Moottoriurheilu kaudella 2021

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana ISPF3.4, 19.12.2020.

 1. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  174
  Ja olisi ollut kivempaa seurata kisaa ilman kaksikon täydellistä nukahtamista Perezin ja Bottaksen tilanteesta, joka jatkui loppuun saakka tuloksien tulemiseen saakka.
   
  ISPF3.4 tykkää tästä.
 2. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 638
  Saadut tykkäykset:
  283
  Sillä perusteella kai että kun pahimmat kilpailijat oli pelistä pois niin voittoon oli helpompi ajaa. Max ainakin olisi yrittänyt päästä mclareneista ohi vaikka väkisin ennen kisan loppua.

  Joo se oli outo tilanne. Ilmeisesti eturenkaan vaihtaja jotenkin unohti painaa kuittausnappia - siellä ilmeisesti on napit laitteissa mistä painetaan kun rengas on vaihdettu ja ajamaan ei saa lähteä ennen kuin kaikilta on se ok-kuittaus. Tai ehkä se nappi ei toiminut kunnolla vaan piti painaa vielä uudestaan? Joka tapauksessa renkaiden vaihdon jälkeen kaikki vaan näytti odottavan hämmentyneenä jotain, kunnes se yksi renkaanvaihtaja painoi uudestaan sitä nappulaa.
   
  nepa tykkää tästä.
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 074
  Saadut tykkäykset:
  817
  Tuohan se on tietenkin aina jokaisen kuskin päämäärä, mutta ei se ohittaminen silti niin helppoa olisi ollut, että oletuksena voi pitää sitä, että molemmista Mäkeistä ohi mentäisiin, kun Mäkit kuitenkin olivat Red Bullia nopeampi suorilla.
  Se vain tuntuu hieman ikävältä Mäkkien puolesta, että porukka pitää voittoa (puhun nyt vain voitosta en kaksoisvoitosta) vain sen syynä, että Max ja Lewis kolaroivat. Kaksoisvoitto olisi ollut todella hankala saada, mutta ei sekään mahdotonta olisi ollut.

  Ja mikäli tuossa Lewiksen ja Maxin tilanteessa ei kolaria olisi tullut, niin kaiken järjen mukaan Lewiksen olisi pitänyt olla Maxin edellä tuon mutkan jälkeen.

  Mutta tämä nyt on vain turhaa spekulointia.

  Saapa nähdä ottavatko Maxin autoon uuden moottorin Venäjällä, jolloin rangaistus ikään kuin lähtisi pois, koska tuo moottorin vaihto olisi kuitenkin pitänyt tehdä jossain vaiheessa. Ja tehdäänkö Lewikselle sama homma samassa kisassa?

  Bottakselle se olisi oiva paikka ottaa voitto.
   
 4. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 059
  Saadut tykkäykset:
  311
  Itseä häiritsi eniten tämä ns. kansainvälinen (lue italialainen) ohjaaja, jota kiinnosti perinteisesti aivan kaikki muu paitsi itse kisan kulku, aina kun radalla tapahtui, näytettiin joko Ferrareita tai randomjulkkista tai muuta varikkohemmoa.
  Todella surkeaa.
  Nepa, sulla kun on tuo ns. "oikea" striimi, oliko vastaavaa kuin tuolla Maxilla?

  T: Vesku
   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 074
  Saadut tykkäykset:
  817
  Katselin itse asiassa tällä kertaa Maxin kautta tuon (kun kaverin kanssa on puoliksi maksettuna tilaus tuohon, niin kokeilin huvikseni), joten en osaa sanoa oliko eroa nyt, mutta mielestäni tuo kansainvälinen striimi on aina ollut sama Maxilla ja F1 TV:ssä.
   
 6. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 671
  Saadut tykkäykset:
  720
  Joo, se kv-striimi lienee suoraan televisiolähetysten pohja kaikilla tv-kanavilla. F1TV-palvelun kautta sitten autokohtaista kuvaa lisäksi ja muuta herkkua.

  Selostajien todella toivoisi täydentävän saatavilla olevalla informaatiollaan kuvalähetyksen puutteita. Mutta useinhan tilanne on se, että kuulostaa sillä että huomio on jossain ihan epäolennaisessa. En tiedä onko Juuselan selostus enää edes paikan päällä vai vetääkö jostain kioskista Pasilassa, kun en ole enää seurannut suomalaisia lähetyksiä.

