NESCAFÉ Dolce Gusto - Kokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana ElvisThePelvis, 26.10.2010.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 400
  Saadut tykkäykset:
  130
  Onko kukaan plazalaisista sijoitanut vielä paljon esillä olleeseen Nescafé Dolce Gusto -laitteeseen? Kiinnostuin siitä itse sillä laitteet vaikuttavat tyylikkäiltä (eritoten CIRCOLO) ja satunnaisena kahvinjuojana, joka oikeastaan tykkää vain erikoiskahveista, tuonhintainen laite olisi sopiva.

  Onhan näitä laitteita kutsuttu toki huijaukseksikin ja osa sanoo vedenkeittimen ja pussikahvin ajavan täysin saman asian. Tietenkin kovemmat kahvinjuojat myös vaahto suussa ylistävät omia monen sadan tai tuhannen euron keittimiään. Toisaalta harva meistä haluaa sijoittaa kahvinkeittimeen esimerkiksi 1500 euroa.

  Ammattilaitteita halvempi hinta näkyy noissa Dolce Gustoissa muovisuutena. Kävin itse asiassa hypistelemässä tuota itseä kiinnostavaa punaista CIRCOLO-mallia. Vaikka siinä muovisia osia olikin, niin kyllä se kohtuullisen jykevältä tuntui (ei miltään lelulta kuitenkaan).

  Dolce Gusto -harrastuksessa pitää tietenkin säästäväisen sitä miettiä mistä noita Dolce Gusto -kapseleita hankkii. Alhaisimmat hinnat Suomessa vaikuttavat olevan 5.10 euron luokkaa (käsittääkseni tällä rahalla saa kahdeksan kuppia kahvia) ja kalleimmat 5.90 euron luokkaa. Tässä tietenkin herää kysymys saisikohan noita mistään ulkomailta tilattua edullisesti. Henkilökohtaisesti olisin Cappuchinosta ja Mochasta kiinnostunut.
   
 2. Viipperi

  Viipperi New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  1 199
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei ole kokemuksia. Osta laite jotta voimme sulkea tämän ketjun mahd. pian. :D
   
 3. JR1911

  JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  5
  Itsekin olen tuollaista ajatellut hankkia uuteen kämppään, joten käyttökokemuksia olisi kiva lukea :)
   
 4. Kiila

  Kiila Active Member

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 663
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meinasin joku aika sitten kirjoittaa tästä laitteesta Asioita joita en voi ymmärtää threadiin :)

  Kokemusta tästä ei ole mutta en kyllä haluaisi tuollaista itselleni, eikä vähiten ruman ulkonäön vuoksi. Enkä kyllä millään usko että nämä voisivat yllättä positiivisesti maullaan. Eikö tuollaisista purkeista kahvin tekeminen ole vähän sama kuin vetelisi mikroaterioita? Jos haluaa nauttia näistä erikoiskahveista, niin eikö silloin juuri ole pirun tärkeää että ne on oikein ja kunnon aineista tehty eivätkä mitään kapseleita?

  Työpaikoilla saa juoda ihan riittävästi automaattikahveja joten en oikein ymmärrä miksi joku haluaisi juoda sellaisia kotona. Eniten huvitti tuo Caffè Americano tuolta kapselista... ihan pitäisi normi kahviakin puristella tölkistä :hitme:. Olen varmasti jäävi arvostelemaan tätä, koska en ole koskaan hurahtanut näihin "erikoiskahveihin". Juon ja maistelelen kyllä kaikkea mutten ole löytänyt ihan normaalin kahvin voittanutta. Caffè lattekin on mielestäni vain hieno nimi maitokahville... olkoonkin että pohjana on espressoa ja lantrinkina vaahdotettua maitoa.

  Mutta laittakaa vain kokemuksia jos ostatte, mukavahan se olisi kuulla että tuollaisella saisi oikeasti hyvää juomaa aikaan.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 400
  Saadut tykkäykset:
  130
  Toki se on tärkeää, mutta jälleen kerran haluan kysyä kuinka moni meistä ilkeää laittaa 500-1500 euroa yhteen kahvinkeittimeen. Emme voi myöskään olettaa, että jokaisella on arkisen askareiden paikassa kahviautomaatteja tms. Eipä siellä Coffee Housessakaan jaksa laukata, jos sattuu vaikkapa kirjoittelemaan jotain ja tekee mieli kupillista jotain erikoiskahvia.

  Ei tuo CIRCOLO minusta ainakaan livenä näyttänyt pahalta. Sen sijaan tuo halvin malli, Piccolo, ei kyllä kovin erikoisen näköinen ole.

