Navigaattori tai TAB, josta äänet diginä ulos?

Keskustelu osiossa 'Autohifi' , aloittajana Nizze, 14.12.2010.

 1. Nizze

  Nizze Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2008
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitus siis toteuttaa ohjelmalähde autoon hiukan erilailla totutusta.

  Nyt ei varsinaisesti kiinnosta DIY pc, johon viilaillaan softaakin tuntikaupalla, eikä moottoroidulla näytöllä varutetut auto-dvd-soittimet.

  Eli autonavgaattori tai mielummin tablet-tietokone kiinteään asennukseen, 5-7" kosketusnäyttö, usb tai SPDIF ulostulo äänelle, vähintään MP3 ja MP4-toisto ja oikeasti toimiva navigointi.

  Siis onko sellaista laitetta olemassakaan?  - Nizze
   
 2. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Mielenkiintoinen avaus, onko reilussa kahdessa vuodessa (aloitusviesti) kukaan toteuttanut tabletista äänilähdettä autoon?
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Sinänsä android laitteissa toimivat melkein mitkä tahansa ilman ajureita toimivat äänikortit, joilla tuo aloituspostauksen SPDIF vaatimus tulee helposti täytetyksi.
  Olen käytellyt testimielessä esimerkiksi Behringer UCA202 äänikorttia (nimestä ja hinnasta huolimatta todistetusti erittäin hyvälaatuinen DAC, pistää kampoihin useita kertoja kalliimmille brändituotteille) yhden dollarin USB-OnTheGo adapterin kanssa Samsung Galaxy Note II puhelimen perässä. Behrun kuulokeliitäntä sekä optinen ja RCA-ulostulo kaikki toimivat moitteetta. Virtansa tuo ottaa puhelimen usbista. En tosin tiedä miten puhelimen lataus onnistuisi samaan aikaan..
  Kuulemma sama temppu onnistuisi myös (ainakin uusimman, voi toimia vanhemmillakin) iPadin camera connection kitin ja USB-äänikortin avulla.

  Q: Navigaattori tai TAB, josta äänet diginä ulos?
  A: Mikä tahansa Android laite USB-OTG tuella tai iPad camera kitillä.
   
 4. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kiitokset aheikkiselle mainiosta vastauksesta, jälleen kerran ainakin allekirjoittanut oppi taas uutta. Onko USB-johtoon edes teoriassa mahdollista laittaa adapteria, customjohtoa, hubia tms. joka mahdollistaisi samanaikaisen padin lataamisen sekä digisignaalin ja käyttöjänitteen viemisen ulkoiselle DA-muuntimelle? Kytkin jolla valitaan joko padin lataus tai signaalin ulostus olisi sekin merkittävä edistysaskel.

  Onko USB-OTG aina mainittu laitteiden teknisissä tiedoissa, en löytänyt sitä esim. tästä tabletista jota saa huomenna 99€:lla.

  OT:Mikäs juttu nuo mainoslinkit on?
   
 5. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  XDAdevissä on seuraavanlainen ketju: USB OTG Cable host mode while charging anyone try this accessory? ja ebaystä löytyy kuin löytyykin tuossa ketjussa kuvattua laturiliitännällä varustettua usb-kaapelia. Tilasin jo itselleni tuollainen kokeeksi, mutta toimitus kiinasta kestänee muutaman viikon. Kaapelissa oleva micro-uros kytketään puhelimeen, kaapelin micro-naaraaseen kytketään alkuperäinen laturi ja normaaliin usb-liitäntään kytketään äänikortti (tai xbox360 peliohjain, muistitikku, kiintolevy, näppäimistö tai muu oheislaite).

  Nykyisellään käytän tällaisia tavallisia yhden dollarin USB-OTG kaapeleita ja siis ilman lisävirtaa. Onneksi Note II:ssa on suuri yli 3Ah akku.
  Acerin tukifoorumilla ketjussa Acer Iconia B1 A71 support OTG ei lupailla tukea:
  Kyllä kai se maininta ehkä vissiin pitäisi löytyä teknisisistä tiedoista, silloin kun ominaisuus laitteessa on. Puuttuvia ominaisuuksia ei useinkaan mainita, koska kyllä/kyllä/kyllä-ominaisuuslista näyttää paljon kivemmalta.
  Useimmat kiinalaiset piraattitabletitkin sisältävät ko. ominaisuuden, joten vähän kummallista on että Acer ei ole katsonut sitä tarpeelliseksi..
  Sivuston omia mainoksiako meinaat? Jokaisen ketjun viimeisessä viestissä on aina sellainen mainosruutu? En ainakaan näe mitään muita erikoisemia mainoslinkkejä. (Ja jäsenmaksun suorittaneet vip-jäsenethän eivät niitä mainosruutuja joudu katselemaan ollenkaan.)
   
 6. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kiitokset tästä, täytyy perehtyä aiheeseen.