  Mutta selostajatkin ovat vain ihmisiä. Ja meillä katsojilla alkaa olemaan käytännössä sama informaatio (esim. ajanotto) käytettävissämme ja siten selostajia oikeastaan edes kaipaa pidempään lajia seuranneet.
   
  Recce tykkää tästä.
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 074
  Saadut tykkäykset:
  817
 8. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  En pystyisi katsomaan enää F1-kisoja suomalaisella selostajalla ja resursseilla, Skysportsin selostus on ihan eri maailmasta. Asiantuntemus koko skenestä huippuluokkaa ja suorat yhteydet tallipäälliköihin varikolle.
   
  nepa ja Snäckby tykkäävät tästä.
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 074
  Saadut tykkäykset:
  817
  Tulipas katseltua uusi Schumi-dokkari Netflixistä. Ihan hyvähän tuo oli. Samanlaista parhaimmaksi hehkuttamista kuin jokaisen urheilija dokkareissa aina on. Mutta olihan Schumi monella tavalla paras. Onneksi tuodaan myös noita sivuilmiöitäkin esille, kuten Villeneuveen törmäämistä Jerezissä jne.

  Todella monet ihmiset, Schumi itse mukaan luettuna, sanovat , että Schumi ei pyydä anteeksi eikä koskaan myönnä olevansa väärässä. Corinna kyllä kehuu miestään ja lapset myös ja hän vaikuttaa olleen hyvä aviomies ja isä. Joten toivottavasti tuo aina oikeassa oleminen on ollut vain kilpaSchumin oire.

  Dokkari pääsääntöisesti käsittelee Schumin ensimmäisen Ferrari-mestaruuden jahtaamista. Ja siinä sivussa myös Mika saa oman osansa näkyvyydestä. Hauskasti dokkarissa kuuluu Kyllösen selostusta (ilmeisesti Mikan mestaruuden voittamisesta) sen jälkeen, kun Schumi on Spassa kolaroinut kierroksella jääneen Coulthardin kanssa. Ilmeisesti tuota pidettiin niin ratkaisevana tekijänä mestaruuden kannalta.

  Mikakin kyllä kehutaan maasta taivaisiin ja Brawn jopa myöntää, että miettivät Schumin korvaamista Mikalla, koska Schumi ei saanut tuotua talliin kaivattua mestaruutta.

  Tämä ei kuitenkaan taida olla ainoa Schumidokkari, jota on suunniteltu. Mielestäni jokin aika sitten mainostettiin jotain, jossa on mukana myös Felipe Massa ja olikohan Barrichello myös. Kumpaakaan ei edes mainita tässä ohjelmassa, vaikka Barrichello ajoi Schumin kaverina vuonna 2000, kun eka Ferrarimestaruus tuli. Vähän typerästi kyllä vuoden 2000 Japanin kisa esitellään dokkarissa kauden viimeisenä ja ratkaisevana kisana, vaikka oikeasti kisa ei ollut viimeinen. Ja sen lisäksi kisaa pidetään kauhean jännittävänä siten, että katsoja luulisi, että mestaruus on taas voitosta kiinni. Ellen väärin muista, niin Mikalle edes voitto ei olisi riittänyt, jos Schumi olisi ollut toinen. Mutta aina pitää saada draamaa.

  Dokumentti antaa sellaisen kuvan, että Schumille juuri Häkkisen kanssa taistelu oli sitä kovinta (ja ehkä parasta) aikaa. Sitä ennen oltiin vielä junnuna Sennaa vastaan ja Benettonin aika muutenkin mennään aika nopeasti ohi. Ja ensimmäisen Ferrarimestaruuden jälkeen muita ei enää mainita kuin vasta niistä viimeisin. Sen verran vain todetaan, että kaikki ekan mestaruuden jälkeen oli vain bonusta. Alonsoa ei mainita eikä Kimiä. Kimin käsivarsi tosin näkyy yhdessä kuvassa. :D

  Uudemman sukupolven kuskeista vain Vettel pääsee kerran ääneen ja Webber pari kertaa.

