Nokia N8

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana The_Daywalker, 03.10.2010.

 1. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Nokian yhteisöt päivittyi versioon 1.3.

  "Nokia's Social application for Symbian^3 phones (Nokia N8, C6-01 and C7) has been given a big update, to version 1.3. The new version has improved Contacts application integration (status updates in Contacts Cards), improved share capabilities (max image size increased to 4MB, uploaded at full resolution, and ability to add an optional caption) and a retweet option has been added to the Twitter module. Much more detail below."
  http://www.allaboutsymbian.com/news/item/12519_Nokia_Social_updated_to_13_imp.php
   
 2. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ei nyt varsinaisesti liity N8:iin, mutta Stephen Elopin puheista on päätelty, että Nokia saattaisi siirtyä (Meegon lisäksi) käyttämään jotakin toista käyttöjärjestelmää ja vahvimpana listalla on vissiin Android.

  N9:sta on jonkin verran myös liikkunut huhuja ja viimeisimpien mukaan siinä tulisi olemaan Meego, 1.2 GHz Intel Atom -prosessori, 768MB RAM, 4.2 tuuman näyttö, 12 megapixelin kamera sekä HDMI-out.
   
 3. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 017
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kunhan nyt tulis ensin se N8 päivitys..
   
 4. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Saisi tulla. Onhan se jo vuotanut nettiin jokin aika sitten.

  "However, some folks over at the DailyMobile.se forums have managed to get their hands on this upcoming firmware for the N8. The PR1.1 firmware was listed on NaviFirm from where many users downloaded and flashed it on their N8. One user has even posted a video of the firmware in action on the N8."
   
 5. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 017
  Saadut tykkäykset:
  2
  PR2.0 alkoi jo kuullostamaan hyvältä kun noita juutuubikommentteja luki...
   
 6. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Edelleen yleistä höpinää Nokian nykytilanteesta - kaiken maailman analyytikot ovat vuoroin työntämässä Nokiaa joko Androidin tai Windows Phone 7:n käyttäjäksi. On myös niitä joiden mielestä kumpikaan ei ole hyvä vaihtoehto - Windows Phone 7 ei ole lähtenyt kummoiseen lentoon eikä se joiltain ominaisuuksiltaan pärjää edes Symbianille (ei esim. moniajoa 3rd party -ohjelmille). Hiljattain julkistettu vika WP7:ssa aiheutti 50mb:n tiedonsiirron per päivä jos sattui käyttämään Yahoo! -sähköpostia. Vian paljasti kolmas osapuoli - Microsoft ei siitä viitsinyt käyttäjilleen ilmoittaa.

  Ja viimeiseksi, miten kävisi OVI Storen, jos WP7:aan päädyttäisiin? OVI-brändiin on kuitenkin satsattu kohtuullisen paljon ja nousevilla markkinoilla (Kiinassa) Nokia ja OVI ovatkin ykkösinä.

  Googlen kelkkaan nousu taas tarkoittaisi sitä, että Nokia olisi vain yksi tekijä tusinan valmistajan joukossa, joihin kuuluu myös kiinalaiset halpavalmistajat ja Nokia olisi muita auttamattomasti jäljessä mitä tulee Android-tietämykseen. Ainoa keino erottua olisi suunnitella oma UI Androidin päälle ja tällä saralla Nokia ei vielä ole oikein vahvoilla ollut. Ja edelleen tietysti OVI-brändin jatko voisi olla vaakalaudalla, jos ohjelmat pitäisi ladata vain Android marketista.

  Vaikuttaa siltä, että Meego-alustalle ei juurikaan uskoa löydy, vaikka silläkin on jo varsin pitkä kehityshistoria takanaan, kun ottaa huomioon sen aiemmat vaiheet Maemona ja Moblinina. Itseäni ainakin Meego kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin WP7. Android on myös mielenkiintoinen alusta, mutta em. syistä johtuen mielestäni Nokian ei välttämättä kannata Androidia ainakaan ykkösalustaksi ottaa.

  Voihan käydä niinkin, että Nokia rimpuilee aikansa onnistumatta markkinoimaan Meegoa ja sitten jokin näistä jättiläisistä ostaa sen pois kuleksimasta.
   
