Nokian tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana tootsi, 11.02.2011.

 1. tsinivuo

  tsinivuo Guest Guest

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ostin navigoinnin jo helvetin kalliin luurin hinnassa(N95 uutena taisi olla kalliimpi kuin N8). Kyllä siinä tunsi olon silmään kustuksi, kun se olikin maksullinen opastuksen kanssa ja kun lopulta muihin jo markkinoilla olleisiin malleihin julkaistiin päivitys, jossa navigointi muuttui ilmaiseksi, niin kyllähän se kieltämättä ei tasapuoliselta kohtelulta tuntunut. :mad:
   
 2. Zanytwo

  Zanytwo Guest Guest

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä tarkoitat tuolla ensimmäisellä lauseella? Itsekkin ostin aikoinaan jonkin 6000-sarjan Nokian jalopuukuorilla n.2300mk. Olisiko minunkin pitänyt saada helvetin kalliin luurin hinnalla ilmainen navigointi? N95 taisi olla ensimmäinen sisäisellä GPS:llä varustettu puhelin ja ilmainen navigointi-ominaisuus julkaistiin vuosia N95:sen julkaisun jälkeen. Tarkoitan tällä, että mihin se raja pitää vetää, kuinka kauas taaksepäin voidaan vanhoja asiakkaita muistaa.

  Uudesta linjauksesta:

  1. Toivon ja uskon, että uutta Windows käyttöjärjestelmää kehitetään nopesti ja sitä osataan käyttää hyvin hyödyksi implementoinnissa muihin laitteisiin (tabletit, pc:t). Ilmaiset VOIP-puhelut (mahdollisesti) tuleviin tabletteihin ja tietokoneisiin, synkkaukset jne. Tällöin puhelimien, tablettien ja tietokoneiden raja härmärtyisi aidosti ja niistä tulisi luonnollinen osa henkilön viestintävälineitä.

  2. Meegoa tullaan kehittämään vielä, koska pakkohan Nokialla on olla plan B, jos wmb ei onnistu halutulla tavalla.
   
 3. phelin

  phelin Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kyllä se kautta historian (tai ainakin viimeisen 40 vuoden) on vaan ollut niin, että poikkeuksellisissa tilanteissa rikastuneet ovat hyvinkin usein lopettaneet leipätyön ja ruvenneet tekemään jotain mielenkiintoisempaa. Esimerkiksi pääomasijoittajissa on paljon tuota kautta rahansa hankkineita. Tutustu vaikka Applen syntyhistoriaan.

  Mutta olisi kyllä mielenkiintoista kuulla, että mitä nämä "täysin samaa työtä tekevät" oikeastaan Nokialla tekivät.
   
 4. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ja esim. Nokia E71:n aikoinaan ostaneet saivat muistaakseni vuoden lisenssin. Joka sittemmin ko. kampanjan aikana muutettiin pysyväksi lisenssiksi.
  Jollainen esim. vuotta tuoreemmassa E72:ssa oli jo vakiona. Noissa uudemmissa nokioissa taisi joku pieni ekslusiivinen lisäjuttu vielä tulla osana navigointisoftaa, mikäli oikein muistan. Itse navigointi kait on kait kuitenkin sama, ja sehän on - onneksi - päivittynyt aikaa myöden.


  Koomista tuo ainainen "ruumiinpotkiskelu", "Kaikki on menetetty!!!" -asenne ja tuhkan päälle ripottaminen. Tokihan nyt on haastava paikka käsillä. Mutta siltikin, Nokia on yhä edelleen maailman suurin kännykkävalmistaja. Ja taloudellinenkin tilanne on ilmeisesti varsin hyvä, etenkin useimpiin kilpailijoihin verrattuna. Eikä valtaosa kuluttajista osta niin julmetun kallista puhelinta, kuin vaikkapa Applen iPhone, mutta silti vain sellaisista malleista yleensä puhutaan. Lisäksi osa ns. katastrofaalisista puutteista taitaa olla sellaisia, ettei peruskäyttäjä joko tarvitse niitä, tai ei edes ole koskaan edes kuullutkaan moisista ja on siksi tyytyväinen. Toki nykyisen tasoiset älyluurit ovat joka vuosi suhteellisesti ottaen huokeampia, eli älyluurien myyntimäärät kasvanevat jatkossa rutkasti joka vuosi, useiden vuosien ajan.
  Imagon sekä toimittajien yltiöposiitivisten juttujen ja mediahehkutusten, eli siis ilmaisen mainonnan kannalta olisi tietenkin aina hyvä olla se markkinoiden edistyksellisin ja ihailluin malli tarjolla. Vaikka se juuri nyt maksaisikin vaikkapa 800 € tai vieläkin enemmän. Eli useimmille kuluttajille aivan liian paljon.