  Yksi pieni miinus tulee siitä, miten ensin kerrotaan, miten vakavasti Schumi otti Sennan kuoleman ja miten hän mietti sen jälkeen omaakin kuolevaisuuttaan, mutta kuitenkin Mikan paha onnettomuus ja Rolandin kuolema jätetään mainitsematta. Mielestäni ylipäänsä Sennan kuolemaa, jos käsitellään, niin olisi hyvä mainita Ratzenbergerin kuolema jo ihan kunnioituksesta miestä ja vaarallista lajia kohtaan.
  Ja varmasti Mikan paha onnettomuus muistutti Schumia siitä, että kuolema on aina läsnä. Tosin tuo olisi saattanut vähän liikaa siirtää painopistettä Schumista Mikaan, mutta olen ihan varma siitä, että tuo vaikutti Schumiin.

  Dokumentissa käsitellään myös hyvin Schumin hiihto-onnettomuutta. Rivien välistä voi hyvin ymmärtää sen, että Schumi on aika vihannes. Corinnalla menee muutaman kerran sanat sekaisin siinä, että hän mainitsee Schumin mennessä aikamuodossa, mutta sitten korjaa, että kyllä me nykyäänkin. Mutta aika huonoja korjauksia ovat. Mick puolestaan sanoo ihan suoraan, että ennen tekivät asioita. Kerran taitaa hänkin mainita, että nykyäänkin, mutta mielestäni tuo on vain selkeä (ja huono) yritys kätkeä sitä, että Schumi ei pysty kommunikoimaan enää eikä hänen kanssaan oikeasti voi tehdä mitään muuta kuin istua vieressä. Mikä tietenkin on sääli. Mies oli kuitenkin kaikki muut hyvin huomioiva ja ilmeisen hyväsydäminen ja olisi mahtavaa, jos hän joskus vielä toipuisi siten, että voisi kommunikoida ja ymmärtäisi asioita. Mutta aika pahalta näyttää.

  Kylläpä tälle neljä tähteä voi antaa. Ei ehkä ihan hehkutuksen arvoinen dokkari, mutta on tämä monia muita parempi.
   
 10. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 639
  Saadut tykkäykset:
  116
  Juu olihan Schumi dokkari hyvää matskua. Palasi mieleen ajat, kun formuloita jännitti aamuyöstä Japanin kisoja katsellessa. Aika usein tosiaan mestaruusjuhlat venyivät aivan viimemetreille ja viimeisiin kisoihin - juurikin Japanin kisaan. Eipä muistanutkaan, että Schumi oli todella lähellä voittaa muutaman muunkin mestaruuden seitsemän mestaruuden lisäksi, vaikka seurannut lajia vielä tarkemmin aikoinaan. Kimistä saisi tehdä myös tällaisen dokumentin, niin palaisi esimerkiksi mieleen, kuinka lähellä Kimikin oli voittaa mestaruuden kaudella 2003. Vuonna 2003 Schumin mestaruus tuli viimeisessä kisassa siten, että Barichello voitti kisan ja otti tarvittavat pisteet pois Kimin mestaruudesta. Itse asiassa ihme, ettei dokumentissa ollut yhtään Kimiä vastaan ajetuista taisteluista...
   
 11. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 688
  Saadut tykkäykset:
  255
  Ehkä sitä ei kiinnostanut osallistua haastatteluihin. :)
   
  scented tykkää tästä.
 12. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  174
  Valitettavasti Schumacher oli niin vastenmielinen persoona, että vaikeaa on edes aloittaa katsomaan dokumenttia. Mutta kiva jos oli hyvä. Aihepiiri kyllä kiinnostaa.
   
  ISPF3.4 tykkää tästä.
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 671
  Saadut tykkäykset:
  720
  Summasit aika pitkälti myös omat ajatukseni.

  Silti sitä huomaa ajattelevansa, että mies ei varmasti ole voinut olla niin paha, että on ansainnut nykyisen kohtalonsa. Eli harmi, kun ei päästy nauttimaan vanhenevan Schumin vaikuttamisesta F1-ympyröissä. Jopa ikävä siis Schumia. Miehen tarina on nykyisellään jopa traagisempi kuin Sennan nämä loppuvuodet huomioiden.

  Minusta kuulostaa siltä, että dokkarissa on ollut onnistunut fokus eli ensimmäisen Ferrari-mestaruuden haaste. Toisaalta kuulostaa myös siltä, että jonkinlaista pehmopesua yritetään eli esittää inhimillisessä valossa aiemmin kovana näyttäytynyttä persoonaa. Ehkä pitäisi katsoa itsekin, niin tietäisi mitä kommentoi, mutta jonkinlainen kynnys estää toistaiseksi aloittamasta.

