NYPD Blue & Millenium

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Samppa, 12.11.2002.

 1. Coppola

  Coppola Guest Guest

  Liittynyt:
  18.04.2006
  Viestejä:
  526
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolme ensimmäistä kautta on hyllyssä ja neljäs pitäisi kohta laittaa tilaukseen, kunhan nämä saatu loppuun katsottua. Harmillista, mutta tällä hetkellä näyttää ettei Fox olisi julkaisemassa viidennettä kautta ollenkaan ja jättämässä neljännen kauden julkaisun viimeiseksi julkaistavaksi. :(

  On sen verran loistava sarja, että täydet kaudet olisi mukava saada dvd:llä.

  Pitäisiköhän porukalla kirjoittaa pyyntö Foxille loppujenkin kausien julkaisemisesta. Jos vaikka sellaisen 15 000 nimeä saisi alkuunsa mukaan, niin voisi olla jo hieman vaikutusta. Kaikilta tietenkin lupaus ostaa tulevat kaudet, jotta Fox saa voittansa. :)
   
 2. cityjeesus

  cityjeesus Guest Guest

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mitä horiset? Itsekö keksit vai oikeinko luit jostain? Linkkejä arvostamme, joten saanemme myös niitä.

  Tack så mycket, parahin varhaisnuori. :love:
   
 3. Coppola

  Coppola Guest Guest

  Liittynyt:
  18.04.2006
  Viestejä:
  526
  Saadut tykkäykset:
  0
  G O O G L E !!! Onko jeesus kuullut sellaisesta? Parahin avuton lapsi. :love:

  No joo, etsiskelin tietoa juuri tuosta ja päädyin hometheaterforum.comin forumille, jossa arvoisa tvshowsondvd.comin kaveri kommentoi seuraavasti:
  "
  Poor sales of season 4 have taken season 5 off the schedule.

  Gord
  "

  Eli melko huonolta näyttää. En muualtakaan kahlattuani löytänyt vahvistusta julkaisusta, joten tuon tiedon varassa mennään.

  http://www.hometheaterforum.com/htf/showthread.php?t=241010&highlight=nypd+blue
   
 4. Kupletti

  Kupletti Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.11.2004
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nyt on Playssä, The Hutissa ja parissa muussakin paikassa tipahtanut 80euron pintaan Millennium boxilla (1-3kaudet). Liekkö pakkaus muuttunut? Taitaa lähteä tilaukseen moinen:king:
   
 5. tukehi

  tukehi Guest Guest

  Liittynyt:
  19.08.2005
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. Jürgen

  Jürgen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
 7. Henuri

  Henuri Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli toi Millenniumin eka boxi ostettua Play:stä hintaan 24€. Eipä muistanutkaan miten karmivasta sarjasta olikin kyse. Ne alkumusiikitkin vielä...
   
 8. ATD

  ATD Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  1
  mäkin sain juuri millenniumin ekan kauden päätökseen.. on kyllä loistava sarja, eikun kakkos kausi tilaukseen..:thumbsup:
   
 9. Niksteri

  Niksteri Funny how? Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.01.2001
  Viestejä:
  678
  Saadut tykkäykset:
  1
  NetAnttilan mukaan viides kausi olisi ilmestymässä kuitenkin 13.7. Väärää tietoa sivuilla siis?
   
 10. Mkone

  Mkone Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2002
  Viestejä:
  368
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. Hojis

  Hojis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  3
  Voisiko olla mahdollista, että jokin muu yhtiö ottaa nuo NYPD Bluen julkaisut kontolleen. Aika tylsää on, jos on ostanut jo neljä ekaa kautta eikä enempää tipu... mutta ilmeisesti tuo sarja melkein nollautuu kausien lopuksi, ainakin noiden ensimmäisten kausien osalta näyttää tapahtuneen niin.
   
 12. FrankB

  FrankB Guest Guest

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millenniumia voi kyllä suositella hyllyyn ehdottomasti. Varmaankin paras sarja, mitä ikinä on tehty :thumbsup: kuvanlaadullisestikin ainakin omaan silmään ihan hyvää jälkeä, mutta ekstroja olis saanut olla enemmänkin.
   
