National Treasure - Salaisuuksien kirja (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana scented, 15.02.2008.

 1. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 566
  Saadut tykkäykset:
  96
  Lyhyesti: huono elokuva.

  Komediana elokuva toimii jotenkin, lähinnä huonouden ansiosta. Juoni on todella kliseinen. Henkilöhahmot ovat paperisia ja muutoinkin hahmot teleporttailevat paikasta toiseen erinäisten syiden vuoksi, mikä on melko ärsyttävää näissä joissain nykyleffoissa. Ehkä eniten tällaisissa Disney leffoissa ärsyttää se, että katsojan ei tarvitse pahemmin pelätä päähenkilöiden puolesta missään vaiheessa...

  Kenelle suositella? Ehkä hieman yli kymmenvuotiaille...
   
 2. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Samaa kamaa kuin ykkösosa. Kyllä sen nyt katsoo ja seikkailuleffoja ei ole viime aikoina liikaa tehty, mutta jotenkin tasapaksua.
   
 3. gideon2kjoe

  gideon2kjoe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toisaalta... olihan se aika viihdyttävä kaikessa absurdisuudessaan. Ei todellakaan ottanut itseään liian vakavasti.

  IMO kohtauksessa missä poliisit käskee isä Gatesin lähtemään soutuveneineen pois paikalta Voight itsekin alkaa nauraa poliisin/käsikirjoittajan huonolle one-linerille :D
  Eka leffa oli kokonaisuutena parempi ja juonikuvio loogisempi (jos sitä sanaa voi ollenkaan käyttää tässä leffasarjassa). Nyt vaan mennään paikasta toiseen ja selvitellän vihjeet siinä vieressä jos on aikaa. Useimmat hahmot jäävät eittämättä paperinohueiksi. Loppu oli tosin ihan ok, mutta ei kahta ilman kolmatta, sen verran sitä jatko-osaa tyrkytettiin.

  2.5 / 5
   
 4. Rottapasi

  Rottapasi Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.07.2006
  Viestejä:
  652
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipa varsinaista kuraa tämäkin tekele. Amazing Race -sarja kokopitkänä elokuvana, jossa on vähemmän jännitystä kuin TV:ssä. Paikoitellen sai nauraa elokuvan yleiselle kökköydelle, mutta siinäpä se.
   
 5. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 694
  Saadut tykkäykset:
  294
  Joo ei oo kovin kaksinen elokuva. Ykkönen oli ehkä juuri ja juuri keskinkertainen, niin tämä on railakkaasti riman alitus. Luulis, että tuollakin rahalla ois jo pikkasen panostettu käsikirjoutukseen. Mutta hyvin huomaa, kuinka ahne Hollywoodin koneisto on, tätä katsoessaan.
   
 6. temeksi

  temeksi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ykkönen oli oikeastaan ihan hyvä, tämä taas ihan paska.
   
 7. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Tämähän oli kaikessa hölmöydessään ihan viihdyttävä yhden katselun pätkä. Itseäni nauratti kaikkein eniten se
  kahdestaan presidentin kanssa maan alla jossain kummallisessa salakäytävässä kikkailu
  , mutta eipä tuokaan pahemmin häirinnyt kun olin onneks jokusen elokuvaa ennen nautitun oluen avulla tunnelmaan virittäytynyt. Omasta hyllystäni tämä tulee ykkösosan lailla puuttumaan, mutta joskus herkkänä hetkenä (krapulassa) tuon saattaa käydä salaa vuokraamosta hakemassa. Ei tälle osaa pisteitä antaa, riippuu niin paljon tilanteesta.

  P.S: Lopun
  ääliömäisen ilmeiset vihjaukset jatko-osasta jätän omaan arvoonsa, ei tätä välttämättä enää kolmatta jaksa. Tai sitten pitää ruveta työstämään niitä kolmostason krapuloitakin ahkerammin.
   
 8. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  No eipä tämä mikään hääppöinen leffa ollut, mutta eipä tuo ensimmäinenkään osa oikein iskenyt.

  2/5
   
 9. IsoArska

  IsoArska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  1 794
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ei nyt voi muuta kun todeta lyhyesti ja ytimekkäästi:

  Voi kiesus mitä paskaa. Haluan kaksi tuntiani takaisin.

  1/5

  :mad:
   
 10. Miikka720

  Miikka720 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei mikään järjen riemuvoitto mutta kyllähän tuon katsoi. Lavasteet oli ihan okei mutta cgi:stä tulee ainakin kiikkulautakohtauksessa miinusta. Yllättävän nimekäs cast tässä ainakin oli, eri asia toki on se että ne nimet ei kauheasti suorituksia parantaneet. Sellanen parin tähden ajantappaja, ihan viihdyttävä epäloogisuuksistaan huolimatta.

