Nightwish - Human. :II: Nature.

Keskustelu osiossa 'Musiikki' , aloittajana Professional, 20.01.2020.

?

Kiinnostaako Nightwishin uusi levy

 1. Kyllä

  47,4%
 2. Ei

  52,6%
 1. Plisukainen

  Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Viimeksi muokattu: 10.04.2020
 2. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 313
  Saadut tykkäykset:
  602
  Shoemaker ja Procession, mielettömän hienoja veisuja lyriikoineen kaikkineen :)


   
 3. nugent

  nugent Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  194
  Veisuja joo. Tuli vähän sama fiilis kuin kouluaikoina pakollisessa kirkossa että eikö tää lopu ikinä. Varmaan siellä oli jotain tosi syvällistä ja kantaaottavaa mutta kun ei kiinnosta tippaakaan jos ei biisit muuten toimi. Kertakaikkiaan tylsä levy.
   
 4. Euphemos

  Euphemos Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2005
  Viestejä:
  1 267
  Saadut tykkäykset:
  11
  Hankala kuvitella kaiken sen Olzon-sekoilun jälkeen, että yhtye kykenisi ulostamaan vieläkin heikompia albumikokonaisuuksia, mutta tässä se nyt on - Natuvissysten historian epäjohdonmukaisin, pöhöttynein pökäle.
   
 5. Vorkkis

  Vorkkis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  702
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kyllä taitaa taas olla pettymys tämä uusi Nightwish. Holopainen on hieno artisti ja visionääri, joka toteuttaa omaa visiotaan ja eskapistin tavoin vielä hippunen menneisyyttä mukanaan. Arvostan hänen työtään suuresti. Mutta tuo uusi levy. Pari kuuntelua takana mutta ei parane millään.
  Siistejä juttuja piiseissä ja niin mutta jokin juju, idea tai se lopullinen niitti että kolahtaa kunnolla uupuu tyystin. Haluaisin tykätä kovasti mutta pitää varmaan antaa suosiolla hieman tekeytyä ja kuunnella ajatuksen kanssa useammin.
  Omaan laajan musamaun ja tykkään soundtrack-levyistä mutta siltikin tuntuu että viimeisillä levyillä Nightwish on ollut jokseenkin hukassa.
  Ei oo kyllä sitä oikean Nightwish henkeä ollenkaan läsnä vaikka miten vääntelisi, kuten vaimokin sanoi eihän tämä edes kuulosta Nightwishiltä. Kaikki puittet ja muut härpäkkeet ovat sikäli kunnossa mutta piisit jotenkin henkii lievää keskeneräisyyttä ja se jokin uupuu tyystin. Jos alkupään levyillä ja vielä Once:lla bändi oli tulessa, oikeasti tuntui että ne nautti ja palo siitä mitä tehdään niin nyt näillä kahdella Floorin laulamalla levyllä on fiilis semmoinen että bändi tavallaan on soittavinaan sydämmestään, autopilotilla mennää ja ei oo sitä nuoruuuden paloa enää tallella niin paljoa. Enpä toisaalta kuitenkaan pidä Flooria niin kovana laulajana kuin useimmat. Paremmat soundit ja selkeämpi äänimaailma siihen mitä odotin. Hyvä jossain sentään.
  No, onneksi se vanha oikea Nightwish on levyillä ja muistoissa eikä sitä kukaan voi viedä pois Oli hieno seurata bändin touhuja ihan alusta saakka ja ne monet kovat keikatkin vielä. Huhhuh.
  Jännä juttu muuten, en nyt halua asettaa bändejä vastakkain tai mitään mutta tänä vuonna kolmekymppisiä juhliva Amorphis porskuttaa edelleen. Olivat silloin 90-luvulla Jenkeissä keikalla (1994 ennen monia muita suomalais-yhtyeitä jotka jo lopettaneet/unohtuneet) ja vaikka Amorphis:n uran notkahduksista huolimatta on jatkunut, Koskisen vaiheen lopulla melkein luuli että bändi tyystin lopettaa. Täytyy ihmetellä miten hyvin ne on pitäny koko meiningin kasassa näiden vuosien aikana ja miten kuitenkin ovat onnistuneet säilyttämään oman identiteetin eli tunnistettavan soundin jota on kuitenkin rikastettu hieman eri mausteilla joka on vienyt tyylin hieman hienovaraisempaan tuotantoon lähtökohdiltaan. Etenkin 2005 vuodesta eteenpän kun Tomi Joutsen tuli mukaan kuvioihin on matka jatkunut pelkkiä mestariteoksia luoden.
   
