Nelonen HD näkyvyys

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Leopardi, 22.01.2011.

  1. Leopardi

    Leopardi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.12.2009
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään heikompi signaali tällä kanavalla? Laatu mittari pomppii tällä kanavalla kokoajan 90-100 välillä ja kuvaan tulee vihreitä pikseleitä välillä. Voisko tommosta korjata antennivahvistimella (suosituksia kaapeliverkkoon sopivalle vahvistemelle?)
     
  2. Sippe4

    Sippe4 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän samanlaista ongelmaa täälläkin mutta vaan useammilla kanavilla.

    Eli siis kyseessä kaapelitalous (rivitalo -86) ja jotkut 256 QAM -kanavat epävakaita tarkoittaen että taso 70% ja laatu 98% mutta laatu putoaa välillä nollille ja kuva palikoituu.
    Nämä kanavat ovat ainakin Nelonen HD ja SuomiTV HD sekä LIV ja Voice.

    Palikoitumista tapahtuu noilla kanavilla muutaman sekunnin välein. Tosin välillä vähän harvemminkin.

    128 QAM -kanavat toimivat hyvin tason ollessa noin 74% ja laatu tasainen 99% eikä häiriöitä.

    Laitteet Sony Bravia KDL-40D3000, digiboksi Topfield CRC-2400 ja operaattorina paikallisen puhelinyhtiön toimittama LumoTV. Sonyn oma digivirittimessä myös em. ongelma (LIV ja Voice) eli ei Topparin vika.

    Mitenkähän tätä vikaa kannattaisi alkaa selvittämään? No, aloitin täältä jos olisi joillakin ollut vastaavanlaista ongelmaa.

    EDIT: Otettu yhteyttä paikalliseen puhelinyhtiöön, katsotaan mikä vastaus sieltä tulee...

    Taas EDITtiä: Eipä pätki enää, ovat kai jotain säätäneet puhelinyhtiössä. Loistavaa! Onneksi en alkanut mitään kalliita antenninjohtoja ostamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 20.05.2011
  3. Sippe4

    Sippe4 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaksi viikkoa pelasi loistavasti ja pätkimättä mutta nyt taas eilisestä
    Nelonen HD, SuomiTv HD, Liv ja Voice iskevät legopalikkaa. Voihan kettu!:mad:

    Mites Leopardilla?
     
  4. Leopardi

    Leopardi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.12.2009
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Välillä aina välähtää muutama viiva, kai tuon kanssa pystyy elämään.
     
  5. Sippe4

    Sippe4 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaksi päivää pätki HD-kanavat niin ettei pystynyt katsomaan ollenkaan ja eilen taas toimi hienosti. Puhelinyhtiö käski mittauttamaan signaalin seinän antennirasiasta. Miten se vika nyt voisi olla heikossa signaalissa jos kerran välillä toimii hyvin ja välillä ihan kelvotonta kuraa?:hitme:
     
  6. arthur

    arthur Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Digitekniikassa homma voi tosiaan olla juuri noin, jos ollaan ihan toimivuuden rajalla.
     
  7. Sippe4

    Sippe4 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, kiitos tiedosta!
     
  8. poopee

    poopee Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko taloon tehty antenniverkon remppa?

    Kunnostetulla antenniverkolla ei pitäisi niitä pätkimisongelmia olla.
     
  9. Sippe4

    Sippe4 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaapeliverkossa ollaan ja Paikallinen puhelinyhtiö joka toimittaa LumoTv:n palveluja.
     
    Viimeksi muokattu: 20.05.2011
  10. poopee

    poopee Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitin sitä, että talon sisäiset tv-verkko vaatisi kunnostamista ja nykyisin kaapelioperaattorit vaativat kunnostetun verkon.

    Yhtenä on se, että voidaan käyttää kaapelinettiä
     
  11. Sippe4

    Sippe4 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun tietoon ei ole kyllä tullut mitään korjauksia ja 15v. asuttu tässä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2011
  12. h-p

    h-p Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ei toiminut kunnolla kaapelimodeemi ja hd-lähetykset, ongelma korjautui kun vaihdoin kiinalaisen antennirasian kunnolliseen. Muuten on melkoinen purkkaviritys tämä verkko kun alunperin oli antenni, joka myöhemmin vaihtui kaapeli-tv:seen.
     
  13. poopee

    poopee Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei ihmekkään.

    Koitappa ottaa seuraavassa yhtiökokousessa esille talon sisäisen atenniverkon remppa ja mahdollisesti rakennettava kuituverkko.
     
  14. joebob

    joebob Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2006
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä ei Welhon kaapeliverkossa ole pariin päivään toiminut Nelonen HD:llä äänet. SD-puolella toimii. Ovatkohan muut huomanneet samaa?
     
  15. otto82

    otto82 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.11.2002
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, sama huomattu täälläkin. Noin viikko sitten hävisi äänet HD-kanavalta.
     
  16. Tahko

    Tahko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama juttu. Soitin eilen Welhon asiakaspalveluun, sama vastaus kuin aina:"Welhon omissa televisioissa ääni kuuluu, kaikki ok." Muita ilmoituksia ei kuulemma ole tullut, joten epäilivät vikaa televisiossamme. Ehtisittekö soitamaan/meilaamaan Welholle, jotta uskovat, että viime viikkoisissa Welhon päivityksissä on saattanut mennä jotain vikaan.
     
  17. otto82

    otto82 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.11.2002
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meilasin Welhon asiakaspalveluun, joka ainoastaan ohjeisti säätämään television ääniasetuksia. :hitme:
    Lähetin kuitenkin uuden palautteen jossa ilmoitin, että vastaanottimessa (Sony KDL-40W3000) tuskin on vikaa jos kerran muillakin on ollut samoja ongelmia.
     
  18. otto82

    otto82 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.11.2002
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käskivät jälleen säätämään television Dolby Digital-asetuksia, vaikka olin jo kertonut käyneeni kaikki mahdolliset asetukset läpi. :OI

    Avasin television hetki sitten ja nyt äänet kuitenkin kuuluvat. Mitään asetusmuutoksia en kuitenkaan tehnyt, joten vika oli mitä ilmeisimmin lähetyspäässä vaikka väittivät päinvastaista.
     
  19. Tomppatt

    Tomppatt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2011
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihanaa, joukossa on voimaa! Samaan tapaan tappelin vikailmoitusten ja "palauta tehdasasetukset" -ohjeiden kanssa, eilen illalla laitoin Welholle lisää meiliä jossa viittasin muidenkin ongelmiin, ja johan näköjään nyt on mullekin palautunut ääni KDL-40X3500:een. Ja joo, en todellakaan enää eilisillan meilin jälkeen tehnyt laitteelle mitään...
    :thumbsup:
     
  20. Sippe4

    Sippe4 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vika paheni aika ajoin ja syy löytyikin sitten talojakamosta, nyt näkyy taas hyvin:) Joku piuha oli ollut löysällä.
     
    Viimeksi muokattu: 20.05.2011