Moottoriurheilu kaudella 2021

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana ISPF3.4, 19.12.2020.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 192
  Saadut tykkäykset:
  866
  Ai tarkoitatko formuloita yleensä, että ovat samaa kuraa kuin ennenkin? :)

  Tuolla 50 fps:llä tarkoitin, että F1 Tv on aiemmin ollut 1080p 25fps, mutta nyt tuo on 50 fps.
  Just katselen testejä ja kuvanlaatu on kyllä selkeästi parempi kuin Cmorella. Bitrate voisi olla parempikin - ainakin teoriassa - mutta en tiedä näkisikö sitä käytännössä. Hinta/laatu on kyllä miljoona kertaa parempi kuin CMorella.

  Ja nyt on myös tuo livestriimin kelaaminen taaksepäin ja pausettaminen lisätty. En oikein ymmärrä, että miksi tuota ei alusta lähtien ole ollut. Jos sattuu myöhästymään kisan alusta, niin aiemmin piti odottaa kisa loppuun, jotta sen sai katsottua alusta. Nyt tuo toimii järkevästi.

  Netin perusteella palvelussa on ollut ongelmia. Joillakin ääni ja kuva välillä pätkii. Voisin veikata, että osa ongelmista on ihan resursseista kiinni. Palvelimien tiedonsiirtokapasiteettia pitäisi lisätä.

  Ja sanotaanko itse tulevasta kaudesta sen verran, että jos menestyksekäs auto on myös nätti, niin Ferrari ei tule menestymään. Livenä susiruma. Takapään tumma punainen ei toimi ja vihreä logo on ihan järkyttävä. Ehkäpä väritykseltään rumin Ferrari ikinä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2021
 2. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Kannattaisi varmaan tarkentaa mitä C Moren huonoudella tässä tarkoitetaan.
  C More Max HD -kanavalla ei mielestäni ole erityistä ongelmaa ainakaan Telian kaapelissa. Ei ole kuraa eikä ole ollut. Oli joskus 720p, mutta ei se silti kuraa ollut. En kylläkään ole nähnyt F1 TV:tä, joten siihen en voi verrata.
   
 3. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  803
  Saadut tykkäykset:
  133
  Sama juttu suoraan satelliitista.
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 192
  Saadut tykkäykset:
  866
  Totta on, että sekin vaikuttaa, että mistä katsoo. Itse tarkoitin CMoren omaa nettipalvelua.
  En tiedä, mitä tarkkuuttaa ja/tai päivitystaajuutta eri palveluissa CMorelle on, mutta tosiaan tuo CMoren oma palvelu on ihan peestä.
  Itsellä olisi mahdollisuus joko CMoren omaan palveluun, joka on ollut käytössä sekä Telian nettitv:n CMore-pakettiin, joka sekin on ollut käytössä ja kuvanlaatu ei siinäkään ainakaan silloin kovin kummoinen ollut.

  Toinen asia on tuo hinnoittelu. Vaikka ei muu kiinnosta kuin äfykköset, niin pitää ostaa vähintään 30 euron paketti, joka sisältää kaiken mahdollisen. Siihen nähden tuo F1 Tv:n hinnoittelu alle kympin kuussa on jees.
   
 5. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Itse olen ollut tyytyväinen F1-lähetyksiin.
  Tiedän monia, jotka olivat tyytymättömiä, kun "ilmaiset" lähetykset vaihtuivat maksullisiin.

  En nyt muista millä nimellä tuli myyntiin HD-lähetykset kaapelissa. Päästiin eroon Matti Kyllösestä ja kuvan laatu (HD 720p) tuntui taivaallisen hyvältä. Parasta oli se, että päästiin eroon mainoskatkoista kesken kisaa.
  Ostin tuolloin Wboxin, joka oli ensimmäinen HD-boksini. Hyvä ostos. Toimii edelleen varakoneen varakoneena.

