Nyky-Toppyt ja Tapit?

Keskustelu osiossa 'Topfield-TAPit' , aloittajana madfinn, 14.04.2012.

 1. madfinn

  madfinn New Member

  Liittynyt:
  14.04.2012
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pyydän jo etukäteen anteeksi jos asia on jo joskus jossakin ketjussa käsitelty, mutta ovatkohan mitkään näistä uudemmista/nykyään myytävistä Toppyista TAP-yhteensopivia?
   
 2. koose

  koose Member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Paljon tätä on kysytty, kysytään näköjään edelleen ja todennäköisesti myös tulevaisuudessa, joten laitetaan vastaus myös tänne.

  Topfield CRP 2401 CI+ kaapeliverkon digiboksissa toimii TAPit.
   
 3. kautium

  kautium Member

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkennetaan vielä sen verran, että TAP-rajapinta on noissa uusissa laitteissa ilmeisesti kovin erilainen, joten useimmissa tapauksissa vanhat TAPit eivät toimi sellaisenaan. Mm. mainiosta ProgressBarKeystä ei ole tuolle laitteelle toimivaa versiota lainkaan, eikä tekijällä kuulemma ole aikaa alkaa koodaamaan sitä uusiksi.
   
 4. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  Suomen Topfield on poistattanut TAP-tuen yms. jutut kaikista HD-bokseista, jotka myydään Suomen Topfieldin maahantuomina. Esim. CRP-2400.  Mutta jos ostat tuon HD-boksin saksalaisen rinnakkaismallin CRP-2401 CI+, siis suoraan Saksasta ohi Suomen Topfieldin, niin siinäpä onkin TAP-tuki. Aivan kuten CRP-2400:ssakin oli vielä ensimmäisten esitteiden mukaan. Mutta sitten hölmöläisten säheltäminen alkoi.
  Eli jos nyt haluat vaikkapa suomalaisen tyypin koodaaman PlasmaEPG:n ja HD-boksin, et voi ostaa boksiasi Suomesta. Tsiisus mitä puupäitä...

  SD-boksienkin välillä on usein ollut pieniä eroja, joten ilman päivityksiä kaikki vanhat TAP-ohjelmat eivät ole aina ennenkään seuraavassa boksissa toimineet. Varsin usein kuitenkin toimivat joko täysin tai ainakin osittain. Mutta eivät siis kuitenkaan aina.
  Esim. wanhassa SD-reson TF5100:ssa täydellisesti toiminut TAP saattaa myös uudemmassa SD-reson TF510:ssä toimia muutoin täysin, mutta ruudulla ei välttämättä näy aivan kaikkia ilmoituksia, tai on jotain muuta sellaista. Jolloin pieni TAP:n päivitys olisi paikallaan. Tai vaihtoehtoisesti TAP:n vaihto johonkin toiseen.  HD-bokseissa eroa onkin sitten enemmän, joten ainakin yleisesti ottaen pitää olla HD-bokseille tarkoitetut versiot. Eli vanhan PlasmaEPG:n sijaan uusi HD-bokseille tarkoitettu PlasmaEPG jne.
  Itse sinnittelen edelleen SD-reson TF510:lla, koska antenniverkkoon ei ole tarjolla TAP-tuella varustettua HD-boksia em. säheltämisen vuoksi. Saksalaiset eivät taida antenniverkon kautta tikitelkkaria katsoa(?), joten sitäkään kautta ei apuja heru.

  Tosin nykytarjonnalla kyse on itselleni pikkujutusta, sillä enhän minä nytkään ole maksukanavia hankkinut. Lisäksi HD:n mukana tulee aivan uusia ilmiöitä, esim. salaukseen liittyen. Eli ainakaan HD-tallenteita ei voi katsoa muilla laitteilla.
  Ikävä kaveri sille on se, että useampikin on rutissut koko levyn satunnaisesta tyhjenemisestä tai korruptoitumisesta. Tai siitä, että firmispäivityksen jälkeen ei voi enää katsoa edes niitä tallenteita, jotka ko. boksin kiintolevylle on aiemmin tallennettu.

  Eli edelleenkin tarjotaan ei-oota. Jos ja kun ilman TAP:eja pitää tulevan HD-boksin kanssa pärjäillä, niin Topfield ei siinä tapauksessa taida olla listallani aivan ylimpänä vaihtoehtona...
   
 5. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 037
  Saadut tykkäykset:
  45
  Jup. Saksan markkinoilla on tarjolla HD-bokseja vain Sat- tai Cable-katseluun.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2013
 6. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 037
  Saadut tykkäykset:
  45
  Jos omistaa 2401:n, niin TapToDate:n kautta asennettava RecPatcher-TAP päivittää vanhat, salatut tallennukset toimimaan firmispäivityksen jälkeenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2013
 7. kautium

  kautium Member

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko kenelläkään ideoita miksi minulla TAPtoDate ei näytä kuin murto-osan tapeista, joiden pitäisi olla saatavilla sen kautta? Sovelluksen käynnistyminen kestää joka kerta ainakin kaksi minuuttia ja sen logitiedostossa näyttäisi olevan vino pino virheitä.
   
