Obi-Wan Kenobi (Disney+, 2022-)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Electron, 02.04.2022.

 1. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 219
  Saadut tykkäykset:
  53
  Onko tullut katsottua ekat jaksot?
   
 2. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 052
  Saadut tykkäykset:
  107
  Kehnompi kahden ekan jakson perusteella kuin odotin.
   
 3. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  794
  Saadut tykkäykset:
  56
  Lämmitti vanhan fanipojan mieltä nämä kaksi ekaa jaksoa. Ewan McGregor on sarjan parasta antia ja vetää roolinsa juuri niin hyvin kuin kaltaiseltaan ammattilaiselta on lupa odottaakin, olihan hän selkeästi myös prequeleiden paras näyttelijä. Eihän tämä täydellinen ole, mutta koukutti välittömästi ja uskon, että paranee edetessään.
   
  Kristian tykkää tästä.
 4. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 219
  Saadut tykkäykset:
  53
  Eipä sarjassa muuta sitten olekaan kuin Ewan McGregor. Minusta se oli niin ennalta arvattavaa ja perustason huttua kuin olla voi. Sanoisin jopa että tylsä, mikä tällaiselta Star Wars ja Star Treki fanilta aika pahasti sanottu.
   
 5. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  633
  Saadut tykkäykset:
  27
  Vaderin tuominen tähän on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta on siistiä, kun koko saagan keskeisin hahmo on mukana ja vielä orkkisnäyttelijän äänellä, mutta toisaalta taas sarja ei voi oikein tarjota mitään yllättävää, koska tiedetään mihin tapahtumat suurin piirtein tästä johtavat. Obi-Wan ei voi kuolla, Vader ei voi kuolla, Leia tai Luke eivät voi kuolla, eli aselma on aika lukittu, Vaderin ja Kenobin taistelut ovat täysin turhia, koska niitä ei käydä loppuun. Yoda luultavasti vedetään jossain kohtaa tähän mukaan, ainakin olettaisin että niin kannattaa tehdä, se saattaa taas hetkeksi nostaa kiinnostusta tätä kohtaan.
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2022
 6. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 250
  Saadut tykkäykset:
  347
  Ainakin sillä saadaan selville, mikä johti Yodan piileskelyyn sinne rämeplaneetalle.
  Tai laukaistua oma sarja.

  T: Vesku
   
 7. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 974
  Saadut tykkäykset:
  608
  Kun ei ole oikeastaan mitään oleellista tarinaa kerrottavana niin käy näin. Näiden katsominen voi toki olla parhaimmillaan viihdyttävää, mutta kyseessä on "houkuttava täyte" Disney+ palveluun. Kertomalla ihan uusia tarinoita uusin hahmoin asetelmat olisivat niin auki kuin itse haluaa, mutta sehän vaatisi mega-luokan visionäärisyyttä, riskinottohalua ja luovuutta saada kuluttajat laajasti innostumaan. Ei ole oikein mega-korporaatioiden vahvuus... ...helpompi vaan ostella pois kuleksimasta mega-brändejä ja ratsastaa niillä, mutta tulos on sitten tämä lukituissa asetelmissa rimpuilu...

  Minua ainakin häiritsee ajatus, jossa Obi-Wan ja Darth Vader ottavat kovastikin yhteen Episodien III ja IV välissä. Hahmojen kohtaaminen A New Hopessa tuntuu eeppiseltä, koska katsojasta tuntuu edellisestä kohtaamisesta kuluneen tosi pitkä aika ja Episodi III rakensi narratiivin, jossa se edellinen kohtaaminen oli erityisen traaginen, surullinen ja katkera. Minä kyllä olisin pitänyt nämä hahmot kaukana toisistaan Episodien III ja IV välissä. Darth Vader voisi esim. olla oikeasti ihan pihalla siitä, missä Obi-Wan oleilee ja etsiä häntä pakkomielteisesti ympäri-ämpäri galaksia koluten syrjäisimpiä aurinkokuntia. Settiin voisi lukeutua Yodan etsiminen ja Vader saisi vihiä, että Obi-Wan tietää Yodan piileskelypaikan... ...no mutta joo, omia toiveita voi projisoida vaikka kuinka eikä se sitä tarkoita, että muut haluavat samaa.
   
