NHL

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Professional, 03.10.2013.

 1. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 853
  Saadut tykkäykset:
  379
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 842
  Saadut tykkäykset:
  449
  Enemmän Kakon pelejä katsoneet, mitä olette mieltä NHL-uran aloituksesta?
  Viime yönä tuli jo neljäs maali, mutta enemmän kiinnostaa pelaaminen yleensä.
   
 3. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 568
  Saadut tykkäykset:
  226
  Hah, Rantanen palasi, 1+3 syntyi vaikka peliaika vain 10.43.

  Rantasen paluu tuo uudenlaisen glamourin takaisin tähän 235-touhuun. Hyvinhän suomalaiset ovat tälläkin kaudella pelanneet, mutta jotenkin vaisulta on tuntunut siitä huolimatta. Muutama vuosi sitten tällaisesta suomalaismenestyksestä ei tietysti ollut tietoakaan 60 pisteen Mikko Koivun ollessa useiden kausien ajan kovin suomalainen.

  Pakko kuitenkin sanoa, että kärkipelaajien pisteet tuntuvat jo hieman liian eriarvoisilta verrattuna muutaman vuoden takaisiin kausiin. 3 vs 3 jatkoajoistako tämä yksinään johtuu? Jos maalien määrä on koko liigan tasolla kasvanut vaikka 10-15 % ottelua kohden, mikä on paljon muttei hirvittävästi, niin käytännössä tuo lisäys menee kokonaan kärkipelaajien pussiin ja siinä joukossa prosentuaalinen nousu on jo hyvin tuntuva.
   
 4. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  26
  Yksi syy on varmasti se, että maalivahdin varusteita on pienennetty vuodesta 2011 saakka:

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...kadet-koko-ajan-mustelmilla/7078998#gs.jv88c2
   
 5. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 568
  Saadut tykkäykset:
  226
  ^ Kyllä, varmasti vaikuttaa.

  Yllättävä kehityskulku: Mikko Koivu on kovaa vauhtia muuttumassa ihan isänsä näköiseksi :D Goodbye babyface days

  [​IMG]
   
 6. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 373
  Saadut tykkäykset:
  427
  Mikä siis on hyvä asia.
  Lukuun ottamatta tuota loukkaantumis asiaa. Ei pitäisi työssään mustelmia saada. Mutta se, että pystyi vain parkkeeraamaan maalin eteen niin, ettei kiekko voinut mennnä sisään, oli ihan perseestä
   
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 713
  Saadut tykkäykset:
  394
  Kuudentena (24 p / 25 o) SM-liigan pistepörssissä ei ole huono. Mutta ei ilmeisesti riittävä näyttö, koska NHL-tarjousta ei tullut. Eli loppukausi menee nyt sitten "kaljaliigassa". Onkohan manageri ollut edes Edmontoniin yhteydessä?
   
 8. Vole

  Vole Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 890
  Saadut tykkäykset:
  60
  Ainoa joukkue joka olisi voinut tehdä Puljujärvelle NHL-tarjouksen on Edmonton, koska hän on rajoitettu vapaa agentti. Pulju ei halua seurassa jatkaa eikä siten tee sopimusta, joten ainoa keino tällä hetkellä päästä pois on treidi ja ainakin kourallinen joukkueita oli vakavasti kiinnostuneita miehen palveluksista ja keskusteluita käytiin etenkin St. Louisin, Rangersin ja Tampa Bayn kanssa. Edmontonin managerin Hollandin oli tarkoitus tulla Karjala Cupiin, mutta perui tulonsa eikä Puljujärven mukaan mitään kahden keskistä tapaamista oltu sovittu, joten mistään kuvioista ei päästy puhumaan. Pulju taisi jo silloin puhua, että kausi menee Kärppien paidassa, mikä ei minusta ole huono juttu. Edmontonilla ei ole mikään kiire treidata häntä pois ja ilmeisesti tarjoukset eivät olleet niin hyviä, että olisi ollut pakko tarttua ja en näe, miksi joku joukkue tarjoaisi mieletöntä ylihintaa. Huhujen mukaan Rangers olisi tarjonnut Lias Anderssonia, joka on aika samanlaisessa tilanteessa kuin Puljujärvi eli NHL-ura ei ole vielä ottanut tulta alleen. Seuraavan kerran Puljujärven kaupoilla voidaan spekuloida trade deadlinen lähestyessä, jos Oilers haluaa kaupata hänet saadakseen vahvistuksia pudotuspelejä varten.