  Ystävämme google ainakin löysi muutamia linkkejä suomalaisiin foorumeihin, joissa näistä laitteista on keskusteltu. Merkillepantavaa oli se, että enemmistö piti näiden makua erittäin hyvänä. Negatiivisimmat kommentit tulivat yleensä juuri niiltä, joilla ei ollut tippaakaan kokemusta näistä laitteista ja jotka odottavat jokaisen ostavan 1000 euron kahvikoneen.
   
 6. Zanytwo

  Zanytwo New Member

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minullakin on laite mietinnässä ja etsiskelinkin tälle omistettua threadia jokin aika sitten, mutta Elvis olikin vain hieman myöhässä ketjun avaamisessa :thumbsup:

  Suurin kysymys onkin, että mitä ne kapselit sisältävät? Ovatko ne nestemäisiä esansseja, vai kenties sopivaksi annoksesi pakattuja jauhettuja papuja.
  Voivathan ne olla kohtuullisen laadukkaita raaka-aineita sisältäviä, vaikka kapseleissa ovatkin.

  Perus Jubeliukset kotona keittää pronssinen Mocca master, joten vain erikoiskahveille olisi tarvetta

  Mikä olisi sitten seuraavaksi parempi vaihtoehto, jos haluaa valmistaa erikoiskahveja kotona? Ja kyllä se oikein tehty latte on aivan muuta, kuin perus maitokahvia.
   
 7. phelin

  phelin Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 082
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kahvimyllystä on hyvä aloittaa ja seuraksi joku vaikkapa Verkkokaupan lukuisista keittimistä. Mylly 100 euroa ja keitin 150-250 euroa. Kyllä noilla pääsee kahvinkeitonmakuun siinä missä 1000 euron vahvistin + kajarit -paketilla kotiteatteroimaan.

  No mitä muuta siinä sitten on kuin maitoa ja kahvia? :D

  Mites tää uus kapseliratkaisu muuten eroaa Nespressosta?
   
 8. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 360
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tälläinen.

  Periaatteessa ammatilaitteiden osista koottu kotikäyttöinen keitin.
  Itsellä on Rancilo Audrey, joka tuon Silvian halpamalli, muovikuorilla, sisukalut ja keitinosat ovat ihan samat.
  Tulee hyvää espressoa, eikä ole sidottuna tietyn merkkisiin sikahintaisiin podeihin. Jossain capucinossa tai latessahan tietenkin sen peruskahvin laadulla ei ole niin merkitystä, kun kuumennetusta maidostahan noissa juomissa enemmän on kyse kun kahvista. :D (eikös pääraaka-aine määrää sen mistä kyse on)
   
 9. Zanytwo

  Zanytwo New Member

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valmistusprosessi ja kahvin laatu tietty pikkaisen muuttaa sitä makua verrattuna jubeliukseen ja maitotilkkaan. Eihän kermavaahdolla, tai juoksevalla kermallakaan ole eroa :rolleyes:

  En tunne kumpaakaan tuotetta. Siksi lähinnä tiedustelin.

  Kiitos tästä. Täytyy tutustua. Totta kai pääraaka-aine, eli kahvin laatu, määrää pitkälti kahvin maun, mutta joihinkin kahveihin vain kuuluu maitoa tai suklaasiirappia tai sokeria tai jotain muuta kylkiäistä. Vähän sama kuin drinkeissä on paljon kiinni viinan laadusta, mutta kyllä silti niillä lantringeillakin on merkitys juoman nautittavuuteen.
   
 10. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  Saksan eBay:sta saa noita kapseleita järkevään hintaan. Tässä kun raha poltteli taskuissa, olin jo lähellä tilata ulkomailta kapselikeittimen, mutta ajattelin vielä odottaa. Varmaan jäisi alkuhuuman jälkeen pölyttymään.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 400
  Saadut tykkäykset:
  130
  Mistäs tämän bongasit? Kävin kyllä itsekin vierailemassa Saksan Ebayn sivulla ja kyllähän siellä noita makukapseleita oli. Ongelma oli vain siinä, ettei noita näköjään toimiteta Suomeen -- minkään tuotteen kohdalle ei tullut esimerkiksi postikulumäärää järjestettäessä tuotteet "alin hinta + alin toimituskulu" -tyyppisesti mikä kertoo siitä yleensä siitä, ettei noita tuotteita määritettyyn maahan toimiteta. Toki myyjiin voi ottaa yhteyttä ja kysyä toimituskuluista, mutta usein porukka siellä ei joko viitsi lähetellä niitä muualle kuin kotimaahan tai sitten he surutta valkkaavat korkeahintaisen toimituksen.
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 400
  Saadut tykkäykset:
  130
  Toki tulee aktiiviseen elämäntyyliin. Dolce Gustohan synnyttää minulle mielikuvan siitä, että kun kotona ahkerasti kirjoitan uutta romaania Plazalle, niin voin tehdä itselleni vaikkapa Cafe Mochan ja siitä virkistyneenä oikein tarkasti hahmottaa tärkeät pointtini. Sen jälkeen voin tehdä itselleni hudsonhawkmaisesti cappuccinon ennen toimintaa ja lähteä iloisin mielin potkimaan pylväitä Oulun yöhön. :)