 13. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 472
  Saadut tykkäykset:
  245
  Tuli katsottua NYPD Blue Dvdltä, siis julkaistut neljä kautta (tvstä olen nähnyt melkein koko sarja). Onhan tämä yksi niistä parhaista poliisi sarjoista Shieldin, Hill Street Blues, Miami Vicen ja Murharyhmän (Crime Story) kanssa. Wireä en ole vielä nähnyt. Dvd boxi odottaa vuoroa ja odotukset korkealla kehujen johdosta:thumbsup:.

  Dennis Franz, Jimmy Smits, David Caruso ja kumppanit loistivat rooleissaan. Sarjassahan ei ollut mitään jatkuva juonisuutta, paitsi hahmojen ja perhesuhteiden osalta. Kokonaisuutena sarja oli kaiken puolin koukuttava.
  Mahtaako missään olla tarjolla kausia 5-12 suomi teksteillä (englanti teksteillä) esim. Netflixissä ymn?
  Kunpa sarja olisi myynyt enemmän Dvd kausina, niin oltaisiin saatu loputkin kaudet myyntiin.
  Ihmetyttää kun kaiken maailman muuta ”vähemmän” laadukasta sarjaa julkaistaan Dvd/Blu-Raylle mielin määrin (Kauniit ja Rohkeat ymn.)
   
 14. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 630
  Saadut tykkäykset:
  292
  Neljännen kauden jälkeen näytti tosiaan siltä, ettei loppuja kausia julkaistakaan koska myynti oli mitä oli. Laatu ei valitettavasti aina riitä, vaan kuinka paljon julkaisut myyvät ja ymmärrän täysin jos kauniille ja rohkeille on kysyntää. Ihmehän se silti on, että nypd bluen kaltainen ikivihreä ei alunperin myynyt kovinkaan raposesti. Sipovits ja kaikki.

  Nyt kuitenkin: http://en.wikipedia.org/wiki/NYPD_Blue#DVD_releases

  Saa nähdä, tullaanko loppuja julkaisemaan suomiteksteillä koskaan, mutta kyllähän jokainen englantia osaa ;) Enkä tiedä, tuleeko näissä olemaan englanninkielisiä tekstejäkään, mutta oh well. Kuitenkin loput kaudet ovat nyt tulossa, moni varmasti haikaili...
   
 15. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 472
  Saadut tykkäykset:
  245
  Pirun hyvä uutinen:thumbsup:! Englantia osaan, mutta englanti tekstit ovat hyvänä "tukena" tai jotain:rolleyes:.
  Uskon silti, että näihin tulee ainakin English SDH subtitles. Mutta olisi se positiivinen yllätys jos näihin eksyisi myös Suomi tekstit :thumbsup:
  Näköjään jo ennakkotilattavissa mm. Amazon.uk £25.00-£31.75/kausi. Etsintä päättyi ja tilaukseen menee lähiaikoina (sitten kuin hinnat putoaa;)).
  Kiitos Mookidille!
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 323
  Saadut tykkäykset:
  916
 17. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 620
  Saadut tykkäykset:
  905
  Johtuisiko tuosta, että vain ensimmäiset kahdeksan kautta on kuvattu filmille ja remasteroitu?
   
  nepa tykkää tästä.
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 323
  Saadut tykkäykset:
  916
  Tuli nyt katsottua NYPD Blue loppuun Disney plussalta.
  Ja on kyllä hiljainen olo. 12 kautta. Ihan puhdasta timanttia.
  Sarjasta olin aiemmin nähnyt melkein kaikki kauden viimeisiä lukuunottamatta. Niistä joitakin yksittäisiä jaksoja.

  En yhtään ihmettele, että Dennis Franz laittoi näyttelijähanskat naulaan tämän sarjan jälkeen. Mies on ihan uskomattoman hyvä roolissaan. Dennis oli useamman vuoden sarjassa ikään kuin kakkospoliisi. Mutta alusta lähtien hän selkeästi laittaa itsensä likoon ihan täysillä. 12 vuotta eikä mies missään vaiheessa löysää, vaan antaa joka kohtauksessa ihan kaikkensa.

