Moottoriurheilu kaudella 2023

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana TheRealThing, 03.02.2023.

 1. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 106
  Saadut tykkäykset:
  551
  Yllätin itseni todella nauttimassa F1-kisasta pitkään aikaan. Kovaa ajoa jopa tallien kuskien kesken. Loppukierroksilla mielenkiintoista taistelua. Okei, Max Verstappen voitti taas, mutta se lienee luonnon laki tänä vuonna. Valtteri Bottas pääsi pistesijalle. Hyvä, hyvä.

  Ajo oli kovaa, mutta suht siistiä. Ei onneksi tullut sellaista romurallia ja turva-autoa, jollaista näimme F2 ja -3 -luokissa viikonlopun aikana.
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2023
  nepa tykkää tästä.
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 762
  Saadut tykkäykset:
  1 114
  Ihan jees kisa. Mutta onhan se lopulta vähän tylsää, kun voitosta ei oikeasti kisata. Ferrari sössi kakkospaikan, kun eivät uskaltaneet tallimääräyksellä nostaa Leclerciä kakkoseksi. Ohituksia ja pientä kisaamista oli. Ferrari onneksi antoi kuskien kisata.
  Bottas hyvin pisteille. Kauheasti häntä ei telkussa näytetty.
  Albonia ei voi kuin kehua. :)

  Viihdyin kyllä silti paremmin pikkuformuloiden parissa. Harmi vain, että tuomaristolla oli turva-autonappi vähän liian herkässä. Muutamasta tilanteesta olisi helposti selvinnyt virtuaalisella turva-autolla.
  Mutta kyllä noin kisaamisen ja ohitusten määrässä formula kakkosissa oli jo ekalla viidellä kierroksella enemmän tapahtumia kuin koko f1-kisassa.

  Olihan tämä kuitenkin tälle kaudelle ihan hyvä ykkösten kisa. Ei ollut ihan pelkkää jonossa ajamista ja drs-siirtymiä.

  Mutta hyvä, että on jokaiselle jotain. Itselle nykyään nuo pikkuformulat tarjoavat parempaa viihdettä kuin ykköset. Ykköset toki se päätapahtuma, mutta pääsääntöisesti paljon tylsempää menoa.
   
 3. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 106
  Saadut tykkäykset:
  551
  Fernando Alonso oli huonossa valossa Singaporen GP:ssä vuonna 2008.
  Nyt hän tappoi liskon.

  [​IMG]

  Toivottavasti loput Singaporen viikonlopusta menee rauhallisimmissa merkeissä ;-)
   
  nepa tykkää tästä.
 4. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 884
  Saadut tykkäykset:
  205
  Olipas virkistävää nähdä redbullit ulkona Q3:sta. Hieman joutui silmiä hieraisemaan, kun tällaista tapahtuu. No eiköhän ne redbullit kisassa nouse, mutta voitto näyttää erittäin hankalalta redbullien näkökulmasta. Saa nähdä tunaroiko Ferrari tunnetusti kisansa, vai voiko Russelin ajamana mersu voittaa...
   
  nepa ja ISPF3.4 tykkäävät tästä.
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 762
  Saadut tykkäykset:
  1 114
 6. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 106
  Saadut tykkäykset:
  551
  Carlos Sainz juniorille vasta uran toinen voitto. Luulisi, että olisi enemmän. Russelille tämän vuoden sitruunapalkinto.
  Vähän vaikeaa tämä kun täytyy tuossa toisessa näytössä katsoa Ronnien tulevaa voittoa.
  On tuo Bottaksen auto huono. Katsoin, että vasta kierroksella 15 pääsi muiden mukaan. Sitten pannukakkustrategia renkaiden vaihdossa.
   
 7. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 514
  Saadut tykkäykset:
  395
  No ei se Verstappenkaan ohi päässyt mitenkään helposti.

  T: Vesku
   
 8. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 106
  Saadut tykkäykset:
  551
  ^Jotain kuumeni liikaa, sanoi Bottas.
   