  Kuva on ollut kaapeli-TV:ssä todella hyvä niistä HD-aloituksen ajoista lähtien. Parantunut vuosien aikana.
  Sinä olet ollut jossakin väärässä paikassa, jos olet joutunut tyytymään nettipalveluihin. Ei sen takia kannata C Morea pelkästään syyttää.
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 192
  Saadut tykkäykset:
  866
  Ei minullakaan mitään sitä vastaan ole, että lähetykset ovat maksullisia. Mutta, jos siitä pitää maksaa vähintään 30€ kuussa, niin toivoisi CMoren omalta palvelultakin 1080p/50Hz -laatua. Toivottavasti noin käy, jolloin saatan vaihtaa takaisin, mutta nykyisestä laadusta en maksa noin paljoa.

  Kaapelissa ja satelliitissa on mahdollista suureen kaistaan, joten sitä kautta laatua saa helposti. Iso osa suomalaisista ei kuitenkaan asu kaapelialueella ja itse en enää jaksa alkaa satelliittien kanssa tappelemaan. Jokunen vuosi tuli sitäkin tehtyä. Ja, vaikka olisi kaapelissa, niin lystistä saa silti maksaa sen vähintään 30€.

  720p oli aikanaan ihan hyvä laatu, mutta ei enää nykyään. Itsekin olin siihen aikanaan tyytyväinen, mutta ei nykyään isolta ruudulta, kun kuvanlaatu on niin huono, että edes ruudun teksteistä ei kunnolla saa aina selvää.

  En ymmärrä, että miksi CMore ei voi omassa nettipalvelussaan tarjota hyvää laatua ja pelkkää f1-tilausta halvalla. Heidän vuoksi on virallinen F1 TV blokattu Suomessa, mutta eivät sen tilalle tarjoa mitään varteenotettavaa. Kyllä minä pelkästään CMorea siitä syytän, koska heidän palvelunsahan tuo on. En oikein keksi ketä muutakaan tuosta voisi syyttää... Cmoren nettipalvelu on kuitenkin se, mitä he pääasiassa markkinoivat, joten voisivat siihen myös vähän panostaa. Hyvällä laadulla ja järkevällä hinnoittelulla Cmore olisi hyvä ostos.

  Kun Cmoren f1-nettipalvelu tuli ensimmäistä kertaa myyntiin, niin hinta oli muistaakseni noin 50€ per kausi. Nykyisen kauden katsomisesta CMoren kautta pitää maksaa noin 300€. Laatu ei juurikaan ole siitä ensimmäisestä versiosta parantunut.

  Ja joku saattaa ihan selostajienkin vuoksi haluta vaihtoa. Itse olen kyllä ihan tyytyväinen suomalaisiin ollut.
   
 7. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Ihmettelet: "En ymmärrä, että miksi CMore ei voi omassa nettipalvelussaan tarjota hyvää laatua ja pelkkää f1-tilausta halvalla."
  Ei kai ole C Moren velvollisuus tarjota hyvää F1-kuvaa joka puolelle Suomea halvalla? Miksi olisi? Se on yhtiö. Se ei ole mikään hyväntekeväisyysjärjestö.
  Mistä olet saanut idean, että joka notkoon ja saarelmaan pitäisi saada hyvä F1-kuva halvalla? Olisi oikein mukavaa tietää.

  Kaapeli-TV:n kattavuus on erittäin hyvä Suomessa kaupungeissa. Satelliittivastaanotolla voi itse paikata puutetta. Kaikkea palvelua ei millään voi saada haja-asutusalueille. Hyvä juttu, jos F1 TV toimii sinulle.

