Moottoriurheilu kaudella 2021

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana ISPF3.4, 19.12.2020.

 1. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  ^Lentopalloilija F1-selostajana voisi olla aika rohkea veto. Voihan sitä ihminen yllättää.
  En esimerkiksi tietänyt, että Juusela oli seurannut lajia jo iät ja ajat ennen F1-selostajan uraansa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2021
 2. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Tämä meni minulta ohi. Mitä tarkoitat tällä? Mlllä tavalla kuraa?
   
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 238
  Saadut tykkäykset:
  882
  Itse asiassa yksi noista valinnoista on nimetty "varikko", mutta pitäisi jostain vanhasta kisasta tarkemmin tarkistaa, että mitä siinä oikein näkyy. Eli mahdollisesti varikkosuoraa tai jotain.

  CMore lähettää nettipalvelussaan jo nyt osan materiaalista 1080p:nä, joten en näe mitään syytä formuloiden lähettämiseen huonommalla laadulla kuin viitseliäisyyden.

  Vertaus Netflixiin ja Skyhyn oli vain teknologian osalta. Siihen ei pitäisi tilaajamäärät vaikuttaa, koska jo 1080p alkaa olla jo 10 vuotta vanha juttu striimeissä eikä sen pitäisi nykyaikana olla mikään resurssi- tai tilaajamääräasia.

  Viasatille vaihtuminen on kyllä ihan mielenkiintoinen juttu. Jospa ainakin laatu paranisi. :) Nähtäväksi jää.
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 238
  Saadut tykkäykset:
  882
  Laitetaanpas pientä omaa analyysiä tallien voimasuhteista testien jälkeen. Tuli joka päivä jonkin verran seurattua. Toki jokainen talli ajelee omilla bensamäärillään yms. joten vasta ensimmäisissä kisoissa nähdään todelliset nopeudet. Mutta tässä pientä keskustelunavausta. Voi toki mennä ihan metsään.

  Kärkiryhmä:

  -Red Bull yksinkertaisesti kaikista nopein toistaiseksi. Ja Verstappenin ajamana. Taitaa taas käydä Red Bullilla siten, että on Max ja sitten se toinen kuski. Auto menee Maxin ohjaamana kuin kiskoilla ja auton perä pysyy radassa kiinni hienosti.

  -Pakko laittaa Mersu tähän, vaikka heillä testit menivät ehkä pienen ylimielisyyden vuoksi penkin alle. Mersulla on nopeutta, mutta perä on todella levoton. Hamilton ei ole koskaan edes koko kauden aikana tehnyt niin paljoa virheitä kuin nyt testeissä. Jokainen ulosajo johtui siitä, että perä lähti alta. Uudet sääntömuutokset pohjalevyyn eivät ole auttaneet Mersua, vaan perän pito on todella huono. Toki tässä on kaksi viikkoa aikaa ennen kauden alkua ja luulen, että Mersu jos joku saa homman kuntoon.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Keskiryhmä: Tähän meneekin sitten melkein kaikki muut tallit.

  -McLarenin nostan parhaimmaksi näistä talleista. Ihan vain siksi, että heidän peräratkaisunsa on kaikista innovatiivisin ja osa on kehunut sitä jopa brawnmaiseksi tupladiffuusoriksi. Jos he saavat sen toimimaan vielä paremmin, niin nopeus voi olla melko hyvää. Jos se ei toimi, niin talli tipahtaa vähän taaemmaksi.

  -Alpine. Entinen Rellu on ollut hyvä ja Alonso tuntuu olevan ihan vauhdissa. Voittoon en usko, mutta kaukana ei ole se, että Alonso vetäisee pari palkintopallia, kuten Rellu viime kaudella. Auto on tv-kuvassa mukavan retron värinen.

  -Alpha Tauri. Tässä voi olla kauden yllättäjä. Hieman konservatiivisesti laitan tallin tähän keskikastin kolmanneksi, mutta en yllättyisi, vaikka talli nousisi jopa keskikastin kärkeen. Kaksi nopeaa nuorta ja nälkäistä kuskia on hieno kaksikko. Heiltä tosin ehkä uupuu hieman auton kehittämisen kokemusta, mikä voi tarkoittaa sitä, että talli ei kauden aikana saa niin tasaista kehitystä aikaan kuin haluaisi.