  Applen osin täysin ansaitsemassakin hehkutuksessa (näytöt, peruskäytettävyys, design, markkinointi) hyvin usein unohtuvat ne - ainakin joidenkin mielestä - negatiiviset jutut. Eli softa ja formaattirajoitukset (iTunes, Flash...) sekä vaikkapa ei-muokattavat näkymät. Sekä useimpien budjettiin nähden hirmuisen korkea hinta, vaikka tuotteita kuitenkin usein verrataan selvästi halvempiin kilpailijoihin. Äärimmäisen hypetetty hittituote on toisille 'must', mutta toisille jopa hieman nolokin juttu.
  Eli toivottavasti on jatkossakin monenlaisia vaihtoehtoja, eikä vain paria MicroNokian tai Applen mallia. Jotka sitten murskaavan markkinajohtajuuden voimin toimivat härskisti vain ko. valmistajan hyväksymien juttujen kanssa ja silloinkin vain kohtuutonta kuukausimaksua vastaan.
   
 5. Jyrki

  Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Toivottavasti pitävät meegon back-up pläninä, mikäli mobiiliwindows ei ota tuulta alleen. Jotenkin vaan haiskahtaa, että Microsoft maksaa Nokialle siitä, että meegolle laitetaan kapuloita rattaisiin.
   
 6. JS83

  JS83 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  1
  Elop omistaa Microsoftia yhä miljoonilla

  Elop on myynyt 60 prosenttia omistamistaan Microsoftin osakkeista, sanoi Nokian viestintäpäällikkö Päivyt Tallqvist Kauppalehdelle myöhään lauantai-iltana.

  260 000 osakkeesta 60 prosenttia on 156 000 kappaletta. Viime perjantain kurssilla alkuperäisen osakenipun arvo oli 7,1 miljoonaa dollaria. Dollareita Elop sai siis kaupastaan runsaat neljä miljoonaa.

  Nokia-johtajalla on siis yhä lähes kolmen miljoonan dollarin edestä Microsoftin osakkeita.

  http://www.iltalehti.fi/talous/2011021413184651_ta.shtml
   
 7. JPH

  JPH Guest Guest

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ei Elopin puhe pelkästään lehdistöä ja foorumin käyttäjiä säikäyttänyt - Nokian osake laski ja laskee edelleen ja pankit ovat pudottaneet Nokian osakkeen tavoitehintaa roimasti.

  Asiasta toiseen:
  "Nokian kehittämä Meego-käyttöjärjestelmä herätti kiinalaisen matkapuhelinvalmistaja ZTE:n kiinnostuksen."
  Kiina kiinnostui Nokian Meegosta
   
 8. JPH

  JPH Guest Guest

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
 9. JTX

  JTX Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Melkoisia johtopäätöksiä vetää Kauppalehti. "Kiina kiinnostui MeeGosta", kun yhden kiinalaisen mobiililaitevalmistajan pomo lausuu näin:
  Android on ykkösvalintamme ja Windows Mobile kakkosvaihtoehto. Näiden lisäksi teemme aikaista t&k:ta muista käyttöjärjestelmistä, esimerkiksi Meegosta

  Otsikosta raflaava ja kärpäsestä härkänen :)

  Olisi hienoa nähdä MeeGon nousevan varteenotettavaksi järjestelmäksi. Jotain erityistä se vaatii, enkä itse osaa nähdä mitä se olisi. Vaan enpä minä mikään asiantuntija olekaan.
   
