Mortal Engines (2018) (Christian Rivers/Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 06.06.2018.

 1. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Olipa visuaalisesti aivan uskomattoman hienosti tehty elokuva, tässä jos missä homma latistuu pieneltä tv-ruudulta. Muutakin hyvää löytyy, seikkailuna varsin vauhdikas, jopa ehkä liiankin paljon actionia. Selkeästi kyllä huomasi että lähdemateriaaliin tutustuminen olisi tervetullutta, sen verran paljon erinäisiä hahmoja esitellään. Viihdytti kuitenkin erinomaisesti sen reilut 2h. Sääli että ei tule saamaan jatkoa koska floppasi melko rankasti lippuluukuilla.

  3,5/5
   
 2. Asarias

  Asarias Jutsait Tutaa! Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  187
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tai sitten ei.
   
 3. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 219
  Saadut tykkäykset:
  153
  Christian Riversin ohjaama ja Peter Jacksonin tuottama Mortal Engines on toiminnallinen fantasiaseikkailu, joka sijoittuu noin tuhannen vuoden päähän apokalyptiseen tulevaisuuteen. Samantapaisia selviytymis- ja taistelutarinoita on nähty muitakin alkaen Tähtien sodasta ja The Matrixin jatko-osista, mutta tämän elokuvan kohtuullinen viihdyttävyys perustuu nimenomaan sujuvaan, vauhdikkaaseen juoneen, samoin kuin näyttäviin erikoistehosteisiin, jotka tekevät 3D:nä vaikutuksen — varsinkin ilmataistelu. Paljon riippuu myös pääroolien esittäjistä: Hera Hilmarsdóttir (tuo Islannin Greta Thunberg) ja Robert Sheehan (tuo Irlannin Ben Whishaw) onnistuvat romanttisena parivaljakkona. Tarinan kulkua höystetään hienovaraisen nokkelalla huumorilla.

  Teatterissa nähty traileri ei saanut houkuteltua katsomoon, kun Mortal Engines saapui teatterikierrokselle, mutta kun nyt 3D-blu-rayn sai halvalla ja sitä kehuttiin, täytyi tähänkin paneutua. Liikkuvan kaupungin idea on varsin mielikuvituksekas mutta uskottavasti esitelty ja toteutettu, ja jotain vastaavaahan on nähty esimerkiksi elokuvassa ハウルの動く城. 3D näyttää poikkeuksellisen hyvältä, ja oli yllätys että pääkuvaukset oli tehty 2D:nä.

  3/5

  Brittiläisessä 3D+2D-blu-ray-julkaisussa (2 × BD-50) on loistava kuvanlaatu ja Dolby Atmos sekä kohtuullisesti lisämateriaaleja, mutta tekstitys on vain englanniksi. (Myös UHD löytyy.) Muutama kuvanäyte 2D-versiosta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 4. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 553
  Saadut tykkäykset:
  256
  Mitä helvettiä.

  Mitä helvettiä.
   
 5. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 539
  Saadut tykkäykset:
  262
  Veit sanat suustani... o_O

  Studio Ghiblin Liikkuva linna, noin suomeksi ilmaistuna... jos siitä on mitään apua. :)
   
 6. Calenius

  Calenius Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  96
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tämä oli todella kliseinen, lapsellinen ja kauheata kuraa. Lopussa huomasin että, surffasin kännykällä netissä ja se on kyllä todella harvinaista elokuvien kohdalla.

  1/5 tähteä
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 7. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 852
  Saadut tykkäykset:
  727
  Jopa typerä kirja oli parempi. Oikeasti. Ja jos haluat tietää mitä tapahtuu tämän jälkeen, joudut lukemaan/kuuntelemaan kirjat, koska ei tämä floppi tule samaan jatkoa..
   
 8. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  94
  Hieno mutta toki vähän höpsö leffa. Semmoista kevyttä seikkailutunnelmaa varsin raskaalla kalustolla. Tykkäsin aika paljon. Maisemat, vaikka olikin järeillä PC:eillä tehtyja, olivat kohdillaan. Ei kussut tämä teos paineella. Kaikkea ei selitetty ihan juurta jaksain, mutta riittävästi kuitenkin, jotta pysyi ns. kartalla. Omalla kohdallani kyseessä ilmaishuvi, eli TV5HD -tallenne. Elikkäs ihan "IMAX" -kokemus kun oli 16:9..... ***½/*****.