  Häkkinen kun mainittuna, niin siinä vasta olisi hieno dokumentin kohde. Raju tarina mestariksi kasvamisesta ja hyvin inhimillinen hahmo julkikuvaltaan(kin).
   
 14. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Mikä Schumista teki vastenmielisen? Itse seurannut henkilöä muuten kuin kisoja katsomalla.
   
 15. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  174
  Ylimielinen pskiainen ja todellinen tarkoitus pyhittää keinot persoona.
  En minäkään häntä tuntenut, mutta ulospäin antoi ainakin minulle tällaisen vaikutelman.
  En sen kummemmin pysty perustelemaan, mutta näin nyt vain mielestäni on.
  Kohtalo oli kyllä karu, mutta tuo ympärillään oleva vaikenemisen muurikin kummastuttaa.
   
  ISPF3.4 tykkää tästä.
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 671
  Saadut tykkäykset:
  720
  Tuli nyt itsekin katseltua Schumi-dokkari. Vähän sellaista pehmopesua ja kiillotusta, mitä osasi odottaakin. Aika vähän tulee mitään uutta, jos on nuo ajat lajia seurannut. Nuoruusvuosilta saa hieman uutta tietoa kyllä. Mersu-ura ohitetaan vähän kuin olankohautuksella, urheilullisesti fokus on tosiaan aiemmassa urassa.

  Jollain tapaa oli vain ajan kysymys milloin jotain ikävää tapahtuu, koska dokumentista saa kuvan, että vauhti oli kallossa normaalia perusteellisemmin eli uran jälkeinen aika piti täyttää laskuvarjohypyillä yms.

  Aika lyhyesti ja kevyesti ohitetaan monet ikävät (v)aiheet. Ei kerrota miten nainen viedään toiselta kuljettajalta, ei kerrota miten Benetton huijasi 1994, ei sitä miten Häkkinen voitetaan Macaossa. Brawnista saa jotenkin epämiellyttävän kuvan dokumentin perusteella, liekö vaikutelma totta ajatellen kaikkea missä on ollut mukana, en osaa sanoa totuutta. Se oli muuten Todt joka sanoi, että ajateltiin 1999, että pitäisikö Ferrarilla olla joku "Häkkisen kaltainen". En osaa ranskaa, niin että osaisin arvioida suomennoksen oikeellisuutta, mutta siis suomennoksen perusteella Häkkisen kaltainen eli ei välttämättä Häkkinen. :)

  Parasta antia 90-luvun formulat ja niiden ympärillä fiilistely, ikävintä 1994 Imola, en olisi välittänyt nähdä niitä kuvia enää koskaan.

  3/5, nyt tekisi mieli katsoa Senna-dokumentti perään
   
  nepa tykkää tästä.
 17. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 615
  Saadut tykkäykset:
  388
  Viimeksi muokattu: 27.09.2021
 18. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  174
  Ihan tosissaan joutui lopussa oikein jännittämään Norrisin puolesta, mutta voitto meni tietysti sinne, mihin se nyt yleensä aina tällaisten käänteiden jälkeen menee.
  Muuten kisa oli oikein mukavaa katseltavaa.
   
 19. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 638
  Saadut tykkäykset:
  283
  Jep, niinhän siinä kävi että Norris otti riskin ja Hamilton sitten korjasi potin. Jos vain olisi satanut vähemmän... mutta Norrisin peli oli menetetty mielestäni jo siinä kohtaa kun Hamilton kurvasi ensin saderenkaiden vaihtoon, Norris ei voinut siinä kohtaa enää kiriä siinä sateessa plaanaillessaan menetettyä aikaa mitenkään takaisin kun kävi ilmeiseksi että oli pakko tulla myös renkaita vaihtamaan. Sainz ajoi hienosti ja ehkä hieman yllättäenkin kolmanneksi Hämiksen ja Maxin perässä. Kimi tuli sijalle 8, ellei tuloksia jälkeenpäin vielä sorvata, Norris kun pääsi vielä Kimistä ohi siinä lopussa.
   
 20. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 671
  Saadut tykkäykset:
  720
  Miksi VB77 ei auttanut Hamiltonia pyrkimällä hidastamaan Verstappenin nousua?

  Eikö VB77:lla lopulta kasetti kestä ajaa kakkoskuskin roolia, vaikka mitään menetettävää ei enää tässä vaiheessa kautta ole? Siis onko tiimipelaaja?