  -Ferrari. Ei näytä Ferrarilla kovin hyvältä. Auto on ruma ja nopeutta ei niin paljoa kuin haluaisivat. Toki Leclerc tulee varmasti taas satunnaisesti kympin seassa ajelemaan, mutta auto ei ole niin nopea kuin haluaisivat.

  -Alpha Romeo. Alpha Romeo ajoi hienot testit. Melkein 450 kierrosta ilman mitään ongelmia. Myöskin nopeutta näytti löytyvän, vaikkakaan tietoa ei varsinkaan aika-ajonopeudesta voi sanoa, koska bensamääristä ei tiedä. Pitkissä vedoissa Kimi ajoi jopa Leclerciä nopeammin. Joten oma veikkaus on, että Alphalla ajetaan säännöllisesti aika-ajojen kakkososioon ja välillä myös kympin sakkiin. Pisteitä talli tulee ottamaan enemmän kuin viime kaudella. Hieman konservatiivisesti vielä suhtaudun AR:n mahdollisuuksiin, mutta varsinkin alkukaudesta pisteiden ottaminen varmastikin onnistuu. Hyvällä kehityksellä ja mikäli Ferrarin moottori tosiaan on parantunut voi säännölliset pisteet ja kympin sakkiin ajot onnistua.

  -Aston Martin. Pakko laittaa keskikastin viimeiseksi, vaikka tuskin sitä tulee olemaan varsinkaan, kun saavat autoon kilometrejä muutaman kisan kautta. Testit menivät kuitenkin niin penkin alle kuin vain mahdollista. Vettel itse sanoi, että jäi 100 kierrosta siitä, mitä olisi pitänyt, jotta auto olisi tullut tutuksi. Ja pakko vielä sanoa värityksestä, että tv-kuvassa näyttää ihan Caterhamilta. Ei hyvä.
  ----------------------------------------------------------------------------------

  Jämät:

  -Williams. Ei loistanut testeissä, mutta tulee voittamaan Haasin varsinkin Russellin ajamana.

  -Haas. Ihan pihalla. Tulee olemaan viimeinen talli koko kauden. Kuskeista ei vielä ole kehittämään autoa ja ulkoisestikin autosta näkee, että se on vanhaa mallia. Tulee olemaan kaksi viimeistä autoa joka kisassa.


  Vielä sellainen kiva uutinen, että sprinttikisaa mitä todennäköisimmin kokeillaan kolmena viikonloppuna:
  https://onestopstrategy.com/3-points-for-sprint-qualifying-winners/
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2021
 5. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 290
  Saadut tykkäykset:
  352
  Sorry, on tietääkseni vieläkin ALFA ROMEO.
  Oli vähän pakko tarttua tuohon kirottuun anglismiin.
  https://www.alfaromeo.com/#

  T: Vesku
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 238
  Saadut tykkäykset:
  882
  Hehjoo. Kiitoksia korjauksesta. :)
  Tiedän toki, että se on Alfa, vaan veikkaan, että tuo Alpha Tauri tuossa ylempänä sekoitti. :)
   
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 782
  Saadut tykkäykset:
  756
  No niin, nepan syy ( :D ), otin F1TV:n testiin.

  Ja onhan se nyt jotain ihan muuta kuin mihin tullut totuttua, laadukkaan oloinen toteutus!
   
 8. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Millä tavalla laadukas? Vertaa nyt vaikka kuvan laatua aikaisempiin kokemuksiisi.
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 782
  Saadut tykkäykset:
  756
  Peruslähetyskuva lienee samaa tasoa kuin C Moren kaapelikanavallakin, mistä pitkä kokemus. Mutta sen lisäksi tietenkin xx näkymää enemmän ja reaaliaikainen ratakartta ja datanäkymä. Siis voi ihan itse tehdä analyysiä kisan aikana eikä odottaa, että selostajatkin huomaisi tapahtumat.
   