 7. hoogenband

  hoogenband Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  No mulla on c7 mut kysytään nyt täällä. Saako mistään valittua et ku puhelu tulee niin vastaus ois vaan luuri näppäimestä? Ärsyttää ku joku soittaa ja alkaa taskusta kaivelee niin tulee näpelöityä kaikkia mitä näytössä on. Kiitos.
   
 8. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt on viikon luuri ollut. Hieman on kaksijakoiset tunnelmat. Joissain asioissa paras puhelin, mitä ollut, mutta sitten on taas hieman sanottavaakin.

  Aloitetaan miinuksilla
  - Akunkesto, tasan 1 pv täydestä alimpaan palkkiin. Pari puhelua, pari viestiä, sähköpostien lukemista, pari visiittiä netissä ja thats it. JUMALAUTA N95 sentään kesti 3 pv tälläisella käytöllä. Onko seuraava puhelin koko ajan laturissa? :OI
  - Ei tuo hiblausnäyttö vaan aja asiaa näppäimiä paremmin, jos laitetta käyttää puhelimena. Villisti ravaavat valikot, useita valikkoreittejä tarvitsee kulkea päästäkseen soittamaan. Typeriä kysymyksiä vielä, että millainen puhelu. Jiizuz.
  - Herätyskello & hiblausnäyttö. Nuff said. Paha siinä unenpöpperössä sanoa mitä on painellut, kun taas näppäinpuhelimessa tiesit tasan tarkkaan kumman toiminnot teit. Sammutus vai torkku.
  - Kamera, what's the fuss? Onhan se hyvä joo kameran puhelimeksi, mutta miksi hype. Perus Canonpokkari pesee laadullisesti tämän kameran mennen tullen. IMO N95 kamera oli jo samaa tasoa.
  - Vammaisia automaageiluja. Latasin eilen biisin Radio rockin storest suoraan luuriin. Mitäs tää tekee. Alkaa soittaa biisiä hanat kaakossa ilman mitään lupaa kyselemättä! Etkö voisi vain kysyä, että tallennetaanko, ja jos vastaa kyllä, niin minne. :mad:

  Miinukset, ehkä
  - Mystisiä bugeja, kuten yhtäkkiä SIM-kortin kadotus. Näitä mä muistan viimeks olleen 2110 kanssa, siinä johtuen sentään fyysisestä syystä...

  Plussat, ehkä
  + FM lähetin. Toimii, mutta äänenlaatu jättää toivomista.

  Selvät plussat
  + Videosoitin. Divx:t ja subit suoraan sisään -> toimii. Tätä sitä on odotettu jo N-gagesta lähtien. Ruudun koko kompensoi mahdolliset laatuongelmat lähtömateriaalissa. ;)
  + Qwerty näppäimistö. OMG, miten näppärää on lopultakin kirjoittaa tekstiviestejä puhekielellä. Take that T9!
  + Lataus USB, katso miinutkset kohta 1. Tietokonekäyttö edes jotenkin järkevää. :p

  Siinäpä ne päällimmäiset mietteet tällä hetkellä. Jos tarvii lähteä jonnekin, jossa ei jaksa/pääse/kehtaa olla lataamassa puhelinta joka päivä, niin tarvii kaveriksi jonkin perinteisen pitkäakkukestoisen näppäimet omaavan peruspuhelimen.
   
 9. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tähän vaikuttaa todella paljon se, millaiset asetukset on käytössä:
  - Onko aloitusnäytön widgetit online-tilassa?
  - Onko sähköpostien haku kuinka usein?

  Tarkista myös onko nettiyhteys (3G) jatkuvasti päällä jostain syystä. Minulla kestää akku 2-3 vrk, johon sisältyy noin 30 min - 90 puhumista, sama määrä surffausta ja 60 - 90 min musiikin kuuntelua. Lisäksi lyhyitä nettiyhteyksiä, kuten Omat lähdöt -tarkistuksia.

