Oblivion (2012) (Joseph Kosinski / Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 10.12.2012.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Oblivion on TRON: Legacy -elokuvassa ohjaajana toimineen ja Rise of the Planet of the Apes-elokuvassa tuottajana toimineen Joseph Kosinskin uusi ja visuaalisesti huikea scifi-leffa, joka pääroolissa nähdään Tom Cruise.

  Jack Harper (Cruise) on yksi viimeisistä Maassa olevista miehittämättömien lentolaitteiden korjaajista. Usean vuosikymmenen ajan kestäneen, Scaveja vastaan käydyn sodan jälkeen osana massiivista elintärkeiden luonnonvarojen louhimis-operaatiota Jackin tehtävä alkaa olla lähellä päättymistä.

  Korkealla taivaalla tehtäviä suorittavan ja myös siellä elävän Harperin elämä tulee uuteen käännekohtaan kun hän pelastaa kauniin muukalaisen maahan syöksyneestä avaruusaluksesta. Tämä kohtaaminen johtaa tapahtumasarjaan, joka pakottaa Jackin kyseenalaistamaan kaiken ja asettaa koko ihmiskunnan kohtalon hänen käsiinsä.

  Elokuva on kuvattu 4k tekniikalla USA:ssa ja Islannissa.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 19.04.2013)
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2013
 2. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Uusi trailer julkaistu!
   
 3. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kingslayer kävi Conanissa tätä mainostamassa pari yötä sitten ja nousi kyllä kiinnostuslista kärkeen, scifi on kryptoniittini.

  Samalla kuitenkin varoiteltiin ettei elokuvasta kannata tietää mitään etukäteen, joten pitää varmaan skipata kaikennäköiset ennakkohehkutukset ja trailerit. Suomen ensi-iltakin näyttäisi olevan onneksi tänään, joten ei pitäisi tuottaa vaikeuksia. Pitänee piakkoin käydä väijymässä. TRONia en ole nähnyt, joten ohjaaja on kyllä ennalta itselle täysi tuntemattomuus.
   
 4. Ihmemies2

  Ihmemies2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  213
  Saadut tykkäykset:
  0
  BOOOOOORING. Alku vaikutti lupaavalta ja herätti kysymyksiä, mutta juonen ja toiminnan myötä raina muuttui ällötylsäksi kestävyystestiksi: Jaksaako katsoa loppuun asti, tsekatako sähköpostit vai lähteä kävelemään? Musiikki oli geneeristä orkesteripaisuttelua, joka alleviivasi kaikki "läheltä piti"-tilanteet ja "tiukat paikat".

  Epätoivosta, huumorista tai jännityksestä ei ollut tietoakaan. Oblivion on puristettu efektejä ja maisemia lukuun ottamatta kuivaksi kaikesta mielenkiintoisesta. Dumppaamalla toiminnan ja musan ja virittämällä juonta tästä oltaisiin voitu saada ihan perustoimiva scifipätkä.

  Kahden leffan otannan perusteella Joseph Kosinski on yksi Hollywoodin tämän hetken turhimmista ohjaajista, ja hänen tuotoksensa kelpaavat korkeintaan unilääkkeekksi. Ei tätä uskalla suositella oikein kenellekään. Toivottavasti Elysium on parempi.

  +1 graffoista ja ½ lisää toimivasta mutta hengettömästä juonesta. 1½/5.
   
 5. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 772
  Saadut tykkäykset:
  159
  Ihmeen hyvä tekele. Harvemmin tulee eriteltyä elokuvaa ajan mukaan, mutta alku oli huono ja keskivaiheesta lopetukseen hyvää scifiä. Tompan naaman tilalle hieman tuntemattomampi tuttavuus, niin tämän olisi alusta asti voinut ottaa vakavemmin. Kotona katsellessa en uskoisi tuntuvan näin vakuuttavaksi kuin teatterin suurelta kuvalta. Ulkoisesti hieno tekele, vaikka melkein joka paikassa cgi:tä, niin se ei häirinnyt lainkaan.
   
 6. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan vaikuttava leffa pienistä hölmöyksistä ja juonen lässähtelyistä huolimatta. Twistejä oli vaikka muille jakaa ja sen suurimman arvasin melko varhain. Visuaalisesti erittäin hieno. Plussaa M83:n mahtipontisesta, mutta toimivasta elektronisesta scoresta ja ihanasta Olgasta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2013
 7. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erinomainen leffa. Juuri sopiva sekoitus vanhaa ja uutta. Erityisesti plussaa fyysisistä tehosteista ja järkyttävän komeista lavasteista. Toiminta oli mainiota, mutta onneksi leffan pääpainotus oli juonessa ja hahmoissa. Ainakin tennarin ykkössalissa äänet olivat myös upeat ja varsinkin bassosta saatiin kaikki irti.

