Oma talous kuntoon!

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Pazze, 17.02.2008.

 1. Tinttara

  Tinttara Guest Guest

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy kyllä todeta, että me ollaan äärimmäisen huonoja säästämään yhtään mitenkään yhtään missään. Ollaan rehellisesti sanottuna materialisteja ja vietetään todellista kulutusjuhlaa. :hitme: Tai no suurempia hankintoja tehtäessä ollaan kyllä tosi hintatietoisia ja hankitaan elektroniikkavempeleet, remonttitarpeet jne. sieltä mistä ne saa edullisimmin. Elämäntapaamme viitaten ainut säästöniksi joka toimii meillä, on lapsettomana pysyminen (ja tulojen maksimoiminen) :D
   
 2. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 973
  Saadut tykkäykset:
  118
  Koska tähän ei kukaan puuttunut, arvasin olleeni oikeassa ja Pazzella ei ollut ongelmaa vaan väärää tietoa esitti code.666. Eli kyllä se niin on, vaikka ammattiliittojen sivuilta sitä ei luonnollisestikaan selväsanaisesti kerrota, että että ay-maksujen verovähennys tehdään bruttotuloista. (Tässä olisi muuten kiva puheenaihe, miksi jonkun yhdistyksen/seuran/ryhmän jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen?)

  Yksinkertaistettu esimerkki. Jos palkkasi on 50 000 ja olet maksanut liiton jäsenmaksuja 500 vuodessa, on verotettava tulosi vähennyksen jälkeen on 49 500. Liittoon kuulumaton maksaa veroa koko 50 000:sta. Eli ei sitä takaisin verotuksessa saa täysmääräisenä. Sama verovähennysoikeus koskee sitten työttömyyskassan jäsennyyttäkin, ja siinähän kyse on piennemmästä summasta.

  Sen verran vielä haluan jatkaa aiheesta, että tosiaan ammattiliitoilla on myös erilaisia jäsenetuja esim. polttoaineista, lehtitilauksista, hotelleista jne. Pikaisella silmäyksellä edut eivät olleet mitenkään erikoisia, ainakaan normaaleihin tarjouksiin verrattuna. Mutta jos niitä pystyy hyödyntämään yli jäsenmaksun verran vuodessa, niin toki ihan säästämisen kannalta liittoon kannattaa kuulua.
   
 3. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  :D

  En meinaa otista, oon duunissa kaivarissa... en esim. vtt:llä jos sitä tarkoitat :)

  En kuulu liittoon tai kassaan, koska oma yritys estää "työttömyystilanteessa" tuen saamisen.

  Vaimo sen sijaan on TEK:n jäsen, eduista en oikein osaa sanoa. Lakiapu ja talouselämä kotiin halvalla lienevät hyödyllisimmät.
   
 4. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Itseasiassa lapsen saaminen varsinkin aluksi vain ja ainoastaan säästää. Jos nyt elämän sisältö koostuu vaikka elekroniikasta, sisustuksesta, laadukkaista ravintoloista, kengistä, matkustelusta, merkkilaukuista ja aktiivisesta ravintolassajuoksemisesta (taksit!), niin lapsen saannin jälkeen voi unohtaa nämä kaikki.

  Kyllähän sitä voi ostaa vaikka levyjarrulliset lastenvaunut (koska ne vaan on niin turvalliset!) ja hemmotella lasta muutamilla merkkivaatteilla (koska ne vaan näyttää niin söpöiltä!), mutta siltikin rahaa jää tajuttomasti käyttämättä, koska sitä vaan ei ehdi käyttää.

  Disclamer tosin: itsellä ei lasta ole, mutta näin ovat sanoneet ne lukemattomat tutut, jotka ovat harrastaneet yllä olevia toimintoja ja sitten saaneet lapsen. Rahanmeno alkaa vasta sitten kun lapsi vanhenee, se alkaa vaatia "samoja juttuja kun kavereilla" ja harrastustoiminta nielee jumalattomasti aikaa ja rahaa.
   
 5. Tinttara

  Tinttara Guest Guest

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omaa, kovaa vauhtia lisääntynyttä lähipiiriä seuranneena olen totaalisen eri mieltä. Jok'ikinen nykyinen lapsiperhe on jo ennen lisääntymistään:

  - vaihtanut kerrostaloasunnon uuteen omakotitaloon

  Sekä positiivisen raskaustestin jälkeen:

  - vaihtanut auton farmariin tai tila-autoon, usein hankkinut jopa toisenkin auton (mammalomalaiselle oma pirssi muksujen kuljetteluun)
  - ostanut pinnasängyn, rattaat, yhdistelmärattaat, turvakaukalon, sitterin, yhden vaatekaapillisen vauvanvaatteita ja muita tekstiilejä, syöttötuolin, leluja, vakuutuksen jne. jne. jne.