  Sellaisen miinus-puolen olen huomannut, että välillä (kerran pari kuukaudessa) 3G menee jotenkin solmuun, eikä yhteyttä saa luotua. En tosin ole yhtään varma siitä onko tämä Saunalahden liittymän vai N8:n syytä, mutta joskus tilanne korjaantuu itsesstään, toisinaan tarvii buutata.
   
 10. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aloitussivulla on vain Hesari-widget. Online aina tottakai.

  3G data näyttäisi olevan jatkuvasti päällä... Siis se pakettidataa osoittava indikaattori. Sain sen vähän aikaa pysymään poissa, kun tein sen 8 sekunnin akku irti bootin ja näytössä näkyi jonkin aikaa vaan pelkkä 3G ilman pakettidataindikaattoria.

  Olen mielestäni käynyt kytkemässä jokaikisen kohdan vi***un, missä se haluaa nettiin 3G ilman lupaa. Vaikka onkin kiinteähintainen, niin akunsyöminen ei ole sallittavaa. Sähköpostien tarkistus on kerran tunnissa. Wlan töissä ja kotona.

  Ei ymmärrä.

  EDIT:
  Kyllä se näköjään tuo Hesari widget sitä pakettidataa piti auki. Kele luuri, miksi et käytä WLAN tuohon?!?!?!

  EDIT2:
  Menin tuon HS widgetin asetuksista vaihtamaan päivitystiheyttä, niin kyllä se sitten otti yhteyden WLANilla, eikä enää pakettidatalla. Oikeastaan en enää yllättynyt, että toimii näinkin "hyvin".
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2011
 11. koomapoika

  koomapoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on kyrsinyt itselläkin jo kauan aikaa! Aluksi pitää valita lähetätkö tekstiviestiä puhelinnumeroon vai esim sähköpostiin, toisena just tuo kuvapuhelu jne.

  NYT JOKU NOKIAN INSSI LUE TÄMÄ: kontaktin optioihin pitää saada laittaa ykkösprioriteetin yhteystieto siten, että kaikki yhteydenotot koskevat oletuksena sitä!
  Sitten valikossa mahdollista valita muut, mutta se sekunnin sivallus ja viesti/puhelu lähti on MUST!

  Cliketi click click click on vain niin passé.
   
 12. Asiantuntija

  Asiantuntija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, se on siellä.

  Prioriteetit järjestykseen. Katotaan kuka on perjantain jälkeen vielä töissä ensin.

  :OI
   
 13. Daedalos

  Daedalos Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2004
  Viestejä:
  315
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilkaapas avata osoitekirjasta joku kontakti ja sitten Options -> Defaults. Tuolta voi asettaa jokaiselle toiminnolle oletusnumeron/-osoitteen. ;)
   
 14. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kameraan kai on tulossa parannuksia jossain vaiheessa. Nyt tuo pakkailee kuvia turhan tiiviisti. Mutta kyllä tuolla videokameralla jotkut ovat saaneet varsin mukavaa jälkeä aikaiseksi, kuten N8 Producers kisasta voi päätellä:
  http://europe.nokia.com/find-products/devices/nokia-n8/nokia-n8-producers

  Toki suurin osa noista on editoitu jollain muulla kuin puhelimella.
   
 15. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kannattaa myös huomata, että oletuksena kuvat eivät ole maksimiresoluutiolla.
   
 16. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 017
  Saadut tykkäykset:
  2
 17. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 017
  Saadut tykkäykset:
  2
  No nyt se PR1.1 on saatavilla.

  - nopeampi
  - siirtymät animoitu

  Mitä muuta tuli?
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 650
  Saadut tykkäykset:
  173
 19. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei paljoo vaikuttanut reson täysille laitto. Kuvista puuttuu vain se tarvittava terävyys. Ihan kuin joku samea kalvo olisi päällä. Ja joo, oon ottanut sen muovikalvon siitä kameran linssin edestä pois. :D

  Jostain puhelinfoorumilta luin, että myös akunkestoa olisi parannettu.

  EDIT: Eipä löydä PR 1.1. päivitystä ainakaan täällä. Sanoo vain, että päivitykset on ajantasalla. :/
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2011
 20. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ei ole vielä tullut tännekään.