  4/5.
   
 8. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 054
  Saadut tykkäykset:
  107
  Hieno leffa. Muut ovat jo puhuneet hyvät puolet niin mitäs tässä toistamaan. Musiikki hienoa, näkymät mahtavia eikä se simppeli tarinakaan huonompi ollut.
  Vaihteeksi tuli liikaa uskottua arvosteluihin ja odotukset laski sitä myötä melkoisesti mutta onneksi lopputulos olikin todella positiivinen.

  Likimain 4/5 pakko antaa.

  Ainoastaan se ns. seksikohtaus siellä altaassa tuntui nololta ja täysin irralliselta.
   
 9. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Ainakin ensimmäinen tunti tai pidempäänkin keräsi minun mielestäni jännitystä ylle ihan hyvin itse asiassa jopa 4 tähden edestä. Mutta mysteerin alkaessa hahmottua siinä oli liikaa sellaista mitä olen jo nähnyt muissa elokuvissa eikä lopussa tullut mitään suuren suurta juonen keikautusta. Aikaisemmin siinä kyllä oli ihan oveliakin paljastuksia vaikka vähän osasin arvatakin niitä. Tehosteet hienoja ja maisemat upeita. Toiminta kun sitten alkoi sitä vaivasi nykyelokuvan mukaan kun ihmisiä sattuu kuolemaan niin verettömyys joka itseäni häiritsee varsinkin tämän elokuvan joisskin kohtauksissa paljon.
  Esim kohtaus jossa tomin valevaimo tapetaan siihen olisi hyvin sopinut jokin robocop tyylinen seulaksi ampuminen
  Mutta tämä on sitä nykyajan surkeaa holywood studioiden rahan ahneutta joka ei lopu muuta kun sillä että ihmiset eivät katsoisi näitä k12 räiskintä elokuvia ollenkaan mutta sitä ei valitettavasti tule tapahtumaan.

  Minusta uimaaltaan niin sanottu seksikohtaus ei nyt välttämättä ehkä ole silleen kun kuvailit irrallinen. Nimittäin siinä saatettiin kuvailla sitä että tämä mies pidetään tyytyväisenä eikä hän rupeaisi miettimään liikaa asioita. Se saattoi olla sen koko homman nimi kun töihin oli lähetetty aviopari
   
 10. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Ai niin aivan viimeiset 5 minuuttia
  Olivat liian siirappiset minä olisin odottanut jotain onnettomanpaa loppuratkaisua että olisi lievä ahdistus tullut lopputekstien alkaessa tämäkin on sitä tyypillistä holywood tyyppistä ratkaisua josta en pidä
  3/5
   
 11. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 054
  Saadut tykkäykset:
  107
  Tätähän siinä varmasti haettiinkin mutta toteutukseltaan tuo meni pahasti yli vaikka tyylikkäältä näyttikin. Vican hyvin tiukka suhtautuminen protokolliin muutenkin oli aika outoa, vaikkakin se loi hyvää jännitettä hahmoihin. Se torni 52:n klooni tuntui muutenkin hieman vapaammalta säännöistä mikä loi hienoa kontrastia näiden kloonien välille.
   
 12. lp_rqvist

  lp_rqvist Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.09.2003
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffa oli hyvä. Tosin samankaltaisuus Kuu elokuvaan häiritsi jonkin verran. Leffa pitää ehdottomasti katsoa teatterissa isolta kankaalta.
   
 13. Zalmari

  Zalmari Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse aion ehdottomasti katsoa leffan suuren television ruudulta omassa kotiteatterissani.
   
 14. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 408
  Saadut tykkäykset:
  119
  No juu, semmosta ajatuksia herättämätöntä Hollywood-scifiä tämä. Aavemaisia tuhokuvastoja oli toki hienoa katsoa ja muutenkin se silmä lepäsi varsin hyvin kuten odottaa sopi. Tarinallisesti silti melko köykäinen, eikä Tompankaan tarvinnut irrotella sen melko köykäisen hahmonsa puolesta kummempia. Tyyppi oli selkeästi yhtä värikäs kuin nimensäkin. Jack!