 10. spaguman2

  spaguman2 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  60
  RTL 19.2 satelliitista lopetti näyttämisen, viimeiset 5 vuotta katsonut sieltä. Päivällä kävin katsomassa jos yrittäisi suunnata 26e jossa MBC action näyttää ilman mainoskatkoja, mutta olisi pitänyt vaihtaa isompi peili ja dishpointer näytti ns. hankalalta. Nettistriimi Onlinetv 15 ei näyttänytkään servustv österichia, osa kisoista siellä osa orf puolella, ehkä näkyy siellä tosin nettistriimi nykii. Sitten luovutin ja tilasin dplay+cmore sport 24,00 euroa kk, tämä näkyy apilla suoraan samsung tv:stä dplay apilla, helppoa ja oikeastaan oli ihan mukava katsoa harjoitukset suomenkielisellä selostuksella. Alunperin pelkäsin että nykisi mutta vain muutaman kerran kuva huononi eikä pitkäksi aikaa muuten oli ihan hd ja pyöri hyvin.
   
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Minkälainen bitrate on tuossa pääkuvassa?
  Onko pääkuva huonompi, jos on muita kuvia auki yhtä aikaa?

  C More Max HD -kanavalla tunnin F1-lähetys on yleensä ollut noin 4,5 GB Telian kaapeli-TV:ssä.
  Bitrate on aika oleellinen asia kuvanlaadun kannalta. Esimerkiksi @nepa kiinnittää huomiota ainoastaan onko lähetys 720p tai 1080i, muttta ei ota kantaan bittien määrään. Mielestäni tällainen ajatus ei ole kovin järkevää. Pitäisi katsoa koko kuvaa (pun intended).
   
 12. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 782
  Saadut tykkäykset:
  756
  VLC:n mukaan heiluu 4500-7000 kb/s välimaastossa, keskiarvo pyörii 5500 ympärillä. Toinen harjoitus tältä päivältä kyseessä siis. Samalla huomasin, että frame rate näyttäisi olevan vain 25, pitäneekö paikkansa? Joka tapauksessa kuva näyttää todella skarpilta ja hyvältä isolla näytöllä katsellessa. Kuvan koko on 1920x1080 ja codeccina h264.
  Ei, striimin bitrate näyttäisi pysyvän samana.
   
 13. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  `Eikö tuo ole aika vähän? Tällaisen konvertterin löysin:

  Calculate file size
  60 minutes * 5500 Kbps

  = 1 hours * 687.5KB/s

  = 2.48GB

  Täytyy rehellisesti myöntää, että voin olla nyt täysin hakusessa.
   
 14. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 782
  Saadut tykkäykset:
  756
  Mutta toisaalta tärkeintä on miltä kuva näyttää. :)

  Kokeilin vielä Nvidia Shieldillä F1Viewer-appilla ja se raportoi kuvaksi 1080p50. Pitää vielä tietokoneella katsella asetuksia (kun VLC siis raportoi 25 fps). Mutta tuo 25->50 voisi tarkoittaa tuplaa myös bitratelle, kun saa täyden maksimistriimin?

  Onko nepalla tarkempaa statistiikkaa?
   
 15. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Näin on. Itse olin tyytyväinen jopa siihen 720p-kuvaan Max HD-kanavalla aikanaan.

  Ongelma lienee näissä IPTV-palveluissa.
  Kaapeli-TV:ssä ja satelliittivastaanotossa ei ole erityistä ongelmaa.
   
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 782
  Saadut tykkäykset:
  756
  Onkohan Mersu niin heikko kuin näyttää? Tänään ja huomenna tietenkin selviää todellinen suorituskyky, mutta yllättävissä vaikeuksissa tuntuu olevan tiimi. Onko tiimissä puhallettu ulos vähän liian pitkään talvitauon aikana? Asiaan varmasti vaikuttanut myös Hamiltonin pitkälle venynyt sopimusneuvottelu.

  Eilen joku lehti kirjoitti (taisi olla ihan näitä meidän omia iltapäivälehtiä, mutta alkuperäinen lähde muualla) huhun kertovan isommasta uudistuksesta Mersulla ensi kaudeksi. Huhun mukaan molemmat kuskit vaihtoon ja pariksi tulisi Verstappen-Russell. Ei välttämättä mahdotonta, mutta siinä on samanlainen riski kuin Kimin Ferrari-siirrossa eli jos tiimin valtakausi onkin lopussa voisi Verstappenin olla kannattavampaa jäädä Red Bullille. Russellin siirron uskon kyllä tapahtuvan vaikka VB77 ajaisi mestariksi tänä vuonna. Ja en oikeastaan enää usko Hamiltoninkaan jatkavan. Takki alkaa olemaan tyhjä muusta kuin egosta.