  Columbo ja Sipowicz, siinäpä olisi aikamoinen duo poliisisarjaan.

  Sellainen tekninen huomio, että aikanaan puhuttiin siitä, että dvd:llä ei ole julkaistu kuin kahdeksan ekaa kautta, koska loput on kuvattu vain videolle tai ei ikinä remasteroitu yms. Mutta huhut videosta voi ainakin heittää roskikseen. Kuvanlaatu on loppuun saakka todella hyvää hoodeetä.

  Se, missä sarja onnistuu todella hyvin, on se, että se pitää otteessa loppuun saakka monista henkilövaihdoksista huolimatta. Ja pari kolme viimeistä kautta ovat jopa sarjaa parhaimmillaan. Kuinka moni muu sarja voi sanoa samaa? Yleensä viimeiset kauden monissa sarjoissa ovat sitä pakkopullaa, jota on tehty vain rahan saamiseksi. NYPD Blue on monen vuoden ajan yksittäisistä jaksoista koostuva sarja, jossa hieman pidempi juoni kulkee taustalla. Viimeisillä kausilla tuo on muutettu siten, että pitkät juonet nousevat tärkeämpään osaan ja tasapaino on todella hyvä yksittäisten jaksojen poliisitutkintojen ja pitkien juonten suhteen.

  Sarjaa oli tekemässä oikeita poliiseja, joten monet yksityiskohdat ovat just eikä melkein. Useampi ihminen on netissä kirjoittanut, että välillä etsivillä on badge ylösalasisin kiinni takissa. Ne kuitenkin olivat sellaisia, että ulkotakkeihin ne kiinnitettiin ylösalaisin. Eli tuokin meni aivan oikein. Tietenkin oikeassa elämässä tutkinnat kestävät viikkoja ja kuukausia, mutta nyt ne tiivistettiin päivään tai pariin.

  Sarja kuvatiin LA:ssa ja joitakin kuvauksia tehtiin paikan päällä Nykissä. Myöhempinä kausina niistäkin luovuttiin. Sarjassa huomaa kyllä välillä selkeästi, että ollaan kulisseissa, ulkona ja sisällä. Ja joissakin loppukausien ulkokohtauksissa on taustalla palmuja. :D

  Sellainen jännä homma sarjassa on, että olikohan noin kausilla 1-8 sarjassa käytetty puhekieli on hieman erilaista kuin yleensä. Käsikirjoittajilla oli halu kirjoittaa melkein kaikki lauseet siten, että ne ovat muka enemmän puhekielistä ja lauserakenteet ovat välillä outoja. Sekin tekee varsinkin parin ekan kauden seuraamisesta välillä outoa, koska tuo tapa ei selkeästi jokaiselle näyttelijälle sovi.

  Sarja voidaan ehkä jakaa kahteen tai kolmeen osaan. Jos kahteen, niin kaudet 1-6/8 ja siitä loput. Noin puolessa välissä sarjaa tapahtuu paljon muutoksia hahmoissa, joilla kuitenkin sitten saadaan loppu vedettyä. Jos taas kolmeen osaan niin kaudet 1-6, 6-8 ja 8-12 muodostavat omat osansa. Kaudet 6-8 on myllerrystä. Sitten loppu saadaan vedettyä hyvin, joskin pomo vaihtuu muutaman kerran.

  Käyn sarjan läpi hahmojen kautta. Tässä tulee jonkin verran spoilaamista, mutta en halua pitkää tekstiä laittaa spoilereihin, joten älä lue, jos et ole sarjaa nähnyt. VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!


  Andy Sipowicz (Dennis Franz) kaudet 1-12.

  Andy aloittaa periaatteessa sivuhahmona. First billing tulee vasta useamman kauden jälkeen. Änkyrä alkoholisti, joka tarpeen vaatiessa hieman taivuttaa lakia, jotta saa syylliset kiinni ja josta tulee esikuva muille ja lopulta yksikön päällikkö. Tuosta olisi kyllä voinut vielä yhden kauden tehdä. Se, miten hyvin Andy sopi parissa viimeisessä jaksossa yksikön pomoksi olisi voinut olla vielä syy jatkaa yhden kauden ajan. Mutta toisaalta nykyinen loppu on ihan loistava.