  Se on sitten eri asia kuinka moni väittää, että olisi ilman lisääntymisaikeitakin hankkinut omakotitalon N-määrällä makuuhuoneita ja markkinoiden suosituimman/tilavimman farkun.:rolleyes:
   
 6. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ja ne kaverit, jotka ei ole hankkineet lisäkasvua, ovat vaihtaneet oman asuntonsa suurempaa keskustakämppään, jossa luksuskokoiset olohuoneet ja makuuhuone.

  Ja ne joilla ei ole jälkikasvua, ovat vaihtaneet tyylikkäseen coupeeseen, jossa tehoa enemmän kun kahdessa pienessä perheautossa.

  Jotka ei edelleenkään maksa hirväesti.... vaikka ostaa aika hifitavaraa pinnasängyt, tuolit ja vaunut on kerralla ostettu. Kun vanhemmat jättää muutaman kostean viikonlopun väliin, niin kaikki nämä onkin jo hankittu...


  Pitkällä tähtäimellä nuorilla pareilla rahat häviää aina johonkin kulutusjuttuihin. Sitä tuskin säästää tai on säästämättä vaikka 20v ajanjaksolla yhtään sen takia, että ei hanki / hankkii lapsen. Lyhellä tähtäimellä omassa kaveripiirissä on vaan todettu, että pienen lapsen kanssa rahaa jää selkeästi enemmän säästöön kuin dinkkuiluaikana. Ehkä oma kaveripiiri on sitten jotenkin erilaista.
   
 7. Paake

  Paake Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  24.01.2002
  Viestejä:
  714
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja jos säästää haluaa niin kannattaa kyllä laitteita ostaessa katsella tarkkaan mistä sen laitteensa ostaa. Sony center ei välttämättä ole se mistä kannattaa roinaa ostaa vaan saksasta www:n välityksellä on mahdollista kuitenkin säästellä ihan kiitettävästi. Okei ehkä halvimmat laitteet kannattaa suosiolla ostaa suomesta koska postikulujen prosentuaalinen osuus voi nousta kovaksikin, mutta jos tietää mitä haluaa niin silloin tuo www:n hintavertailu on enemmän kuin paikallaan.

  Ja esim giganttihan mahdollistaa kuukauden palautusajan, joten mikäs estää hakemasta laitetta koeajoon gigantista ja palauttaa vermeen ja tilailla sitten saksanmaalta...
   
 8. Tinttara

  Tinttara Guest Guest

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^ No tuolla tavalla ajateltuna säästäminen pitää ilmeisesti määritellä kirjaimellisesti säästöön jäävinä euroina; jätetään ne eurot sitten pankkitilille, rahastoihin tai lipaston laatikkoon. En usko, että kukaan tähän ketjuun kirjoittavista jättää ostamatta muovipussia kaupasta siksi, että ostaa kertyneillä säästöillä osakkeita (tai mistäs minä tiedän) vaan luulen senkin rahan siirtyvän vain muuhun kulutukseen kuten elokuvien vuokraamiseen tai uusiin kaiuttimiin. Jos tällainen kulutuksen siirtäminen vähemmän tärkeäksi koetusta asiasta mielekkäämpään kohteeseen on myös säästämistä, niin silloin meille lapsettomuus jos mikä on säästöä. Eihän tästä kauaa ole, kun lehdissä oli juttua tutkimuksesta, jonka mukaan yhden lapsen oli laskettu maksavan kymmeniä tuhansia (vai oliko peräti lähemmäs 100 000?) euroja niiden parinkymmenen vuoden aikana, jonka vanhemmat normaalisti lapsiaan elättävät. Tähän tietysti vaikuttaa suuresti vanhempien elintaso. Ollaan sen verran itsekkäitä, että mieluummin käytetään sekin raha itseemme :D. En myöskään missään nimessä kutsuisi "säästöksi" sitä, että pienen lapsen takia omat menot ja harrastukset pitäisi jättää. Mulle se olisi menetys.
   
 9. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7
  Väestöliiton mukaan lapsen kasvattaminen 18-vuotiaaksi maksaa 105.600€, joten kyllä siinä saa penniä venyttää, että tuon säästää muussa takaisin.
   
