Nokian tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana tootsi, 11.02.2011.

 1. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Näitä plattoja tulee ja menee ja voittajia on turha julistaa. Vanhat tähdet sammuu ja uusia nousee. Kohta kaikki ovat about yhtä kehittyneitä ja käyttävät samoja Cloud-palveluita selaimella. Selaimesta on tullut jo dominoiva käyttöliittymä tietokoneissa. Ja parhaat selaimet ovat tällä hetkellä avointa lähdekoodia. Ja kaikkiin selaimiin ohjelmoidaan samoilla yhteisesti sovituilla tekniikoilla.
   
 2. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Näin tällä hetkellä, mutta kovasti on veikkaus, että tulevaisuus on ns. "rich clienteilla", jotka tuovat lisäarvoa pilvipalveluihin, ja että niillä erotutaan joukosta. Steve Jobs on ainakin puhunut voimakkaasti nimenomaan tämän puolesta.
   
 3. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Mikä estää Rich-clienttien teon selaimeen? WebGL ja kumppanit on jo tuettu laadukkaissa selaimissa. Toki pelit ja tietyt sovellukset tulevat pyörimään natiivisti luurissa. Mutta kriittinen massa menee webiin. Tämä on tavallaan esimakua tulevasta: http://37signals.com/svn/posts/2761-launch-basecamp-mobile. Vielä kaikki ei ole valmista, mutta kaukana ei olla.
   
 4. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ei toki mikään, jos niin haluaa. Onko se paras ja voittava ratkaisu, tai edes kannattavaa ja tarpeen mukaista onkin sitten eri asia.
   
 5. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  - lähde

  Kannattaisikohan Windows Phone marketplace integroida Ovi-palveluihin, eikä toisinpäin.
   
 6. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Nokialla ja Microsoftilla ei taida tällä hetkellä olla minkäänlaisia tablet suunnitelmia. Tai ainakaan niistä ei ole mainittu.

  Nokiahan toi kosketusnäytöllisen internet tabletin markkinoille jo vuonna 2005 eli kauan ennen kuin Apple julkisti iPadin tai edes iPhonen, mutta ei loppujen lopuksi onnistunut tekemään siitä myyvää tuotetta.

  Oli miten oli, älypuhelimet ja tulevaisuudessa tabletit ovat ajamassa ohi PC:stä, joka toki tulee vielä olemaan merkittävä alusta, mutta sen suhteellinen osuus pienenee jatkuvasti.

  MS:llä ja Nokialla on aikamoinen urakka edessään; ensin pitäisi saada Nokia Windows Phone pihalle ja mielellään myyntitilastojen kärkeen ja jonkinlainen toimiva tabletkin pitäisi saada jostain taiottua. Nokia joutuu jo nyt korottelemaan Meego-kehittäjien palkkoja pitääkseen nämä talossa ja onkin aika epätodennäköistä, että Meego ainakaan Nokian toimesta löytäisi tietään tableteihin eikä WP7:aa tableteissa tulla näkemään, joten aika hankalalta tilanne näyttää kun samaan aikaan kilpailijat työntävät jo seuraavaa versiota markkinoille.

  Guardianin artikkeli aiheesta MS:n näkökulmasta:
  Microsoft's lack of a tablet strategy will lose it $1bn in profits this year
   
 7. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nokian ottamisesta Android käyttöön esteenä oli lähinnä se että sähköpostit ja karttaohjelma olisi pitänyt tulla sitten Googlelta. Eli vaikka kai tuon pitäisi olla avoin, niin Google toimii siellä kuin yritys. Siinä näen tuon hyvänä että nyt vähän tulee vielä pysyvää vastavoimaa Googlelle ja iPhonelle.

  Ikävä vain siinä mielessä että Androidia pidetään tulevaisuuden alustana sen nopean kehitystyön ansioista niin sovellus ja laiterintamalla.
   
 8. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tekihän Microsoft tuon Win7 puhelinsoftankin kohtuullisen "nopeasti" (Mikkisoftan standardein), toivottavasti kehitystyö jatkuu vielä vauhdikkaampana.
   