 8. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 611
  Saadut tykkäykset:
  282
  Leian tuominen mukaan sarjaan tässä mittakaavassa on vähän tyhjä arpa - kaikki tietää miten hänelle käy, joten aivan turha venyttää jotain kidnappaus, takaa-ajo, pelastus tms. juonia hahmon ympärille jaksosta toiseen. Samoin tuo Vader on tässä universumissa sellainen varma nakki, kenties se ikonisin hahmo, joka aina kiinnostaa yleisöä. Ei siihen mitään kunnon tarinaa tarvitse rakentaa, kun voi tehdä sinänsä siistejä fan service -kohtauksia, joissa Vader pistää myllyn pyörimään ja näyttää, miten Voimaa käytetään (vrt. Rogue Onen lopussa). Joo joo, onhan ne siistejä hetkiä itsessään, mutta voitaisko jo siirtyä eteenpäin. Ei aina tarvitse kelata uudestaan ja uudestaan sitä Skywalker-saagaa ja keksiä sinne jotain esiosaa ja välitäytettä kerta toisensa perään. SW-universumi on näitä hahmoja isompi.

  Tämä sarja olisi pitänyt rakentaa kiinteämmin Obi-Wanin itsetutkiskeluun Tatooinella ja väliin pistää vaikka sitten sitä flashbackia Anakinista (kuten edellisessä jaksossa oli), ja linkitetty niitä kohtauksia nykyiseen, miten opetukset meni perseelleen jne., niin olisi Hayden Christenseniakin nähty enemmän. Samoin tuo ajanjakso on kiinnostava, koska iso osa jedeistä teloitettu/maanpaossa ym. ja siihen Obi-Wanin mahdollisesti kokema syyllisyys ja muut päälle. Ewan McGregor on hieno näyttelijä ja olisi kannatellut vaikka millaiset draamavetoiset kerronnat tästä.
   
 9. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 740
  Saadut tykkäykset:
  139
  Hyvältä maistunut kahden jakson verran. Obi-Wanin seikkailuja katselee mielellään, koska hän on yksi tärkeimmistä hahmoista elokuvissa.
   
 10. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 085
  Saadut tykkäykset:
  482
 11. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 052
  Saadut tykkäykset:
  107
  Pistää nämä Disneyn tekemät sarjat nyt uuteen perspektiiviin kun tämä Obi-wan on melkein taputeltu (ellei sitten tule toinen kausi). Suorastaan luokattoman kehnoja ovat. Pidin Mandaloriania vielä ihan hyvänä mutta kyllä senkin tarinan voisi joku fani leikata kolmeen tai neljään jaksoon jossa kaikki oleellinen kerrottaisiin tehokkaasti. Boba Fett oli jo aikas kuraa ja tämä Obi-wan valitettavasti jatkaa samaa linjaa. Täysin mielikuvituksetonta tekemistä ja hukattua potentiaalia. Nimenomaan McGregorin lahjoja olisi pitänyt käyttää huomattavasti enemmän hahmonsa eristäytymisen kuvaamiseen ja taakkaan mitä kantoi. Tuo Leian sotkeminen tarinaan on täysin turhaa ja suorastaan katsojan aliarvioimista että saadaan vaan tapahtumia ruudulle jotka toistuu entistä typerimmillä rajoituksilla ja liiotelluilla voimilla.
  Esim. Vaderin aluksen pysäyttäminen ja pidättely rikkoo täysin niitä kaavoja mitä alkuperäinen trilogia noudattaa.

  Tämmöistä sisältöä kirjoittaa joku 14v fani joka on vähän pelejä pelannut ja koittaa jotain näyttävää fanfiktiota vääntää.
   
  spessu tykkää tästä.
 12. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  Ensimmäiset 3 jaksoa Kenobissa oli sellaista että kiemurtelin vihasta tuolillani.
  Tunne oli yhdistelmä sitä miten huonoa ja tylsää kaikki sekä sitä pettymystä että uusi Tähtien Sota ei ole enää mitenkään erikoista tai ihmeellistä.
  Sarja joko parani tai sitten turruin kokonaan loppua kohden. Toiseksi viimeinen jakso taisi olla paras. Darthin ja Kenobin kohtaukset eivät saaneet aikaan mitään fiilistä.

  En silti osaa lopettaa näiden katsomista. Toivon vain jotain parempaa tulevilta projekteilta.
   
  nepa tykkää tästä.
 13. Snafu68

  Snafu68 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  109
  imo suurin ongelma näissä disneyn kolmessa viimeisessä sw sarjassa on ollut luokattoman huonot sivuosa/pääsivuosa-näyttelijät. En tiedä mistä johtuu, mutta kertakaikkiaan jotain vähän sinnepäin näytteleviä/"kattokaa mua kun mä näyttelen"-castingit kaikissa. Joitakin hyviäkin sivuosan esittäjiä on, mutta yleisellä tasolla vmp. Esim tämä "pahiskolmikko", olisiko päässyt helpommalla kun olisi vaan korvannut cgi:llä jotkut hahmot niiden tilalle...