  Olen muuten jo tilannut CIRCOLO:n (joskin toimitusaika on 2-5 viikkoa), joten olen tällä kertaa ollut varsin sukkela liikkeissäni.
   
 13. Crimson

  Crimson New Member

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kaverilla on tuo halvin malli ja kehui kovasti. Hyviä juomia tulee helposti ja nopeasti aktiiviseen elämäntyyliin. Ja ennen kaikkea ilman sotkua!

  Itse en paljoa erikoiskahveja juo, joten paha kommentoida juomien laatua. Meikäläiselle Mocca Master ja Pauligin Juhla Mokka on parasta. Mutta työpaikan automaatin cappuccinoon verrattuna ainakin oli erinomaista. :)

  Suomessa kapselit ovat sikahintaisia. Brittien Amazonistahan kapseleita saa kohtuuhintaan, nyt ilman (erillisiä) toimituskuluja.

  Itsekin olen hieman harkinnut automaatin hommaamista. Tuo pienin olisi varmasti ihan riittävä mun käyttöön, mutta se on aikas ruma ja hieman muovisen lelun oloinen. Ne isommat vehkeet taas olis ihan fiksunnäköisiä kapistuksia.
   
 14. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  En katsonut kun muutamia ilmoja, enkä tutkinut asiaa tarkemmin. Thread minkä perusteella menin mulkaisemaan eBayta, kertoi kyllä, että Saksalaiset liikkeet toimittavat Suomeen. Mutta eipä ole omakohtaista kokemusta, joten ei voi paremmin sanoa.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 400
  Saadut tykkäykset:
  130
  En jaksanut odottaa aiempaa tilausta, vaan nappasin Plussa-kortti -tarjouksella Citymarketista mukaan punaisen Circolon. Laite on design-palkintoja voittanut ja erottuukin edukseen muista Dolce Gusto -laitteista -- muun muassa mustasta Circolosta, joka oli aika anteeksipyytelevän näköinen. Loppusuoralla kyllä vielä mietin pitäisikö sijoittaa kalliimpaan automatisoidumpaan Creativaan sillä näiden manuaalimallien silmämääräinen kahvinteko on ollut joillekin hankalaa. Onneksi kuitenkin päädyin Circoloon sillä etenkin ostamaani pitkään kuumajuomalasiin näiden kahvien tekeminen silmämääräisesti on todella helppoa. Creativa olisi ollut paljon rumempikin...

  Laite on todella yksinkertainen käyttää ja tuntuu hyvin rakennetulta. Ensimmäinen kahvi, Cappuccino, onnistui oikein hyvin ja maku näin noviisin paletilla maisteltuna oli samaa luokkaa paikallisen Coffee Housen kanssa. Kritisoitavaa tästä en löydä mitään joskin olisin ehkä vähän toivonut, että Krups olisi käyttänyt kirkkaan punaisen sijaan Chilli-punaista -- ihan vain sen takia, että se olisi sopinut paremmin yhteen muiden keittiön pienkoneiden kanssa. ;) Taas toisaalta erinomaisen designin takia tämän olisi voinut sijoittaa vaikka olohuoneeseen.

  Kyllä tämä Dolce Gusto on ehdottomasti paikkansa ansainnut huushollissa. Design on erinomainen, käyttö on todella helppoa ja kahvien maku on hyvää tasoa. Minunlaisena satunnainen erikoiskahvien juoja hyötyy tästä todella paljon sillä mikäs sen virkistävämpää esimerkiksi kirjoitustöiden lomassa on kuin tehdä alle minuutissa iso erikoiskahvi, jota sitten juoda näppäimistön sauhutessa.

  Suosittelen! :thumbsup:
  Mikäli ei hoksaa miten laitetta käytetään, niin Youtubessa löytyy aika monta klippiä eri kahvien teosta näillä laitteilla.
   