 9. erep

  erep Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0
  neidit eivät uskaltaneet luopua symbianista

  siis ollila ja kamut

  neidit eivät uskaltaneet satsata parhaimpaan, Maemon seuraajaan Meegoon... miksi paras? koska android on linuxin päälle rakennettu piraattijaavalla. kun ei extrajaavakerrosta ole päällä, toimii nopeammin ja paremmin


  piti ottaa kanataneiti, joka uskoo imperiumiin, eli wintoosan tunnetusti laadukkaaseen koodiin - NOT
   
 10. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
 11. erep

  erep Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0
  no nyt jos meego pidetään elävän ja kehitetään, syödään se mikkisoftan miljardi taalaa.

  mikkisoft on vaatinut soppariin x vuotta uusien mallien käyttikseksi mikkisoftan sopan. nuukkia on saanut ujutettua soppariin että saavat jatkaa symbiania niin kauan kun se skulaa kaupallisesti ja saavat pitää meegoa (tai vastavia) elossa.

  näin se vaan skulaa. uskokaa oraakkelia

  siten jos mikkisoopa ei lähde lentoon, on meego

  en kerro miksi se on teknisesti parempi (linukka verrattuna linukkaan jossa jaava kopio päällä = android)
   
 12. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mutta onko enää Meego-kehittäjiä, jos jo nyt on vaikeuksia pitää niitä talossa - kun ensimmäinen (ja näillä näkymin viimeinen) Meego-puhelin pistetään markkinoille, ei heillä nykytilanteessa ole syytä jatkaa talossa. Ja sitten on vielä se paljon puhuttu ekosysteemi eli mm. Ovi -palvelut - miten niille käy tämän Microsoftin kanssa tehdyn diilin kanssa.

  Tämän lisäksi ovat tietysti 3rd party kehittäjät, jotka ovat viime vuodet panostaneet Nokian kehottamina Qt:iin. Nyt pitäisikin siirtyä Silverlightiin ja jos Noksu palaakin Meegoon, taas ottaa käyttöön Qt. Voi olla aika hankala houkutella kehittäjiä mukaan enää tuossa vaiheessa. Ei sillä, etteikö se kehittäjiltä onnistuisi, mutta ehkä Android ja iPhone nähdään alustoina, jotka tarjoavat jatkuvuutta.

  Mutta alustalla kaikkine palveluineen on kuitenkin aika huomattava etumatka, etenkin nyt kun Nokia lähtee kiertotielle MS:n kanssa.

  Nokiaa on potkittu vuosien varrella tuotteiden myöhästymisen vuoksi - on ehkä hieman huvittavaa, että ensimmäistä Nokia Windows Phonea joudutaan odottamaan niinkin pitkään sen vuoksi, koska Microsoftin seuraava versio käyttöjärjestelmästä ei ole aikataulussa ja tulee myöhästymään.
   
 13. McIce

  McIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110469221

  Se on turha selitellä mitään. Android ja HTC jyräävät seuraavat vuodet. Nokian ja Microsoftin on myöhäistä muuttua avoimiksi - juna on mennyt jo koska se juna ei ollut VR:n.

  HTC on tehnyt Windows-puhelimia vuodesta miekka ja kivi, vaikka täällä se tunnetaan Android-luureistaan, eikä Noksulla ole eväitä kilpailla silläkään kentällä.

  [​IMG]

  Asia on aika pitkälti näin
  Mutta lisäksi vaikuttaa paljon laajempi "Zeitgeistahtava" yleinen meininki joka tulee avoimuuden myötä. Voisi tiivistää rankasti näin, että itsekeskeiset isottelijat ovat naurettavia ja turhia... Eiköhän tuokin aukea suomalaisillekin kun aikanaan päästään eroon Nokian värkeistä ja suomalaisetkin pääsevät kokemaan avoimuuden ilot. Kun katsoo tuota karttaa yllä niin huomaa helposti että suomalaisilla (yleistäen) ei voikaan olla mitään käsitystä miksi Android ja sovellusjutut valloittavat maailmaa. Tehkää itsellenne palvelus ja vaihtakaa Androidiin on minun ohje - ja ihan siis vilpittömästi asianomaisten käyttäjien etuja ajatellen. Väitteen tueksi en nyt jaksa sen enempää perustella (lista olisi pitkä) kuin että katsokaa mitä muualla tapahtuu. Kyllä tuohon Androidin nousuun on todella hyvät syyt.

  Edit: tuosta puhelin: http://www.htc.com/www/product/sensation/specification.html
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2011
 14. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Postataan tämä nyt tänne eli Nokian Ovi Mail -palvelut siirtyivät yahoon hoidettavaksi. Muutoksen myötä sähköpostiin tuli mm. Messenger (Ovi chat), jolla voi keskustella myös Facebook chatissa. Lisäksi sähköpostiin voi liittää sovelluksia hieman fb:n tapaan.

  Ovi tunnuksia voi käyttää lähes kaikissa yahoon palveluissa. Esim. http://my.yahoo.com/ -sivulle voi kirjautua Ovi-tunnareilla. Sivulle saa perinteisten sähköpostin, sään ja uutisten lisäksi yhdistettyä mm. twitter- ja facebook-feedit.
   