 8. koose

  koose Member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ainakin jos haluaa myös beta versioiden näkyvän, niin TAPtoDaten päänäkymästä valkoinen näppäin = options ja sielta show beta version -> yes. Taitaa tuossa olla jotakin muutakin häikkää. Kannattaisiko ainakin kokeilla asentaa TAPtoDate uudestaan.
   
 9. Jabra3

  Jabra3 New Member

  Liittynyt:
  30.04.2015
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan tällaista Topfieldiä olemassa:
  1. vaihdettava kiintolevy ilman takuun menetystä.
  2. Toimii ainakin antennissa
  3. TAP tuki
  4. Suomenkieliset valikot

  Ulkomailta osto ei ole ongelma.
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2015
 10. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 380
  Saadut tykkäykset:
  165
  Lyhyt vastaus:
  Ei!
  Pidempi vastaus:
  Nykyinen maahantuoja/valmistaja ei katso aiheelliseksi tuoda/kehittää moista mallia, koska maksu-HD meillä on niin typerästi CI+-sidottu, jolloin mitään ei TAP:lla saavuteta...
  Osta vanhanmalllinen käytetty antennimalli, multa esim. saa "järkevöitetyn" "kusiaisen" parilla kympillä ja kaupan päälle powerin elkojen vaihtosarjan kunnon Rubyconeilla...

  T: Vesku
   
 11. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  853
  Saadut tykkäykset:
  12
  On vähän niin ja niin kannattaako edes kunnon elkoihin panostaa vanhassa antenniverkon digiboxissa, niillähän ei ole käyttöaikaa kuin 1 vuosi ja 7 kuukautta.
  Silloin meinaan B kanavanippu muuttuu DVB-T2 tekniikalle ja sitä myöstä iso osa vapaistakin kanavista tarvitsee tuon "HD" boxin.
  Kaapelissa on eri juttu, siellä kannattaa vielä panostaa vanhaankin boxiin jos ilmaiskanavia katselee, maksukanaville kaapelissakin pitää nykyään olla tuo Cabel HD Ready boxi...
   
 12. Jabra3

  Jabra3 New Member

  Liittynyt:
  30.04.2015
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän takia nyt etsinkin sitä uutta "HD" boxia.
  Topfield TF510PVRt:tä pari kappaletta riittänyt tähän asti, mutta kun kovalevyt alkanut sekoilemaan niin ajattelin panostaa tulevaisuuteen.

  Itselleni tärkeimpiä ovat olleet tämä Topfieldin vakio Guide jossa näkyy 1 kanava kerrallaan ja fonttiakin on kunnolla.
  Toiseksi kiinnostaisi että voisin tallentaa neljää kanavaa yhtä aikaa. Ohjelmia katsellessa täytyisi olla myös prosenttikelaus jne.
  Uusiin bokseihin ei kuitenkaan siis TAPit kelpaa, joten Guidea en taida saada toimimaan haluamallani tavalla...

  TF-C3000CT tallentaa vain kahta kanavaa ja CRC-1410CT sekä TRC-2400 tallentaisivat neljää.

  250GB ja 500GB HDD:t alkaneet käydä pieniksi, joten myös 2 Teran kiintolevyyn ajattelin panostaa.

  EDIT: Ilmeisesti tämä CRP-2401CI+ Saksasta tilattuna saattaisi olla paras hankinta?
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2015
 13. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  853
  Saadut tykkäykset:
  12
  On vain kaapeliverkkoon.....
   
 14. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vanhoissa 5100-toppareissa olen melko kiinnikasvanut EPGnavigator ja Filer-tappeihin + Skip mainosten yli hyppelemiseen puolitustaktiikalla. Minkähänlaista tuskaa näiden uusien HD-Toppareiden käyttö tulisi olemaan, kun niissä on varmaankin käyttöliittymä yhtä palikka/rajoittunut kuin vanhoissa vakiona (mitä en voi sietää) ja tappeja ei saa ? :D Ilmeisesti ohjelmaoppaatkin toimii ainakin kaapelissa yhtä kökköisesti kuin nykyisessä telkkarissani, missä se on lähes kelvoton kun pitää selata kaikki kanavat manuaalisesti läpi ennenkuin hakee kaikki ohjelmatiedot. EPGnavigator sentään tallentaa ohjelmatiedot levylle ja ne on aina heti nähtävissä, niin niitä ei tarvitse käytännössä koskaan olla erikseen hakemassa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2015
 15. madfinn

  madfinn New Member

  Liittynyt:
  14.04.2012
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhtä tuskaahan se on! Odotan suorastaan kauhulla sitä kun aika vanhasta 5100 tavalla tai toisella jättää...