 9. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 884
  Saadut tykkäykset:
  205
  Ei sulanut Ferrari, ihme melkein. Mersu oli lähellä onnistua omalla taktiikallaan, muttei riittänyt, ja Mclaren veti kakkossijan. Saa nähdä seuraavassa kisassa, vaikuttiko uusi sääntö siipien taipumisen suhteen todellakin Redbullin autoihin, vai oliko hidas vauhti vain säätöjen syytä. Toki autoja päivitetään, eli voihan siellä olla esim. uusi Redbull-autojen pohja, joka ei vain toiminut halutulla tavalla. No saatiin sentään joku muukin voittaja tälle kaudelle kuin Verstappen tai Perez.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 762
  Saadut tykkäykset:
  1 114
  Mukava kisa, kun ei ollut RedBullerot kärjessä.

  Ihme homma, kun Ferrari aina pelaa niin konservatiivisesti nuo kisastrategiat. En ollut varmasti ainoa sohvaperuna, joka katsoi, että
  1. virtuaalinen turva-auto
  2. joku 20 kierrosta jäljellä kisaa
  3. Leclerc saa ilmaisen stopin jos haluaa

  Mutta Ferrari ei pelaa tuota korttia. Tuolla olisi saatu Leclerc pallille tai ehkä jopa kaksoisvoitto. Eikös Leclerc itse halunnut tuota, mutta talli kusi kisan? Taas kerran.

  Hävettää Alfa Romeon hitaus.
   
 11. 3JJ

  3JJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 667
  Saadut tykkäykset:
  337
  Joo kyllä aika-ajoissa ja itse kisassakin on paljon enemmän jännitettävää kun Bullerot puuttuu kärjestä. Jopa näinkin tylsällä radalla. Veikkaan kuitenkin että Japanissa on taas eri ääni kellossa ja Max viilettää kärjessä kaukana muista omassa yksinäisyydessään.
   
 12. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  275
  Saadut tykkäykset:
  30
  Leclerc haluttiin pitää Sainzin ja Mersujen välissä, ei kai siinä sen kummempaa. Sitä en ymmärrä miten tuo olisi hänet välttämättä pallille nostanut ja mielestäni ilmainenkin se oli vain sillä oletuksella, että Alonso ei pysähdy. Ja toki edellytti, että myös Mersut pysähtyvät. Sanoi itsekin ettei hänen kannaltaan kisassa olisi voitu tehdä oikein mitään paremmin.
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 762
  Saadut tykkäykset:
  1 114
  Mielestäni tuo Ferrarin kommentti korostaa hyvin vain sitä Ferrarin liiallista varovaisuutta ja konservatiivisuutta.
  Leclerc oli kierroksella 44/62 virtuaalisen turva-auton tullessa sijalla 5. (Järjestys 1. Sai 2. Rus 3. Nor 4. Ham 5. Lec 6. Alo).
  Eroa Alonsoon oli sillä hetkellä noin 25 sekuntia. Virtuaalisen turva-auton aikana pysähtyminen kestää noin 15 sekuntia. Eli Leclerc olisi tullut radalle 10 sekuntia ennen Alonsoa minkä lisäksi Alonsolla oli viiden sekunnin rangaistus kärsittävänä (vai oliko kärsinyt jo?). Ja vaikka eroa Alonsoon ei olisi ollut kuin 5-10 sekuntia niin uusilla renkailla olisi ehdottomasti ottanut Alonson kiinni ja mennyt helposti ohi.

  Miksi olen sitä mieltä, että Leclerc olisi voinut pallille päästä? Koska Mersu joutui tekemään tuplapysähdyksen, niin Leclerc olisi automaattisesti noussut toisen Mersun ohi. Ja Ferrari oli nopeampi auto, joten olisi oikeasti ollut mahdollista päästä ohittamalla Mersun ohi. Joten jos nyt ei ehkä pallille automaattisesti, mutta mahdollista se ja kaksoisvoitto olisi voinut olla. Sainzhan ei olisi antanut Norrisille vetoapua, jos Leclerc olisi ollut Norrisin takana.

  Kyllähän historia on hyvin opettanut, että yleensä näissä tilanteissa se varikolla käyvä kuljettaja on paremmassa asemassa ja tulee takaa niin nopeasti, että ohituksen estäminen radalla, jossa ohittaminen on mahdollista, on todella vaikeaa. Kuten nähtiin nyt, niin eipä Leclerc käytännössä vaikuttanut tilanteeseen ollenkaan. Yhden kierroksen verran sai pidettyä Mersuja takana.