  Ei kuitenkaan pitäisi väittää, että C More (ja sen edeltäjät) on huono vaihtoehto. Se on ainakin minulle ollut jotain 10 vuotta oikein hyvä valinta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2021
 8. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 251
  Saadut tykkäykset:
  347
  Nepa kritisoi enemmän mun mielestä tuota, että täällä ei seenomoren takia saa tuota F1:n omaa (parempilaatuista) striimiä kuin kikkailemalla ja että jotta saisi vormulat näkyviin lineaaritöllössä suorana ilman mainoksia pitää maksaa koko seenomoreroskasta, ei ole mahdollista tilata vain formuloita.

  T: Vesku
   
  nepa tykkää tästä.
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 744
  Saadut tykkäykset:
  740
  Cmoren hinnoittelu varmaan suunniteltu niin, että saavat kustannukset katettua ja jotain jää vielä leivän päällekin.

  Olisikin tosi mielenkiintoista tietää Suomen formulakatselijoiden määrän kehitys edeltävän 20 vuoden ajalta.

  Koko kansan hupia F1 ei enää selkeästikään ole. Ennen vauvasta vaariin oli katselijoita ja kisat puheenaiheena työpaikoilla.

  Jotenkin itselleni laji alkaa näyttäytymään hyvin vanhentuneelta. Varmaan jotenkin vaikuttaa sekin, että tuntuu että järjestään kaikki automainonta on jo sähköautoja tai hybrideitä (niiltä merkeiltä, joilla sähköautoja ei vielä ole). Ja juu, ne sähköformulat ei ole vaihtoehto. :)
   
 10. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 298
  Saadut tykkäykset:
  35
  Mä olen nepan kanssa ihan samaa mieltä Cmoresta, nettisovelluskin toimii niin hyvin että joskus on pitänyt katsoa ilmaislähetys hollanninkielellä kun cmore pätki jatkuvasti. Välillä saattaa kesken kisan siirtyä edellisen päivän vapaisiin harjoituksiin jne... (netflix, prime, disney jne toimivat 4k laadulla hyvin).
  Täytynee itsekin kokeilla jos saisi F1 oman palvelun näkyviin.
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 192
  Saadut tykkäykset:
  866
  No siis. Jos kerran CMore saa hyvän striimin Fykkösiltä ja sitä striimiä käytetään kaapeleissa ja satelliitissa, niin miksi sitä samaa striimiä ei voi hyvällä laadulla jakaa myös CMoren omassa nettipalvelussa? Se on kuitenkin se, mitä he itse mainostavat. Eivät he mainosta Telian kaapeleita mainoksissaan tai Canal Digitalia (tai mikä nykyään onkaan), vaan omaa nettipalveluaan. Miksi he eivät voi siis jakaa sen kautta hyvälaatuista kuvaa? Netflix jakaa 4K HDR -kuvaa ja tuo F1 Tv 1080p/50Hz -kuvaa. Joten mitään teknistä estettä ei ole sille, että CMoren oman palvelun kuva ei voisi olla parempi kuin se nykyään on. Tai, mitä se oli vielä viime kauden viimeisessä kisassa. En toki tiedä, jos vaikka ovat jo sitä parantaneet. Tuskinpa vain.

  Samoin voisin kysyä sinulta, että miksi CMoren ei pitäisi tarjota parasta mahdollista laatua oman palvelunsa kautta, josta he kuitenkin veloittavat vähintään sen 30€ kuussa. Mitään teknistä syytä tai mitään syytä ollenkaan en keksi sille, etteikö CMore voisi tarjota vaikka 4K kuvaa. Muuta kuin heidän oma viitseliäisyytensä. Ilmeisesti katsojat ovat tyytyväisiä 720p-kuvaan.

  Toinen juttu on tietenkin tuo hinnoittelu. Fykköset ovat selkeästi se CMoren urheilun kärki ja eniten ostettu asia, joten formuloita ei voi katsoa kuin kalleimman paketin kautta. Eli vaikka mikään muu asia ei kiinnostaisi, pitää silti ostaa kallein paketti.