  Muutamia pelejä olen Kakolta väijynyt tällä kaudella joista viimeisin oli viime lauantain peli Anaheimissa. Huomasi, että hänellä on itsevarmuus aika nollissa ja oli pelissä melko näkymätön. Ylivoimalla hänet oli laitettu vieläpä pelaamaan maalinedustaa eli ei ollut kiekollisessa roolissa. Tasakentällisin hän loi täydellisen paikan Panarinille, jolla oli tyhjä maali, mutta ei osunut kiekkoon. 95% ajasta varmaan laittaisi noista sisään, mutta nyt ei mennyt. Joitakin perus syöttöjä onnistui myöskin tekemään, mutta myös menetti kiekon pari kertaa. Ottelu meni rankkareihin ja Kakko oli neljäs laukoja, mutta yritys ei ollut kovin hyvä eikä maalia tullut. Valmennus osoitti kumminkin luottoa Kakkoon, kun laittoi hänet laukojaksi ratkaisupaikkaan, koska hän ei selvästikään ollut pelin kuumimpia pelaajia ja olisi voinut veikata jonkun muun saavan tilaisuuden ensin ratkoa.

  Puutteita Kakolla on tällä hetkellä paljon NHL:ssä menestymistä varten, mutta ei mitään sellaista jota ei voisi korjata tai parantaa. Vauhti ei vielä riitä ja kestävyyttä tarvitaan lisää, jälkimmäinen on aika selvä asia, kun kyseessä on vasta 18-vuotias pelaaja. Kakko ei ole ollut se nopein luistelija, mutta kesätreeneillä lisää voimaa ja tekniikan kehitystä niin tuokin osa-alue paranee. Kiekoton peli on myöskin hänen heikkoutensa tällä hetkellä ja tuo paranee kokemuksen myötä, kun tietää paremmin, missä pitää olla ja luistelun kehittäminen auttaa pysymään paremmin mukana. Onnistumisten myötä tulee itsevarmuutta, mikä ruokkii sitten niitä peliesityksiä. Kakon pisteet näyttävät tulleen ryppäissä, mikä vähän viestii siitä, että kun onnistuu niin sitten uskaltaa kokeilla ja haastaa, mitkä voivat johtaa lisäonnistumisiin. Kakolla on hyvä laukaus ja olisi kiva, jos hakisi enemmän laukaisupaikkoja. Tuossa Anaheim -ottelussa hänelle ei kertynyt yhtään laukausta. Kannattaa muistaa, että kyseessä on tosiaankin 18-vuotias pelaaja, jolla on 31 ottelun NHL-kokemus. AHL-kausi olisi ehkä ollut parempi tässä vaiheessa uraa, mutta NHL:ssä menee todennäköisesti tämä kausi kokonaan.

  Pidän ihan mahdollisena, että kauden toisella puoliskolla pistetahti voi piristyä, kun kokemusta kertyy koko ajan lisää ja lisää ja tuntuma paranee. Kakkohan oli Liigassa viime kaudella nuorten MM-kisojen jälkeen ihan liekeissä. Paljon riippuu myös joukkueesta eli lähteekö Rangers myymään vai ostamaan kauppasiirtorajalla ja tuleeko vai lähteekö pelaajia. En tällä hetkellä pidä joukkuetta kovin kummoisena Panarinia ja Zibanejadia lukuunottamatta, mikä vaikuttaa pisteiden tekoon, mutta toisaalta mahdollistaa hyvän peliajan Kakolle ja tilaisuuden saada mahdollisimman paljon kokemusta.Tällä hetkellä pistetahti on 0,45 pistettä per peli eli koko kauden aikana pisteitä kertyisi 36 (pyöristin alaspäin). Verrattuna muihin viime vuosien kakkosvarauksien debyyttikausiin tuo olisi aika keskiverto suoritus, mutta sanoisin, että tärkein asia on nyt kerätä oppia ja totutella NHL-tason pelaamiseen ja tunnistaa heikkoudet, jotta niitä voi sitten parantaa.
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 842
  Saadut tykkäykset:
  449
  Hyvää tekstiä Volelta.

  Mikäs se oli se Kakon kilpailija, joka varattiin ykkösenä? Onko kukaan hänen pelejään seurannut ja osaatteko verrata Kakkoon?
  Ilmeisesti pisteissä on kuitenkin Kakon perässä? (Tämä nyt muistin mukaan. Toki olisin voinut netistä tarkistaakin.)
   
 10. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 568
  Saadut tykkäykset:
  226
  Nyt on viisi suomalaista käytännössä piste per peli -tahdissa, kun pian jo puolet kaudesta on pelattu. Heistä Rantasella loukkaantumisen vuoksi vähän vähemmän pelejä, mutta ansaitsee tietysti tulla lasketuksi mukaan.

  Pari kautta sitten kun suomalaisissa oli 7 pelaajaa, joiden pistemäärä oli selvästi korkeampi kuin lopuilla, laskin sen joukon pistekeskiarvon ottelua kohden ja se oli muistaakseni 0,87-0,88. Nyt top-7 pelaajien pistekeskiarvo on 0,945. Tällä kaudella tuo ei muodosta mitään erottuvaa omaa ryhmäänsä, mutta käytetään nyt samaa laskutapaa kärjen leveyttä arvioitaessa.