  OT: mulla näkyy kotikoneessa pari sanaa viestissäsi hyperlinkkinä joiden takana on jotain pokerimainoksia. Olen nähnyt niitä muidenkin postauksissa. Nyt kun katson viestiäsi työkoneelta niin niitä linkkejä ei näy. Liekö jokin haittaohjelma päässyt kotikoneelle, delta-searchin häädin sieltä pari viikkoa sitten.
   
 7. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Tilasin siis tuollaisen virtapiuhalla varustetun usb-on-the-go haaran (aiemmasta ilmoituksesta poiketen briteistä, nopeamman toimituksen vuoksi (kallishan tämä oli, kun tavallisen otg kaapelin olisi saanut Kiinasta 99 sentillä.)) ja tänään testasin alustavasti.

  - Samsungin laturiin toinen haara kytkettynä ja usb-laite itse isäntäporttiin kytkettynä laturi antaa virtaa laitteelle. Laitteen valot palavat, vaikka puhelinta ei olisi kytkettynä.
  - Kaapeli puhelimeen sekä laturiin kytkettynä puhelin näkee "tyhjän" usb-otg kaapelin. "Akku latautuu" -ilmoitusta ei tule.
  - Ilman laturia kaapeli toimii normaalina usb-otg kaapelina.
  - Behringer UCA202 äänikortin toiminnassa ei ole mitään eroa, olipa laturi kiinnitettynä tai irrotettuna (pitääkin vielä mielenkiinnosta testata toimiiko tuo pelkästään virtalähteeseen kytkettynä standalonena esimerkiksi rca input -> optical out muunnokseen).

  Haarallinen kaapeli siis antaa sähköä kytketylle laitteelle, mutta ei lataa puhelinta. Tämä voi kuitenkin kuitenkin pidentää puhelimen akkukestoa (kytketystä lisälaitteesta riippuen ehkä) merkittävästikin, kun lisälaitteen aiheuttama kuormitus poistuu. Lisäksi tämä mahdollistanee sellaisten suurempaa virtaa vaativien laitteiden käyttämisen, jotka eivät olisi toimineet lainkaan tavallisella kaapelilla (esim jotkin kiintolevyt).
   
 8. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 617
  Saadut tykkäykset:
  63
 9. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Kyllähän tuon DX:n tabin pitäisi toimia. Olettaen ettei laitteen usb-ajuritukea ole jostain syystä leikattu (muistikapasiteetin säästely) ja että laitteen usb portti jaksaa pukata riittävästi sähköä ulos päin kortin tarpeiksi. Jos tarvetta tuollaiselle systeemille on, niin eipä ole kallis kokeilu verrattuna esim. johonkin tonnin maksavaan Alpineen..

  Autoista ja androideista puheen ollen: samalla kannattaa testata Torque sekä obd2-lukija. Toimii vikakoodien lukemisen ohella ihan kivana leluna ja tuning-mittaristona kierrosaika, 0-100km/h sekä g-voima mittauksineen.. En tiedä oliko tuo bluetoothpalikka sama kuin minulla, mutta tuo elm-koodi kuulostaa tutulta jo jokin tuollainen pieni se minunkin lukijani on, ja toimii.
   
 10. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Mielenkiintoinen värkki. BT puuttuu, mutta eipä juuri muuta. Saako tuohon oikein mitenkään puhelimen HF-toimintoja? HDMI lienee pelkkä input?
   
 11. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 617
  Saadut tykkäykset:
  63
  HDMI on käsitttäkseni noissa tabeissa output, eli kuvan saa tarvittaessa telkkariin. Missään mallissa ei taida olla HDMI inputtia. DX:n car mount-kitillä varustetuista tabeista näyttää kaikista puuttuvan BT. Taas niissä malleissa joissa on BT, puuttuu GPS tai Android on vanhempaa 2.3.x versiota eikä mukana tule OTG adapteria.
   
 12. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Mietin tätä asiaa taas vähän yksinkertaisemmalta kannalta. Eli jos tyytyisi tabin säädettävään kuulokelähtöön äänen ulostulona, niin virransyöttö ei olisi ongelma. Lisäksi kuulolähtöön olisi ainakin teoriassa mahdollista saada rattikaukosäätimen painikkeilla äänenvoimakkuuden säätö, mikäli olisi kiinteässä asennuksessa plussaa. Jos kuulokelähtö on muuten laadukas niin linjavahvistimella saisi nostettua lähtöjännitettä ja parannettua sovitusta jos tabin oma lähtö ei riitä ohjaamaan päätettä. Hifimaailman mukaan ainakin Samsungin kännyköissä on hyvinkin laadukas linjalähtö. Liekö noita Samsungin tabien linjalähtöjä mitattu missään julkaisussa?

  Jos tab antaa HDMI:n ulos niin onko olemassa d/a muuntia mihin saa HDMI:n kiinni ja kaksikanavaäänen ulos?

  Ajatuksi tästä puolesta ja vastaan? Jos ei ole budjettirajoitusta niin mikä pikkutabletti olisi hyvä valinta autokäyttöön [BT/GPS/SD, äänen laatu, näytön laatu, jaettava näyttö (?)]?