 6. ProPatria

  ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Njoo, saunan lauteilla makaillessa kuuntelin levyn läpi ja toiseen kertaan vielä paremmilla vehkeillä. On sanottava että Holopaisen visiot menee levy levyltä kauemmaksi minun musiikkimausta. Ei kyllä tällä levyllä ole mitään sellaista mikä saisi fyysisen kopion ostamaan.
   
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Olen varmasti kerettiläinen, kun kerron että olen alkanut pitämään Nightwishistä vasta tämän viimeisimmän levyn myötä. Ja se on ollut ihan positiivinen yllätys, koska aiemmin olen ajatellut että minussa on jotain vialla kun en ymmärrä (Nightwishiä). Ehkä se tarkoittaa sitten sitä, että Holopaisen visiot alkavat lähestyä omaa makuani.

  Minulle se isoin muutos on Floorin tulo laulajaksi ja nyt hän on päässyt jo vähän enemmän näyttämään taitojaan kuin vielä edellisellä levyllä. Floorilla kun on reservissä monipuolisuudessaan se kaikki. Edellisellä levyllä esim. Elan kuulosti vielä ihan Olzonin rajoitteille sävelletyltä.

  Pidän tätä bändin kypsimpänä levynä. Myös soundeiltaan (edellyttää mielestäni hyvää kuuntelulaitteistoa, koska miksaus on mattomaisesti aika täynnä kaikkea, rummutkin vähän kuin taustalla). Omaan makuuni kuitenkin tällainen levy ja vahva jousipitoisuus sopii. Uskaltaako toivoa, olisikohan seuraava levy sitten jo yhtenäinen hevi-sinfonia. Tässä levyssä on jo paljon konseptilevyn elementtejä läsnä, vähän harmi ettei jo tästä tehty sitä. Meheviä yleisöä villitseviä yksinkertaisia kertosäkeitähän tältä ei oikein löydy. Levy on kyllä muuten täynnä kauniita melodioita. Noise on hyvä biisi, mutta en ehkä olisi nostanut sitä ensimmäiseksi singleksi. Useinhan ensimmäinen sinkku ei toisaalta olekaan se kovin ase, vaan enemmän mielenkiintoa herättämään tarkoitettu. Mielenkiintoista nähdäkin puffaavatko uusilla sinkuilla toivottavasti tänä vuonna toteutuvaa kiertuetta. Esim. Music (ilman introa tietty) voisi olla aika kova sinkkuna. Floorin kykyjä epäilevät voi kokeilla laulaa perässä biisin. :D

  Mutta jos joku bändi, niin Nightwish on sellainen, mistä moni löytää jotain pidettävää. Jo kolmen laulajan jatkumo takaa sen. Biisejäkin vähän joka lähtöön. Vihdoinkin minäkin löysin Yövissyn. :)
   
 8. ProPatria

  ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Jos minulta kysytään niin veikkaan ettei seuraavaa levyä tule enää. Kiertueen jälkeen pillit pussiin ja jokainen jatkaa muissa projekteissaan.
   
 9. nugent

  nugent Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  194
  Tämä vaihtoehto taitaa kyllä toteutua. Ainakin jos Hahto oli kesällä tosissaan kun sanoi haastattelussa, että ovat keskenään sopineet, että tällä porukalla mennään ja jos joku lopettaa niin se on sitten siinä koko bändin touhut.
   