  2/5
   
 11. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ihan katsottava harmiton seikkailu joka sopii melkein vaikkapa koko perheelle ihan pienimmät pois lukien. Pikkunäppärää pulmanratkontaa ja "tasohyppelyä", tuli ihan Tomb Raider pelit mieleen. Hiukan ehkä kankeaa näyttelemistä eikä ohjaus ehkä ollut ihan terävintä kärkeä, mutta menettelee. Ei tämän tyylisiin elokuviin pidä suhtautua ylikriittisesti, täytyyhän sitä täytettä olla mestariteosten välissäkin, jotta saa oman arvosteluasteikon taas kalibroitua kohdalleen. :D

  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
   
 12. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkäpä pienoisella innolla tätä odotin, mutta karvaasti tuli petyttyä. Ensimmäinen osa oli aika hyväkin, viihdyttävä toisin sanoen, mutta ei sekään lajinsa helmi ollut. Mutta tähän toiseen osaan; Hieman Indiana Jones hengessä edetään edelleen, mutta nyt on tuotu mukaan liian paljon James Bondmaisia temppuja ja Bourne -elokuvistakin tuttua kaupunkikaahailua, ja muutenkin tunnelma ei ollut enää ihan sama. Lopun jännityskohtaus läheni mauttomuudellaan jo Tomb Raider -henkistä seikkalua.

  **+ / *****
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kiitettävästi viihdyttävän ykkösosan jälkeen lähdin toiveikkain fiiliksin katsomaan National Treasure "kakkosta". Valitettavasti Hollywood-sääntö päti tämän elokuvan kohdalla, ja se oli "isompi" mutta selkeästi huonompi kuin alkuperäinen elokuva. Pohjustus oli lupaava, mutta siihen se jäikin...

  Mistä aloittaa? Tuttu näyttelijäkaarti palasi takaisin töihin, ja yllättävää kyllä vanhat tutut hoitivatkin tehtävänsä hyvin paria poikkeusta lukuunottamatta. Nicolas Cage tässä kohtaa jo sitten näytti selkeästi vanhemmalta: kasvot pehmentyneet, hiusraja entisestäänkin vetäytynyt taakse, entistä suuremmat tummat silmänaluset. Tietenkään ikä ei estä olemasta uskottava seikkailija (ei, en käytä esimerkkinä Harrisonia, koska Indy IV:ssa hän ei ollut enää uskottava, vaan Tom Hanksia, joka Robert Langdonina Da Vinci Codessa oli ikäisekseen erittäinkin uskottava), mutta tässä kohtaa se nyt hieman latisti suoritusta. Diana Kruger ei hänkään ollut ykköselokuvan suorituksen veroinen, vaan tuntui jotenkin enemmän pinnalliselta ja vähemmän merkittävältä.

  Entäpä Helen Mirren ja Ed Harris? Ensiksi mainittu nyt ei sovi tällaiseen elokuvaan alkuunkaan. Hänen näyttelemisestä näkee alusta asti, että genre ei todellakaan ole oikea (ikään kuin hän ei osaisi muiden näyttelijöiden tapaan sitä ylinäyttelevää MTV-tyyliä mitä Hollywood-toimintaelokuvissa harrastetaan). Vaikka näiden elokuvien näyttelijäkaarti koostuu perinteisesti isoista nimistä, niin Mirrenin ottaminen mukaan oli kyllä totaalista haaskausta. Ed Harris oli hieman uskottavampi, mutta hänen hahmonsa motiivit jäivät unholaan. Miksi ihmeessä mies yhtäkkiä käyttäytyy kuin jokin suurrikollinen, vaikka elokuva lopulta tekee hänestä
  hyviksen ja patriootin?

  Elokuvan suurin vikatikki oli kuitenkin yleinen överiksi vetäminen. Ensimmäisessä elokuvassa sen vielä jotenkin pystyi uskomaan, että nämä veijarit pystävät varastamaan Yhdysvaltojen itsenäisyystodistuksen, mutta tässä toisessa elokuvassa he tuosta vaan ilman mitään merkittäviä valmisteluja murtautuvat
  Buckingham Palaceen kuningattaren työhuoneeseen ja Valkoisen Talon oval officeen, ja kidnappaavat presidentin.
  Koska elokuva ei anna ymmärtää tämän seikkailijatrion edustavan maailman älykkäimpiä ihmisiä/varkaita, niin se myöskin pakostakin vihjaa, että näiden kohteiden saavuttaminen onnistuu moneltakin taholta helposti, jos niin haluavat. :hitme:

  Ykköselokuvan taiasta kuitenkin jonkin verran kantautui tähän elokuvaan, ja niimpä se ei ihan täydellinen katastrofi ollut. Kerronta oli kuitenkin ihan sujuvaa, ja toiminta verrattain ihan viihdyttävää.