  Jos vertaa vaikka GoT, niin siinä oli panostettu myös vähemmän aikaa sarjassa mukana olleiden laatuun. Tai Breaking bad tai BCS. Voisi luulla, ettei disneyllä ole niin pennin päälle, että saadaan laatua kameran eteen.

  Mandalorianit katsoin, fatbob jäi kesken ja tässä vähän 50/50 viitsiikö, kun olisi muutakin katsottavaa. Itselle ei kyllä ole ongelmaa jättää kesken koska jos tekijätkään eivät ole vaivautuneet, niin miksi minun pitäisi ?

  edit: näyttelijöiden laadusta koko showssa, niin uusista sarjoista Tokyo Vice on aivan eri luokkaa kuin yksikään disneyn sarja tähän mennessä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2022
 14. Miquel007

  Miquel007 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  267
  Saadut tykkäykset:
  8
  Huhhuh, tuli pakotettua tämänkin sarja läpi. Odotukset oli korkealla, mutta aika huono oli loppujen lopuksi. Aika väkisinväännetty tarina, jolla ei oikeastaan ollut mitään annettavaa SW maailmaan.

  Hyvää
  Ihan näyttäviä valomiekkailuja

  Huonoa
  Lähes kaikki muu, päällimmäisenä
  - Luke ja Leia ihan turha ottaa tarinaan, olivat lähinnä ärsyttäviä
  - Darth Vaderin voimat (ja lopuksi Obinkin) on mallia supersankari, kuten avaruusaluksen pysäytys voimalla ja "vuorten" siirtely taisteluissa. Miksi sitten jahdata ja ammuskella pakenevaa Obia, kun voisi vain ajaa tähtihävittäjälla lähelle ja voimailla aluksen palasiksi/lyttyyn/tms. Vader pysäyttelee valomiekkaa voimalla miten haluaa...
  - Juonessa ei ollut mitään logiikkaa. Se jedinmetsästäjä haluaa superpaljon löytää Obin, mutta haluaa oikeasti tuhota Vaderin, eiku Luken, eiku ei sittenkään...

  Itse olisin pitänyt enemmän juonesta jossa...
  - Obi olisi haettu piileskelyltään esiin esim. viimeisten jedien toimesta avustamaan vihoviimeisessä jedien vastahyökkäyksessä Imperiumia vastaan. Jokin mystinen vanha Jedijuttu voisi auttaa, kunhan se löydetään ensin.
  - Vader olisi tullut vastaan (yllätyksenä Obille), mutta kohtaaminen olisi päättynyt siten, että Vader olisi luullut Obin kuolleen Vaderin tappamana, näin alkuperäisleffan oletus että Vader ei tiedä Obista olisi ollut mahdollista.
  - Luke ja Leia pois tai ainakin sivussa kaikesta, ei tarinan keskiössä
   
  Crockett tykkää tästä.
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Tykkäsin sarjasta. Jopa Mandaloriania enemmän.
  Netissä joku huutaa enemmän taistelua. Tuolla ylhäällä pohdiskelua luolassa. Ilmeisesti kuuden jakson ajan.
  Noh, aina on joku joka ei tykkää. Olihan tässä tietenkin asioita, jotka on selkeästi tehty faneille.
  Kannattiko Lukea ja Leiaa sotkea mukaan?
  En tiedä. Toisaalta Obi-wanin tehtävänä oli suojella Lukea. Sen vuoksi en itse oikein helposti usko, että hän olisi lähtenyt mukaan mihinkään hyökkäyksiin Imperiumia vastaan. Hänen tehtävänsä ei ollut enää se. Hän tiesi, miten tärkeitä Luke ja Leia olivat vastarintaliikkeen tulevaisuudelle. Miksi riskeerata heidät jonkun hyökkäyksen vuoksi?

  Ja tässähän nyt selitettiin sekin, miksi Vaderilla on myöhemmin arpi kasvoissa.

  Tietyssä mielessä vaihtoehtoista juonta olisi ollut aika vaikea keksiä, joka olisi sekin tyydyttänyt kaikki ihmiset.

  Sarjaa ei ollut ilmeisesti tarkoitus tehdä kuin yksi kausi, mutta voisin kuvitella, että rahan vuoksi tekevät myös toisen. Katsotaan, jos siinä saadaan sitten enemmän elämää luolissa.

  Ilmeisesti tietokonetta oli käytetty nuorentamaan Obi-wanin ja Anakinin kasvoja noissa takaumissa...