  Onkohan olemassa Android-sovellutusta, jolla saisi säädettyä viivettä vasemman ja oikean kanavan kesken?
   
 13. vipepati

  vipepati Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2010
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse aloittelemassa vastaavaa rojektia. Tähän mennessä hankittuna Nexus 7 ja usb otg -kaapeli powerihaaralla. Usb dvb-t tikku on tilauksessa fm-radiota varten sekä bt obd-mokkulan torquelle tilasin äsken. Eli hankintalistalla vielä dacci, joku pienikokoinen d-luokan vahvari ja varmaan vaihdan paremmat kaiuttimet samalla. Päivittelen edistystä sitten kun löytyy motivaatiota purkaa puoli autoa että saa tuon radion runkohässäkän autosta ulos. Ei nimittäin mahdu ilman puukotusta golf iv:n 2din paikkaan, no, mitäpä hauskaa siinä olisikaan... Tavoitteena siis OEM-henkinen kiinteä asennus.
   
 14. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0

  Meinaat tunkea tabletin kiinteästi mankan asennuspaikkaan?? Käytännössä siis särkeä auton kojelaudan asennuksessa. EI MITÄÄN JÄRKEÄ!
   
 15. vipepati

  vipepati Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2010
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolmenkympin osa. Muistelisin nähneeni kalliimpiakin puukotuksia tällä foorumilla (IB subit, tykki seinässä) :hitme:
   
 16. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin? Linkissäsi on Golfin kojelaudan lokerikko/kiinnityskonsoli. Tässä on Golfiisi kokonaan uusi kojelauta.

  http://www.gumtree.co.za/cp-replacement-parts-in-somerset-west/golf-4-dashboard-airbag-462019257

  Ratin puolisuuden kätevä tuning-kaippari vaihtaa itse koska alkup. vasenpuolinen olisi maksanut 2 euroa enemmän. Säästö alkaa s:llä. Säästöähän tässä ilmeisesti haetaan.


  P.S. Elä laita sitä tabulaattoria Golfisi kojelautaan kiinteästi. Siitä tulee pelkästään sanomista. Amis-asennuksen näköinen teippiviritys mitä kadut koko auton lopun sinulla olon ajan.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2013
 17. vipepati

  vipepati Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2010
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo just harmittelinkin kun joutui vaihtamaan koko 70 e. umpion kun ajovalon polttimo paloi. :thumbsup: Sulla ei taida oikein tietotaito riittää nyt tähän keskusteluun... Mutta ideoita otetaan tietysti vastaan, en tee mitään ennenkuin homma on suunniteltu ja koko laitteisto kokeiltu autossa. Mitään imukuppijoulukuusia en vain autooni halua, ne ne vasta lippahattuvirityksiltä näyttääkin. Kaikki tätä varten hommaamani vermeet olisin hankkinut joka tapauksessa, joten ei tässä mitään voi hävitä (paitsi pahimmassa tapauksessa 30 e muoviosan).

  EDIT: Niin ja budjetista sen verran että yritän selvitä alle 400 e. (ei sisällä mahd. kaiuttimia). Sen verran maksaisi Blaupunkt Chicago 600, jota ensin harkitsin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2013
 18. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joopa joo. Saat tietenkin täysin vapaasti tuhota autosi juuri kuten haluat.

  P.S. Kannattaa muuten asentaa vielä minikokoinen tee-se-itse matka-astianpesukone hanskalokeroon, esim. kuskin kahvikupposelle; pesuaineet saa lasinpesurin säiliöstä! VASCA:n voittaja-asennus Entry Level Mobile Handicap -sarjassa on tällä innovaatiolla luvattu.
   
 19. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei! Se on vain volkkari! Kuvia projektista kun valmistuu, kiitos!
   
 20. vipepati

  vipepati Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2010
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin nyt alkaa olla osalista kasassa. Jos jollakulla on faktaa, kokemusta tai järkevää mutua niin kommentoikaa! Kuvia sitten tottakai jos/kun kuvattavaa syntyy.

  Source: Asus Nexus 7 - hankittu
  Dac: Behringer UCA202 - tilauksessa
  ObdII lukija: klik (suoraan tuolta aheikkisen viestistä poimittu) - tilauksessa
  Usb otg: klik - hankittu
  Fm-viritin: SDR Touch ja siihen tilauksessa Realtek RTL2832U-pohjainen dvb-t dongle. En muista merkkiä, pitäisi toimia.
  Vahvistin: Harkinnassa tämä d-pääte
  ROM: Ehkä Usbrom

  Virran ajattelin vetää niin, että tällaisella saadaan tabille virtaa ja toisesta portista vedän jatkon nykyiseen tupakinsytkän paikkaan. Siitä voi sitten ladata puhelinta yms. 12V-socketin siis laitan nätisti keskikonsolin sisään. Auto on 10 v. vanha eikä tuolla ole yhtään tupakkia tähän mennessä sytytetty että eiköhän se piiloon jouda.