  Greg Medavoy (Gordon Clapp) kaudet 1-12.

  Änkyttävästä ja epävarmasta etsivästä Greg muuttuu vähemmän änkyttäväksi ja vähemmän epävarmaksi. Hahmo on kuitenkin mukavan erilainen ikuisiin itsevarmoihin poliisihahmoihin. Hahmo ei kauheasti kehity sarjan aikana ja isommat muutokset ovat sarjan alun avioliiton hajoaminen ja sekoilu Donnan kanssa. Sen jälkeen ei pahemmin edes lapsia mainita. Silti kokonaisuudessa Andyn jälkeen ainakin itselleni muistettavin hahmo. Gordon on sanonut haastatteluissa, että NYPD Blue alkoi niin vahvasti, että hänelle tarjottiin rooleja ilman koekuvauksia, mutta sen jälkeen hänenkin piti ihan normaalisti koekuvauksiin mennä. Hän ei kuitenkaan mitään isompaa tehnyt eikä ollut sarjasta pois. Ja sai varmasti 12 vuodesta aika hyvät rahat. Ymmärsi olla mukana hyvässä sarjassa.

  John Kelly (David Caruso) kaudet 1-2.

  Caruso oli ilmeisesti aika mulkku. Noin voitanee sanoa. Sarja rakennettiin hänen ympärille ja Andy oli sivuhahmo. Pissa taisi mennä aika nopeasti Carusolle päähän ja hän lähti ovet paukkuen toisen kauden alussa tekemään isoa Hollywoodia. Jota ei sitten tehnyt yhtään. Hahmona John Kelly oli kuitenkin hyvä ja siitä pitää pisteet antaa Carusolle, että loppuun asti hoiti hommansa hyvin. Mielelläni olisin Kellyn hahmon kauemminkin nähnyt sarjassa mukana. Rauhallinen kaveri, joka oli hyvä vastapaino äkäiselle alkoholisti Andylle.
  Andyn neljästä parista laitan Kellyn sijalle neljä. Jos Caruso olisi pari kolme vuotta pystynyt käyttäytymään ja mukana olemaan, niin hahmo nousisi sijalle kaksi. Nyt oli mukana niin vähän aikaa, että sija jää viimeiseksi.

  James Martinez (Nicholas Turturro) kaudet 1-7.

  Martinez oli hyvä hahmo ja hieno pari Medavoylle. Martinez ei kuitenkaan hahmona juurikaan kehittynyt ja Turturro kävi välissä myös muutakin sarjaa tekemässä ja oli vähemmän mukana tässä. Turturro näytti kehittyvän vain vaakasuunnassa. Alun nuori hyväkuntoinen kaveri muuttui vuosien saatossa vähemmän nuoreksi ja enemmän pyöreäksi. Mutta hahmona hän oli ihan ookoo. Mutta kuitenkin vähän tusinatäyte. Ymmärrän hyvin, miksi hän lähti sarjasta. Oli kuitenkin mukana aika monta vuotta. Mutta eipä hänkään mitään isompaa tainnut enää tehdä.

  Sylvia Costas (Sharon Lawrence) kaudet 1-8.

  Costas oli syyttäjänä. Hahmo oli välillä osa vakiokastia ja välillä vieraileva hahmo. Suurin hahmonkehitys tapahtui siinä, että hän meni naimisiin Andyn kanssa, sai lapsen ja tapettiin. Hyvä hahmo ja mielestäni oli harmi, että hän lähti. Lawrence lähti tekemään omaa sitcomia, jonka lopputuloksen kaikki voi arvata...

  Donna Abandando (Gail O'Grady) kaudet 1-3.

  Donna oli seksikäs sihteeritypy. Hyvä hahmo, jolle rakennettiin hieman hahmonkaarta. Seurusteli hetken Medavoyn kanssa. Kolmannella kaudella hahmo kuitenkin jäi niin taka-alalle, että Gail päätti lähteä sarjasta.