  Toistaiseksi McLaren (ja Norris) vaikuttaa yllättävän vahvalta, samoin Stroll suhteessa Vetteliin. Voi toki olla vielä totuttelua. Sainzkin suhteessa Leclercciin. Tsunoda vaikuttaa myös nopealta. Ocon taas toistaiseksi vienyt Alonsoa, jolla todennäköisesti taas mielessä pyörii saiko allensa auton, jossa on GP2-moottori. Viihdettä siis luvassa Alonson suunnalta kauden aikana.
   
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 782
  Saadut tykkäykset:
  756
  Näin juuri. Ja tuo F1 TV on huomattava (todennäköinen, sillä varauksella etten ole itse suomalaisia IPTV-palveluja hankkinut) parannus, käytännössä kaapelia vastaava kuvanlaadultaan.

  Mutta se isoin juttu on omasta mielestäni kuitenkin saada kaikkien autojen feedit ja statistiikkanäkymät pääfeedin rinnalle. Siinä ei kokenut katsoja enää paljoa silloin kaipaa selostajia häiritsemään katselua. Ja selostuksetonkin ääniraita löytyy puristiseen nautintoon.

  En ollut huomannut vastata siihen, kuka voisi olla selostaja Viasatilla tulevaisuudessa omasta mielestäni. Ehkä Juusela on ollut vähiten ärsyttävä näistä, joilla kokemusta lajista. Kyllönen tunteella elämisineen sopi lajiin 90-luvulla, jolloin Häkkisen menestysvuodet toi lajin koko kansan huviksi. Tuomisesta en oikein koskaan pitänyt. Saaren Kerpenin rehtoreitakaan ei ole ikävä. Asiantuntijoista olen pitänyt eniten JJ:stä, Salosta ja Vilanderista. Tuossa järjestyksessä. Eniten toivon Viasat-muutoksen tuovan F1 TV Pron tarjolle Suomeenkin. Sille voisi olla perusteita siksikin, että olen toistaiseksi aika epäileväinen siitä, ajaako yhtään suomalaista enää ensi kaudella sarjassa. Markkina-arvo romahtanee sen myötä Suomessa. On itse lajin faneja, mutta uskon enemmistön Suomessa kuitenkin ostavan maksukanavaa siksi, että suomalaisia mukana.
   
 18. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 290
  Saadut tykkäykset:
  352
  Hamilton hakee kahdeksatta mestaruutta ja sitten lopettaa.
  Tää on puolestaan viimeinen mahdollisuus VB77:lle yrittää voittaa se mestaruus.
  Edit: Red Bull ja Verstappen on aika vahvoilla jos evät mokaa.

  T: Vesku
   
 19. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Ovatko nämä sellaisia palveluja, joita C More IPTV -palvelu + Formula 1 -sovellus ei tarjoa?
  C More IPTV näyttää mainostuksen mukaan useampaa kuvaa kerrallaan ja Android-sovellus näyttää niin paljon dataa, että ei mitään rajaa.

  Itse olen sen verran vanhan liiton mies, että pystyn seuraamaan ainoastaan pääkuvaa ja tuon sovelluksen näyttämiä sektoriaikoja kaikille autoille yhdessä kuvassa. Itse pidän suomenkielisistä lähetyksistä. Pidän siitä, että ollaan kotimaisessa asiayhteydessä. Tämän totesin aikanaan jo snooker-keskustelussakin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2021
 20. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 782
  Saadut tykkäykset:
  756
  Raportoin vielä vähän päivitystä tähän. Selainkäyttöliittymällä natiivisaitilla maksimistriimi pääfeedille Bahrainin aika-ajoissa oli 1920x1080 6812 kbps. Oletan tämän olleen täysi 50 fps striimi. Se on nimittäin tämän vuoden uutuus ja samalla myös API, jonka kautta voidaan saada muihin sovelluksiin striimit on myös päivittynyt nyt helmikuussa. Osa epävirallisista sovelluksista hyödyntää jo uutta APIa ja siten saa sen kautta maksimistriimin, joka on siis 1920x1080p50. Vanhan APIn kautta saatavilla vain 1920x1080p25.