  Itse asiassa Mersu teki huonon strategisen päätöksen. Vaihtovat kakkossijan kolmossijaan. Jälkikäteen huono päätös, vaikka saatiin hieno lopetus kisalle. Mutta, mikä Mersulta oli hienoa, niin he ottivat tietoisen riskin. Heillä oli oikeasti hävittävää. Ja myös voitettavaa, vaikka nyt ei tulosta tullut. Ja he ottivat vielä riskin molempien autojen kanssa. Järkevintähän olisi ollut pitää Russell radalla kakkosena ja ottaa Hamilton sisään. Silloin ei olisi hävitty sijaa Leclercille, jos hän olisi tullut sisälle. Ja olisi saatu ainakin yksi auto pallille.

  Lopulta millään noilla, mitä tuossa yllä kirjoitin ei sinänsä ollut mitään väliä.
  Vaan sillä, että Ferrarilla ei Leclercin kanssa ollut ollenkaan hävittävää, vaikka Mersut eivät olisi pysähtyneetkään. Alonso oli siis 25 sekuntia takana, joten pysähdys olisi ollut täysin ilmainen. Leclerc varmasti itsekin mieluummin olisi ajanut uusilla renkailla 2 sekuntia nopeammin kärkeä kiinni, jolloin mahdollisuuksia - teoriassa vaikka voittoon asti - olisi ollut. Ja vaikka sijoitus olisi ollut sama, niin ainakin olisi otettu se annettu mahdollisuus. Nyt Leclerc oli kärkiviisikossa yhtä huonoilla renkailla kuin muutkin eikä mitään mahdollisuuksia ollut ottaa ketään kiinni. Eli täysin konservatiivinen päätös, jossa ei ollut mitään järjen hiventäkään. Ei tuota voi positiiviseksi millään selitellä. Mutta Ferrarilta näitä paskoja päätöksiä ja hienoja selittelyjä on nähty jo pari kolme vuotta. Heidän pitäisi vaihtaa selittelijät tekijöihin.

  Vähän toiseen asiaan.
  Katselin Viasatilta kisan koosteen. Mukava välillä kuulla suomalaistenkin kommentteja kisoista. Jos joku katsoi tuon Viasatilta kokonaan, niin korjatkaan, jos olen väärässä. Mutta ainakaan tuossa koosteessa selostajat eivät ollenkaan ymmärtäneet sitä, että Sainz piti tahallaan eron Norrisiin alle sekunnissa, jotta Norris sai takasiiven auki. Sainz tiesi, että hänellä riittää suoranopeutta pitää Norris takana ja antoi hänelle sitten drs-avun Mersuja vastaan. Tuo näkyi eritoten tilanteessa, jossa Russell melkein pääsi Norrisista ohi ja taistelun aikana Sainz veti parin sekunnin eron Norrisiin. Puolessa kierroksessa Sainz oli taas hidastanut niin, että Norris oli ihan takana.
  F1 TV:llä selostajat olivat kyllä ihan ajan tasalla tuosta, mitä Sainz teki. Toki siihen auttoi radioviesti, missä Sainz sanoi tekevänsä niin. En tiedä kuuluiko tuota viestiä Viasatilla, kun F1 TV:llä näytetään välillä ekstravideota/radiota, joihin muilla kanavilla ei ole oikeutta.
   
  jmo tykkää tästä.
 14. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 471
  Saadut tykkäykset:
  246
  Joo näin se meni. Välillä on tullut ihmeteltyä että montako äijää sinne selostamoon oikein tarvitaan tietääkseen mitä kisassa tapahtuu. Jättivät sen Sainzinkin viestin tajuamatta. Viimeksi samalle tasolle pääsivät pari vuotta sitten Monzassa, kun eivät millään tajunneet että Perezillä oli aikarangaistus ja Bottas sijoituisi kolmanneksi vaikka ei sitä ohittaisikaan, vaan jauhoivat samaa voivottelua loppuun saakka. Vasta maaliviivan ylityksen ja tulosten julkistamisen jälkeen heräsivät.
   
  nepa tykkää tästä.