  John Irvin (Bill Brochtrup) kaudet 2-12.

  Johnin hahmo oli sarjassa mukava yllättävän kauan. Alussa vain vierailevana hahmona, mutta ajan kuluessa tuli yhdeksi vakiohahmoista. Korvasi Donnan yksikön vastaanotossa/sihteerinä. Homoseksuaali, josta saatiin hyvin myös juonikuvioita. Bill on loistava näyttelijä ja hoiti roolinsa loppuun saakka hienosti. Ja onneksi hahmo myös lopulta otettiin osaksi yksikköä siten, että hän sai olla mukana muiden juhlissa ja läksiäisissä yms. Puolen välin jälkeen oli melkein jo kiusallista, kun hahmo oli ollut jo vuosia mukana, mutta kun etsivät lähtivät juhlimaan, niin John jätettiin yksin toimistolle. Aivan kuin sihteeri ei kelpaisi poliisien mukaan. Mutta lopulta Johnista tuli hyvin tärkeä osa yksikköä.

  Bobby Simone (Jimmy Smits) kaudet 2-6.

  Bobbystä on historian saatossa tullut yleisesti numero yksi Andyn pareista. He jopa yhdessä olivat jakamassa jossain gaalassa palkintoja jokunen vuosi sitten. Monet ehkä pitävät sarjan kultakautena juuri noita kausia, jolloin Bobby oli mukana. Jopa Bobbyn sarjasta lähtö tehtiin erittäin tunteelliseksi. Ja hän myös teki vierailun sarjaan muutamaa vuotta myöhemmin. Andyn ja Bobbyn yhteistyö toimii hyvin. Bobby hahmolle tehtiin hyvä juonikaari ja hahmo kehittyy hyvin ja seurustelee Dianen kanssa. Mutta silti jokin Bobbyssa tai sarjassa tuohon aikaan oli, joka ei itselle kauheasti iske. Se ei tarkoita, että nuo kaudet olisivat jotenkin huonoja. Todella hyviä. Mutta ehkä se, että parempaakin on tulossa, tekee sen, että en ajattele Bobbyn kausia sarjan parhaimpina.
  Smits lähti sarjasta, koska ei jaksanut jatkuvia muutoksia kässäriin. Hän koki turhana työnä sen, että oli illalla päivän päätteeksi opetellut seuraavan päivän vuorosanoja, jotka laitettiin uusiksi kesken kuvausten. Ehkä hieman muutakin kähmää oli tuottajien kanssa. Mutta ei kuitenkaan mitään sellaista, että ainakaan liian huonoja välejä olisi jäänyt, koska hahmo hoidettiin hienosti sarjasta pois ja hän tosiaan käy vielä myöhemmin vierailemassa. Omalla listalla menee Andyn pareista sijalle kaksi.
  Bobbyn lähdön jälkeen Andy nostettiin selkeäksi ykköseksi. Periaatteessa Bobbyn lähtöön asti Andy oli vielä kakkosnäyttelijä, vaikkakin hänen roolinsa nousi vuosien myötä tasapäihin Bobbyn kanssa. Kuitenkin vasta kauden 6 jälkeen Dennis Franz sai ykkösbillingin.

  Diane Russell (Kim Delaney) kaudet 2-8.

  Diane oli naisetsivistä kaikista pisimpään mukana. Hahmona ihan hyvä, mutta rehellisesti sanottuna Delaney ei ole maailman paras näyttelijä. Kyllä hän hyviäkin kohtauksia tekee, mutta jotenkin hänen yleinen olemuksensa ei vakuuta. Diane seurustelee Bobbyn kanssa ja jotenkin siinäkään homma ei täysin toimi. Diane tekee muutaman jakson mittaisen vierailun myöhemmin ja se menee vielä huonommin. En tiedä, ehkä hahmo ei vain ollut minun makuuni tai sitten hänelle vain käsikirjoitettiin huono rooli. Kyse voi myös olla siitä, että Delaneyllä oli ongelmia esittää luonnollisesti hieman erilaista lauserakennetta, mitä käsikirjoittajat varsinkin alkukausina paljon käyttivät.
  Kim lähti tekemään omaa sarjaa, jolle kävi arvaatte kai miten. Mielenkiintoisesti Kim päätyi myös CSI:Miamiin, josta sai potkut 10 jakson jälkeen ilmeisesti, koska hän ei tullut toimeen David Caruson kanssa. Perkeleen Caruso, kun ei osaa jättää ihmisiä rauhaan.
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 323
  Saadut tykkäykset:
  916
  Jatkuu edellisestä...