 16. Zanytwo

  Zanytwo New Member

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paljonko oli Plussa-tarjous?
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 400
  Saadut tykkäykset:
  130
  159 euroa (Verkkiksestä saa alle 140 euron mutta joudut odottamaan ainakin 2-5 viikkoa). Näin jälkiviisaana suosittelen (jos mahdollista) kuitenkin ostamaan ko. laitteen Stockmannilta samaan hintaan. Sieltä ostamalla mukaan näkyi saavan kaksi pakettia noita kapseleita (ilmeisesti siis niiden laitepakkauksen sisällä olevien starter kitien lisäksi) ja ainakin Oulun Stockmannilla oli vain ja ainostaan noita laiteostoksia varten saatavana Mocha-makua -- Stockan Herkussa ei sitä ollut.

  Tilasin tuolta Suomen Dolce Gusto -sivulta eilen 69 eurolla kapseleita ja pari Cappuccino-kuppi+lautanen -settiä -- samalla lunastin ne kaksi ilmaista kapselipakkausta mitkä laitteen mukana tulleessa kirjasessa oleva koodi oikeuttaa. Siellähän kapselipakkausten hinta on 5.10 euroa mikä on Suomen halvin (tai oikeammin halvimpien joukossa) ja jos tilaa vähintään 65 eurolla niin postikulut ovat ilmaiset -- muuten ne ovat tajuttomat runsaat 11 euroa. Noissa kapseleissahan on noin vuoden "parasta ennen" aika, joten 65 euron tilauksella nuo ehtii helposti juoda -- vaikka useampaan kertaan. Noin muuten nuo kapselipakkaukset ovat kaupoissa olleet jopa 5.90 euron hintaisia. Toistaiseksi en ole löytänyt ulkomailta paikkaa mistä noita voisi halvemmalla tilata -- harmittavasti Amazon.co.uk ei näytä pahemmin suoraan näitä kauppaavan missä voisi hyödyntää tätä uutta Super Saver Deliveryä.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 400
  Saadut tykkäykset:
  130
  Eilen tuli sitten Nestle Sverigeltä paketti, josta tuli ihan tekstiviesti kännykkään. 69 eurolla tulee melkoisen monta kapselilaatikkoa, ja ne ovat sen verran isokokoisia, että helposti kaapin saa niistä täyteen. Vajaa viikko tuon tilauksen toimittamisessa näkyi siis kestävän.

  Heitetäänpä vähän arvioita eri kapselimauista:

  Cappuccino - Kaikista maistamistani mauista Cappuccino on ehkä onnistuneinta. Maku on käytännössä identtinen Coffee Housen vastaavan kanssa.

  Espresso Intenso - Hyvänmakuista ja tujakkaa espressoa.

  Chococino - Tämä kaakao ei ollut mitenkään erikoisen makuista. Aika neutraali fiilis jäi, joskin olen ehkä hemmoteltu piloille Coffee Housen kermavaahto-strösseli -version takia.

  Café Lungo - Tätä on kehuttu maasta taivaisiin ja normikahvinjuojiin tämä varmasti vetoaakin. On tämä parasta normikahvinkaltaista mitä olen juonut.

  Café Mocha - Tästä mausta olisi syytä tykätä, kun tulisin niin monta laatikkoa sitä. Ensimmäinen fiilis oli kuitenkin hitusen pettynyt, sillä vaikka se oli hyvää, niin jokin erityismaku siitä puuttui. Voi tosin olla, että odotukseni tätä lempikahviani kohtaan olivat aivan liian korkealla. Ehkä kermavaahto+suklaaströsselit tämän suklaakahvin päällä parantavat makua -- niinhän se Coffee Housessakin tarjoillaan.

  Kyllä tämä laite on ollut kaikkea sitä mitä toivoinkin sen olevan. Sen avulla saa nopeasti, helposti ja ilman sotkua kohtuullisen hyvän makuista erikoiskahvia, jonka voi juoda samantien.
   
 19. Nietze

  Nietze Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  1 066
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseltä löytyy nespresso-laite joka on ihan ok mutta tällä hetkellä tulee imettyä kahvia niin paljon (kolme 1-2v poikaa) että kapselikone ei tunnu järkevältä. Ja aeropress tekee mielestäni parempaa espressoa ihan markettitason italialaisista puruista kunhan sitä jaksaa opetella käyttämään. Siihenkään ei tosin nyt ole aikaa tai energiaa.
   
 20. jussi28

  jussi28 Member

  Liittynyt:
  11.07.2002
  Viestejä:
  848
  Saadut tykkäykset:
  6
  Citymarketissa nuo kapselit näyttivät maksavan alle 5 euroa ja plussat päälle :thumbsup: