Nebulan digi-tv kortin toimivuus?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana pede, 13.06.2003.

 1. tatup

  tatup Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.05.2002
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  JOo-o, hankintaan menee nebula varmaan myöhemmin itsellänikin. Onkos tuo Espoon antenni ainoa sopivaa signaalia lähettävä masto? Oma ikkuna olisi sopivasti länteenpäin Mechelininkadulla, jospa siitä saisi sopivaa signaalia aikaiseksi. Harmi kun eivät tosiaan ole sitä DVB-C -versiota kortistaan kyhänneet. Joku nokkela voisi kysyä sitäkin valmistajilta, kun ovat niin hyvissä väleissä muutenkin:)

  Muuten DVB-G - ethän satu olemaan muropaketin Jose-G, kun vähän samanlaista juttua tuntuu irtoavan aika ajoin?
   
 2. 2mies

  2mies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2001
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla sama homma eli asun töölössä ja havittelen DVB-C korttia koneeseen. Nebulan kortti kiinnostaa ja kysyin heiltä tuota C-versiota ja vastaus oli etteivät sellaista aio tehdä.. :(
  Pistän saamani vastauksen tähän kunhan pääsen kotiin..
   
 3. Hagar

  Hagar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.07.2003
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on vain ja ainoastan katto harava (ja vielä erittäin huono selläinen) niin en osaa ottaa kantaa tähän DVB-C keskusteluun mutta voiko joku kokeenempi selittää mikä ero näissä on? Ja jos otetaan vielä DVB-S:kin peliin niin asiaa tulisi selväksi monille muilllekin. Eli onko saatavilla lisää digi kanavia tätä kautta vai mitä? Onko tarkoitus saada myös sateliiti virittimen kautta tulevia (tai kaapeli asiakkuuden etuna tulevia) ohjelmia nauhoitettua koneelle? Vai mistä on kysymys? Mulla on tällä hetkellä käytössä vain sisäinen antenni liitettynä tähän USB laatikkoon ja kaikki kanavat näkyy erittäin hyvin. Luulisin että helsingin keskustassakin varmaan saisi tämän toimimaan sisäantennillä jos kerran näinkin syrjäisessä paikassa homma toimi. Eli taloyhtiön sateliitti tai kaapeli saa olla kiini siinä tavallisessa TV/VCR yms. yhdistelmässä ja digi kanavia voi katsoa tällä laatikolla. Eiköhän nää digikanavatkin (subtv esim.) lähetetään siinä kaapelissa (niin ainakin yksi kavereistani väitti joskus)? Ja eikö se sateliitti viritin vaadi sen luottokortin kokoisen avain kortin? Mihinkäs sitä laitetaan jos tälläinen PC viritys on käytössä?

  Eli jos kysymyksessä on niiden kaapeli kanavien (esim. Eurosport yms.) nauhoitus koneelle niin kannatta varmaankin joku video kaappaus kortti hommata. Voisin olla (ja todennököisesti olenkin) väärässä mutta odottelen mielenkiinnolla vastaukset (näin yleissiivistyksen kannalta).

  :)
  Hagar
   
 4. jkalapet

  jkalapet Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.02.2003
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävi muuten sama mielessä.

  Saa nähdä miten oma asennus tulee menemään. Kaikki on periaatteessa valmiina, jopa Nebulan softa on valmiiksi asennettu (ja päivitetty). Asennuksen ei pitäisi teoriassa vaatia kuin laitteen kytkemisen. Lopun pitäisi sujua kuin rasvattu. Peden mainitsema häslinki kanavahaun kanssa pistää hieman jännittämään. Signaalin pitäisi olla ok, sillä alakerran 210T-digiboxi antaa hyvää kuvaa ulos kanavalta kuin kanavalta - ja ne löytyivät kaikki heti.
   
 5. SickBoy

  SickBoy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysymys.

  Miksi kaikki täällä ostaa tuota USB versiota kun PCI versio on olemassa? Eikös olisi hyvä jos välttyy yhdeltä ylimääräiseltä boksilta kun ostaa PCI version? Vai mikä siinä on? Kun ymmärtääkseni on suurinpiirtein vastaavia vehkeitä...

  Millanen on muuten tuo kake verrattuna esim. ATIn aiw:n kakeen? Onko girder support jne?

  Kunhan vaan alkoi kiinnostamaan (ja tilasin itse PCI:n)...
   
 6. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 375
  Saadut tykkäykset:
  68
  Aivan samaa pähkäilin minäkin, miksei PCI-versiota? Ominaisuudet näyttivät äkkiä luettuna identtisiltä. Koneessani ei tiettävästi emolevyllä ole usb2-tukea, joten se tuntuu järkevämmältä.
   
 7. jkalapet

  jkalapet Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.02.2003
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omat syyni:

  - XP SP1 (USB 2.0-tuki valmiina).
  - USB 2.0-tuki valmiina suoraan emolla.
  - Nebulan boxin saapumisen jälkeen löytyy 9 kappaletta USB-väyliä käyttäviä laitteita, joten yksi USB-hub lisää ei ole ollenkaan pahaksi.
  - Ei lutikoita (IR-vastaanotin).
  - En tarvitse analogisia video in/out-liitäntöjä.
  - Laiskuus. Koneen sisällä kaikki ovat nyt niin passelisti, että en suoraan sanottuna jaksa avata sitä PCI-kortin asennusta varten, etenkin nyt kun kerran vaihtoehtoa tarjotaan.
  - Siirrettävyys. Jos joskus tulee tarvetta, on laite helppo kaapata mukaan.
  - Pelästyin myös juttua PCI-version häiriöherkkyydestä - siitäkin huolimatta, että tilalle olikin saatu paremmalla häiriösuojauksella varustettu yksilö.

  Siinä muutama syy.
   
 8. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Lisäksi PCI-väylistä on krooninen pula koska käytännössä vain puolet väyläpaikoista soveltuu vakaaseen käyttöön, loput menevät päällekkäin milloin minkäkin muun palvelun kanssa eivätkä toimi kunnolla. Kuvan ja äänen käsittely kun vaativat keskeytyksetöntä kaistaa, eikä usean kortin/palvelun tappelu samasta aikaviipaleesta ole terveellistä, tulee droppeja aikakriittisimmän osapuolen datavirtaan.

  Minulla on kuudesta pci-paikasta kolme jo täynnä, on siis pakko ostaa USB-Nebula. Tai uusi emolevy, jossa on kaikille pci-paikoille omat IRQ:t, osoitteet yms. Liekö sellaista emoa olemassakaan?
   
 9. Hagar

  Hagar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.07.2003
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minun USB versio on käytössä sekä koti konessa (pöytäkone, tai pikemminkin lattiakone) , että läppärissä. Toinen syy tähän oli usb 2.0 ulkoisen kovalevyn hankinta. Eli kahden konen loukussa kun oon.

  Monilla sattu olemaan niin paljon roinaa jo valmiksi tungettuna siihen pöytäkoneeseen että ainoa vaihtoehto on tälläinen ulkoinen kapine. Minulla on vielä yksi PCI paikka vapaana. Ja mielummin säästäisin sen johonkin muu käyttöön jossa ei ole häiriön vaara.

  :thumbsup:
  Hagar
   
 10. Search

  Search Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2003
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  0
  Editoin jkalapet:in vastauksesta omat syyni:
  - XP SP1 (USB 2.0-tuki valmiina).
  - USB 2.0-tuki valmiina suoraan emolla.
  - Ei lutikoita (IR-vastaanotin).
  - En tarvitse analogisia video in/out-liitäntöjä.
  - Siirrettävyys. Jos joskus tulee tarvetta, on laite helppo kaapata mukaan.
  - Pelästyin myös juttua PCI-version häiriöherkkyydestä - siitäkin huolimatta, että tilalle olikin saatu paremmalla häiriösuojauksella varustettu yksilö. (tämä kai painoi eniten omassa vaakakupissa)
  - Antennijohdon vieminen tietsikan taakse olisi vaatinut liikaa ruumiillisia ponnistuksia, piuha on jalkalistan alla ja sen edessä on useampi sata kiloa tavaraa ;). (Laiska...)

  Miinus USB-versiolle on sen toimitusaika... :grr: olikohan se 19.8. kun tilasin laitteen, vielä odotellaan.
   
 11. jkalapet

  jkalapet Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.02.2003
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyisistä emolevyistä usein löytyvä I/O APIC (Advanced Programmable Interrupt Controller) parantanee tilannetta tämän osalta. Tämä vanhan 8259 PIC:in tilalle tullut ohjain tarjoaa enemmän keskeytyksiä, sekä niiden nopeampaa käsittelyä. Keskeytysten määrä voi olla jotain väliltä 24 (yleisin) - 64. Windows 95/98-käyttöjärjestelmät eivät tue APIC:ia, vaan sen tukemiseen vaaditaan NT/2k/XP-käyttöjärjestelmä.
   
 12. Hagar

  Hagar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.07.2003
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin tälläinen ilmiö!

  Töissä mulla on tää läppäri mukana. Digiboxi on kotona. Käynnistän DigiTV ohjelma ainakin kerran päivässä vaan sen takia että se softa osaa itse tarkistaa uuden version saanti. Ja se ilmoittaa että PCI tai USB versio ei löytyynyt. Ja sitten sammutan se softaa. Tänään huomasin että "Program Files - Nebula - DigiTV" hakemistossa on tälläinen "EPG" hakemisto jonka alta löytyy viikon jokaiselle päivälle ohjelmat omissa alihakemistossa ja vieläpä omat teksti fileet kaikille kanaville. Päätin tarkistaa miten se toimii. Ja käynnistin ohjelma ilman sitä digiboxia tietenkin. Painoin sitten EPG -> Download now. Ja arvaa mitä! Siihen EPG hakemistoon oli ilmestynyt taas yksi lisää päivää ja tarkistin sen sisältöä. Niin kaikki tietoa mitä siellä oli OLI todellakin oikea ohjelma tietoa.

  Eli nyt kysymys kuulu...Mistä ihmeesta se oli hakenut sitä tietoa? Eli Minähän luulin että sitä ohjelma tietoa löytyy vaan digilähetyksien sisäältä. Mutta mun digiboxihan on kotona :hitme:

  Eli se softa on varmasti hakenut sitä tietoa jostain internetista. Mutta mistä? Yritin rekisterista urkia vähän lisää tietoa mutta ei siellä mitään ole. Voisiko joku tarkistaa?

  Hagar
   
 13. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Hagar:

  suuressa viisaudessaan eivät päässeet lähetysstandardeista yksimielisyyteen ja tämän johdosta satelliitin (S) , terrestiaalin (T) ja kaapelin (C) kautta tulee eri digisignaalia, joka vaati erilaisen raudan ..

  -----------------------

  toisaalta kaikki on kuitenkin sisällöltään samanmuotoista tansportstreamiä, kun olet saanut sen vastaanotinraudan ohi

  ---------------------------

  OT:
  itselle tuli jo toi satelliittikortti SkyStar2 PCI kortti, joka pitää vielä asentaa + asentaa ProgDVB ohjelma + y.m. plugeja. sen jälkeen voikin napata kovalevylle/dvd+-rw:lle tuolta satellitistakin tavaraa

  hinta ei ole paha. otin itse verkkokaupasta . 75 € kortista ja kun lautanen on jo katolla nejällä quad mikropäällä, niin kohta saa yhteen lisäpisteeseen satelliitiin. viikon sain odotella tilauksesta. kortin hain pari päivää sitten.

  kortista on jo ollut juttua
  täällä

  lyhyt mutta informatiivinen säie

  -------------


  SickBoy

  samat syyt kuin muilla. tärkein, kone alkaa olla täynnä + helppo siirrettävyys kun kone vaihtuu

  --------------------

  Hagar:

  nebulan online helpistä


  toisaalta, mulla ei kone ollut netissä eilen, mutta kuitenkin tuli OTA epg:tä, oli hiukan hidas. kun haki, eikä täydellinen.

  kyllä se hakee ilmastakin. 3.-01 version parannuksissa kerrotaan

  vaikkei toi nyt suomea koske, kertoo se jonkinlaisesta signaalin kautta tapahtuvastaa epg-hausta
   
 14. SickBoy

  SickBoy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan toki näin. Toisaalta kyllä ne USB portitkin vaativat oman IRQ:sa joka on sitten yleensä jaettu jonkun PCI portin kanssa... PCI paikat voivat helposti tulla tosiaan täyteen, jos kone ei ole dedikoitu HTPC. Tässäkin koneessa taitaa vielä yksi paikka olla vapaana, nyt kun äänikortti siirtyi HTPC:een ;-) Kumma kyllä, silti on toiminut tähän asti hyvin niin peli-, kuin leffakoneenakin, vaikka tosiaan jokaisessa PCI-väylässä on ollut jotain.
   
 15. 2mies

  2mies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2001
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löysin oheisen http://www.mail-archive.com/linux-dvb@linuxtv.org/msg11292.html pätkän jossa on selostettu lyhyesti -T, -S ja -C korttien eroja. Eli tekniset vaatimukset eri lähetysmuotojen välillä vaatii erilaisia kortteja, jotta homma toimii.
  Käytänössä HTV lähettää kaapelissa samat digikanavat kuin yle normaalissa maanpäällisessä verkossa. HTV ei salaa ilmaisia kanavia, joten mitään purkukorttiviritelmiä ei tarvita. Mutta olikohan kuopiossa, jossa myös ilmaiset kanavat on salattu, jolloin purkukortti tarvitaan. Toki jos haluaa maksullisia kanavia katsoa niin purkukortti tarvitaan...

  Ohessa vielä vastaus nebulalta kun kyselin, onko DVB-C -korttia tulossa:

   
 16. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  uusin veriso softasta sisällä

  koenauhoituksessa hässäkkää kanavien kanssa..

  yle 24 epg:ssä oli teeman tiedot, ja teemassa vain muutama ohjelma teemalta

  selailin säiettä ja tarkistin Hagarin postauksen ksanavanumerosta. olin jo päättänyt etten ryhdy rekisteriä kurittamaan, mutta mitäs teet. siellä olikin 24sella nebulan teemalle 0C00 ilmoittama arvo , ja teemalla jseuraava arvo, 0D 00. Muutin ne nebulan ilmoituksen mukaisiksi. ja seuraavalla kerralla olikin epg paikallaan molemmilla ;)

  ilmoitin nebulalle tästä hässäkästä + tekstitysten taustoista boxeilla + kanava haun hässäkästä. tänään vedin vielä nimittäin muutaman autotunen kun oletin että jotain häikkää kanavissa on, ja piti lyödä kaikki kolme taajuutta sisään, että sai tv ja radioasemat. kuitenkin signaalia on ylellä 72 % ja muilla 77-78 % ja SNR 24 DB, mikä ei pitäs olla heikko.

  tosin digi-tv sovellus kaatuu mulla silloin tällöin kun jotain kanavaa vaihtaa tai toimintoa suorittaa. saa nähdä onko pahemmi riesaa.

  ajoin puolen tunnin nauhoituksen pvastrumenton läpi, 2 videoframea puuttui ja yhdeksän audioframea siltä puol tunnilta.

  ihan hyvä vehje, softa tosin vielä kehityksen alla, mikä on tosi hyvä homma verrrattuna muihin T kortteihin
   
 17. SF100

  SF100 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 326
  Saadut tykkäykset:
  0
  -> Pede

  Ihan uteliaisuudesta kysyisin että onko sinulla rev. 2.3 vai 2.6B SkyStar? Ja vielä vinkiksi että 2.3 kanssa kannattaa käyttää 4.2.2 softaa ja 2.6B 4.2.8.
  Mitä muuten Nebulan hinta ja postikulut oli Euroissa?
   
 18. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 375
  Saadut tykkäykset:
  68
  Eräs asia on ruvennut askarruttammaan. Nimittäin kun ei ennestään ole kokemusta digiboxista, eikä digikorteista, niin miten kytketään signaali digitaalisesti ja analogisesti tv:hen ja tykkiin tietysti digitaalisesti?
  Nythän minulla menee satelliittikanavien signaali ensin vaffiin(in). Sieltä out- liitännän kautta tv-kortin kautta tietokoneelle. Vaffin toisesta out -liitännästä signaali menee toiselle monitorille(televisiolle).

  Aion hankkia tämän Nebulan PCI-kortin. Tähän tuodaan tietysti signaali seinän tv-pistokkeesta ja viedään siitä tv:n antenniliitäntään, jotta saadaan tv:lle digikuva. Miten saisi satelliittikanavien signaalin tietokoneelle, kun Nebulan digitv-kortissa ei ole s-videoliitäntää, jolla satelliittivirittimestä nykyisin vien signaalin tv-korttiin?
   
 19. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  -> SF100

  2.6b lukee kortissa, viikonloppuna yritän ehtiä asentaa, mutta oisko siitä sitten parempi kommentoida siellä satelliittipuolella tai täällä, eri threadissa

  nebulan hintaa euroissa en laskenut, voin ilmoittaa kun luottokorttilasku tulee
   
 20. Search

  Search Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2003
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis mitä? Antennipiuhan vieminen Digitv-kortilta tv:lle ei tuo digikuvaa tv:lle. Eihän se antennipiuhan kierrättäminen digitv-sovittimen kautta tee signaalille muuta kuin pienen vahvistuksen. Ainoa tietämäni tapa saada digikuva tv:lle koneelta, on näytönohjaimen kautta tv-out/vga. Satelliittikuvan tuomisesta koneelle voi varmaan joku viisaampi kertoa...