Oletko tyytyväinen nettinopeuteesi?

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana ElvisThePelvis, 26.01.2007.

 1. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  957
  Saadut tykkäykset:
  24
  [​IMG]

  - Welho / DNA 40/10
  - D-Link DIR-825 DD-WRT -firmiksellä langattomana reitittimenä
  - D-Link DIR-615 DD-WRT -firmiksellä WLAN-siltana läppärin ja langattoman verkon välillä. Läppärin ja DIR-825:n välillä on niin paljon seinää, että signaalitasot ovat 5-10%:n luokkaa ilman tuota siltaa.

  Elokuun alussa tosiaan päivittyy taloyhtiölaajakaistan perusnopeus 10/10:een, jonka sitten uppaan 100/10:ksi.
   
 2. KMOK

  KMOK Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 921
  Saadut tykkäykset:
  22
  [​IMG]

  Olen tyytyväinen nopeuden lisäksi kaikin puolin yleensäkin nykyiseen Welhon kaapelimodeemiliittymään. Viime kesänä liittymän nopeudeksi valikoitui 40/2. Nyt kesäkuussa laskun välissä oli mukava ylläri, jossa kerrottiin uppikaistan nopeuden nousevan kahdeksaan Mb/s. Muutos on pysyvä ja siitä ei tule mitään kustannuksia asiakkaalle. Kiitos DNA/Welho! :thumbsup:
   

  Liitetyt tiedostot:

 3. lepreconn

  lepreconn Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 360
  Saadut tykkäykset:
  35
  Onko Soneran verkossa jotain tiedossa olevaa ongelmaa? Kovin hidas on nyt http://nopeusmittaus.sonera.fi/, tuollakaan ei anna paria megaakaan. Tainnut olla jo muutaman päivän hidastelua. Tänään vasta sitten kiinnitin enemmän huomiota.
   
 4. lepreconn

  lepreconn Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 360
  Saadut tykkäykset:
  35
  Vajaa viikko siinä meni kärvistellessä ilman internetiä. Kellarissa oli posahtanut jotain. Eikö tässä ole jo jonkinlaisiin korvauksiin oikeutuksia?
   
 5. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  Vaikka kyselysi onkin jo noin ouoli vuotta sitten tehty ja olet varmaan saanut vastauksia empiirisillä tutkimuksilla, vastaan kuitenkin. Mulla on taloyhtiön kautta 10 alas, jonka lisämaksulla olen nostanut sataan.

  Mulla pyörittää rutiiniasioita vanha duunin poistokone joka eläköityi konttorihommista joku 3-4 v sitten. Siellä se oli pyörinyt joku 3-4 vuotta. Useinmiten se nykyään pyörii Ubuntulla, vaikka XP:kin vielä koneelta löytyy. Iästä voit arvata prossun ja työmuistia konttorikäyttöön muistaakseni pari gigaa. Uuden verkkokortin heitin koneeseen, kun koneen oma päästi toisella käyttiksellä vain jonkun 10 Mb/s.

  Zune on säädetty niin, että max 5 filua kerralla. Jos lähteet ovat hyvät tulee tuolle koneelle joku reilu 8,7 MB/s, eli noin 70 Mb/s. Reitittimestä suoraan tulee kyllä ulos 100 MB/s, mutta ethernet kaapeli on hieman pitkä, eikä tuo kaakki saa enempää.

  Vaikka alas tulee tavaraa tällä vanhalla kaakilla voi surffailla samaan aikaan, kunnes on sekä firefox kolmellakymmenellä kielekkeellä ja chrome parillakymmenellä. Chromella, vaikka on nopeampi, on surkeampi muistinhallinta, koska se saa välillä koneen swappausmoodiin kun tulee avattua liikaa kielekkeitä siihen, seurauksella että kone ei reagoi.

  Nykyäänhän mediasoittimissa ja NASeissakin on torrenklientit ja hyvin toimivat vaikka mediasoitin näyttäisi pätkää tai nassi toimisi rivakastikin.

  Ainoa surffaamisessa joka saattaa hidastua vanhalla koneella, on kun sivustolla on raskasta jaavaa.