MythTv:n väriongelma

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana jmh, 27.03.2010.

  1. jmh

    jmh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Linuxissa on asennettuna MythTv.
    Tietokoneeseen on vaihdettu näytönohjain (Nvidia 220GT).
    Myös aiemmin oli Nvidia-ohjain.
    Linuxissa (Ubuntu) ovat värit ok, mutta MythTv:n tv-kuvassa
    mm. kasvot ovat siniset.
    Miten saan värit toimimaan oikein?
     
  2. P.Kosunen

    P.Kosunen Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Päivitä nvidian ajurit uudempiin.
     
  3. jmh

    jmh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos ohjeesta.

    Ei se päivitys auttanut.
     
  4. P.Kosunen

    P.Kosunen Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Viimeksi muokattu: 28.03.2010
  5. jmh

    jmh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon ajurin asensin juuri eilen.
    Mutta sama väriongelma on edelleen.
     
  6. P.Kosunen

    P.Kosunen Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Olisiko sama bugi jossain muualla.. Vaikuttaako kuvan jälkikäsittelysäätöjen räplääminen?
     
  7. jmh

    jmh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    En löytänyt syytä.
    Vaihdoin toisesta koneesta vanhemman nvidian.
    Ja värit toimii.

    Kummallisia kupruja vasta myyntiin tulleissa osissa.
     
  8. nmi

    nmi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän kyse ole ajuri- tai ohjelmaviasta, joka ilmenee sillä uudemmalla näytönohjaimella. Sitäpaitsi MythTV:n videoulostulo saattoi vaihtua samalla VDPAU:sta XVideoon, jos vanha korttisi ei tue rautapurkua.
     
  9. morge

    morge Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.07.2001
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on pariin otteeseen ollut samaa ongelmaa. Toisella kerralla auttoi kun laittoi picture controlsin päälle (tai otti pois, en muista kummin päin) ja toisella kerralla oli muistaakseni picture controlsista punaisen taso tipahtanut todella matalaksi.

    Anyhow, noiden kuvasäätöjen kanssa leikkiminen on aina korjannut ongelman. Ota ne säädöt pois käytöstä jos ne on päällä, tai sitten ota ne käyttöön jos eivät ole. Jos ei tuo päälle/pois kikkailu auta, niin sitten säädöt päälle ja käy tarkistamassa värien/kontrastin/kirkkauden tasot säädöistä.
     
  10. jmh

    jmh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset neuvoista.

    Pitää vaihtaa n.ohjaimet takaisin ja kokeilla kun tulee sopiva väli.