  Arthur Fancy (James McDaniel) kaudet 1-8.

  Yksikön päällikkö. Hieno hahmo ja jatkuvasti kärhämässä Andyn kanssa. Hänelle yritettiin myös kirjoittaa hieman omaa juonikaarta uuden lapsen saamisen myötä. Kuitenkin hän lopulta jäi vähän yksipuoliseksi hahmoksi ja McDaniel myös sen vuoksi päätti lähteä sarjasta. Hyvin ymmärrettävä syy. Pomolle on aika vaikea kirjoittaa monipuolista roolia, jos hän on kuitenkin vain sivuhahmo. Hahmona siis ihan hyvä, mutta vähän vähän käytetty. Kuitenkin iso osa NYPD Bluen historiaa.

  Jill Kirkendall (Andrea Thompson) kaudet 3-7.

  Kirkendall oli ihan loistava hahmo. Thompson on oikeassa ohjauksessa erinomainen näyttelijä. Hän on tässä paljon kypsempi ja parempi näyttelijä kuin B5:ssä. Hänen äänensä on edelleenkin ehkä seksikkäin, mitä kenelläkään naisnäyttelijällä on ollut. Sopi sarjaan todella hyvin. Mielestäni erittäin valitettavaa, että hän lähti sarjasta pois. Naisnäyttelijöistä top 3. Andrea lähti tavoittelemaan uraa toimittajana ja ei se heti ainakaan kovin hyvin mennyt.

  Danny Sorenson (Rick Schroder) kaudet 6-8

  Dannyn hahmo oli kyllä hyvä, mutta jostain syystä hahmolle rakennettin liikaakin draamaa ja poistuminen sarjasta oli yllättävä ja nopea. Tykkäsin hahmosta todella paljon ja hahmo sopi Andylle pariksi hienosti. Omalla listalla menee Andyn pareista kolmanneksi. Syy ei ole näyttelijässä eikä hahmossakaan, vaan ehkä siinä, miten häntä sarjassa käytettiin.

  Baldwin Jones (Henry Simmons) kaudet 7-12

  Jones on hieno etsivähahmo, mutta muutamaa seurustelua lukuunottamatta sitä hän vain on, etsivä. Juuri muuhun miestä ei käytetä. Vähän samanlainen täyte kuin Martinez, jonka hän korvasikin, mutta hoitaa homman kotiin todella hyvin ja on hahmona parempi kuin Martinez.

  Tony Rodriguez (Esai Morales) 8-11.

  Korvasi Fancyn yksikön pomona. Hahmona parempi kuin Fancy. Paras pomo sarjassa. Harmi, että ei jaksanut loppuun saakka. Vaikka hänelle yritettiin rakentaa hyvää juonikaarta, niin lopulta sama syy ajoi Moralesin sarjasta pois kuin McDanielin eli hahmo jäi aika yksipuoliseksi, kun sarjassa kuitenkin keskityttiin etsiviin.

  Connie McDowell (Charlotte Ross) kaudet 8-11.