  Edit: Ja siis tuo parin kauden takainen 0,87-0,88:kin oli hyvä, mutta nyt vielä parempi. Laskin vertailuksi yhden mutu-tuntumalla valikoidun kauden (2013-14) tilanteen, ja silloin keskiarvo oli 0,63. Käytännössä ero vastaa 77 vs 51 pisteen kausia (82 ottelua).
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2019
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 713
  Saadut tykkäykset:
  394
  "Oilersin GM Ken Holland on yrittänyt kaupitella kesän 2016 ykköskierroksen varausta viime kesästä lähtien, mutta hiljaista on ollut.

  Siirtorajan lähestyessä Hollandin mukaan tilanne ei ole muuttunut radikaalisti. Puljujärven markkina-arvo ei kommenttien perusteella huitele tällä hetkellä pilvissä.

  – En ole oikeastaan kaupitellut häntä, eikä kukaan ole oikeastaan kysellyt hänestä, Holland kommentoi edmontonilaismedialle torstaina."

  https://www.is.fi/nhl/art-2000006414604.html

  Edmonton menossa pleijareihin useamman vuoden tauon jälkeen ja McDavidin rinnallekin tarvittaisiin kipeästi pätevää hyökkääjää. Ja tää yks haluaa mieluummin pelata "Oolusa" kuin ottaa lusikan käteen ja tehdä hyvää duunia. Mitä helvettiä, Pulju, mitä helvettiä.
   
 12. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 373
  Saadut tykkäykset:
  427
  Eikös Puljulle ole parempi, että pääsee pelaamaan? Saa Kärpissä vastuuta. Ehkä hänestä ei koskaan tule NHL tähteä, mutta kai sen leivän saa kiekolla Suomestakin.
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 713
  Saadut tykkäykset:
  394
  Kärppäfaneiltakin jo usko paluuseen lähtenyt? Olisi sitä peliaikaa varmasti änärinkin farmissa ollut vaikka kuinka, mutta jos ei kelpaa, niin varmaan sitten parempi pelata Kärpissä ja "kehittyä". Meni kyllä pieni varausnumero ja samalla potentiaali täysin hukkaan. Sääli, ihan aidosti.
   
 14. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 568
  Saadut tykkäykset:
  226
  Ihan muutama päivä sitten, kun näin Raskin torjuntaprosenttitilaston kärjessä, tarkastin että mites kaukana hän on Hasekista kaikkien aikojen torjuntaprosenttitilastossa. Vastaus oli: "55 (tai 56?) vedon ajan maali puhtaana" päässä.

  Sen jälkeen on kyllä verkko takanaan heilunut siihen malliin, että eipä tule Hasekia ohittamaan enää tämän kauden aikana.
   
  nepa tykkää tästä.
 15. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 853
  Saadut tykkäykset:
  379
 16. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 568
  Saadut tykkäykset:
  226
  On kyllä aika turhan tuntuista tuo NHL-kauden jatkaminen... Minun silmissäni tulevilla peleillä ei ole juurikaan arvoa, kausi on kuitenkin ollut 4 kuukautta poikki, joten aika vaikea nähdä jonkinlaista loogista sidettä sen mitä tapahtui lokakuu-maaliskuu aikana ja nykyhetken välillä.

  Varmaankin taloudelliset syyt taustalla, jää paljon rahaa saamatta jos ei jatku, tai jotain. Mutta urheilullisesti hyvin väsynyttä touhua. Eihän tässä ole kuin reilu pari kuukautta, kun perinteisesti jo SEURAAVAN kauden pitäisi alkaa...
   
 17. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 853
  Saadut tykkäykset:
  379
  Joo, vähän ristiriitaisin mielin täälläkin. Mut sen näkee sitten kun pelit alkaa miten porukat syttyy ja miten media rupee myllyttään. Vaikea sanoa miten tässä käy. Viaplay joka tapauksessa herätetään kesälomalta ja ruvetaan jännään Coloradon puolesta. Kyllä tätä kuitenkin on odotettu!

  Ja jollei joku NHL:n tai ihan jääkiekonkin ystävä ole perehtynyt Kimanttia podcastiin, niin kannattaa ottaa haltuun. Huikeeta legendaa äijät siellä heittää, varsinkin noi viimeiset jaksot missä on vierailijoita kannattaa kuunnella jos yhtään jääkiekko kiinnostaa...

  https://radioplay.fi/podcast/kimanttia/
   
 18. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 364
  Saadut tykkäykset:
  100
  Mutta saadaanko näitä otteluita myös niillä keinotekoisilla yleisöäänillä jalkapallottelun tapaan. Feikkiä suurtunnelmaa porukoille. No juu, kaippa tuo väkinäinen loppuluikaus pitää ottaa seurantaan, kun lappuakin vielä vetämässä. Tätä farssia seuraavaa kautta sitten tulille vasta joulukuussa näillä näppäimin.
   
 19. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 853
  Saadut tykkäykset:
  379
  Hyvin on tunnetta pelissä :)