 10. ProPatria

  ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  En olekaan kyseistä haastattelua nähnyt. No onhan noilla jo yli 20 vuotta humppaa takana ja Luulen että Holopainenkin on aika väsynyt jäsenistön vaihtuvuuteen. Itse kun on tullut bändiä seurattua alusta asti niin ainahan se harmittaa jos se hajoaa. Ensimmäisen kerran taisi olla jossain Ilomantsin Ruhkarannassa kun pumpun näin ja vuosi oli ehkä jotain 1997, eikä vielä muu maailma ollut paljon Holopaisesta kuullut.
   
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Minusta kuulostaa vain siltä, että bändin työkemia on tällä hetkellä hyvä ja siten muutokset olisi riski huonompaan suuntaan. Tietenkin nyt on iso kysymys miten Hietala korvataan.

  Vähän oudossa paikassa tuli ero, kun maaliskuussa jo virtuaalikeikat ja heti kohta siitä pitäisi lähteä kiertämään Kiinaan.

  Tiedättekö tietävämmät mikä bändin omistussuhde on, onko nimi ja kaikki puhtaasti Holopaisen vai onko muilla alkuperäisjäsenillä osuutensa? Kun en tiedä, niin olen ymmärtänyt että ainakin kaikki uudemmat soittajat ovat "palkattuja käsiä", niin kuin monessa muussakin isossa bändissä. Ja työsopparissa varmaan lukee palkan perusteena jotain sellaista, että aktiivisen toiminnan aikana maksetaan palkkaa, mutta muuten voi olla hiljaisempaa tai vain joku pohjapalkka. Ehkä se oli Hietalallakin yksi syy laittaa basso pussiin? Koska näyttäähän tämä nyt aika huonolle tämäkin vuosi keikkailun suhteen.

  Uskon, että ainakin Holopaisella on niin paljon pelissä, että mieluiten jatkaisi bändinsä vetämistä ns. eläkeikään asti. Holopainen ja muut sitten voivat vireyttää motivaatiotaan aina välillä omilla sivuprojekteillaan. Koska jos ollaan ihan rehellisiä, niin bisneshän tämä on mitä suurimmassa määrin.

  Joku jossain veikkasi niinkin rajusti että kun rockin isoimmat nimet lopettaa (Rollarit, Metallica yms.), olisi Nightwish maailman suurin kiertävä bändi nuorempaa sukupolvea edustavana.
   
 12. ProPatria

  ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  En jaksanut tarkistaa mutta jostain jäänyt mielikuva että Tuomas, Emppu ja Jukka olisivat ne jotka yhtiötä ja brändiä pyörittää. Oma veikkaus lopettamisesta perustuu siihen että porukalla alkaa olla jo sen verran ikää että tuon mittakaavan maailmankiertueet on varmaan raskaita vetää. Floorilla jälkikasvua vasta tullut joten voisi varmaan enemmänkin keskittyä perhe-elämään ja onhan sillä omakin bändi jossa voi jatkaa hieman pienempimuotoisesti.

  Muillekin varmasti töitä halutessaan löytyy. Holopaiselle kuvittelisin löytyvän kysyntää säveltäjänä vaikka elokuvien puolella, tai no, ihan missä vaan. Tuo kiertue-elämä lienee kuitenkin se ratkaiseva jatkon kannalta koska se on se raskain homma ja oikeastaan ainut mikä tuo sitä leipää pöytään enää.
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Minusta tuntuu, että mentaliteetti bändin sisällä on, että se on työtä, mihin sitten sovitetaan muu elämä. Ilmeisestihän Holopaisella (ja Empulla?) ei lapsia ainakaan vielä ole ja siten voi olla että ovatkin priorisoineet elämäänsä niin. Totuuden tietävät tietenkin vain itse.

  Floorin tytär alkaa olemaan jo neljä vuotta ja Jansen on siitä huolimatta pystynyt keikkailemaan tähänkin asti. Uskon, että siltä osin ei ongelmia ole eikä tule. Perheessä kun on toinenkin ammattimuusikko, niin varmaan ymmärtävät molempien ammatillisia tarpeita. Hahton jostain haastattelusta olin ymmärtävinäni, että Nightwishiä tehdään hänen näkökulmastaan toimeentulon vuoksi ja siksi se on ykkösjuttu, mutta ei perhettä tärkeämpi. Floorkin asettanut Nightwishin ykköseksi, ReVamp ainakin toistaiseksi kuopattuna. Ja rehellisiä kun ollaan, niin kaikille bändiläisistä Nightwish tuo elannon ja kaikki muut bändit on enemmän harrastustoimintaa. Ei millään kotikulmien pikkusuosiota nauttivilla bändillä elä missään, ainakaan yhtä hyvin kuin Nightwishillä.

