Monuments Men, The (2013) (George Clooney / George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, John

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 12.08.2013.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  The Monuments Men on tositapahtumiin perustuva toimintajännäri kaikkien aikojen tunnetuimmasta aarrejahdista. Toisen maailmansodan raivotessa ympärillä USA:n presidentin Franklin D. Rooseveltin antaman käskyn perusteella ryhmä miehiä suuntaa Saksaan pelastamaan natsien varastamia taideaarteita palauttaakseen ne oikeille omistajille.

  Tehtävä vaikuttaa mahdottomalta: taide-esineet ovat syvällä vihollisen puolella ja Saksan armeijan ollessa lähellä luhistumista se on saanut ohjeet tuhota kaiken mahdollisen. Miten tämä ryhmä, johon kuuluu seitsemän museojohtajaa, kuraattoria ja taidehistorioitsijaa, jotka luultavasti tuntevat paremmin Michelangelon kuin M-1 panssarivaunun voi onnistua tehtävässään? Mutta jokainen "The Monuments Men" ryhmän - joksi heitä kutsuttiin - jäsen on valmis riskeeraamaan henkensä kun tavoitteena on pelastaa 1000 vuoden kulttuuriaarteet ja ihmiskunnan suurimmat saavutukset.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

  Ensi-ilta Suomessa 17.1.2014 (USA:ssa 18.12.2013)
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2014
 2. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Bill Murray on messissä. Muuta ei tarvitse tietää. Pakko katsoa.
   
 3. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 214
  Saadut tykkäykset:
  153
  Tarjoutui tilaisuus nähdä The Monuments Men heti tuoreeltaan, ja täytyihän se hyödyntää. George Clooneyn aikaisemmat ohjaukset ovat olleet laatutyötä, ja tässäkin odotukset olivat korkealla. Näyttelijäkaarti oli vähintäänkin lupaava.

  Lyhyesti todettuna elokuva teki valjun vaikutuksen. Tästä olisi halunnut pitää enemmän jo aiheenkin takia, mutta kokonaisuus tuntui olevan hiukan hajanainen sarja kuvaelmia eri puolilta sotivaa Länsi-Eurooppaa. Samantapaisesta aiheesta (tärkeän esineen pelastaminen natsien kynsistä) on tehty erittäin vetäviä fiktiivisiä tarinoita (erityisesti Indiana Jones ja viimeinen ristiretki), eikä todellisuus olisi nyt hävinnyt tarulle, mutta tarinan kehittely oli jäänyt puolitiehen. Mukana oli tilannekomediaa, mutta se oli melko laimeaa; sodan väkivalta oli läsnä, mutta se tuntui hiukan päälleliimatulta. Mielestäni tämä häviää keskinkertaisillekin II maailmansodan kuvauksille (esim. Viimeinen silta yli Reinin).

  2/5
   
 4. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Olipa pettymys. Se traileri lupaili jotenkin ihan muuta kuin mitä leffa minusta oli. Odotin jotain vaikkapa kolmen kuninkaan, kellyn sankarien tai vähän jotain vastaavan kaltaista leffaa. Leffa oli tosiaan melko sirpaleinen, kun ryhmä jakaantui pahimmillaan muistaakseni viiteen osaan, ja näiden välillä hypittiin paikasta toiseen. Ehkä myös tästä johtuen hahmot eivät jääneet kovin mieleenpainuviksi ja minusta ainakin Goodman ja Murray olivat todella vaisuja. Vaisuja olivat myös vitsit ihan ylipäätään, että mitään hillittömän hauskaa "läppää" on turha odottaa, ellei ole tämän suhteen erityisen vaativa.

  1,5/5
   
 5. Golem

  Golem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toisaalta kiinnostaisi, mutta tuntuu että George on lähtenyt kaveriporukalla hulluttelemaan ja egotrippailemaan ja tekemään jotain Inglourious Basterdsin tyylistä. Eli kopio homage-pelleilystä. Ei kiitos!
   
 6. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Oli kyllä todella suuri pettymys, varsin mitäänsanomaton, ei oikein loistanut millään osa-alueella. Kaikista eniten vitutti käyttämätön potentiaali, tässä olisi ollut ainesta vaikka mihin. Näyttelijäsuoritukset jäivät myös harmillisen vajaiksi.

  2/5
   
 7. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Idea hyvä. mutta vaisuksi jäi. Olo oli niin kuin olisi katsonut sunnuntai ip:n kanadalaista tv-elokuvaa.

  1 ½ /5
   
 8. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  Monuments Men oli täydellinen pettymys ja hyvien näyttelijöiden väärinkäyttöä. 1½ kuitenkin aiheesta, joka oli omaperäinen.
   
 9. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 126
  Saadut tykkäykset:
  82
  Varmaankin parannettavaa olisi ollut, mutta pidin kuitenkin tästäkin lopputulemasta. Hajanaisuus tosiaan hiukan haittasi.Jotakin olennaista oltiin kuitenkin onnistuttu tuomaan esille. Aihe oli tositapahtumiin perustuva, kiinnostava ja kenties jopa ajatuksia ja tunteita herättävä siltä osin että mikä oikeasti on tärkeää. Nykyäänkin jossakin päin tuhotaan historiallisesti merkittäviä rakennuksia ja taideaarteita sodan tuoksinassa, ja ihan tahallaan. ***/*****.
   
 10. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  Harvoin jää leffa kesken, mutta tämä kliseinen ja jollakin tapaa vastenmielisen
  rahastuksen oloinen raina jäi. Idea tosin oli mielenkiintoinen, tähti siitä.