 15. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Nyt Ovi Mail uudistus on näemmä saatu pääpiirteittäin päätökseen eli vanhat sähköpostit tulivat jälleen näkyviin. Myös puhelimen kontaktit näkyvät sähköpostin kontakteissa. Lisäksi uusia kontakteja voi tuoda facebook-, Gmail- ja Windows Live -tileiltä.

  Vaikka Yahoo onkin jäänyt Googlen jalkoihin hakukoneensa osalta, ei se silti ole estänyt yhtiötä tekemästä mielenkiintoisia web-palveluja. Esim. sähköpostisovelluksessa käytetään välilehtiä, joten useita sähköposteja voi olla auki samanaikaisesti.

   
 16. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  LG kiinnostui MeeGosta:
  "Mobile handset makers like LG Electronics are moving toward adopting Linux-based MeeGo operating systems after Nokia abandoned it and opened the way for rivals, one of the project's leaders said.
  [...]

  This week LG Electronics joined a working group to develop a handset version of the software, joining companies like ZTE and China Mobile, Halla said."
  http://news.yahoo.com/s/nm/20110415/tc_nm/us_mobile_software_meego_1

  Intel puolestaan perustaa Suomeen 200 henkilöä työllistävän tutkimuskeskuksen. Saa nähdä riittääkö Nokian bonukset MeeGo-kehittäjille pitämään niitä talossa - Intelin sitoutuminen MeeGoon saattaa houkuttaa enemmän.

  Viikolla vuodettiin myös huhuja Nokian ensimmäisistä Windows Phone malleista, jotka tulisivat olemaan W7 ja W8, joista toinen on vissiin olemassa protona X7:n kuorissa ja W8 puolestaan perustuu N8:iin ainakin kameran osalta.
   
 17. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Parisen kuukautta nyt N8-"onnellinen" omistaja. Joo, onhan siinä ominaisuuksia ja kaikkee..., mutta puhelimena täys paska. Tiputtelee itsensä 2g tilaan, missä vielä 95 porskutteli 3g:nä ja muutenkin vituttaa, kun se hyppii valikoissa minne sattuu, kun unenpöpperössä joutuu laitetta käyttämään tai jos muuten vaan noksu päättää, ettei toiminto ole sallittu tai että olen painanut jotain, mitä en oo painanut...
  Kyllähän se toimii hyvin ja häröilemättä, jos sitä voi käyttää ns.siististi, että puhelin on pöydällä tai tuossa rintataskussa sekä on täysin selvinpäin, josta siitä saa soidessa nätisti otteen sivuista, mutta kun oikeasti se puhelin on taskussa ja ei niin siinä edessä, niin voi vit**...
  Kiva kun puhelin soi ja häröilet valikoissa ja puhelin haluaa vielä kysyä jotain vammaista, josta ei pääse muuten eteenpäin. HALUAN SEN VIHREÄN LUURINÄPPÄIMEN TAKAISIN! :OI

  Niin, siis tällä avautumisella tarkoitan, että jos Nokia ei palaa tielle, jossa puhelimen käytettävyys on yksi puhelimen pääominaisuus, niin ei ihme, että alas tullaan ja ei sillä väliä, mikä käyttis siellä jyllää silloin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2011
 18. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Tätä nyt on turha itkeä, kun olet tietoisesti valinnut puhelimen, jossa sitä ei ole. Esimerkiksi sisarmalli C7, joka on muutenkin tyylikkäämpi ja mukavampi käyttää omasta mielestä, sisältää sellaisen. Ja ihan hyviä puhelimia ne on, kunhan aikansa on touch-luureihin totutellut. Edelleen itse pidän vanhasta N95stä käytettävyydeltään silti enemmän, jotenkin se on luontevampaa ja nopeampaa. Mutta ominaisuudet siinä alkaa olla osin aika kivikautisia.

  Sori, tämä ei liity Nokian tulevaisuuteen kovinkaan paljoa, offtopiciksi meni.
   
 19. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  BlackBerry to Accept Microsoft Bing Maps and Search App

  Mielenkiintoisia nämä yhteistyökuviot - Nokia ja Yahoo tekevät yhteistyötä Ovi Mailin (ja Chatin osalta). MS ja Nokia rakentavat yhteistä platformia, jossa Nokian vahvuutena pitäisi olla nimenomaan paikannuspalvelut. Nyt Bing -kartat kuitenkin tulevat Blackberry-luureihin. Toisaalta yahoo käyttää MS:n Bingiä hakukoneenaan.
   
 20. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 075
  Saadut tykkäykset:
  55