 10. ToKa

  ToKa Guest Guest

  Liittynyt:
  24.11.2005
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käykö muille niin, että Plussan lähettämät 5 euron lippulaput katoavat ja jäävät käyttämättä? Tähänkin on ratkaisu, Plussa maksaa kertyneet pisteet rahana suoraan pankkitilille:
  http://www.plussa.com/wps/portal/pl...ussien+maksutavat/pankkitilille/pankkitilille

  Ja mikä hienointa, S-etukortin käytön kerryttämät bonukset menee ihan oikealle S-pankin pankkitilille. Eli myös plussapisteet voi ohjata kasvamaan korkoa S-ryhmän tilille, tarvii vain liittää plussapisteet ohjautumaan S-Pankin tilille :D
   
 11. jusaro

  jusaro Guest Guest

  Liittynyt:
  01.08.2006
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Talous saadaan kuntoon myös valitsemalla parempituloinen puoliso... :rolleyes: Jos tämä ei ole mahdollista, niin puolisoa kannattaa aktiivisesti auttaa palkankorotus- ja ylennyspyrkimyksissä.
   
 12. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Tuo on jo mainittu. Elokuvaharrastusta, jos ei halua lopettaa, niin kaipa se elokuvien tarkan markan hankintakanava olisi p2p. Toki menee osastolle: siipeily ja rikollista.
   
 13. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7
  Aika huono ja arveluttava neuvo, joka pahimmassa tapauksessa voi viedä talouden kuralle pitkäksi aikaa.
   
 14. dille

  dille Guest Guest

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se olisikin täysin kauheaa, jos samaa työtä tekevien palkka määräytyisi tehokkudeen/ahkeruuden mukaan. Nyt meidän liittomme pitää huolta siitä, ettei tsemppaus aina kannata.

  Kaippa melkein kaikki järkevät oman talouden kuntoutusvinkit ovat tässä jo jaettu. Käykää kotona kylässä(=syömässä) ja hakemassa hilloja, perunoita yms. yms. tarpeeksi usein:D.
   
 15. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 973
  Saadut tykkäykset:
  118
  p2p on tietysti melkein ilmainen tapa hankkia katsottavaa, mutta aivan kuten kiva Harry totesi, laittomuuksiin ei tässä ketjussa kehoteta.

  Edellä oli myös puhetta lasten aiheuttamista kustannuksista. Sinällään hyviä vinkkejä, mutta jos henkilöllä ei ole lapsia nyt, ei niiden hankkimattajättäminen ole oikeaa säästöä sillä eihän niitä kuluja ole nytkään. Kyseessä on vähän sama juttu, jos miettii ostavansa 100 000 €:n auton, mutta jättää sen ostamatta. Ja lapset ja niiden tekeminen on kivaa, joten ei muuta kuin kaikki vaan hommiin. (Ja koska tämä kommentti loukkaa niitä, jotka eivät ole lapsettomia omasta tahdostaan, tarkoitan niitä joille lisääntyminen on mahdollista.)
   
 16. EskoMörkö

  EskoMörkö Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän takia itsekkin hommasin akateemisesti koulutetun naisen... nyt se vaan alkoi niitä lapsia tekee... eli se siitä :( (;) )
   
 17. janolle

  janolle Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  0
  Reklamoi... :rolleyes:

  Toisaalta tuohan se äitiyslomalla oleva vaimo enemmän rahaa talouteen kuin sinkkumiehen yhden illan jutut. :thumbsup:
   
 18. Crimson

  Crimson Guest Guest

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kappas! En tiennytkään, että Plussatkin saa nykyään ihan oikeana rahana. S-Pankin tileillä on muuten hemmetin hyvä korot verrattuna muihin pankkeihin. Ainakin tämän vuoden loppuun saakka...
   
 19. CeeLo

  CeeLo Guest Guest

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Missäs akatemiassa "ne" opetetaan yksinään lapsia tekeen:confused::p
   
 20. Simo81

  Simo81 Guest Guest

  Liittynyt:
  01.02.2007
  Viestejä:
  177
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vai että säästetään, jotta voi kuluttaa lisää. :thumbsup:

  Oma vinkki on, että kun ostaa ruokaa, niin kanattaa katsoa kilohinnat. Pakkauskoot vaihtelevat, ja valmiin paketin hinta voi olla harhaanjohtava. Olen myös kiinnittänyt huomiota siihen, että halpoina mainostetut ketjujen omat merkit (S-ryhmä:Daily, Rainbow, X-tra, Kesko: Euro Shopper, Pirkka, Tuko: Eldorado) eivät aina ole halvimpia.