  Toivottavasti CMoren yksinoikeus poistuu nykyisen sopimuksen jälkeen, jolloin heidän on pakko tarjoa halpa f1-tilaus myös Suomessa, jotta voivat kilpailla esimerkiksi virallisen F1 Tv:n kanssa.

  https://www.formula1.com/en/toolbar/content_schedule.html

  Tuosta voi katsoa, missä maassa F1 TV Pro näkyy. Pro tarjoaa siis livekuvaa. Tavallinen tilaus vain uusinnat kahden vuorokauden jälkeen. Sen voi tilata myös Suomessa. Ei tuossa montaa maata Suomen lisäksi ole, missä Pro ei ole tilattavissa. Toivottavasti Suomeenkin tuo tulee virallisesti. En oikein sitäkään ymmärrä, että mitä haittaa kilpailusta olisi. Tällä hetkellä CMoren yksinoikeuden vuoksi he voivat ylihinnoitella f1-palvelunsa ja näköjään ihmiset ihan iloisesti sitä tilaavat ja puolustavat vielä ryöstöhinnoittelua.

  Ihan vain vertailun vuoksi pikaisella Googletuksella Britanniassa Sky Tv:n kautta F1-paketti on noin 20€ kuussa tarjoten Full Hd kuvaa. En tosin tarkkoja speksejä löytänyt laadusta. Mutta 20€ kuussa on jo järkevämpi hinnoittelu, vaikka sekin on yli tuplat kalliimpi kuin F1 Tv halvimmillaan. Skylla on vastaava yksinoikeus Briteissä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2021
 12. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 744
  Saadut tykkäykset:
  740
  Mites tuo nykyinen F1 TV vertautuu Bernien aikoinaan pystyttämään F1 Digital+ -palveluun? Ei taida vielä pärjätä, pois lukien kuvan tarkkuudessa tapahtunut luonnollinen kehitys? Sellainen muistikuva on, että se oli jotenkin aikaansa edellä monine feedeineen.
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 192
  Saadut tykkäykset:
  866
  Itse muistan tuon, mutta en sisältöä enää niin hyvin, joten vertailu on vaikeaa, mutta voin toki kertoa, mitä näkymiä F1 TV:ssä on.

  -Eli toki päälähetyskuva.
  -Sen lisäksi ratakartta, jossa on autojen sijainnit.
  -Sitten on infonäkymä kierrosaikoineen, varikkostoppeineen, rengasvalintoineen, eli oikeastaan kaikki oleellinen informaatio.
  -Ja sitten yksi näkymä, jossa on päälähetys ja sen lisäksi parin auton on board ja jotain muuta lisätietoa.
  -Sen lisäksi voi seurata mitä tahansa autoa on board -kameran kautta.
  Eli kylläpä noiden kautta saa oikeastaan kaiken oleellisen selville enkä keksi, mitä puuttuu. Kyllä tuo mielestäni sen Bernien palvelun voittaa monipuolisuudessa.

  Hankalaa vain on se, että jos noita aukaisee eri ikkunoihin niin ne eivät ole aikasynkassa ilman selaimen lisäosaa. Toki sen asentamisen jälkeen homma toimii eli jos vaikka päälähetystä kelaa taakse päin ja samalla on eri ikkunassa ratakartta ja Kimin on board, niin nekin kelautuvat oikeaan hetkeen.
   
