

  pokkus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. pokkus

  pokkus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0