 10. phelin

  phelin Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Juu, viittasinkin toki Symbianin totaalista ja heti tapahtuvaa kuoppaamista manaavia. En myöskään ymmärrä mitä virkaa on tänne postatuilla WP7:n "puutelistoilla". Ennen kuin Nokian ensimmäinen WP7-puhelin on ulkona, on aivan turhaa ilmoittaaa, että "* Sync: Error code 86000206 when synchronizing to Hotmail account". Paljon mielenkiintoisempaa olisi kuulla arvioita WP7:n ympärille muodostuvasta "ekosysteemistä" verrattuna Androidin ja Applen ekosysteemeihin, ja miksi ei Symbianinkin. Sitä paitsi tänää Steve Ballmer esitteli joitakin WP7:n päivityksiä, jotka ovat tulossa myöhemmin tänä vuonna, ensimmäiset maaliskuun alussa. Mm. IE9 ja moniajo: http://www.engadget.com/2011/02/14/live-from-steve-ballmers-mwc-2011-keynote/?sort=newest&refresh=0

  Apple on tainnut jo ylittää kriittisen massan ja sidottua tuotteidensa käyttäjät vahvasti omaan ekosysteemiinsä. Androidilla ekosysteemi on paljon mitättömämpi kuin Applella, jos otetaan huomioon koko laitekanta. Applella on erilaisia PC-koneita, tabletti, mediasoitin (iPod) ja puhelin, jotka kaikki elävät enemmän tai vähemmän samassa ekosysteemissä. Tähän päälle vielä marginaalituotteet, kuten AppleTV, Airplay yms. Android-perhe koostuu tällä hetkellä käytännössä puhelimista ja joistakin tableteista, joten niihin sitominen on täysin lapsenkengissä Appleen verrattuna. Toisaalta myytyjen Android-laitteiden määrä on jo nyt valtava.

  Näitä kahta vertaamalla voisi jopa sanoa, että Nokia & WP -yhteistyöllä on edellytykset poimia parhaat palat molemmista: Applen kyky sitouttaa <=> Windows-PC + WP-puhelin + X-Box + MS Office & Exchange & Collaboration jne ja toisaalta Androidin lukumääräinen massa <=> Nokia, joka edelleen on maailman suurin matkapuhelinvalmistaja.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2011
 11. JPH

  JPH Guest Guest

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Nokia Blan B (parempi ehkä lukea tuo suoraan sivustolta - ei oikein tuo muotoilu onnistunut)
  http://nokiaplanb.com/
   
 12. LOP

  LOP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  "Microsoftin Windows-puhelinten vetäjä Andy Lees sanoi kännykkämessuilla, että moniajo, HTML5-tuki ja 3D-kiihdytyksen tuki selaimessa nähtäneen vuoden puolivälin jälkeen.
  Microsoft tuo lähiviikkoina eli maaliskuun alkupuoliskolla käyttöjärjestelmään pieniä päivityksiä, kuten Twitter-tuen, leikepöydän (copy/paste) ja parannuksia suorituskykyyn."


  LÄHDE: Prosessori.fi
   
 13. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie Guest Guest

  Liittynyt:
  13.02.2010
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
 14. phelin

  phelin Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Anonyymia jälkiviisautta, juuri sitä Nokia nyt kaikkein eniten kaipaakin.
   
 15. Recce

  Recce Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Kyllähän toi luuri tulee olemaan pakkohankinta, ainakin mun kohdalla.
   
 16. aapol

  aapol Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  12
  Jos olisi tiennyt etukäteen, niin ois voinut olla etuviisas. Hitto, ku kukaan ei kertonut. Kerrotko, mitä Nokia kaipaa? Microsoftia?
   
 17. juhaa

  juhaa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
 18. Samppa

  Samppa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  26
  Plan B on peruttu (perustelut linkin takana).
   
 19. phelin

  phelin Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jorma Ollila on tänään vieraana TV1:n A-plus-ohjelmassa kello 21.40. A-studiossa Ollilaa Nokian toimitusjohtajana edeltänyt Kalle Isokallio oli hyvin positiivinen Nokian ja Microsoftin yhteistyöstä ja ihmetteli kuinka kapea-alaisesti sitä on käsitelty.
   
 20. JPH

  JPH Guest Guest

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ja tarkoitus oli vissiin breikata jenkeissä:

  "Melonen mukaan "Verizon ei tarvitse Nokian ja Micorosoftin partneruutta". Tämä lausunto on Engadgetin arvion mukaan Verizonin vastaus Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopin puheille siitä, että kännykkäsodasta "tulisi kolmen hevosen, Androidin, iOS:n ja Windowsin, kilpailu".

  Melone alleviivaa, että juuri nyt Verizonille riittävät jo olemassa olevat alustat, jotka ovat Android, iOS ja BlackBerry."
  http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/omaraha/uutiset.jsp?oid=20110260997