 14. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 334
  Saadut tykkäykset:
  197
  Tuohon vielä tarkennuksena, että Suomessa siis uusinta 14 vuorokauden viiveellä. Huonommin vain jollain arabimailla 30 vrk.
  Sääli tosiaan ettei CMore kykene tarjoamaan F1:siä kuin täyden paketin mukana ja jostain syystä kun viime vuonna hetken oli tuo cmoren nettistriimi, niin livelähetys oli ok, mutta jos katsoi jälkeenpäin, niin kuva oli reilusti huonompi.
  Elisan kaapelissa HD-lähetyksen kuva erinomainen.
   
  nepa tykkää tästä.
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 744
  Saadut tykkäykset:
  740
  Kuulostaa kyllä hyvälle. Bernien palvelussa taisi lisäksi olla varikkokuvaa tarjolla, mikä voisi nytkin olla hyvä lisä. Nykyäänhän tällaisen palvelun rakentaminen on varmasti suorastaan naurettavan helppoa ja halpaa verrattuna 20 vuotta sitten. Tosi kunnianhimoinen toisin sanoen aikoinaan. Suomessa tietenkin elettiin vielä Kyllönen-Mustakarin aikaa tuolloin.

  Tuo F1 TV Access on loistava tuote tällaiselle fanille, joka ei niin enää ole kiinnostunut nykykausista, mutta jota kiinnostaa lajin historia. Eli siis kisa-arkisto vuodesta 1981 asti. En tiedä onko se täydellinen ja sisältääkö selostukset?

  Ettei tässä nyt sitten vielä käy niin, että innostuu nepan innostamana ostamaan tuon F1 TV Pron..
   
 16. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  En osaa vastata kysymykseesi. Mutuna heitän: ei kannata panostaa F1-nettijakeluun. Tilaajamäärä aivan liian pieni? Vaikea on uskoa, että kyse on viitseliäisyydestä. Rahasta lienee kyse.
  En oikein ymmärrä C More-F1-Suomi-jakelun vertaamista Netflixiin tai Skyn F1-jakeluun UK:ssa. Kyse on aivan eri sarjan tilaajamääristä ja tuloista.
  Vuosina 2022-2024 Viasatilla on oikeudet. Ehkä silloin homma muuttuu ja Viaplay on parempi kuin nykyinen operaattori.
   
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 744
  Saadut tykkäykset:
  740
  Kukakohan pestataan selostajaksi, veikkauksia? Tai ehkä pikemminkin toivomuksia.

  Suomessa ei taida hirveän montaa pätevöitynyttä moottoriurheiluselostajaa olla, jos heistä pitää valita. Joku uusi tuore ääni voisikin olla ihan paikallaan. Asiantuntijan roolitus on myös yhtä lailla tärkeä onnistumisen paikka.
   
 18. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  ^Toivon, että asiantuntijoina voisivat edelleen jatkaa Toni Vilander ja Ossi Oikarinen.
  Selostajasta minulle ei ole vahvaa mielipidettä. Tuominen, Saari ja Juusela ovat kelvanneet minulle oikein hyvin.
  Todella toivon, että selostaja ei ole Ylen jalkapalloselostajan tapainen huutaja. Se mieshän huutaa aivan normaalitkin pelitilanteet. Innostus on ymmärrettävää ja toivottavaa, mutta joku raja.

  @TheRealThing : Mikä on oma vastauksesi selostaja- ja asiantuntijakyselyysi?
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2021
 19. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 744
  Saadut tykkäykset:
  740
  Britannian Matti Kyllönen (tämä kaikella lämmöllä sanottuna ja kumpaakaan vähättelemättä) Murray Walker kuollut korkeassa 97 vuoden iässä.

  https://www.is.fi/formula1/art-2000007859344.html

  Hänen selostuksensa kohokohtia harva suomalainenkaan fani on voinut olla kuulematta. Jos ei muuten, niin taisihan hän olla myös pleikkarin ekan sukupolven F1-peleissä selostusäänenä. Olen aina ajatellut, että hänen tyylinsä ei ole voinut olla vaikuttamatta Kyllösen selostustyylin kehittymiseen.

  Miettikääpä uran pituutta, selosti formuloita 1949-2001! Koko kultaisen aikakauden näin omissa kirjoissani.
   
 20. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 251
  Saadut tykkäykset:
  347
  Kunhan ei ole Toni Tuominen!
  Ärsyttävin jätkä.

  T: Vesku