  Nämä tietty kaikki spekulaatiota elämänkokemuksen perusteella. Minusta Nightwish nykyisellään kuulostaa yhdeltä tervepäisimmiltä tuon kokoluokan orkesterilla, joten en ole järin huolissani heistä. Ymmärtävät ottaa myös hengähdystaukoja. Silti toivon, ettei kukaan ole luopunut eikä joudu luopumaan omista lapsihaaveistaan bändin vuoksi. Toivottavasti niin ei ole tarvinnutkaan tehdä. Asioilla on kuitenkin tärkeysjärjestyksensä. Naiselle perheen ja työn yhdistäminen on kuitenkin tuossakin ammatissa vaikeinta.

  Floor alkaa muuten näillä näppäimillä olemaan jo bändin pitkäaikaisin laulaja?
   
 14. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 313
  Saadut tykkäykset:
  602
  En kyl usko että Tuomas bändin kuoppaa, senverta isoksi ja tärkeäksi bändi on muodostunut monelle ympäri maailmaa. Ilmeisesti Markon korvaajakin on jo löydetty, luultavasti ollu bändillä Markon ulostulo ennakkoon tiedossa. Oma veikkaus että kyseinen laulava basisti on Jarkko Ahola...
   
 15. ProPatria

  ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Jää nähtäväksi kuka arvaa bändin kohtalon oikein. Olishan tuo hieno nähdä vielä livenä, pahoin vaan pelkään että käy niin kuin bodomin kanssa.
   
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Tämä on se omakin veikkaukseni, siis että bändi jatkaa, kokoonpano voi elää. Toki ymmärrettävistä syistä Holopaisen ja (nais)laulajan kemioiden pitää toimia, muuten homma muuttuu happamaksi nopeasti. Muut bändin jäsenet on myös helpommin korvattavia.

  Veikkaukset Aholasta jatkuu verkossa. Alkaa olemaan itselläkin helppo uskoa. Hyvin erilainen, mutta samalla todella kova laulaja tulisi bändiin. Tietenkin biisit kuulostaa sitten taas erilaisille, missä monella sulateltavaa, mutta ehkä Nightwishin kohdalla saanut jo tottuakin. Itsellänihän taas kiinnostuvuuskerroin nousisi, kun bändiin saataisiin laulamisen korkein muoto, rock-tenori mukaan. :cool:

  Jos valinta on valmis ja erityisesti jos Ahola, mitä kiivaasti spekuloidaan, niin voisi kuvitella että bändi tulee aika piakkoin ulos tiedotteellaan.
  Tämä on niin raju skenaario, ettei mielellään edes avaa tekstiksi. Mutta siis bändi hajoaa, Holopainen antaa nimen muille bändiläisille, perustaa "Wish After Night" -bändin ja vuoden päästä.. :eek:
   
 17. ProPatria

  ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Ja tällähän tietysti tarkoitin sitä ettei kerkeä näkemään enää ennen lopettamista.
   
 18. Plisukainen

  Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Rockfestille kesäkuulle Nightwish on kiinnitetty, jos näkis uudella kokoonpanolla siellä..
   
 19. Vorkkis

  Vorkkis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  702
  Saadut tykkäykset:
  4
  Haha, en usko että tänä vuonna rokatataan tätäkään festivaalia. Ei varmasti tule tapahtumaan Rockfestiä.
   
 20. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 313
  Saadut tykkäykset:
  602
  Tänään 20:00 jälkeen ilmoitetaan uusi basisti An Evening with Nightwish in a Virtual Worldin yhteydessä. Itse konsertti alkaa 21:00.

  Pitäs tulla kyllä hieno keikka :)