  Näyttävä elokuva siltikin kaikesta tyhjänpäiväisyydestään huolimatta. Invaasioscifiä jota pyrittiin maustamaan edes jonkinlaisilla hämäyksillä. Elokuvan mahtipontinen score soveltui hommaan mainiosti.

  :):):)
   
 15. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ihan ok scifileffa. Harmi vain, että varsinkin jotkut aikaisemmat trailerit onnistuvat kyllä aika tehokkaasti pilaamaan leffan ja sen mahdollinen "yllätys" (tai yksi niistä) ei sitten tullutkaan itselleni kauhean suurena yllätyksenä. Näyttelytyössä ei mitään sen kummempaa valittamista, ja olihan tämä aika näyttäväkin leffa. Juonikaan ei sentään ollut sieltä hölmöimmästä päästä.

  3,5/5
   
 16. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Tämä oli vähän ristiriitainen teos, mutta kokonaisuus pääsi kuitenkin voiton puolelle. Juoni tuntui olevan melkoinen sekoitus muualta tuttuja käänteitä ja aineksia, mikä harmi kyllä johti tapahtumien liialliseen ennalta-arvattavuuteen. Mukana oli myös jokunen täysin typerä käänne, esim. kohtaus, jossa
  yksi vedenottimista oli tuhottu ja outo signaali johti alueelle 17. Mitä sitten teki Cruisen hahmo tilanteen ollessa päällä? Menikin piilopirtilleen laiskottelemaan ja viettämään mukavaa vapaapäivää.

  Toimintaa oli joukkoon annosteltu vain sopivissa määrin, joten turhanpäiväinen rymistely pysyi taka-alalla. Visuaalinen puoli toimi keskittyessään valoisiin päivänäkymiin eikä tyypilliseen synkistelyyn. Positiivista myös, että visuaalisesti kunnianhimoisen scifistelyn kohdalla ei oltu sorruttu 3D-kuonaan. M83:n musiikeista myös plussaa. Kappaleet eivät olleet kovin omaperäisiä (sopii verrata vaikka John Murphyn Sunshine-scoreen), mutta melodisempi tavara on nykymuodinmukaista perussykytystä tervetulleempaa.

  :):):)½
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2013
 17. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Ihan menevä perusscifi, mutta ei mitään erityistä. Tosin jokseenkin ennalta-arvattava, liian geneerinen kaava. Kivoista suihku(tms)moottoreiden tehosteista plussaa. Keskitason yläpuolella mentiin, joten 3½/5.

  ps. Alkaa lähteä lapasesta jo nuo scifitorvet. Vähän väliä kuuluu hirmuinen TRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ.. :D No, odotellessa Pacific Rimiä, jossa ainakin trailerin perusteella töristely viedään vielä aivan uudelle asteelle.

  pps. Tästä ei saa äänieristämättömässä tai muutoin täysin volumerajoitteettomassa kotiteatterissa kaikkea irti. Kannattanee käydä teatterissa ihastelemassa scifi-efektit, jos ei oma laitteisto sitten ole todellakin kovatasoinen..
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2013
 18. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Muijahan tsekkas että ei siellä mitään näy ;).

  Elokuva oli yllättävän hyvä. Trailereita ei ollut etukäteen katsottu joten jännitystä oli ainakin elokuvan alkupuolella mukavasti ilmassa. Äänitehosteista plussaa. 4/5 vaikka loppu olikin vähän liian ennalta arvattava.
   
 19. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 832
  Saadut tykkäykset:
  333
  Yllättipä positiivisesti. Ei nyt ihan täydellinen mutta erittäin hyvä. Toimintakohtauksissa oli vähän sellaisia tyypillisiä epäuskottavuustekijöitä mukana mutta ei tässä oikeastaan muuta valittamista ole. Dramaattinen loppuhuipennus oli kanssa pikkasen mielikuvitukseton ja epäuskottava.
  Siis se emäaluksen räjäytys, eikö ne muka pystyneet sitä juonta huomaamaan ja estämään ajoissa?

  4/5
   
 20. Clef

  Clef Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tää on kyllä alkanut ärsyttää. Uusimman Abrams-Trekin trailerissa sekä Dark Knight Risesissa sama juttu.

  Ketäköhän saamme syyttää tästä - Hans Zimmeriäkö? Trendi, mikä trendi. Ohjaaja säveltäjälle: "Joo hei muuten hyvä, mutta pystyks pistää tohon väliin vähän pari scifi-töräystä?".