  Ylivoimaisesti paras naisetsivä ja paras naisnäyttelijä sarjassa. Ross näytteli aiemmin sarjassa yhtä uhria ja hänen roolisuorituksensa oli niin hyvä, että tuottajat halusivat hänet takaisin vakiorooliin. Ross on oikeasti todella hyvä näyttelijä. Tai oli. NYPD Bluen jälkeen Ross ei juuri ole mitään isoa tehnyt. Hän jäi sarjasta pois raskauden vuoksi, mikä käsikirjoitettiin sarjaan mukaan. Periaatteessa hänellä olisi ollut helppo palata ainakin vierailevaan rooliin, mutta hän ei tehnyt niin. Connie meni naimisiin Andyn kanssa ja jäi kotiin hoitamaan lapsia. Rossia yleisesti pidettiin jonkinlaisena seksisymbolina ja ei hän oikein mitään vakavia rooleja ole saanutkaan. En tiedä, miten hänen yksityiselämänsä on mennyt tai onko hän edes halunnut näytellä enempää. Itselle oli iso yllätys, että hän lähti sarjasta. Jotenkin muistelin, että hän oli loppuun saakka.

  John Clack jr. (Mark-Paul Gosselaar) kaudet 9-12.

  Viimeinen Andyn pari. Todella hieno hahmo ja hyvä näyttelijä. Hahmolle saatiin hyvää juonta rakennettua ja hänen ja Andyn eräänlainen isä-poika -suhde on ihan loistava. Harmi, että Mark-Paul oli mukana vain neljä vuotta. Menee omalla listalla ykköseksi Andyn pareista. Sarja myös kokee uuden kukoistuksen viimeisinä kausina. Ja sanoisin, että yksi iso syy siihen on Johnin ja Andyn kemia. Ihan loistavaa. :)

  Rita Ortiz (Jacqueline Obradors) kaudet 9-12.

  Rita menee omalla listalla top kolmeen naisnäyttelijöistä. Aluksi olin vähän varautunut, mutta lopulta hahmo on erittäin onnistunut. Hänelle ei rakenneta mitään isoa juonta tai draaman kaarta, mutta näyttelijä itse tekee homman hienosti ja antaa kaikkensa. Hyvä esimerkki Jonesin ohella, että hahmo ei välttämättä tarvitse älytöntä draamaa tai juonta, kunhan vain näyttelijä itse hoitaa homman hyvin.

  Thomas Bale (Currie Graham) kausi 12.

  Viimeinen pomo, jos Andya ei lasketa. Thomas tulee sisäisestä tutkinnasta pomoksi ja haluaa, että kaikki tehdään just eikä melkein, kuten ohjesäännöt käskevät. Näyttelijä on hyvä ja hahmo tuo mukavasti ristiriitaa sarjaa, kun etsivät haluavat välillä vähän taivuttaa lakeja. Bale kuitenkin lopulta taitaa ansaita myös Andyn kunnioituksen ja on hyvä pomo viimeiselle kaudelle.

  Laura Murphy (Bonnie Sommerville) kausi 12.

  Viimeinen uusi naisetsivä. Tuli käytännössä McDowellin tilalle. Hoitaa hommansa yllättävänkin hyvin. Hyvä pari Ortezille.

  Onhan sarjassa tietenkin myös muita 1-3 kauden ajan mukana olleita hahmoja, joita en nyt kuitenkaan ala listaamaan. Hyvänä mainintana Andyn poika Andy jr. joka oli ihan loistava lisä. Monet noista olivat kuitenkin vain niin pienessä roolissa tai eivät antaneet paljoa sarjalle, että jaksaisin niistä kirjoitella.

  Sarja saa kyllä täydet viisi tähteä. Menee ihan kärkeen omalla listalla yhdessä Columbon, B5:n ja ST:TNG:n kanssa.
  Ja pitää vielä erikseen mainita se, miten sarja pystyy vielä viimeisillä kausilla parantamaan tasoa. Jos keskellä sarjaa mentiin vähän alaspäin niin sen jälkeen onkin suunta hienosti ylöspäin. Ja lopetus on juuri sellainen kuin omassa päässä ajattelinkin.

  edit: sen verran voisin vielä lopetuksesta lisätä, että se on hienosti tehty, miten katsojalle jää kuva, että osaston elämä jatkaa menoa ja katsoja vain siirtyy sivuun. Tyylikäs ja vähäeleinen lopetus, joka jää kaipaamaan lisää ja jättää olon haikeaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2023
  waiskiys ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.