  1.5/5
   
 14. blobo

  blobo Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huh, olipa kieltämättä ihan karmeaa kuraa tämä elokuva, pettymys oli melkoinen ensimmäisen osan jälkeen (joka oli kuitenkin ihan kelpo viihdettä), vaikka olin kyllä jo pettymykseen varautunutkin.

  Elokuvassa hypittiin sinne tänne, vihjeet ratkottiin aivan käsittämättömällä "tarkkuudella" (eli siis jokaisesta vihjeestä osattiin 2 sekunnin päätelyllä irti, mitä pitää tehdä seuraavaksi), elokuvan "rakennelmat" olivat koomisuudessaan aivan käsittämättömiä. (tyyliin vedänpä tätä vipua 2 senttiä ja seinä romahtaa 200 metrin päässä lahden toisella puolella). Ja tietysti nuo Elviksen mainitsemat seikat spoiler-tageissa..

  Suoraan sanottuna elokuva oli TYLSÄ ja aiheutti lähinnä myötähäpeällä maustettua naureskelua elokuvan käsikirjoittajia kohtaan. Ymmärrän nyt hyvin, mitä tässäkin triidissä on tarkoitettu, kun on mainittu leffan olevan suunniteltu selvästi myös nuoremmille katsojille..

  1/5
   
 15. Maraballo

  Maraballo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhdyn muihin ja ihmettelen vieläkin mitä Helen Mirren ja Ed Harris tekevät tälläisessä roskassa? :confused::confused:
   
 16. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  He tekevät rahaa.
   
 17. RobanHood

  RobanHood Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän niin kuin Michael Caine sanoi oltuaan mukana Tappajahai 4:ssä: "I have never seen it, but by all accounts it is terrible. However, I have seen the house that it built, and it is terrific."

  Helen Mirren nyt jotenkin tähän istuikin, mutta Ed Harris ei kyllä tuntunut luontevalta sitten millään. Harrisin roolihahmo oli jo kässärissä jäänyt täysin sekavaksi, joten eipä mies mitään voinutkaan. Myös Mirrenin konttailut siellä tunnelissa olivat toki täysin turhia, ei sikäli.

  Ykkösosa oli vähän sellainen sleeper, joka osoittautui yllättävän hyväksi, kun ei ollut mitään odotuksia. Leffa selvästi täytti tyhjiön joka oli päässyt syntymään kaikkien unohdettua kunnon seikkailufilmien teon. Seikkailun riemu välittyi! Tämä kakkonen on väkinäisempi ja hengettömämpi, mutta silti peruskauraa kotikatsomoon. Ja eiköhän kolmonen taas korjaa potin! :thumbsup:
   
 18. James77

  James77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2006
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harvinaisen paska elokuva. Se loukkasi syvästi tunteitani luulemalla katsojaa 10 vuotiaaksi. Kovasti koitettiin emännän kanssa katsoa kokonaan, mutta sen pressan kanssa luolailun jälkeen saimme tarpeeksemme. Cage alkaa liian usein olla synonyymi roskalle. Usein ei ole näin paljon vituttanut teeveen ääressä.
  Anteeksi kielenkäyttöni, saisinpa ne kaksi tuntia takaisin.
  Inhoan hymiöitten käyttöä mutta pakko: :OI
   
 19. a9801259

  a9801259 Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.06.2006
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipa huono, vaikka ei kai sitä pitäisi Disneyn seikkailuelokuvilta paljon odottaakaan. Katsoin Blu-ray version, joka ei tarjonnut mitään mitä dvd ei olisi voinut kertoa. Paska mikä paska.

  Arvio: 1/5.
   
 20. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 126
  Saadut tykkäykset:
  82
  Naiivi lapsille ja lapsenmielisille suunnattu harmiton ja vanhanaikainen seikkailuelokuva, joka ei periaatteessa tarjonnut mitään ennennäkemätöntä ja joka muistutti kaahailukohdiltaan James Bond -elokuvia ja muilta osin Indiana Jones -elokuvia. Itseäni ei ärsyttänyt elokuvassa oikeastaan mikään kun tiesin mitä tuleman pitää enkä odottanutkaan realismia. Muutama kohta oli lisäksi aika hauska, kuten auton ohjauspyörän sijoitteluun perustunut hupailu. Omasta mielestäni kaikki näyttelijätkin suorittivat oman osansa kohtuullisen kunniakkaasti.

  ***/*****